Kirjoitettu 16.5.2024

Ylöjärven Markkinat lauantaina 25.5.

Ylöjärven Markkinat järjestetään Kauppakeskus Elon piha-alueella lauantaina 25.5. klo 9-15.

Ylöjärven Perussuomalaisia luottamushenkilöitä ja aktiiveja tavattavissa PS-teltalla koko markkinoiden ajan.

Paikalle on kutsuttu myös perussuomalaisten EU-vaaliehdokkaita.

Lämpimästi tervetuloa!

Kirjoitettu 3.5.2024

EU-vaaliehdokas Veikko Vallin tavattavissa Ylöjärvellä ja Pirkkalassa lauantaina 4.5.

Perussuomalaisten EU-vaaliehdokas Veikko Vallin tavattavissa Pirkanmaalla lauantaina 4.5.2024:

Ylöjärvi, Aitoleipä ravintolan edustalla klo 12.30-13.30
MAKKARATARJOILU!

Pirkkala, Suupantori klo 14-15
KAHVITARJOILU!

Tervetuloa Veikon juttusille!

 

 

Kirjoitettu 16.4.2024

TIEDOTE: Ylöjärven Perussuomalaiset valitsivat Juha Tuomisen uudeksi puheenjohtajakseen

TIEDOTE 12.4.2024
JULKAISUVAPAA

Ylöjärven Perussuomalaiset valitsivat Juha Tuomisen uudeksi puheenjohtajakseen

Ylöjärven Perussuomalaiset pitivät kevätkokouksensa 12.4.2024. Sääntömääräisten asioiden lisäksi perussuomalaiset valitsivat kokouksessaan uuden puheenjohtajan loppuvuodelle 2024. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin kaupunginvaltuutettu Juha Tuominen. Päätös oli yksimielinen. Tuominen aloittaa uudessa tehtävässään heti.

Ylöjärven Perussuomalaisia viimeisen vuoden johtanut Toni Kolehmainen on päätökseen tyytyväinen.

– Olen toiminut perussuomalaisten jäsenenä vuodesta 2007. Ryhmän hajoamisen jälkeen keväällä 2023 tartuin heti toimeen ja tavoitteena oli palauttaa toiminta raiteilleen yhdessä sihteeri, kaupunginvaltuutettu Henrik Pajusen ja muun hallituksen kanssa.

Hyvän ryhmähengen johdosta tämä onnistui yllättävänkin helposti. Perussuomalaisten paikallisyhdistyksen puheenjohtajuuden ja perussuomalaisten piirihallituksen lisäksi toimin Ylöjärvellä kaupunginvaltuutettuna, kaupunginhallituksessa, ympäristölautakunnassa kaupunginhallituksen edustajana sekä seutuhallituksen toisena varapuheenjohtajana.

Luottamustehtävien lisäksi työskentelen säännöllisen epäsäännöllisin työajoin sekä tärkeimpänä tehtävänä toimitan isän roolia.

Tehtäväni puheenjohtajana oli alun perinkin tarkoitus olla määräaikainen, että saamme vuoden 2023 ryhmän hajoamisesta aiheutuneet asiat kuntoon. Nyt olemme tilanteessa, että vastuuta on mahdollista jakaa laajemmalle rintamalle ja uudella puheenjohtajalla on puhdas pöytä tehtävän jatkamiseen. Pidän Juha Tuomista erinomaisena jatkajana tehtävässä, Kolehmainen toteaa tyytyväisenä.

Uudella puheenjohtajalla hyvät lähtökohdat tehtävään

– Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta ja aion toimia parhaani mukaan perussuomalaisten sekä kaikkien ylöjärveläisten eduksi. Kiitän Ylöjärven Perussuomalaisia sekä väistyvää puheenjohtajaa Toni Kolehmaista todella haastavasta ja hyvin hoidetusta työstä yhdistyksemme eteen. Lisäksi koko valtuustoryhmämme on osoittanut politiikassa poikkeuksellisen loistavaa ryhmähenkeä puolustautuessamme ulkopuolisilta vaikutusyrityksiltä.

Kolmen vuoden luottamustehtäväni kaupunginvaltuustossa ja hyvinvointilautakunnassa on mahdollistanut toimintani pysyvänä jäsenenä myös vanhusneuvostossa, Viljakkala-neuvostossa sekä kulttuuriparlamentissa. Uskon näiden monipuolisten tehtävien antavan minulle hyvät lähtökohdat kehittää ylöjärveläisten hyvinvointia vauvoista vanhuksiin, Tuominen toteaa.

Puheenjohtajavaihdos haluttiin tehdä hyvissä ajoin ennen kuntavaaleja

– Päätimme suorittaa puheenjohtajan vaihdon hyvissä ajoin ennen vuoden päästä tulevia kuntavaaleja. Tulevissa 2025 kuntavaaleissa meille Ylöjärven Perussuomalaisille tärkeimpinä vaaliteemoinamme voidaan pitää kaupungin tasapuolista kehittämistä, yhtään kylää tai asuinaluetta unohtamatta.

Uusien harrastustilojen löytäminen nuorisolle ja senioreille nopeasti pitää olla koko kaupunginvaltuuston yhteinen kunnia-asia. Kalliin ja kömpelön raitiotie-suunnitelman korvaaminen henkilöjuna-asemalla ja kaupungin sisäisen joukkoliikenteen voimakas kehittäminen ovat perussuomalaisten kärkiteemoja. Tietenkin hallittu kasvu yhdessä tasapainoisen talouden kanssa kuuluu yrittäjävetoisen valtuustoryhmämme prioriteetteihin.

Toivonkin kaikilta ylöjärveläisiltä kaupunkimme kehittämiseen uusia ideoita ja ehdotuksia. Parhaiten se tietenkin onnistuu liittymällä Ylöjärven Perussuomalaisten jäseneksi tai lähtemällä ehdokkaaksi mukaan tuleviin kuntavaaleihin, Tuominen päättää.

Ylöjärven Perussuomalaiset ovat valintaan tyytyväisiä ja valmistautuvat tällä hetkellä kovaa vauhtia tuleviin EU- ja kuntavaaleihin.

Lisätiedot:
Juha Tuominen, puheenjohtaja
Ylöjärven Perussuomalaiset

040 5222 500
juha.tuominen@nullylojarvi.fi

Juha Tuominen (oik.) sai puheenjohtajan nuijan Toni Kolehmaiselta (vas.).
Kuva: Henrik Pajunen
Kirjoitettu 3.11.2023

Presidenttiehdokas Jussi Halla-aho tavattavissa Villen Kaupalla sunnuntaina 5.11. klo 11.

Presidenttiehdokas Jussi Halla-aho tavattavissa Villen Kaupalla sunnuntaina 5.11. klo 11.00-11.30.

Ylöjärven Perussuomalaiset tarjoavat grillimakkaraa ja mehua klo 10.30-12.30. Paikallisia kaupunginvaltuutettuja sekä muita luottamushenkilöitä paikalla.

Lämpimästi tervetuloa! 🇫🇮
#jussi2024

Kirjoitettu 31.3.2023

Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaita Villen Kaupalla lauantaina 1.4. – makkaratarjoilu!

Lämpimästi tervetuloa tapaamaan loistavia eduskuntavaaliehdokkaitamme huomenna 1.4. Villen Kaupalle klo 11-13! Makkaratarjoilu.

Jos et ole vielä käynyt äänestämässä, niin vaalipäivänä eli sunnuntaina ehtii vielä. Perussuomalaiset ovat lähempänä ykköspaikkaa kuin koskaan aiemmin. Torstaina julkaistussa Ylen gallupissa kolmen kärki on seuraava:

KOK 19,8% – PS 19,5% – SDP 18,7%

Nyt on tärkeää kaikkien käydä antamassa äänensä perussuomalaisille ja pelastaa Suomi!

 

Kirjoitettu 18.3.2023

Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaita Villen Kaupalla lauantaina 18.3. – makkaratarjoilu!

Tervetuloa tapaamaan eduskuntavaaliehdokkaitamme Villen Kaupalle Ylöjärvelle!

Grillimakkaraa ja mehua myös tarjolla! 🇫🇮

Kirjoitettu 28.2.2023

Tunnelmia Villen Kaupalta 25.2.2023

Mahtava tapahtuma takana! Teltalla oli tunkua, juttua riitti ja grillimakkara teki kauppansa. Paikalla oli puolueen puheenjohtaja Riikka Purra, suuri määrä pirkanmaalaisia eduskuntavaaliehdokkaitamme ja paikallisia luottamushenkilöitämme Ylöjärveltä.

Perussuomalaisilla on kattava lista niin Pirkanmaalla kuin koko Suomessa. Jokaiselle löytyy varmasti sopiva ehdokas.

Tunnelma on nyt toritapahtumissa sitä luokkaa, että huhtikuussa rytisee ja lujaa! Sen vaan tuntee ja huomaa. Eikä nuo gallupitkaan meille huonolta näytä.

Kiitos koko meidän upealle jengille! ❤️

Kirjoitettu 24.2.2023

Pirkanmaan perussuomalaisia eduskuntavaaliehdokkaita Villen Kaupalla 25.2.2023 – mukana myös Riikka Purra

Olemme lauantaina 25.2. Villen Kaupalla klo 11-13. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra tavattavissa klo 11.30-12.10.

Paikalla pirkanmaalaisia PS-eduskuntavaaliehdokkaita sekä paikallisia luottamushenkilöitämme. Tarjolla myös grillimakkaraa ja mehua.

Tervetuloa keskustelemaan!

Kirjoitettu 23.1.2023

TIEDOTE: Ylöjärven Perussuomalaisten henkilövalintoja vuodelle 2023

TIEDOTE
JULKAISUVAPAA 23.1.2023

Ylöjärven Perussuomalaisten henkilövalintoja vuodelle 2023

Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä piti vuosikokouksensa 19.1.2023. Valtuustoryhmän puheenjohtajaksi vuodelle 2023 valittiin Inga-Mari Lehti, varapuheenjohtajaksi Hannu Ruuska ja sihteeriksi Henrik Pajunen.

Ylöjärven Perussuomaisten uuden hallituksen järjestäytymiskokous pidettiin 22.1.2023. Puheenjohtajana jatkaa aiemmin syyskokouksessa valittu Tomi Saaristo.

Ylöjärven Perussuomalaisten hallitus teki järjestäytymiskokouksessaan seuraavat henkilövalinnat vuodelle 2023: varapuheenjohtaja Janne Selin, sihteeri Henrik Pajunen ja taloudenhoitaja Minna Koskinen.

Hallituksen jäseninä ovat edellä mainittujen lisäksi Panu Koski, Riitta Siikaniva ja Teemu Koponen.

Onnea valituille!

 

 

 

Kirjoitettu 14.1.2023

TIEDOTE: Perussuomalaiset: Kokoomuksen ja SDP:n kyhäämä julistus on epätoivoinen yritys vedättää huomiota pois varsinaisesta asiasta

TIEDOTE
JULKAISUVAPAA 12.1.2023

Me perussuomalaiset Ylöjärven kaupunginhallituksen jäsenet ja varajäsenet tuomme näkökulmamme julkisuudessa esillä olleeseen keskusteluun Ylöjärven kaupunginhallituksessa ilmenneen epäkohdan tiimoilta, jota varsinkin kokoomus on pyrkinyt kääntämään keskusteluksi luottamuksesta. Siitä puhe mistä omassa pesässä puute, tietää vanha sanonta.

Ylöjärven kunnallispolitiikassa onnistuttiin pääsemään lähes vaalikauden puoliväliin saakka rakentavan yhteistyön ilmapiirissä, kunnes kokoomus onnistui vanhasta kokemuksesta repimään valtuuston ja oman valtuustoryhmänsä kahtia sisäisellä valtataistelullaan valtuuston väliaikaisesta puheenjohtajuudesta. Nyt tätä yksilöiden vallantavoittelun satoa niitetään luottamuspulan muodossa niin kaupunginhallituksessa kuin valtuustossa.

Toiset puhuvat tietovuodosta, toiset väärinkäytöksen paljastamisesta. Näkökulma riippuu siitä, kummassa leirissä itse seisoo. Aiemman kaupunginhallituksen puheenjohtajan valmistellessa ylimitoitetun salauksen savuverhon suojassa Ylöjärven kaupungin virallista lausuntoa poliisille omista aiemmista tekemisistään, toimien pykälän puheenjohtajana ja pöytäkirjantarkastajana, alkaa johtavia hallintolainsäädännön asiantuntijoitakin jo sankka palaneen käry yskittämään.

Mitä tulee kokoomuksen ja sen apupuolueen sosialidemokraattien kahdestaan kokoon kyhäämään julistukseen tietovuodon selvittämiseksi, me perussuomalaiset katsomme tämän olevan vain epätoivoinen yritys vedättää huomiota pois varsinaisesta asiasta, joka on ilmeinen hätä hallinto-oikeuden langettavan päätöksen aiheuttaman panikointireaktion johdosta.

Sen sijaan että kokoomuksen kuumakallet heittelevät ajatuksia yksityisen salapoliisipalvelun hankkimisesta tutkimaan puhelimia, me perussuomalaiset emme luistele tänä talvena heikoilla jäillä. Mikäli asia on tarpeen tutkia, sitä varten Suomessa on poliisiviranomaiset, jotka ottavat vastaan tutkintapyyntöjä.

Toivotamme kaikille ylöjärveläisille siunattua ja menestyksekästä uutta vuotta 2023.

Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä

Kirjoitettu 23.12.2022

Tunnelmia Villen Kaupalta 10.12.2022

Pirkanmaan Perussuomalaisten aluevaltuustoryhmä piti onnistuneen tapahtuman Villen Kaupalla lauantaina 10.12.2022

Paikalla oli lisäksi paljon Ylöjärven Perussuomalaisten luottamushenkilöitä sekä perussuomalaisia ympäri Pirkanmaata. Puoluesihteeri Arto Luukkanen oli myös tapahtumassa mukana.

Tapahtuma oli erittäin onnistunut. Ihmisiä kävi teltalla todella paljon ja makkara teki kauppansa. Paljon hyviä keskusteluita.

Tästä on hyvä jatkaa 💛💙🇫🇮

Kirjoitettu 10.12.2022

Aluevaltuutettuja tavattavissa viikonloppuna Tampereella ja Ylöjärvellä

Pirkanmaan Perussuomalaisten aluevaltuutettuja tavattavissa viikonloppuna Tampereella ja Ylöjärvellä. Puoluesihteeri Arto Luukkanen myös mukana.

Tammelantorilla riistasoppaa ja Villen Kaupalla grillimakkaraa sekä mehua.

Lämpimästi tervetuloa!

Kirjoitettu 6.12.2022

Ylöjärven kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mauri Heiskan puhe itsenäisyyspäivän juhlassa 6. joulukuuta 2022

“Arvoisat suomalaiset, hyvät kansalaiset – itsenäisen isänmaan juhlijat, kunnioitettavat sotaveteraanit, sotainvalidit, lotat – kaikki Suomen tekijät, kunnianarvoisa koko juhlayleisö.

Itsenäinen Suomi täyttää tänään 6. joulukuuta 105 vuotta.

Me suomalaiset vietämme Pohjolan helmeksikin kutsutun maamme itsenäisyyspäivää rauhan oloissa. Siniristiliput hulmuavat vapaan ja maailman yhden demokraattisimman valtion ja yhteiskunnan kunniaksi.

Tänään kansakunnallisesti tärkeänä päivänä tiedämme, että Puolustusvoimamme on valppaana ja toimintakykyisenä. Suomessa edes kaikkia kansalaisia koskettavana juhlapäivänä ei ole mahdollista se, mitä tapahtui 28. toukokuuta vuonna 1987 silloisessa Neuvostoliitossa ja Moskovassa: harrastajalentäjä Mathias Rust onnistui ohittamaan Neuvostoliiton ilmatilavalvonnan ja laskeutui maan pääkaupungin keskustaan.

Itsenäisyyspäivänämme kumarramme syvään ja sanomme sydämestämme arvostavat kiitokset kaikille niille miehille ja naisille, nuorukaisille sekä pojille ja tytöille, jotka ovat aikanaan puolustaneet rakastamansa maan itsenäisyyttä ja koskemattomuutta. Näillä ihmisillä on aina, kaikkina aikoina sija kansalaistemme sydämessä. He ovat kansakuntamme todellisia sankareita.

Näinä kuukausina kun sota on riehunut omassa maanosassamme Euroopassa, Ukrainassa, tiedämme miten viisaita, vastuullisia ja kaukonäköisiä Puolustusvoimiemme johdossa työskennelleet ammattilaiset ovat olleet viime vuosikymmenienkin ajan, kun maanpuolustusjärjestelmämme on pohjautunut vankkumattomasti yleiseen asevelvollisuuteen.

Tämäkään asia ei ole ollut itsestäänselvyys. Nyt tiedämme, että ajanmukainen armeija on Suomi-neidon luotettavin turvaaja ja puolustaja. Osoitan kiitokset kaikille henkilöille jotka palvelevat puolustusvoimissamme, jotka työskentelevät ulkoisen ja sisäisen turvallisuutemme takaamiseksi ja jotka ottavat vastaan kutsun astua asepalvelukseen ja osallistua kertausharjoituksiin.

Maamme on matkalla Pohjois-Atlantin puolustusliiton eli Naton jäseneksi. Jäsenyydelle on kansalaisiltamme harvinaisen voimakas valtakirja. Nato-tiellä on pidettävä kristallinkirkkaana oman maamme puolustuskyky ja ennen kaikkea kansalaistemme vahva puolustustahto.

Arvoisa juhlayleisö,

Me kaikki suomalaiset arvostamme pohjoisen maamme itsenäisyyttä ja haluamme osoittaa kunnioituksemme hyvinvointiyhteiskunnallemme, maalle jota pidetään koko maailmassa turvallisena ja vakaana. Lisäksi suomalaiset ovat tutkitusti maailman onnellisin kansa.

Me kaikki suomalaiset kunnioitamme myös jokaisen muun maan itsenäisyyttä. Siksi me olemme Venäjän hyökkäyssodan kohteena olevan Ukrainan valtion ja sen kymmenmiljoonaisen kansan tukena ja apuna. Erityisesti näissä epävakaissa oloissa ja käsittämättömissä henkisissä ja aineellisissa kärsimyksissä, korvaamattomissa menetyksissä, me osoitamme suurella ymmärryksellä myötätuntoa ukrainalaisille, niin heille rakkaassa kotimaassaan kuin kaikkialla maailmassa, minne he ovat paenneet sodan kauheuksia.

Ymmärrämme, ettei Ukrainaa eikä ukrainalaisia saa jättää missään tilanteessa yksin. Jokainen suomalainen, jokainen pirkanmaalainen, jokainen ylöjärveläinen voi tehdä heidän auttamisekseen osansa. Meillä suomalaisilla on omat kipumme ja haavamme toisesta maailmansodasta, me kykenemme asettumaan nyt sotatoimien alaisina olevien ihmisten asemaan.

Meidän suomalaisten on tuikitärkeää muistaa, että tällä hetkellä koko maailmassa on meneillään nelisenkymmentä konfliktia tai sotaa. Niiden aiheuttaman kärsimyksen määrä on mittaamaton. Lisäksi maailmassa on vitsauksena lukuisa määrä luonnonkatastrofeja jotka aiheuttavat nälänhätää ja jotka vaativat omat uhrinsa.

Rauhalle ja vakaudelle on valtava tilaus. Tämän äärettömän suuren tuskan äärellä meidän jokaisen on terveellistä muistaa ja ymmärtää: jokainen voi tavalla tai toisella olla rauhanrakentaja ja hyvän puolustaja.

Hyvät rouvat ja herrat,

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö saa kansalaisilta historiallisesti ainutlaatuisen vahvan tuen tehtävänsä hoidosta. Valtiomme päämiehenä on johtaja jonka taidot, viisaus ja vakaus luovat kansalaisten keskuuteen turvallisuuden tunnetta. Tänään me kaikki annamme vilpittömät ja kunnioittavat kiitoksemme presidentille, joka on vastuullisesti Suomen, suomalaisten ja suomalaisuuden asialla.

Tänä iltana pidettävissä Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän juhlissa on teemana itseensä luottava Suomi. Miten aikaan sopiva teemavalinta onkaan.

Itseluottamushan tarkoittaa uskoa siihen, että suoriutuu tai selviytyy hyvin siitä mihin ryhtyy tai joutuu. Itseluottamusta on käsittää omat hyvät ja huonot puolensa. Itseluottamuksellinen ihminen osaa olla kiitollinen onnistumisistaan, mutta myös hyväksyä epäonnistumisensa.

Maailma jossa esimerkiksi informaatiosota ja hybridivaikuttaminen ovat jokapäiväisiä ongelmia, niin ihminen kuin mikä tahansa organisaatio tai taho tarvitsee vankkumatonta itseensä luottamista.

Presidentin viitoittama tie itseensä luottamisesta on ajankohtainen ja toteutuskelpoinen myös historiallisessa tilanteessa oleville kunnille. Kun sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisvastuu ja niiden mukana valtavat euromäärät lähtevät kunnilta pois, kunnat ovat vahvan itsehallintonsa maailmassa ratkaisevassa tienhaarassa. Meidän ylöjärveläistenkin on ratkaistava kauaskantoisesti, miten jatkossa rakennamme ensi tammikuussa 154 vuotta täyttävää kuntaamme. Olemmeko aidosti rohkeita – olemmeko edelläkävijöitä?

Presidentti Sauli Niinistö on sanonut hiljan, että ”kun ajat ovat vaikeita, kiitosta ja kunnioitusta on sitä suurempi syy osoittaa.” Nämäkin sanat antavat paljon ajattelemisen aihetta ja itsetutkistelun tärkeyttä.

Itsenäisyyspäivänä on oikea hetki muistuttaa myös vastuun tärkeydestä. Siitä miten kuntalainen, kansalainen tai kunta, kaupunki, yritys, järjestö, yhdistys tai mikä tahansa taho vaalii kanssaihmisten ja kanssatoimijoiden suvereniteettia, sananvapautta, mielipiteenvapautta, työtä – kaikkea tekemistä.

Arvoisat kuulijat,

Tänä päivänä muistelen omaa armeija-aikaani ja erityisesti valapäivää. Valatilaisuudessa lauloimme pontevasti Valalaulua:

Kuullos pyhä vala, kallis Suomenmaa:
Sinuun koskea ei väkivalta saa!

Sua suojelemme, verin varjelemme
Ollos huoleton, poikas valveil’ on!

Tämän valan haluan uusia joka päivä – se on minun osuuteni isänmaalleni.

Toivotan teille kaikille sisällökästä itsenäisyyspäivää: aitoa iloa isänmaasta ja äidinkielestä. Samalla toivotan teille rauhallista adventinaikaa ja levollista joulua.”

Kirjoitettu 6.12.2022

Ylöjärven Perussuomalaisten puheenjohtaja Tomi Saaristolle Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan mitali

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt tänä itsenäisyyspäivänä perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Tomi Saaristolle Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan mitalin.

Saaristo on ollut vuodesta 2018 lähtien Ylöjärven Perussuomalaisten puheenjohtaja. Kaupunginvaltuustossa hän istuu kolmatta kauttaan ja toimii tällä hetkellä teknisen lautakunnan puheenjohtajana sekä kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtajana.

– Otan tämän suurella kiitollisuudella ja kunnioituksella vastaan. Hyvää itsenäisyyspäivää, suomalaiset, Saaristo toteaa tyytyväisenä.

Ylöjärven Perussuomalaiset onnittelevat Tomi Saaristoa hienosta saavutuksesta ja toivottavat hyvää itsenäisyyspäivää koko Suomen kansalle! 🇫🇮

Kirjoitettu 16.11.2022

Oikeus on vihdoinkin toteutunut – varhaiskasvatuksen työntekijät ovat työvaaterahansa ansainneet – Henrik Pajunen

Kiersin viime valtuustokauden lopussa syksyllä 2020 suurimman osan kaupunkimme päiväkodeista läpi tapaamassa varhaiskasvatuksen henkilökuntaa. Keskustelin työntekijöiden kanssa työhyvinvoinnista, tarpeista, huolista ja murheista.

Kävin tapaamisten jälkeen palautteet yhdessä läpi viranhaltijoiden kanssa. Yksi ylivoimaisesti suurimmista toiveista joka nousi keskusteluissa esiin, oli vaateraha.

Moni ammattiryhmä saa työnantajaltaan kunnolliset työvaatteet. On suuri vääryys, että matalapalkka-alalla työskentelevät varhaiskasvatuksen työntekijät eivät nauti tästä etuudesta ja he joutuvat itse kustantamaan kaikki työvaatteensa aina työkengistä kunnollisiin ulkoiluvaatteisiin asti joita kuluu työssä. Vaateraha on ollut paljon esillä myös valtakunnallisella tasolla, aina ammattiliittoja myöten.

Aloittaessani kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtajana syksyllä 2021, sain vaaterahasta edelleen yhteydenottoja kentältä. Asia nousi yhdeksi perussuomalaisten kärkitavoitteeksi tälle valtuustokaudelle. Vaateraha saatiin alun perin lautakunnan budjettiin vuodelle 2022, mutta tämä jouduttiin karsimaan sieltä valitettavasti muiden poistojen mukana budjetin ylityksen takia.

Nyt vihdoinkin kasvatus- ja opetuslautakunnan vuoden 2023 talousarvioesitykseen saatiin lisättyä vaateraha / esitys työvaatteiden hankinnasta. Kyseessä on 60 000 euron panostus, eli 150 euroa jokaiselle varhaiskasvatuksen työntekijälle. Asia meni yksimielisesti läpi lautakunnassa, kaupunginhallituksessa ja lopullisesti kaupunginvaltuuston talousarviokokouksessa 14.11.2022. Oikeus toteutui vihdoinkin.

Tämä on ennen kaikkea oikeudenmukainen päätös työntekijöitä kohtaan, mutta parantaa samalla myös Ylöjärven kaupungin työnantajaimagoa ja sillä on toivottavasti myös positiivisia vaikutuksia rekrytointeihin tulevaisuudessa.

Vaaterahan toteutus tulee hoitaa niin, että työntekijät saavat itse päättää mihin työvaatteisiin raha käytetään. Jokainen heistä tietää itse parhaiten mitä tarvitsee. Kenkiä, toppahousuja ja takkeja sekä sadeasuja kuluu työssä.

On erittäin hienoa huomata, että Ylöjärven kaupunginvaltuusto oli yksimielisesti asian takana. Silti olen hieman huvittunut. Kasvatus- ja opetuslautakunnan 27.9. kokouksen pöytäkirja julkaistiin 3.10. Pöytäkirjassa on lautakunnan vuoden 2023 talousarvioesitys jossa on muun muassa vaateraha. Siitä huolimatta sosialidemokraattien valtuustoryhmä jätti asiasta valtuustoaloitteen kaupunginvaltuustolle viikkoa myöhemmin 10.10. Jokainen voi itse miettiä asian tarkoitusperää. Tätä on politiikka.

Tärkeintä on kuitenkin se, että suuri vääryys on vihdoinkin korjattu ja varhaiskasvatuksen työntekijät saavat työvaaterahansa. He ovat sen ansainneet.

Henrik Pajunen
kaupunginvaltuutettu, ps.
kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja

Julkaistu Ylöjärven Uutisissa 16.11.2022

Kirjoitettu 15.11.2022

Perussuomalaisten valtuustoryhmän ryhmäpuheenvuoro Ylöjärven kaupunginvaltuuston talousarviokokouksessa 14.11.2022

Perussuomalaisten
valtuustoryhmän ryhmäpuheenvuoro Ylöjärven kaupunginvaltuuston talousarviokokouksessa 14.11.2022, perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Inga-Mari Lehti

Arvoisa keskustelua seuraava yleisö, viranhaltijat, hyvät valtuutetut ja johtoryhmä.
Minä olen Inga-Mari Lehti, perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Ensi vuosi tulee olemaan haastava koko kuntakentälle. Hyvinvointialueet aloittavat vuoden alusta taloudelliselta takamatkalta ja siirtymävaiheen toimenpiteet tulevat rasittamaan kuntia todennäköisesti vielä alkuvuonna 2023.

Ylöjärven kaupungin suurin haaste on kaupungin elinvoimaisuus ja uudistumiskyky, joka ei hyvältä näytä väestönkasvun madellessa nollan tuntumassa. Ylöjärvi ei ole päässyt Tampereen seutukunnan kasvuun mukaan ja tätä asiantilaa meidän valtuutettuina on kyettävä parantamaan.

Vihreän siirtymän työkalujen, kuten sähkömarkkinan, päästökaupan, taksonomian sekä voimakkaan vero- ja sääntelyohjauksen aiheuttama energiahintojen nousu on levinnyt nopeasti kiihtyneenä inflaationa laajasti ostopalveluihin, ja jo osin toteutuneena riskinä on, että inflaation vaikutukset jatkavat kustannustason nostamista myös palkanmuodostuksessa. Kaikenlaiset kotikutoiset hinkumiset tulee ajaa alas. Suomen valtion mandaattia hyväksikäyttävä ja todellisuuden realiteeteista irronneiden yksilöiden toteuttama kunnianhimoinen ilmastopolitikointi kansainvälisillä areenoilla tulee riittää pienempituloisten kuntalaisten yleisen elämänlaadun ja toimeentuloedellytysten kurjistamiseksi lähivuosina.

Palvelujen siirtyminen hyvinvointialueille tarkoittaa sitä, että meidän tulee tarkasti sopeuttaa kunnan kulurakenne vastaamaan kasvuttoman kunnan realiteetteja. Ei ole mahdollista lisätä henkilökuntaa millekään osa-alueelle muutoin kuin äärettömän huolellisen harkinnan jälkeen.

Sellainen utopia, jossa haetaan lisäresursseille perusteluja jopa kansainvälisten sopimusten tulkinnoista, edustaa täydellistä irtautumista viisaasta ja vastuullisesta kunnallisesta taloudenpidosta. Kunnan tehtävä ei ole toimia pienen ryhmän ideologisten haavekuvien toteuttajana, vaan toteuttaa peruspalvelut kuntalaisille laajasti, laadukkaasti ja kustannustehokkaasti.

Perussuomalaiset pitävät kunnan elinvoiman kannalta välttämättömänä säilyttää myös keskustan ja taajaman ulkopuolisten alueiden palvelut ja infra laadukkaina. Tästä esimerkkinä on Karhen ja Kurun koulujen päivittäminen terveelliseen ja ajanmukaiseen uudisrakentamiseen. Taantuman lähestyessä viivästyneiden julkisten korjausinvestointien kiirehtiminen on myös tervettä suhdannepolitiikkaa.

Vaikka investoinnit kasvavat merkittävästi, ovat ne välttämättömiä toimenpiteitä kunnan tulevaisuuteen. Ylöjärven tulee toimia viisaammin kuin valtiohallinnon ja käsitellä selkeästi erillään kiinteät investoinnit julkisten palveluiden infrastruktuuriin ja toisaalta käyttömenojen kasvattaminen, joihin kuuluu mm. henkilökuntamäärien lisääminen. Ensin mainitut ovat vuosikymmenten sijoituksia, joihin velkaantuminen on nousevien korkojenkin ympäristössä viisasta. Käyttömenoja taasen ei pidä rahoittaa velaksi, koska tulevien vuosien alijäämää ei ole mielekästä rakentaa valtiohallinnon jalanjäljissä krooniseksi.

Perussuomalaiset tervehtii ilolla public-private partnership -henkistä lähestymistapaa Siltatien päiväkodin toteuttamiseksi yksityisellä rahoituksella. Kunnan tulee hyödyntää yksityistä rahoitusta tilanteessa, jossa siihen löytyy markkinaehtoinen toimija kilpailukykyisin ehdoin.

Ylöjärven tulee löytää itsensä ja kasvunsa aneemisten vuosien jälkeen uudestaan. Mielikuvitukseton ja tylsä yritys tehdä raitioradan jatkeen nukkumalähiöstä jonkinlaista kilpailuetua kunnalle, aiheuttaa lähinnä myötähäpeää vähänkään innovatiivisissa piireissä. Yhdellä 120 M€ raideparipistolla ja muutamalla pysäkillä ei kuntaa nosteta lentoon.

Ylöjärven logistinen sijainti valtateiden risteyksessä on erilaisia yritystoimintoja ajatellen erinomainen. Yrityspalvelu on saanut tontteja kaupaksi sitä mukaa kun lainsäädännöllisen ylisääntelyn ikeen alla urheasti taisteleva kaavoitus niitä ehtii valmistella. Meidän tulee kääntää sisäänpäin kääntynyt katseemme rohkeasti ulos, ja hakea niitä vetovoimatekijöitä, joilla lisäämme taloudellista toimintaa kunnan alueella. Meillä on myös hyödyntämättöminä jalokivinä Teivon ravirata-alue ja Seitsemisen kansallispuisto. Useat Pirkanmaan kunnat ovat jo panostaneet luontomatkailuun ja tapahtuma-alueeseen, joilla saadaan kuntaan muutakin vireyttä kuin työpäivän jälkeen nukkumaan tulevia kuntalaisia.

Me perussuomalaiset olemme pääpiirteittäin kaupunginjohtajan talousarvion pohjaesityksen kannalla, emme siis esitä pakettiin lisää rahaa tai sen paremmin menoleikkauksia mihinkään tärkeään kohteeseen.

Perussuomalainen valtuustoryhmä kiittää lämpimästi kaikkia viranhaltijoita ja koko valtuustoa hyvästä yhteistyöstä talousarviovalmistelussa. Kiitämme myös kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juho Ojaresta ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mauri Heiskaa siitä, että olette tiiviillä yhteistyöllä luotsanneet raskaan talousarvioprosessin tähän päätöksentekoon. Nyt on viisaiden ja vastuullisten päätösten aika valtuuston uudella virkaatekevällä puheenjohtajalla Katja Luojuksella. Toivotan kaikille hyvää päivää ja viisaita päätöksiä.

Kiitos.

Kirjoitettu 9.10.2022

Tunnelmia Ylöjärven Perussuomalaisten perhetapahtumasta

Ylöjärven Perussuomalaiset järjestivät koko perheen syystapahtuman lauantaina 8.10.2022. Ohjelmassa oli kepparikisat, poniratsastusta sekä makkaraa ja mehua.

Paikalla oli paikallisten perussuomalaisten luottamushenkilöiden lisäksi pirkanmaalaisia eduskuntavaaliehdokkaitamme sekä kansanedustaja Veijo Niemi.

Lapset nauttivat tapahtumasta ja tapahtuman loppupuolella suoritettiin palkintojenjako. Teltalla käytiin hyviä keskusteluja kuntalaisten kanssa. Ratikka herätti jälleen paljon keskustelua eikä saanut tälläkään kerralla kuntalaisilta kannatusta. Perussuomalaisten linja pitää.

Kiitos hienosta päivästä koko meidän upealle porukalle ja erityiskiitos Janne Kähköselle osallistumisesta tämän hienon tapahtuman järjestämiseen 💛💙🇫🇮

Kuvat: Janne Kähkönen

Kirjoitettu 5.10.2022

Ylöjärven Perussuomalaisten koko perheen syystapahtuma lauantaina 8.10.

Tervetuloa Ylöjärven Perussuomalaisten koko perheen syystapahtumaan lauantaina 8.10. Klo. 11-14 Ylöjärven Yhtenäiskoulun kentälle.

Ohjelmassa:
💛 Kepparikisat lapsille
💛 Poniratsastusta klo 11-13
💛 Tarjolla mehua ja makkaraa

💙 Tavattavissa paikallisia perussuomalaisia luottamushenkilöitä ja pirkanmaalaisia eduskuntavaaliehdokkaita.

Paikalla myös oma ylöjärveläinen eduskuntavaaliehdokaamme Erja Pelkonen!

Sydämellisesti tervetuloa!

Kirjoitettu 28.9.2022

Kokoomus, yrittämisen asialla?

”MettäShellinä” tunnettu, 34 vuotta paikkakunnalla toiminut ja St1 huoltoasemaketjun kärkisijoilla kestosuosikkina vuodesta toiseen pysytellyt Ylöjärven St1 on vakavan lopetusuhan alla. Palveluasema on Ylöjärven keskeisin raskaan liikenteen jakeluasema, joka toimii korvaamattomana mahdollistajana alueen elinkeinoelämän logistiikalle. Yritys sijaitsee keskeisellä paikalla Vaasantien varrella ja se työllistää 28 alan ammattilaista. Uhka koskettaa erittäin konkreettisesti myös Shell Helmisimpukan ravintolayrittäjää.

21.9.2022 ympäristölautakunta päätti äänin 7-4 kieltää St1 jakeluasemalta ympäristöluvan. Siitä huolimatta, vaikka yritys oli esittänyt kattavat suunnitelmat laajoista, lainsäädännön vaatimukset huomattavasti ylittävistä ympäristönsuojelutoimenpiteistä. Asema ei sijaitse varsinaisella pohjaveden muodostumisalueella, vaan sen reuna-alueella. Tarkemmissa 2019 maaperätutkimuksissa havaittiin, että asema ei kuulu vedenottamoiden valuma-alueisiin, vaan pohjavesi valuu poispäin vedenottamoista. Koska aseman alaisella pohjavedellä ja pohjavesialueen muodostumisalueen välillä ei ole hydraulista yhteyttä, asema ei vaikuta vedenottoalueeseen.

Kokoomuksen 3 jäsentä, ympäristölautakunnan puheenjohtaja Markku Uusitalo, Katariina Blom ja Hannele Kyttälä-Koskinen, vasemmiston Aki Leppänen, vihreiden Satu Honkanen ja demareiden Seppo Peltola sekä Minna Mäkinen äänestivät ympäristöluvan epäämisen ja jakeluaseman hävittämisen puolesta.

Luvan hyväksymistä kannattivat 3 perussuomalaista, allekirjoittanut Inga-Mari Lehti, Panu Koski ja ympäristölautakunnan varapuheenjohtaja Hannu Ruuska. Perussuomalaisten lisäksi ympäristöluvan puolesta äänesti keskustan Jyrki Ylihonkaluoma.

Yrityksellä on nyt mahdollisuus valittaa Vaasan hallinto-oikeuteen, muuta valitusoikeutta ei ole. Kun lupa olisi asianmukaisesti myönnetty, yritys olisi alkanut suunnittelemiinsa suojauksen parannustoimenpiteisiin heti. Nyt ne jäävät odottamaan valituskierroksia. Päätös oli näinkin katsoen ympäristösuojelun näkökulmasta tosiasiallisesti haitallinen.

Mihin tämä johtaa? Ohjaamme raskaan liikenteen rekat ja työkoneet tankkaamaan muualle? Kenties pienille henkilöautoille suunnitelluille asemille, vai naapurikuntiin? Annamme Ylöjärvestä mielikuvan vihamielisenä ja epäluotettavana toimijana. Riippumatta siitä miten paljon toiminnanharjoittaja investoi ympäristönsuojeluun, niin mikään ei riitä.

Kuinka paljon negatiivista julkisuutta Ylöjärvi haluaa vielä saada? Kokoomusvetoisesti tehty ja kokoomuksen äänien ratkaisema ympäristölautakunnan päätös evätä ympäristölupa alueen keskeiseltä elinvoimaiselta yritykseltä, ei taatusti edesauta asiaa. Onko kokoomus enää kunnan elinvoiman ja yritysten toimintaedellytysten asialla, vai onko lautakunnan puheenjohtajan, entisen ELY-virkamiehen syytä vaihtaa puoluetta vihreisiin?

Ylöjärven yrityspalvelun hallituksen puheenjohtajana, perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtajana ja itsekin yrittäjänä olen äärimmäisen surullinen ja erittäin vihainen tästä kyseisestä päätöksestä.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puolesta,

Inga-Mari Lehti
Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmän puheenjohtaja

Julkaistu Ylöjärven Uutisissa 28.9.2022

 

Kirjoitettu 18.9.2022

Tunnelmia Villen Kaupalta 17.9.2022

Terveisiä Villen kaupalta! Ylöjärven Perussuomalaiset järjestivät lauantaina onnistuneen tapahtuman ja väkeä oli hienosti paikalla. Tapahtumassa oli paikallisten luottamushenkilöidemme lisäksi kansanedustajat Ari Koponen, Veikko Vallin, Veijo Niemi ja Sakari Puisto sekä pirkanmaalaisia eduskuntavaaliehdokkaita.

Makkara teki kauppansa ja kuntalaisten kanssa oli paljon hyviä keskusteluja. Mm. ratikka, kasvatus- ja opetus sekä sote puhuttivat ihmisiä.

Kuntalaisilta tuli positiivisia kommentteja toiminnastamme nyt kun olemme olleet vähän yli vuoden Ylöjärven johtava puolue. Linja on pitänyt ja takki ei ole kääntynyt. Eikä käänny.

Tällainen palaute antaa voimia jatkaa määrätietoista työtämme äänestäjiemme sekä kaikkien ylöjärveläisten eteen. KIITOS! 🇫🇮

Kirjoitettu 14.9.2022

Perussuomalaisia kansanedustajia, eduskuntavaaliehdokkaita ja paikallisia luottamushenkilöitä tavattavissa Villen Kaupalla lauantaina 17.9.

Tervetuloa perussuomalaisten teltalle! 💛💙🇫🇮

Kirjoitettu 14.9.2022

Ylöjärven kaupunginvaltuusto piti hiljaisen hetken Markku Mäki-Ventelän muistolle

Maanantaina 12.9.2022 oli Ylöjärven kaupunginvaltuuston syyskauden ensimmäinen kokous. Kokouksen alussa valtuutetut ja kaupungin johtavat virkamiehet pitivät hiljaisen hetken perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Markku Mäki-Ventelän muistolle. Markku nautti laajaa luottamusta ja arvostusta yli puoluerajojen ja muistot elää ikuisesti ❤️🇫🇮

Perussuomalaisten valtuustoryhmän valtuutetuksi nousi Janne Pajunen jäljellä olevaksi valtuustokaudeksi.

Kirjoitettu 14.9.2022

Miksi kokoomus haluaa rikkoa toimivan päätöksenteon?

Kokoomusta on yleensä pidetty johdonmukaisesti ja selkeästi toimivana poliittisena tahona. Nyt kuitenkin tämä mielikuva saa aika ison kolhun, jos kokoomus asettaa Katja Luojuksen kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi. Viime kaudella perussuomalaisille muodostunut epäluottamus Luojuksen toimintaa kohtaan ei ole poistunut.

Luojuksen toimiessa silloin kaupunginhallituksen puheenjohtajana, käynnisti hän johtamisselvityksen nimellä ajojahdin kaupunginjohtajaa vastaan. Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan johtamisselvityksessä piti selvittää kaupunginjohtajan, kaupunginhallituksen ja johtoryhmän toiminta. Sen päätöksen mukaan olisi myös Luojuksen toimintaa tutkittu.

Selvityksen valmistuttua kaupunginhallitus ei ollut enää tutkimuksen osapuoli, vaan selvittäjän yhteistyökumppani ja tiedonantaja. Tämän muutoksen oli Luojus sujuvasti tehnyt ilman kaupunginhallituksen päätöstä.

Tämä oli kuitenkin pelkkä jäävuoren huippu asiakokonaisuudessa, joka johti useisiin valituksiin hallinto-oikeudelle ja lopulta kaupunginvaltuuston äänestykseen kaupunginhallituksen ja Katja Luojuksen luottamuksesta.

Nämä kaikki asiat ovat luettavissa kaupungin arkistossa olevista pöytäkirjoista ja silloin ilmestyneistä uutisista.

Tämän farssin lopputuloksen tiedämme, mutta nyt kokoomus on nostamassa samaa henkilöä valtuuston puheenjohtajaksi, joka olisi taas mukana vallankäytön ytimessä.

Viime kaudella Luojuksen omavaltainen toiminta käytännössä jäädytti kaupungin ylemmän johtoportaan tehokkaan toiminnan pitkäksi aikaa ja rapautti koko organisaatiota. Vahinkojen korjaaminen ja luottamuksen palautuminen vei kauan.

Miksi pitää asettaa henkilö, joka ei nauti luottamusta, päätöksenteon ylimmille portaille? Se käytännössä rikkoo toimivan koneiston, kun vaihdetaan viallinen ratas toimivien rattaiden joukkoon. Onko kokoomuksen tavoite vaikeuttaa kaupungin toimintaa ja mitä se sillä haluaa saavuttaa?

Tällä kaudella kokoomus asetti valtuuston puheenjohtajaksi Juho Ojareksen, johon luotettiin yli puoluerajojen ja poliittinen päätöksenteko toimi puolueiden tehdessä yhteistyötä hyvässä hengessä.

Nyt valtuuston puheenjohtajan vaihtuessa kokoomuksella olisi hyviä korvaajia riveissään, jotka nauttivat luottamusta yli puoluerajojen, mutta haluaa kuitenkin asettaa jo negatiivisen meriittinsä antaneen johtopaikalle.

Silloin tilanteen ymmärtää, jos varastossa ei ole enää muuta kuin käytöstä poistettuja ja rikkinäistä tarjolla. Kokoomuksella ei kuitenkaan vielä laarin pohja näy, niin miksi kaivaa esille viimeisin vaihtoehto?

Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä

Julkaistu Ylöjärven Uutisissa 14.9.2022 ja Kurun lehdessä 15.9.2022

 

Kirjoitettu 25.7.2022

TIEDOTE: Inga-Mari Lehti Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmän puheenjohtajaksi

TIEDOTE 25.7.2022
JULKAISUVAPAA

Inga-Mari Lehti Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmän puheenjohtajaksi

Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä on valinnut uuden puheenjohtajan loppuvuodeksi 2022. Perussuomalaisten valtuustoryhmää tämän valtuustokauden vetänyt Erja Pelkonen ilmoitti kesäkuussa luopuvansa ryhmäjohtajan paikasta.

– Ilmoitin kesäkuussa luopuvani valtuustoryhmän puheenjohtajuudesta, koska aluehallituksen kokoukset ovat jatkossa aikatauluiltaan päällekkäin ryhmäjohtajien tehtävien kanssa. Keskityn jatkossa kaupunginhallituksen ja aluehallituksen tehtävien hoitamiseen sekä valmistaudun eduskuntavaalikampanjaani. Eduskuntavaalit pidetään huhtikuussa 2023.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä piti ylimääräisen kokouksen 22. heinäkuuta. Inga-Mari Lehti valittiin yksimielisesti ryhmän uudeksi puheenjohtajaksi tämän vuoden loppuun asti. Lehti nousi perussuomalaisten kaupunginvaltuutetuksi kuntavaaleissa 2021 ja hän toimii myös Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n hallituksen puheenjohtajana sekä ympäristölautakunnan jäsenenä. Siviiliammatiltaan hän on yrittäjä ja toimitusjohtaja.

– Olen erittäin otettu ryhmän osoittamasta luottamuksesta ja tuesta. Arvostan kovasti tätä luottamustehtävää ja pyrin olemaan sen arvoinen, Lehti toteaa.

Kirjoitettu 25.7.2022

Tunnelmia Kurun markkinoilta 23.7.2022

Terveisiä Kurun markkinoilta! Kiitos omalle porukallemme, järjestäjille, kaikille teltallamme vierailleille sekä ennen kaikkea perussuomalaisia äänestäneille kuntalaisille. Pidetään Ylöjärvi jatkossakin hyvänä ja turvallisena paikkana asua.

Nyt levätään hetki ja elokuussa jatketaan!

Kirjoitettu 4.7.2022

Markku Mäki-Ventelän muistoa kunnioittaen

Pitkäaikainen Ylöjärven kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen, perussuomalaisten Markku Mäki-Ventelä menehtyi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Mäki-Ventelä oli siviiliammitaltaan ylikonstaapeli. Hänet valittiin ensimmäisen kerran Ylöjärven kaupunginvaltuustoon vuoden 2004 kuntavaaleissa ja hän toimi kaupunginvaltuutettuna yhtäjaksoisesti tähän päivään saakka. Maaliskuussa 2020 Mäki-Ventelä siirtyi perussuomalaisiin ja hänet valittiin 2021 kuntavaaleissa viidennelle valtuustokaudelleen keräten kolmanneksi eniten ääniä perussuomalaisten listalta.

Ylöjärven kaupunki kunnioitti Markku Mäki-Ventelän muistoa suruliputuksella kaupungintalolla maanantaina.

– Markku oli hieno ja suoraselkäinen mies joka toimi luottamustehtävissään aina rauhallisesti ja harkitsevasti, pitäen sen minkä lupasi ja hän oli ennen kaikkea mukava kaveri sekä mainio seuramies, Ylöjärven Perussuomalaisten valtuustoryhmä linjaa.

Ylöjärven Perussuomalaiset jäävät muistelemaan Markkua suurella lämmöllä ja ottavat osaa hänen omaistensa suureen suruun.

Markku, kiitos kaikesta ❤

Kirjoitettu 19.5.2022

Ylöjärven Perussuomalaiset tavattavissa Elovainion markkinoilla lauantaina 21.5.

Ylöjärven Perussuomalaiset ovat tavattavissa Elovainion markkinoilla lauantaina 21.5. klo 9-15.

Tule tapaamaan kaupunginvaltuutettujamme sekä muita luottamushenkilöitämme.

Nähdään lauantaina PS-teltalla!

Kirjoitettu 10.5.2022

TIEDOTE: Perussuomalaiset tyytyväisiä valtuuston päätökseen – Karhelle rakennetaan uusi koulu

TIEDOTE
JULKAISUVAPAA

Ylöjärven kaupunginvaltuusto piti kokouksen maanantaina 9.5.2022. Sisäilmaongelmista kärsivän Karhen koulun tulevaisuudesta käytiin yli kahden tunnin vilkas keskustelu. Yli 40 pidetyn puheenvuoron jälkeen valtuusto pääsi lopulta äänestämään kolmesta eri esityksestä ja lopputulos oli juuri se mitä perussuomalaiset ovat määrätietoisesti ajaneet – Karhelle rakennetaan kokonaan uusi koulu.

– Kunnolla tehty täysin uusi koulurakennus tulisi palvelemaan Karhella vuosikymmeniä nykyhetkestä eteenpäin. Karhelle on tulossa myös uusi kaava, joten ihmiset uskaltavat varmasti myös investoida sinne jatkossa, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mauri Heiska perusteli.

Karhen koulun rakenne-, kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus valmistui 24.1.2022. Tutkimus osoitti, että todettuja ongelmia ei voi poistaa kevyin korjaustoimenpitein, vaan ne edellyttävät laaja-alaista peruskorjausta.

– Tämän hetkisen tiedon mukaan väestörekisteri ennustaa, että oppilasmäärät Karhen koululla tulee vähenemään kahdeksalla oppilaalla seuraavan viiden vuoden aikana. Kaava yhdistettynä täysin uuteen kouluun tulee lisäämään Karhen vetovoimaa. Uskallan väittää, että oppilasmäärätkin saadaan tämän jälkeen nousemaan, kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Henrik Pajunen jatkoi.

Kaupunginhallituksen pohjaesitys valtuustolle oli, että Karhelle tehdään kokonaan uusi 750 neliön koulurakennus.

Ensimmäisessä äänestyksessä vastakkain olivat seuraavat muutosesitykset: Karhen koulun hanke toteutetaan siirtokelpoisena rakennuksena 10 vuoden leasing- ja lunastusoptiolla nykyisen koulun alueelle sekä Karhen koulu toteutetaan uudisrakennusvaihtoehdolla, huomioiden:

– väistötilajärjestelyt hankkeen kustannuksiksi vuoden 2022 talousarvioon lisätään 125 000 euroa käyttötalouteen ja 750 000 euroa investointeihin.

– vuoden 2023 määrärahatarpeet hankkeen johdosta huomioidaan vuoden 2023 talousarvion valmistelussa.

– nykyinen koulurakennus salkutetaan purettavaksi.

Toisessa äänestyksessä vastakkain olivat kaupunginhallituksen pohjaesitys ja edellä mainittu, lopulta kaupunginvaltuuston päätökseksi tullut esitys.

– Esillä olleista vaihtoehdoista kokonaan uuden koulurakennuksen ja uuden liikuntasalin taakse oli helppo kääntyä. Tällä vaihtoehdolla turvaamme opetuksen jatkumisen Karhella jopa vuosikymmeniksi eteenpäin. Myös asiassa esitetyt taloudelliset argumentit tukivat päätöstäni, teknisen lautakunnan puheenjohtaja Tomi Saaristo toteaa tyytyväisenä.

Ylöjärven Perussuomalaisten valtuustoryhmä on erittäin tyytyväinen päätökseen. Ylöjärvellä näytetään muulle maalle mallia, että kyläkouluja voidaan myös pelastaa, eikä aina ajaa alas. Pidetään huolta koko Ylöjärven kehittämisestä tasapuolisesti jatkossakin.

– Perussuomalaisten valtuustoryhmällä on ollut alusta asti yksimielisyys siitä, että opetuksen tulee ehdottomasti jatkua Karhella. Tänään oli erittäin hienoa huomata, ettei yksikään puolue ajanut opetuksen lakkauttamista Karhella, vaan ainoastaan toteutustavasta oli erilaisia näkemyksiä, perussuomalaisten valtuustoryhmä linjaa.

Kirjoitettu 27.4.2022

Ylöjärven kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mauri Heiskan juhlapuhe kansallisena veteraanipäivänä 27.4.2022

Ylöjärven kaupunki kutsui ylöjärveläiset sotaveteraanit, lotat, veteraanien lesket ja maanpuolustusjärjestöt kaupungintalolle kansallisen veteraanipäivän juhlalounaalle.

Ylöjärven kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mauri Heiskan (ps.) puhe kansallisena veteraanipäivänä 27.4.2022:

“Kunnioitetut sotiemme veteraanit, hyvät lotat, te sodan ja rauhantyön sankarit sekä muut juhlavieraat.

Kansallinen veteraanipäivä on arvokas perinne, jota vietettiin ensimmäisen kerran 27. huhtikuuta 1987 Lahdessa, osana Suomen itsenäisyyden 70-vuotisjuhlavuotta. Itse olen tuolloin ollut kuusivuotias. Tämä kunniakas päivä on myöskin maamme virallinen liputuspäivä.

Lapin sota ja samalla Suomen osuus toisessa maailmansodassa päättyi 27. huhtikuuta 1945, joka on jäänyt Suomen puolustusvoimien viimeiseksi sotapäiväksi. Silloin loputkin Saksan 20. vuoristoarmeijan sotilaista vetäytyi kello 13.30 mennessä Kilpisjärveltä Norjan puolelle rajaa.

Kansallista veteraanipäivää ei varsinaisesti vietetä voitonjuhlana, vaan sillä on kaatuneiden muistopäivääkin rauhallisempi luonne.

Hyvät sotiemme veteraanit ja lotat, olen kiitollinen, että voimme kokoontua jälleen yhteen tällaisena päivänä. Olemmehan kaksi vuotta joutuneet kaikki olemaan enemmän tai vähemmän eristyksissä, niin sanotusti vanhasta normaalista ja jokapäiväisistä rutiineistamme, kun koronapandemia on ollut keskuudessamme monilla eri varianteillaan.

Tänään Lappeenrannassa järjestettävässä valtakunnallisessa veteraanipäivän pääjuhlassa teemana on “Maa versoo uutta”. Teema kertoo meille toivosta ja tulevaisuudesta, mutta selväähän on, että ilman teidän ja edellisten sukupolvien uhrauksia meillä ei olisi tätä rakasta maatamme, joka yhdessä tekemällä aina versoaa meille tulevaisuutta ja toivoa.

Olemmehan nytkin koonneet joukot, tosin erilaisemmat sellaiset, koronapandemian aikana kun olemme olleet uuden vakavan haasteen edessä. Kuitenkin nyt meillä on tämän asian edessä toivoa paremmasta jälleen kun suojaustoiminnot ovat meitä kaikkia auttaneet kasvomaskeja pitämällä, rokotteita ottamalla ja hyvästä käsihygieniasta huolta pitämällä.

Huolimatta viruksen aiheuttamista vaikeuksista ja menetyksistä me olemme pysyneet toiminnassa. Tästä saammekin antaa suuren kiitoksen terveydenhuollon ammattilaisille ja monien muiden alojen ammattilaisille. Meidät suomalaisethan tunnetaan vakaana ja turvallisena maana maailmalla ja olemmehan monilla mittareilla olleet maailman onnellisinta kansaa.

Jotkut kuulijat muistavat toisaalta hyvin toisenlaisetkin ajat. Henkilöt jotka joutuivat tekemisiin sodan kanssa niin taisteluissa kuin kotirintamalla. Kaikki joutuivat osallistumaan omien voimavarojensa kautta usein ne ylittäen. Te sodan ajan ihmiset teitte meille nykyihmisille mahdollisuuden asua ja elää vapaassa ja itsenäisessä Suomessa. Sen velvollisuuden tunteen mikä teillä on vapaata isänmaatamme kohtaan, on omissa silmissäni mittaamattoman suuri.

Olen monesti miettinyt lottia ja heidän panostaan sota-aikana, miten moneen teistä oli. Miehet lähti rintamalle puolustamaan isänmaataan. Teistä nuorista naisista suurin osa jäi yksin kantamaan vastuun kotiin ja hoitamaan perheen, karjan, maatyöt sekä monet muut toimet. Lisäksi sodan jälkeen aloitte heti jälleenrakentamaan uutta yhteiskuntaa. Haluankin tuoda esiin asian joka ei ole yksin minun ajatukseni: sotaveteraanin leski on yhtä kuin suomalaisuuden symboli.

Palatakseni tämän päivän teemaan “Maa versoo uutta”, niin näen, että jatkossakin yhdessä tekemällä ja toisiimme luottaen voitamme vaikeudet kuin vaikeudet ja samalla aina luomme jotakin uutta.

Itse olen saanut kunnian osallistua tähän juhlapäivään Ylöjärven kaupunginhallituksen puheenjohtajan ominaisuudessa osaltani ensimmäistä kertaa ja voin täydestä sydämmestäni sanoa teille kaikille, että on suuri kunnia saada olla täällä teidän kanssanne tälläisenä päivänä ja tuskin tulen tätä päivänä ikinä unohtamaan. Suurta kiitollisuutta teille kaikille nöyrästi osoittaen Mauri Heiska.

Toivotankin Ylöjärven kaupungin ja itseni puolesta kaikille oikein hyvää kansallista veteraanipäivää sekä hyvää ja turvallista kesän odotusta.

Kiitos.”

Kuva: Pauliina Leikas

Kuva: Sami Rantanen

Kirjoitettu 5.4.2022

Ylöjärven Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettuja vierailulla Karhen kyläkoululla

Terveisiä Karhen koululta!

Ylöjärven Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettuja kävi tutustumassa Karhen idyllisen kyläkoulun tiloihin ja vaihtamassa henkilökunnan kanssa kuulumisia.

Vierailulla oli kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mauri Heiska, teknisen lautakunnan puheenjohtaja Tomi Saaristo ja kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Henrik Pajunen.

Kiitos mukavasta keskustelutilaisuudesta sekä vieraanvaraisuudestanne 🇫🇮

Osallistuimme myös Karhe-Seuran järjestämään keskustelutilaisuuteen Karhen koulun tulevaisuudesta. Paikalla oli Karhe-Seura ry:n ja Karhen koulun vanhemmat ry:n edustajia, päättäjiä sekä kuntalaisia.

Lämminhenkinen ja hieno tilaisuus!

Kirjoitettu 1.4.2022

Erja Pelkoselle ja Mauri Heiskalle hyvinvointialueen luottamustehtäviä

Ylöjärven Perussuomalaisten kaupunginvaltuutetut, aluevaltuutetut Erja Pelkonen ja Mauri Heiska saivat paikkoja hyvinvointialueen luottamustehtäviin.

Pelkonen tuli valituksi aluehallitukseen ja Heiska strategia- ja tulevaisuusvaliokunnan toiseksi varapuheenjohtajaksi.

Suuret onnittelut Erjalle ja Maurille!

Kirjoitettu 9.3.2022

TIEDOTE: Perussuomalaiset esittää Ylöjärven kaupungin siirtymistä vetyteknologian kärkikunnaksi

TIEDOTE 7.3.2022
JULKAISUVAPAA

Perussuomalaiset esittää Ylöjärven kaupungin siirtymistä vetyteknologian kärkikunnaksi

Ylöjärven Perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti maanantaina 7.3.2022 Ylöjärven kaupunginvaltuustolle valtuustoaloitteen, jossa esitetään Ylöjärven kaupungin autonkannan asteittaista vaihtoa vetyä käyttäviin polttokennoautoihin.

Perussuomalaiset esittävät aloitteessaan myös koulutuskeskus Valon autoalan ammatillisen koulutuksen laajentamista vetykäyttöisien ajoneuvojen huoltoon ja korjaamiseen yhdessä Tredun kanssa. Polttoaineen saatavuuden varmistamiseksi soveltuvalle toimijalle kaupunki tarjoaisi Valon läheltä paikan jakelupisteelle vihreän vedyn myymiseen. Jakelupisteestä kaikkien vetyajoneuvojen käyttäjien olisi mahdollista ostaa polttoainetta. Myös ammattikoulun vetyautojen huolto- ja korjauspalveluja olisi kaikkien mahdollista käyttää.

– Tämä tukisi vahvasti yhdessä linjaamaamme HINKU-strategiaa ja nostaisi Ylöjärven vetyteknologian edelläkävijäksi Suomen kunnista, perussuomalaisten valtuustoryhmä linjaa.

Aloitteessa esitettyihin asioihin on tarjolla erilaisia hanketukia, koska energiatalous on yksi kärkiteemoista ja varsin tärkeässä asemassa tulevaisuudessa koko Euroopan laajuisesti. Teknologinen harppaus on mahdollista toteuttaa yritysten kanssa yhteistyössä. Siihen sisältyisi kaupungin osalta ajoneuvojen asteittainen vaihto vetykäyttöisiin polttokennoajoneuvoihin ja siihen liittyvän ammatillisen koulutuksen muodostaminen yhdessä Tredun kanssa.

– Tulevaisuudessa Ylöjärvi ja sitä ympäröivä Pirkanmaa olisi yrityksille vetykäyttöisen ajoneuvotekniikan ja siihen koulutetun henkilöstön vetovoimainen kuntakenttä, joka houkuttelisi eri alojen toimijoita. Meillä kehittyisi Ylöjärvellä vihreän vedyn teknologiasta, varastointiratkaisuista ja ajoneuvotekniikasta alan yritysten terävin kärki ja kehitys. Tämä keskittymä kokoaisi huomattavan määrän yrityksiä ja muodostaisi uusia työpaikkoja, koska vetytekniikka ja siihen liittyvät kaupalliset ratkaisut aina polttoaineen tekemisestä loppukäyttämiseen saakka on valtavan laaja yritystoiminnan sektori, jossa on paljon hyödynnettävää potentiaalia, valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Hannu Ruuska tiivistää.

– Pirkanmaa sekä muu Suomi on muuhun EU-alueeseen verrattaessa nyt takamatkalla, joka meidän täytyy kuroa umpeen. Muualla Euroopassa on ollut jo vuosia toimiva vedyn jakeluverkosto, vetyautojen toimivat markkinat ja huoltoverkosto.

Ollaan Ylöjärvellä edelläkävijöitä ja toteutetaan se mistä muualla haaveillaan, valtuustoryhmä summaa lopuksi.

Ylöjärven Perussuomalaisten valtuustoryhmä

 

Lisätiedot:

Hannu Ruuska, valtuustoryhmän vpj
050 366 4103
hannu.ruuska@nullylojarvi.fi

 

Kirjoitettu 16.2.2022

Kaupunginhallitus äänesti ratikka-asiasta – Perussuomalaiset olisi halunnut hankkeelle siirtoa

Ylöjärven kaupunginhallitus käsitteli maanantaina 14.2.2022 kokouksessaan raitiotien Lielahden ja Ylöjärven välisen osuuden tarkentavan yleissuunnitelman väliraporttia. Asiasta päädyttiin äänestämään, kun perussuomalaiset esitti, että asia palautettaisiin uudelleen valmisteluun.

1. helmikuuta hyväksytyssä ratikan yleissuunnitelman väliraportissa linjataan muun muassa siitä, miten raitiotie risteää Vaasantien ja junaradan kanssa Tampereen ja Ylöjärven kuntarajalla sekä Ylöjärven Soppeenmäen ja kirkonseudun välillä.

Kaupunginhallitus käsitteli asiaa kokouksessaan tämän viikon maanantaina ja esityslistan mukaisesti tavoitteena oli hyväksyä tarkentavan yleissuunnitelman väliraportti jatkovalmistelun pohjaksi. Perussuomalaiset kuitenkin esitti, että asia palautettaisiin uudelleen valmisteluun. Äänestyksessä perussuomalaisten esitystä puolsi neljä jäsentä ja vastusti seitsemän jäsentä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mauri Heiska (ps.) kertoo, että perussuomalaisten esityksen tarkoituksena oli, että ratikkahankkeen rakentamistavoitetta siirrettäisiin ja ratikan sijasta Ylöjärvi laittaisi panoksensa junaliikenteen suunnitteluun.

– Ratikkahanke pitäisi siirtää vuoteen 2050 ja Ylöjärven tulisi kohdistaa voimavaransa junaseisakkeen suunnitteluun. Meillä on olemassa olevat raiteet, joilla on tilaa. Junaseisake antaisi Ylöjärvelle valtavasti mahdollisuuksia, kun suunnittelu vain saataisiin nytkähtämään eteenpäin.

Heiska uskoo, että Ylöjärvelle voitaisiin saada seisake nopealla aikataululla, mikäli suunnittelua asian suhteen vauhditettaisiin.

– Mutta tietysti asian suhteen on oltava yhteinen tahtotila, jotta seisake saataisiin Ylöjärvelle pykättyä.

Kirjoitettu 1.2.2022

Henkilövalintoja 2022

Ylöjärven Perussuomalaisten hallitus piti järjestäytymiskokouksensa tammikuussa.
Tomi Saaristo valittiin jo aiemmin syksyllä jatkamaan Ylöjärven Perussuomalaisten puheenjohtajana 2022.

Järjestäytymiskokouksen henkilövalintoja vuodelle 2022: varapuheenjohtaja Teemu Koponen, sihteeri Henrik Pajunen ja taloudenhoitaja Linda Kyllöinen.

Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä piti vuosikokouksensa tammikuun lopulla. Henkilövalintoihin ei tullut muutoksia tälle vuodelle: valtuustoryhmän puheenjohtajana 2022 jatkaa Erja Pelkonen, varapuheenjohtajana Hannu Ruuska ja sihteerinä Henrik Pajunen.

Pirkanmaan Perussuomalaisten aluevaltuustoryhmä perustettiin tammikuussa. Aluevaltuustoryhmän puheenjohtajaksi valittiin Sami Kymäläinen, 1. varapuheenjohtajaksi Mauri Heiska ja 2. varapuheenjohtajaksi Joakim Vigelius.

Perussuomalaiset on antanut ehdotuksensa Pirkanmaan hyvinvointialueen luottamustehtäviin. Ylöjärveläisistä aluevaltuutetuista perussuomalaiset esittää aluehallitukseen Erja Pelkosta ja tulevaisuusvaliokunnan toiseksi varapuheenjohtajaksi Mauri Heiskaa.

Aluevaltuusto päättää lopullisesti paikkavalinnoista kokouksessaan 8. maaliskuuta.

 

Kirjoitettu 24.1.2022

Pirkanmaan Perussuomalaisille kolmas sija – Erja Pelkonen ja Mauri Heiska aluevaltuustoon!

Suomen historian ensimmäiset aluevaalit käytiin sunnuntaina 23.1.2022. Perussuomalaiset saivat Pirkanmaalla kolmannen sijan ja yhdeksän paikkaa aluevaltuustoon.

Ylöjärveltä meni yhteensä viisi ehdokasta läpi, joista kaksi on perussuomalaisia. Ylöjärven Perussuomalaisista aluevaltuustoon nousee kaupunginvaltuutettu Erja Pelkonen ja kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mauri Heiska.

Perussuomalaiset oli ainoa puolue Ylöjärvellä joka sai aluevaltuustoon kaksi paikkaa.

Pirkanmaan Perussuomalaisten aluevaltuuston jäsenet:

Miko Bergbom, Joakim Vigelius, Erja Pelkonen, Lassi Kaleva, Veikko Vallin, Mauri Heiska, Miia Kinnari, Sami Kymäläinen ja Veijo Niemi.

Onnea uusille aluevaltuutetuille ja suuri kiitos kaikille perussuomalaisia äänestäneille sekä teille jotka olitte ehdokkaina!

Kirjoitettu 13.1.2022

Aluevaalien ennakkoäänestys on alkanut – äänestä suomalainen ensin!

Aluevaalien ennakkoäänestys alkoi keskiviikkona 12.1.2022. Ylöjärven Perussuomalaisilla on seitsemän ehdokasta Pirkanmaan Perussuomalaisten listalla.

Täältä löydät kaikki perussuomalaiset ehdokkaat Pirkanmaalta:

https://vaalit.perussuomalaiset.fi/aluevaalit/alue/pirkanmaa

Ennakkoäänestys kotimaassa: 12.-18.1.2022

Ennakkoäänestys ulkomailla: 12.-15.1.2022

Vaalipäivä: 23.1.2022

Kirjoitettu 13.1.2022

Panu Koski Pirkanmaan Perussuomalaisten toiseksi varapuheenjohtajaksi

Pirkanmaan Perussuomalaiset ry:n hallitus vuodelle 2022 järjestäytyi sunnuntaina 9.1. pitämässään kokouksessa. Puheenjohtajana aloittaa aiemmin syyskokouksessa valittu
kaupunginvaltuutettu Sami Kymäläinen Orivedeltä. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi
valittiin Tampereen kaupunginvaltuutettu Antti Moisander. Toiseksi varapuheenjohtajaksi
valittiin kaupunginvaltuutettu Panu Koski Ylöjärveltä ja kolmanneksi varapuheenjohtajaksi aiemmin piirisihteerinä toiminut Maria Nikupaavo Tampereelta. Piirisihteerinä aloittaa Valkeakosken kaupunginvaltuutettu Auri Saarelainen. Piirin vaalipäällikkönä jatkaa Sirpa Tuppurainen Tampereelta ja taloudenhoitajana aloittaa Anne Valtakivi Tampereelta.

Lisäksi piirin työvaliokuntaan valittiin nokialainen kaupunginvaltuutettu Tuomo Isokangas sekä Ossi Aho Tampereelta.

“Tällä erinomaisella kokoonpanolla on helppo lähteä tuleviin aluevaaleihin” -toteaa tuore puheenjohtaja Sami Kymäläinen.

 

Lisätietoja:
Sami Kymäläinen
Puheenjohtaja, Pirkanmaan Perussuomalaiset
040 079 1191
sami.kymalainen1@nullgmail.com

 

Kirjoitettu 25.11.2021

Ylöjärven Perussuomalaisten hallitus 2022 valittu – Tomi Saaristo jatkaa puheenjohtajana

Ylöjärven Perussuomalaisten syyskokous pidettiin lauantaina 13.11.2021 Ylöjärven kaupungintalon valtuustosalissa.

Tomi Saaristo valittiin yksimielisesti jatkamaan Ylöjärven Perussuomalaisten puheenjohtajana ensi kaudelle.

Ylöjärven Perussuomalaisten hallitukseen ensi vuodelle valittiin Saariston lisäksi Henrik Pajunen, Panu Koski, Janne Selin, Teemu Koponen ja Linda Kyllöinen.

Kiitos meidän loistavalle porukalle hyvästä kokouksesta ja kiitos Tuija Hirsimäki kaikesta panoksestasi Ylöjärven Perussuomalaisten eteen mm. hallituksen jäsenen ja taloudenhoitajan rooleissa.

Kiitos myös kokoukseen osallistuneille Pirkanmaan Perussuomalaisten piirin puheenjohtaja Harri Vuorenpää, 2.varapuheenjohtaja Antti Moisander ja vaalipäällikkö Sirpa Tuppurainen.

Tällä jengillä on hienoa lähteä kohti tammikuussa pidettäviä aluevaaleja!

Kirjoitettu 25.11.2021

Ylöjärven Perussuomalaisten valtuustoryhmän ryhmäpuheenvuoro Ylöjärven kaupunginvaltuuston talousarviokokouksessa 8.11.2021

Ylöjärven Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Erja Pelkonen:

Arvoisa valtuuston puheenjohtaja, valtuutetut, viranhaltijat ja muut kuulijat. Olen perussuomalaisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Erja Pelkonen ja minulla on ilo ja kunnia valtuuston suurimman ryhmän puolesta puhua hetki ensi vuoden talousarviosta.

Tänään käsiteltävän talousarvion 2022 ja tulevien vuosien taloussuunnitelman valmistelussa me luottamushenkilöt olemme tasapainoilleet toisaalta asukkaiden kasvaneiden tarpeiden ja toisaalta rahojen riittämisen välillä. Valmistelun aikana sekä lautakunnat että kaupunginhallitus ja viranhaltijat ovat paiskineet töitä menojen hillitsemiseksi, mutta siitä huolimatta tilikauden alijäämäksi muodostui peräti 3,7 milj. euroa.

Lautakuntakierroksella yhdenkään puolueen jäsenet eivät prosessin lopuksi enää esittäneet säästökohteita lautakuntansa kuluista. Näitä säästöehdotuksia tullaan tuskin täällä tänäänkään kuulemaan. Näinollen olemme tilanteessa, että tuo alijäämäinen tulos on ensivuodelle hyväksyttävä.

Veronkorotuksella asiaa ei voi korjata, se olisi työnteon kannattavuuden kannalta kestämätön tie. Tulevia vuosia turvaamaan meidän tulee pitää yllä yritysmyönteisyyttä, hankkia lisää työpaikkoja ja houkutella monin tavoin uusia veronmaksajia alueelle. Toisen asteen koulutustarjonnan vahvistaminen tukisi nuorten jäämistä kotiseudulle ja houkuttelisi työntekijäpulasta kärsivien alojen yritysten saamista Ylöjärvelle. Tavoittelemme jatkossa siis kasvua ja lisää veronmaksajia. Kasvu velkaannuttaa meitä joitain vuosia, mutta maksaa itsensä myöhemmin verotuloina takaisin. Onneksi Ylöjärven työttömyysaste on reilusti alle Suomen ja Pirkanmaan keskitason. Investointitaso kasvaa lähivuosina mm. Siltatien, Vuorentaustan ja Kurun koulujen sekä liikenneväylien rakentamisen vuoksi.

Mitä sitten saimme tänään esitettävään tarkasti harkittuun ensivuoden rahapakettiin?

Linja-autojen suoria vuoroja Ylöjärveltä Tampereelle on lisätty useasta kaupunginosasta joukkoliikenteen parantamiseksi. Perussuomalaiset esittävät tänään toivomusponnen, että myös toimet lähijunaliikenteen mahdollistamiseksi aloitetaan. Ratikkaan rahat eivät edelleenkään riitä. Suomen hallituksen päätös energian hinnan noususta lisää Ylöjärvellä kaikkien toimialojen kuluja.

Tuleva sote-uudistus toi paineita varmistaa oman kaupungin palveluita ensi vuoden jälkeiselle ajalle. Uudella sote-alueella 2023 reuna-alueiden palvelut ovat vaarassa jäädä keskuskaupungin jalkoihin.

Tänään päätöksenteossa olevaa talousarvioesitystä valmistellessamme teimme arvovalintoja mm. lisäämällä vanhusten kotihoitoon ja muuhun vanhustenhoitoon hoitajia ja hoiva-avustajia. Perussuomalaisilla on vahva tahto huolehtia alueemme ikäihmisille arvokas ja turvallinen vanhuus.

Olemme tänään vastaamassa myös rajuun mielenterveyden haasteiden ja lastensuojeluilmoitusten kasvuun palkkaamalla sosiaalityöntekijöitä ja joukon psykiatrian ammattilaisia tukemaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevia perheitä. Näihin valtakunnallisiin ajan ilmiöihin ripeästi vastaaminen varmistaa myös alueemme aikuisten ja tulevien aikuisten työkykyisyyttä jatkossa. Ja kuten kaikki tiedämme Suomi tarvitsee työtä selvitäkseen siitä, että meillä on tulevina vuosina väestössä yhä enemmän ei-työikäisiä ja vähemmän työikäisiä. Noin joka viides parikymppinen mies on työ- ja koulumaailman ulkopuolella. Me tarvitsemme jokaisen miehen ja naisen huolehtimaan, että Suomi on jatkossakin hyvä maa asua.

Ensi vuodelle, jos tänään niin päätetään, on siis tulossa konkreettista apua mm. nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn ja vanhusten parempaan hoitamiseen. Sosiaali- ja terveydenhuollon rahapaketti ensi vuodelle Ylöjärvellä on lähes sata miljoonaa euroa, josta erikoissairaanhoito nielaisee jälleen tosin lähes 40 miljoonaa euroa.

Pohjaesityksessä on lisäksi yli 50 miljoonalla eurolla tarkoin harkittua kasvatusta ja opetusta kaupunkimme lapsille ja nuorille. Menokasvua tälle toimialueelle edelliseen vuoteen nähden on hurjat 4,3%. Tarpeita tiedetään toki olevan enemmän kuin rahat riittävät hoitamaan, mutta niin kauan kun raha ei sada taivaasta, niin johonkin se raja on vedettävä. Edellisellä vaalikaudella lisäsimme kaupunkiimme perusopetuksen erityisluokanopettajia ja erityisopettajia yli 20 prosenttia.

Meillä on pääosin terveet koulut ja seudun lähes pienimmät opetusryhmät. Pidämme yllä kattavaa kouluverkkoa, mukaan lukien Kurun yhtenäiskoulun 1-9 luokat. Päiväkotien asiakastyytyväisyys on jo vuosia ollut erittäin korkea. Vaikka kouluille palkattaisiin kuinka paljon lisää kaikenlaisia aikuisia, niin siellä on silti hyvin rajalliset mahdollisuudet korjata esim. kodeista kumpuavaa lasten huonovointisuutta. Tällä talousarviolla pyrimme kouluissa nähtävän lasten lisääntyneen oireilun lisäksi korjaamaan perheiden pahoinvoinnin ydinsyitä sosiaali- ja terveydenhuollon voimin. Näitä ydinsyitä ovat usein vanhempien uupuminen, hoitamattomat päihde- ja mielenterveyspulmat sekä muut perhettä kohdanneet kohtuuttomat murheet. Yhteisiä tavoitteita nuorten hyvinvoinnin tukemiseksi ovat mielestämme myös some-kiusaamisen ehkäisy ja perusasiat, kuten nuorten koululounaalla käyminen ja hyvät yöunet.

Muistetaan tänään, että kaupunginjohtajan esittämä rahapaketti sisältää valtavan määrän tarkoin harkittuja palveluita kaikenikäisille asukkaillemme. Me perussuomalaiset luottamushenkilöt olemme suurimpana valtuustoryhmänä saaneet pakettiin arvojemme mukaisia asioita. Toivon malttia tämän muhkean paketin päälle esitettäviin menolisäyksiin. Pelkään pahoin, että tänään muut kuin perussuomalaiset ovat valmiita paisuttamaan kaupungin alijäämää talousarviossa tai mapston kautta. Lisäesitykset salissa ovat toisaalta helppo tapa politikoille saada itselleen myönteistä huomiota ja lisäksi aluevaalien lähestyminen voi kannustaa valtuutettuja jakamaan velkarahalla kaikille kaikkea.

Me perussuomalaiset olemme kaupunginjohtajan talousarvion pohjaesityksen kannalla, emme siis esitä pakettiin lisää rahaa tai sen paremmin menoleikkauksia.

Perussuomalainen valtuustoryhmä kiittää lämpimästi kaikkia viranhaltijoita ja koko valtuustoa hyvästä yhteistyöstä talousarviovalmistelussa. Erityinen kiitos kaupungin henkilöstölle, joka on ollut koronan vuoksi kovilla jo pitkään. Kiitämme myös kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juho Ojaresta ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mauri Heiskaa siitä, että olette tiiviillä yhteistyöllä luotsanneet raskaan talousarvioprosessin tänään päätöksentekoon. Nyt on viisaiden ja vastuullisten päätösten aika!

Kiitos.

Kirjoitettu 22.10.2021

Pirkanmaan Perussuomalaiset nimesi 7 ylöjärveläisehdokasta aluevaaleihin

Pirkanmaan Perussuomalaiset ry nimesi sunnuntaina 17.10. pitämässään piirihallituksen kokouksessa 58 ensimmäistä ehdokasta tammikuun 2022 aluevaaleihin.

Joukossa on 7 ylöjärveläisehdokasta: yrittäjä Mauri Heiska, kotitalous- ja kuluttajapalveluneuvoja Tuija Hirsimäki, kaivinkoneenkuljettaja Panu Koski, toimitusjohtaja Inga-Mari Lehti, psykoterapeutti, sairaanhoitaja Erja Pelkonen, yrittäjä Hannu Ruuska ja yrittäjä, muusikko Janne Selin.

Aluevaalit käydään tammikuussa 2022. Vaaleissa valitaan 79 edustajaa uuteen Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuustoon.

Kirjoitettu 30.9.2021

Ylöjärven Perussuomalaiset & Riikka Purra ja Arto Luukkanen tavattavissa Villen kaupalla sunnuntaina 3.10.2021 – makkaratarjoilu!

Ylöjärven Perussuomalaisten kaupunginvaltuutetut ja luottamushenkilöt tavattavissa Villen kaupalla sunnuntaina 3.10. klo 10.30-12.30. Makkara- ja mehutarjoilu!

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ja puoluesihteeri Arto Luukkanen ovat paikalla klo 11.05-11.50.

Tervetuloa makkaralle ja jutulle perussuomalaisten teltalle!

Kirjoitettu 24.9.2021

Tiedote: Ylöjärvelle neuvoa antava kuntalaisäänestys ratikasta

MEDIATIEDOTE
Kirjoitettu 30.8.2021

Ylöjärven Perussuomalaisten luottamushenkilöt valittu

Ylöjärven kaupunginvaltuusto piti maanantaina 9.8.2021 ensimmäisen kokouksensa uudella kokoonpanolla. Ylöjärven Perussuomalaisten edustajia valittiin seuraaviin luottamustoimiin:

Kaupunginhallitus:
Puheenjohtaja Mauri Heiska
Markku Mäki-Ventelä
Erja Pelkonen

Kaupunginvaltuuston 2.varapuheenjohtaja:
Tomi Saaristo

Hyvinvointilautakunta:
Juha Alhamo
Juha Tuominen
Tuija Hirsimäki

Kasvatus- ja opetuslautakunta:
Puheenjohtaja Henrik Pajunen
Minna Koskinen
Linda Kyllöinen

Keskusvaalilautakunta:
1. varajäsen Marja Ala-Nikkola
3. varajäsen Riitta Siikaniva

Perusturvalautakunta:
Jari Niemi
Teemu Koponen

Tarkastuslautakunta:
Tero Lehtonen

Tekninen lautakunta:
Puheenjohtaja Tomi Saaristo
Toni Kolehmainen
Heidi Mustajärvi

Valtuuston suhteellisten vaalien vaalilautakunta:
Varapuheenjohtaja Henrik Pajunen

Ympäristölautakunta:
Varapuheenjohtaja Hannu Ruuska
Panu Koski
Inga-Mari Lehti

Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n hallitus: Puheenjohtaja Inga-Mari Lehti

Pirkanmaan liiton kuntien edustajainkokous:
Mauri Heiska

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto:
Markku Mäki-Ventelä

Tampereen kaupungin alueellinen jätehuoltolautakunta:
Tuija Hirsimäki

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta:
Markku Mäki-Ventelä

Tampereen kaupungin kuntayhtymän seutuhallitus:
Mauri Heiska

Kiinteistötoimitusten uskottu mies:
Janne Pajunen

Pirkanmaan käräjäoikeuden lautamies:
Erja Pelkonen

Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukunta:
Jari Niemi

Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmän puheenjohtajana toimii Erja Pelkonen, varapuheenjohtajana Hannu Ruuska ja sihteerinä Henrik Pajunen.

Onnea valituille!

Kirjoitettu 23.7.2021

Ylöjärven Perussuomalaiset Kurun markkinoilla 24.7.

Ylöjärven Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettuja ja muita luottamushenkilöitä tavattavissa Kurun markkinoilla lauantaina 24.7. klo 9-15.

Tervetuloa Perussuomalaisten teltalle!

Kirjoitettu 11.7.2021

Paikkajakoneuvottelut on saatu onnistuneesti päätökseen – puheenjohtajien nimet selvillä

Ylöjärven kaupungin puolueiden väliset luottamushenkilöiden paikkajakoneuvottelut saatiin onnistuneesti maaliin keskiviikkona 30.6.2021. Neuvottelut käytiin perussuomalaisten johdolla ja aikaa niihin kului tasan viikko.

– Hommat meni ihan suunnitellun kaavan mukaan hyvässä hengessä niin kuin tähänkin asti. Tavoite oli, että homma saadaan niin sanotusti klousattua mahdollisimman nopeasti. Olemme tyytyväisiä, neuvotteluja vetänyt perussuomalaisten Mauri Heiska toteaa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajana toimii tulevalla valtuustokaudella Mauri Heiska. Kaupunginhallituksen varapuheenjohtajuus menee kokoomuksen Katja Luojukselle.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajana toimii kokoomuksen Juho Ojares. Ensimmäinen varapuheenjohtaja on SDP:n Leena Mankkinen, toinen varapuheenjohtaja on perussuomalaisten Tomi Saaristo ja kolmas varapuheenjohtaja on vihreiden Timo Toivonen.

Tomi Saaristo ottaa teknisen lautakunnan vedettäväkseen ja Henrik Pajunen nousee puolestaan sivistyslautakunnan puheenjohtajaksi.

Perusturvalautakunnan puheenjohtajuuden ottaa kokoomuksen Iikka Jäntti. Ympäristölautakuntaa alkaa vetämään kokoomuksen Markku Uusitalo.

Hyvinvointilautakunnan puheenjohtajaksi tulee SDP:n Jaana Tiura ja keskusvaalilautakunnan puheenjohtajuus menee SDP:n Kaija Järviselle. Tarkastuslautakunnan vetovastuun ottaa keskustan Riitta Koskinen.

Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi nousee perussuomalaisten Inga-Mari Lehti. Ylöjärven Jäähalli Oy:n hallituksen puheenjohtajana jatkaa kokoomuksen Mika Kotiranta.

Perussuomalaiset nimesivät henkilöt muille luottamuspaikoille Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmän ja Ylöjärven Perussuomalaisten hallituksen yhteiskokouksessa sunnuntaina 11.7.2021. Henkilöiden nimet ja toimielimet julkaistaan elokuussa kun Ylöjärven kaupunginvaltuusto on vahvistanut kaikki henkilövalinnat.

Kirjoitettu 30.6.2021

Ylöjärven Perussuomalaisia tavattavissa Villen Kaupalla perjantaina 2.7. Makkaratarjoilu!

Ylöjärven Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettuja, luottamushenkilöitä sekä muita PS-aktiiveja tavattavissa Villen Kaupalla perjantaina 2.7. klo 17-19.

Tarjolla grillimakkaraa ja mehua.
Tervetuloa perussuomalaisten teltalle!

Kirjoitettu 17.6.2021

3269 kertaa kiitos! – Perussuomalaisista Ylöjärven suurin puolue

Kuntavaalit on käyty. Perussuomalaiset sai 13 kaupunginvaltuutettua 23,8% vaalituloksellaan ja nousi Ylöjärven suurimmaksi puolueeksi! Saimme 7 lisäpaikkaa kaupunginvaltuustoon ja teimme 11,3% nousun viime kuntavaaleihin 2017 verrattuna. Ylöjärvestä tuli kuntavaalien myötä Suomen suurin kunta, jossa perussuomalaiset ovat johtava puolue.

3269 kertaa kiitos kaikille meitä äänestäneille!

Perussuomalaisten uudet kaupunginvaltuutetut ovat:

Sami Savio, Mauri Heiska, Markku Mäki-Ventelä, Erja Pelkonen, Tomi Saaristo, Hannu Ruuska, Inga-Mari Lehti (uusi), Toni Kolehmainen, Henrik Pajunen, Juha Alhamo (uusi), Panu Koski (uusi), Juha Tuominen (uusi) sekä Jari Niemi (uusi).

Varavaltuuteuiksi nousivat:

Janne Pajunen, Teemu Koponen, Minna Koskinen, Jan Salminen, Hermanni Nieminen, Ari Palmi, Tero Lehtonen, Jukka Jussila, Linda Kyllöinen, Heidi Mustajärvi, Janne Selin, Tuija Hirsimäki sekä Oskari Viljanen.

Ylöjärven ääniharava oli Sami Savio joka keräsi huimat 871 ääntä. Perussuomalaiset viettivät vaalivalvojaisiaan Ravintola Palowoudissa railakkaan juhlatunnelman merkeissä. Vaalivoittoa oli juhlistamassa suuri joukko paikallisia perussuomalaisia.

– Onhan tämä ihan jäätävää, Ylöjärven Perussuomalaisten puheenjohtaja Tomi Saaristo kommentoi Ylöjärven uutisten toimittajalle puhelimitse.

– Nöyrä kiitos kaikille, jotka äänensä ovat antaneet. Ei voi olla muuta kuin onnellinen tällaisesta vaalituloksesta. Etenemme yhteistyöllä ja hyvällä hengellä, perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Mauri Heiska totesi tyytyväisenä

Perussuomalaisten uusi valtuustoryhmä kokoontui heti maanantai-iltana. Paikkaneuvottelut alkavat ensi viikolla perussuomalaisten johdolla.

Kirjoitettu 11.6.2021

Ylöjärven Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaita Villen kaupalla lauantaina 12.6. klo 11-13 – makkaratarjoilu!

Ylöjärven Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaita tavattavissa vielä kerran Villen kaupan (Elotie 9) pihassa lauantaina 12.6. klo 11-13.

Tervetuloa perussuomalaisten teltalle! Makkara- ja mehutarjoilu.

Täältä voit tutustua jokaiseen kuntavaaliehdokkaaseemme.

Kirjoitettu 8.6.2021

TIEDOTE: Ylöjärven Perussuomalaisten esitys luottamushenkilöiden kokouspalkkioiden leikkaamisesta ei saanut muilta puolueilta tukea – PS vaatii kaupungin edustusmenoja julkisiksi

TIEDOTE
JULKAISUVAPAA 8.6.2021

Ylöjärven Perussuomalaisten esitys luottamushenkilöiden kokouspalkkioiden leikkaamisesta ei saanut muilta puolueilta tukea – PS vaatii kaupungin edustusmenoja julkiseksi

Ylöjärven kaupunginvaltuusto piti tämän valtuustokauden viimeisen kokouksen maanantaina 7.6.2021. Perussuomalaisten tekemässä kokouksen ensimmäisessä muutosesityksessä esitettiin, että valtuustossa repliikki -ja kannatuspuheenvuoroon käytettävä aika olisi enintään kolme minuuttia.

– Jotkut valtuutetut tykkäävät puhua ummet ja lammet vähän asian vierestäkin. Olennainen asia pitäisi saada tiivistettyä kolmeen minuuttiin, jotta asioiden käsittelyä saataisiin joudutettua, ryhmä perusteli.

Esitys kaatui äänin 43-8, ainoastaan perussuomalaisten kannattaessa esitystä.

Kokouksessa käsiteltiin myös hallintosäännön päivittäminen. Perussuomalaiset jättivät vuosi sitten valtuustoaloitteen, jossa esitettiin poliittisesti valittujen luottamushenkilöiden palkkioiden leikkaamista 20 prosentilla. Koska aloitteeseemme ei ole tullut minkäänlaista vastausta, teimme muutosesityksen asiasta.

– Perussuomalaiset tekivät vuosi sitten aloitteen kokouspalkkioiden alentamisesta, mutta siitä ei ole kuulunut mitään. On todennäköistä, että Ylöjärven kaupunki joutuu lähivuosina sopeuttamaan talouttaan merkittävästi koronakriisin aiheuttamien tulonmenetysten vuoksi. Vallitsevassa tilanteessa erityisesti päättäjien on oltava vastuullisia ja toimittava esimerkillisesti.

Säästyneillä rahoilla ei Ylöjärven taloutta yksin pelasteta, mutta kokouspalkkioiden alentaminen antaisi kuitenkin selkeän viestin päättäjien halusta pitää huolta kaupungin taloudellisesta kantokyvystä.

Sillä välin kun perussuomalaisten jättämä valtuustoaloite kerää vuoden kaupungintalon pöytälaatikossa pölyä päälleen, vihreät saavat oman aloitteensa Pride-liputuksesta parissa päivässä kaupunginhallituksen esityslistalle ja sitä kautta äänestykseen.

Asiasta käydyn kiivaan keskustelun jälkeen esityksemme kaatui murskaluvuin 42-9, ainoastaan perussuomalaisten ja Katariina Sorvannon (Oikeudenmukainen yhteistyö) äänestäessä esityksen puolesta. Yksikään muu puolue ei halunnut leikata luottamushenkilöiden kokouspalkkioita.

Perussuomalaiset esittivät perään, ettei luottamushenkilöiden ansionmetysylärajaa nosteta, vaan se pidettäisiin nykyisellä tasolla. Esitys hävisi äänestyksessä 31-19, yhden keskustavaltuutetun äänestäessä tyhjää.

Perussuomalaiset jättivät myös valtuustoaloitteen kaupunginvaltuustolle,
jossa esitetään, että kaupungin poliittisen johdon sekä johtavien viranhaltijoiden edustuskulut saataisiin jokaisen kuntalaisen tarkistettavaksi.

– Politiikan luottamusta on jo vuosia nakertanut uutiset hyväveli-verkostojen yhteisten rahojen tuhlailusta. Ylöjärven kaupungin tulisi ottaa tiukka linja päättäjien sidonnaisuuksien julkisuuteen ja luottamushenkilöiden oman edun tavoittelun estämiseen.

Veronmaksajaa suututtavan rötöstelyn estämiseksi esitämme, että sekä poliittisen johdon että johtoryhmän viranhaltijoiden edustus-, matkustus-, ravintola-, kokouslounaat, taksi yms. kuitit tulee saada jokaisen kuntalaisen tarkistettavaksi.

Julkiset kuitit pitää olla varustettu lisätiedolla osallistujien nimistä ja perustelulla, miksi osallistujat syövät veronmaksajan rahoilla eivätkä omillaan. Lähtökohtana perussuomalaisilla on, että edustuslaskut eivät voi olla kohtuuttomia, eikä kukaan voi jatkuvasti käydä verorahoilla lounaalla ja näiden kuittien tulee olla julkisia, ryhmä perusteli.

Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä

Kirjoitettu 8.6.2021

Perussuomalaiset haluaa Ylöjärven kaupungin edustusmenot julkisiksi

Ylöjärven Perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti 7.6.2021 Ylöjärven kaupunginvaltuustolle valtuustoaloitteen:

VALTUUSTOALOITE YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN EDUSTUSMENOJEN JULKISUUDESTA

Perussuomalainen valtuustoryhmä on seurannut huolestuneena uutisointia Valtiontalouden tarkastusviraston julkisten varojen käytöstä. Viraston tehtävänä on valvoa valtiolla varojen käytön laillisuutta ja tarkoituksenmukaisuutta. VTV:n pääjohtajan luottokorttimenoja sekä VTV:n matkustus- ja ravintolakuluja selvitetään nyt viime vuosien ajalta. Virasto ei ole kitsastellut edustamisessa. Viimeiset uutiset ovat koskeneet pääministerin ruokalaskuja.

Politiikan luottamusta on jo vuosia nakertanut uutiset hyväveli-verkostojen yhteisten rahojen tuhlailusta. Ylöjärven kaupungin tulisi ottaa tiukka linja päättäjien sidonnaisuuksien julkisuuteen ja luottamushenkilöiden oman edun tavoittelun estämiseen.

Veronmaksajaa suututtavan rötöstelyn estämiseksi esitämme, että sekä poliittisen johdon että johtoryhmän viranhaltijoiden edustus-, matkustus-, ravintola-, kokouslounaat, taksi yms. kuitit tulee saada jokaisen kuntalaisen tarkistettavaksi.

Julkiset kuitit pitää olla varustettu lisätiedolla osallistujien nimistä ja perustelulla, miksi osallistujat syövät veronmaksajan rahoilla eivätkä omillaan. Lähtökohtana perussuomalaisilla on, että edustuslaskut eivät voi olla kohtuuttomia, eikä kukaan voi jatkuvasti käydä verorahoilla lounaalla ja näiden kuittien tulee olla julkisia.

Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä

 

 

 

Kirjoitettu 31.5.2021

Ylöjärven Perussuomalaisten kuntavaaliohjelma 2021

Avointa ja rehellistä päätöksentekoa –
Ylöjärven Perussuomalaisten kuntavaaliohjelma 2021

VASTUULLINEN TALOUDENPITO – YLÖJÄRVI EI TARVITSE RATIKKAA

Vastuullinen taloudenpito kuuluu päättäjien tärkeimpiin tehtäviin. Sen avulla saamme turvattua laadukkaat peruspalvelut kuntalaisille. Veronkorotuksilla ei kaupungin taloutta paikata, vaikka moni puolue pitääkin kuntalaisten jatkuvaa kurittamista veroja kiristämällä ratkaisuna ongelmiin. Kaupungilla on vain rajallinen määrä rahaa käytössään. Taikaseinää ei ole.

Asiat tulee laittaa tärkeysjärjestykseen. Jatkuva rahan lappaaminen järjettömiin hankkeisiin täytyy lopettaa. Ylöjärvi ei tarvitse kulttuuritaloa tai kallista ratikkaa, joka hyödyttäisi ainoastaan murto-osaa kuntalaisista ja josta kaikki joutuisivat maksamaan. Sitä päivää emme tule näkemään kun ratikka kolistelee täpötäysillä vaunuilla pitkin Ylöjärven raittia. Kaupunkimme ei pidä ajaa kaasu pohjassa seinään ja ylivelkaantua muutaman poliitikon kalliin unelman takia. Perussuomalaiset ovat puolustaneet veronmaksajien rahapusseja pitkäjänteisesti jo vuosikausia, yrittämällä estää ratikan laajentumisen Ylöjärvelle. Taistelu kuntalaisten eteen tulee jatkumaan edelleen.

Ylöjärvi on pinta-alaltaan suuri kaupunki. Oma auto on monelle ihmiselle välttämätön jo pelkästään työssäkäynnin kannalta. Ihmisiä ei saa rangaista siitä, että he käyvät töissä. Sujuva tieverkosto on turvattava. Tarvitsemme myös toimivan joukkoliikenteen, mutta ratikka ei ole ratkaisu siihen. Lähijunaliikennettä tulee kehittää. Lisäraiteen rakentamisella ja kaavoituksella saamme nopeamman keskustayhteyden, eikä meidän tarvitse katsella tyhjinä kulkevia raitiotievaunuja, jonka jokaisesta tyhjästä istumapaikasta maksaisimme.

LAPSET JA IKÄIHMISET

Kaupungin päiväkodit ja koulut on pidettävä hyvässä kunnossa ja niiden tarvetta tulee kartoittaa jo hyvissä ajoin, koska Ylöjärvi on perheystävällinen kaupunki. Kyläkouluja ja päiväkoteja ei saa lakkauttaa liian pieniin lapsimääriin ja liian suuriin kustannuksiin vedoten, sillä jokaiselle perheelle kuuluu inhimilliset matkat kouluihin ja päiväkoteihin. Lapsille on turvattava turvalliset koulutiet mm. rakentamalla lisää kevyen liikenteen väyliä. Kiusaamiseen on puututtava ankarammalla kädellä ja aikuisten auktoriteetti palautettava. Turvallinen oppimisympäristö kuuluu jokaiselle lapselle ja aikuiselle. Henkilökunnan työhyvinvoinnista ja jaksamisesta tärkeässä työssään tulee huolehtia.

Syrjäytymisen estäminen on aloitettava ja hyvissä ajoin. Ohjattua harrastustoimintaa nuorille on lisättävä, esimerkiksi lisäämällä kaupungin ja vapaaehtoistyön välistä yhteistyötä.

Väestö ikääntyy ja Ylöjärven on varauduttava tähän omalta osaltaan. Voimavaroja on suunnattava aktiiviseen vanhustyöhön, jolla ehkäistään yksinäisyyttä ja syrjäytymistä. Yksin asuvat vanhukset on pyrittävä saamaan mukaan erilaisiin tapahtumiin ja kaupungin tarjoamiin tilaisuuksiin. Kuljetuspalveluja ja niiden markkinointia on kehitettävä, sillä kaikki eivät omista autoa tai pysty käyttämään joukkoliikennettä. Jokaisella ikäihmisellä on oikeus arvokkaaseen vanhuuteen. Palvelukotipaikat on taattava hoitoa tarvitseville. Koti- ja omaishoitoon on myös panostettava, että voidaan taata kotona-asumisen mahdollisuus sitä haluaville.

HAJA-ASUTUSALUEET

Kuntalaisia ei saa pisteyttää sen mukaan missä he asuvat. Tasapuolinen kohtelu kuuluu kaikille kuntalaisille asuinpaikasta riippumatta. Elämää on kaupungintalon rappusten ulkopuolellakin. Toimivat peruspalvelut on turvattava ja niitä on kehitettävä kustannustehokkaasti. Päiväkotien ja koulujen alasajot täytyy lopettaa. Turvalliset tiet ja kevyen liikenteen väylät pitää saada kuntoon.

YRITYSMYÖNTEISYYS

Haluamme omalta osaltamme olla edistämässä Ylöjärven näyttäytymistä yrittäjäystävällisenä kaupunkina. Yrittämisen edellytyksiä on kehitettävä edelleen. Yrityksille pitää saada joustavammat mahdollisuudet tontin hankintaan. Kaavoittamisessa tulisi huomioida yritysten tarpeet sekä parantaa vuokratonttien tarjontaa. Uusille yrityksille pitäisi myös tarjota enemmän houkuttimia, esimerkiksi helpotuksia vuokratonttien hintoihin ensimmäisten vuosien ajoiksi.

TURVALLINEN YLÖJÄRVI

Ylöjärvi on turvallinen kaupunki. Meillä ei ole vielä suurten kaupunkien ongelmia mm. slummiutumisen tai maahanmuuton tuomien lieveilmiöiden myötä. Kaupunkimme ei tarvitse hätämajoitustiloja tai vastaanottokeskusta kun seuraava siirtolaiskriisi tulee. Kuntalaisten turvallisuus menee kaiken edelle. Pidetään Ylöjärvi turvallisena ja hyvänä paikkana asua.

AVOINTA JA REHELLISTÄ PÄÄTÖKSENTEKOA

Päättäjät saavat valtakirjansa kuntalaisilta. Kaikenlainen suhmurointi yhteisten etanalautasten äärellä kulisseissa murentaa kuntalaisten käsitystä demokratiasta. Päätöksenteon tulee olla avointa, rehellistä ja läpinäkyvää. Hyvä päättäjä noudattaa näitä arvoja ja ottaa päätöksissään kuntalaisten edun huomioon. Kuntalaisten osallistamista päätöksentekoon tulee vahvistaa. Suurista asioista päätettäessä voitaisiin esimerkiksi järjestää kunnallisia kansanäänestyksiä, että saadaan kuntalaisten enemmistön mielipide huomioitua.

 

Ennakkoäänestys kotimaassa 26.5. – 8.6.2021

Ennakkoäänestys ulkomailla 2.-5.6.2021

Vaalipäivä 13.6.2021

Kirjoitettu 30.5.2021

Ennakkoäänestys on alkanut – Perussuomalaisilla suurin ehdokasmäärä Ylöjärvellä!

Ennakkoäänestys alkoi keskiviikkona 26.5.2021. Ylöjärven Perussuomalaiset lähtevät tavoittelemaan vaalivoittoa ja suurimman puolueen asemaa koko kaupungin suurimmalla ehdokaslistalla – 42 ehdokkaan listalla!

Tämä on Ylöjärven Perussuomalaisten kaikkien aikojen ennätys ja yksikään muu puolue ei mennyt ehdokasmäärässä meidän ohi.

Tästä on hyvä jatkaa kohti kuntavaaleja. Ennakkoäänestys kotimaassa 26.5. – 8.6.2021 ja ulkomailla 2.-5.6.2021. Varsinainen vaalipäivä sunnuntaina 13.6.2021.

Muista äänestää! Täältä löydät kaikki Ylöjärven Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaat:

https://vaalit.perussuomalaiset.fi/kuntavaalit/alue/ylojarvi

 

 

Kirjoitettu 8.3.2021

Ylöjärven Perussuomalaiset nimesivät lisää kuntavaaliehdokkaita

TIEDOTE 8.3.2021
JULKAISUVAPAA

Ylöjärven Perussuomalaiset nimesivät lisää kuntavaaliehdokkaita

Ylöjärven Perussuomalaiset on nimenneet yksitoista uutta kuntavaaliehdokasta kesäkuussa 2021 pidettäviin kuntavaaleihin. Uusien ehdokkaiden joukossa on:

yrittäjä Juha Alhamo, puutarhuri, ampumakouluttaja Marja Ala-Nikkola, opiskelija Jani Jussila, yrittäjä Roy Leppälä, turvallisuusalan esimies Hermanni Nieminen, yrittäjä Janne Pajunen, projektipäällikkö Ari Rahkola, kartoittaja, kirvesmies Ulla Rahkola, myyjä Ville Rauva, delivery manager, team lead Jan Salminen ja maalarimestari Jari Vesanterä.

Lisää ehdokkaita julkistetaan myöhemmin keväällä.

Kirjoitettu 4.2.2021

Tule mukaan rakentamaan perussuomalaisempaa Ylöjärveä – asetu ehdokkaaksi!

Ehkäpä Sinä olet tyytymätön tapaan, millä juuri sinulle tärkeitä asioita Ylöjärvellä hoidetaan? Ja ehkä juuri Sinulla voisi olla annettavaa kaupunkimme päätöksenteossa? Perussuomalaisena kuntavaaliehdokkaana voit olla mukana edistämässä näitä tavoitteita kanssamme.

Jokaista meitä tarvitaan ehdolle vahvistamaan perussuomalaisten kunnallista päätäntävaltaa. Näistä asioista päättämään päästäksesi juuri Sinun on asetuttava ehdokkaaksi kuntavaaleissa.

Kuntavaaleissa voidaan menestyä vain täysillä ehdokaslistoilla, ja kun joku haluaa äänestää perussuomalaisia, tulee meillä olla hänelle sopiva ehdokas. Jokaisessa kaupungissa ja kunnassa – myös Ylöjärvellä. Ehdokkaaksi tarvitaan tavallisia ihmisiä, nuoria, vanhoja, miehiä, naisia, duunareita, yrittäjiä sekä kaikkea tältä väliltä.

Me perussuomalaisissa tiedämme, että asiat eivät muutu itsekseen, vaan niille täytyy tehdä jotain. Jos olet kanssamme samaa mieltä, toivotamme sinut lämpimästi mukaan ehdolle kevään kuntavaaleihin!

Ota rohkeasti yhteyttä meihin ja tule mukaan rakentamaan perussuomalaisempaa Ylöjärveä.

Mukaan mahtuu vielä!

Täältä voit täyttää ja lähettää sähköisen lomakkeen, niin otamme sinuun yhteyttä:

https://www.perussuomalaiset.fi/mitapa-jos-lahtisit-ehdolle-kuntavaaleihin/

 

Kirjoitettu 21.1.2021

Ylöjärven Perussuomalaisten uusi hallitus järjestäytyi – Panu Koski Pirkanmaan Perussuomalaisten puheenjohtajistoon

TIEDOTE 20.1.2021
JULKAISUVAPAA

Ylöjärven Perussuomalaisten uusi hallitus piti järjestäytymiskokouksensa 20.1. Kokouksessa täytettiin aiemmin syyskokouksessa valitun puheenjohtaja Tomi Saariston lisäksi muut luottamustoimet tälle vuodelle.

Varapuheenjohtajaksi ja taloudenhoitajaksi valittiin Tuija Hirsimäki ja sihteeriksi Henrik Pajunen. Muut hallituksen jäsenet ovat
Panu Koski, Janne Selin ja Teemu Koponen.

Panu Koski Pirkanmaan Perussuomalaisten puheenjohtajistoon

Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin hallitus järjestäytyi sunnuntaina 17.1. pidetyssä kokouksessa. Kokouksessa täytettiin aiemmin syyskokouksessa valitun puheenjohtajan lisäksi muut luottamustoimet tällä vuodelle.

Piirin puheenjohtajana toimii pirkkalalainen Harri Vuorenpää. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Sami Kymäläinen Orivedeltä ja toisena varapuheenjohtajana aloittaa Antti Moisander Tampereelta. Kolmanneksi varapuheenjohtajaksi valittiin ylöjärveläinen Panu Koski.

Piirisihteeriksi valittiin Maria Nikupaavo Tampereelta ja piirin vaalipäällikkönä jatkaa Sirpa Tuppurainen Tampereelta. Lisäksi piirin työvaliokuntaan valittiin Kirsi Kallio Lempäälästä ja Tero Mäki Akaasta.

Kirjoitettu 15.1.2021

Ylöjärven Perussuomalaiset nimesivät lisää kuntavaaliehdokkaita

TIEDOTE 15.1.2021
JULKAISUVAPAA

Ylöjärven Perussuomalaiset nimesivät lisää kuntavaaliehdokkaita

Ylöjärven Perussuomalaiset on nimenneet neljä uutta kuntavaaliehdokasta 2021 pidettäviin kuntavaaleihin. Uusien ehdokkaiden joukossa on:

Yrittäjä, opiskelija Minna Koskinen, opiskelija Linda Kyllöinen, yrittäjä Oskari Viljanen ja taksinkuljettaja Janne Tolvanen.

Ylöjärven Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaista on tällä hetkellä julkistettu 28 ehdokasta. Lisää ehdokkaita julkistetaan myöhemmin kevättalvella.

 

Kirjoitettu 17.11.2020

Ylöjärven Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaita lauantaina 21.11. Ruokakeitaalla – mukana myös Jussi Halla-aho ja Riikka Purra

Ylöjärven Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaita tavattavissa Ylöjärven Ruokakeitaan pihassa tulevana lauantaina 21.11.2020 klo 13-16.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja 1.varapuheenjohtaja Riikka Purra ovat paikalla klo 14.30-15.15.

Tarjolla grillimakkaraa ja mehua. Tervetuloa PS-teltalle!

Puoluejohdon Pirkanmaan kiertueen tarkat aikataulut:

 

Kirjoitettu 17.11.2020

Ylöjärven Perussuomalaiset nimesivät lisää kuntavaaliehdokkaita

TIEDOTE 11.11.2020
JULKAISUVAPAA

Ylöjärven Perussuomalaiset nimesivät lisää kuntavaaliehdokkaita

Ylöjärven Perussuomalaiset on nimenneet neljä uutta kuntavaaliehdokasta 2021 pidettäviin kuntavaaleihin. Uusien ehdokkaiden joukossa on:

Neulekirjailija, kotieläinpihan emäntä Hanne Piirainen, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja Erkki Lehtinen, mekaanikko Ari Palmi ja opiskelija Emma Kariluoma.

Ylöjärven Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaista on tällä hetkellä julkistettu 26 ehdokasta.

Kirjoitettu 17.11.2020

Ylöjärven Perussuomalaisten hallitus 2021 – Tomi Saaristo jatkaa puheenjohtajana

Ylöjärven Perussuomalaisten sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset pidettiin lauantaina 24.10.2020 Ylöjärven kaupungintalon valtuustosalissa.

Tomi Saaristo valittiin yksimielisesti jatkamaan Ylöjärven Perussuomalaisten puheenjohtajana jälleen ensi vuonna. Saariston lisäksi hallitukseen valittiin vuodelle 2021:

Henrik Pajunen, Janne Selin, Tuija Hirsimäki, Teemu Koponen ja Panu Koski.

Hallituksen varajäseniksi valittiin vuodelle 2021:

Hannu Ruuska, Jukka Jussila, Riitta Siikaniva, Minna Lehtinen ja Mauri Heiska.

Onnea valituille!

 

 

 

Kirjoitettu 13.10.2020

Perussuomalaiset vastustaa Kultakylän päiväkodin lakkauttamista

Perussuomalaisten valtuustoryhmä vastustaa jyrkästi Ylöjärven kaupungin aikomusta sulkea Viljakkalassa sijaitseva Kultakylän päiväkoti syksyllä 2021. Lakkauttamisesta kärsisivät kaikki: lapset, heidän vanhempansa ja henkilökunta. Lisäksi Viljakkalan vetovoima vähenisi huomattavasti. Meidän mielestämme haja-asutusalueiden peruspalvelujen alasajo sekä asuinalueiden eriarvoistuminen tulee pysäyttää.

Kultakylän päiväkoti on Viljakkalan asukkaille tärkeä. On hienoa, että alueelta löytyy kaksi päiväkotia joista toinen on pienempi yksikkö. Päiväkodin lakkauttaminen ja siirtyminen isompaan yksikköön voi olla monelle lapselle ylitsepääsemätön este, jos tuttu paikka sekä henkilökunta muuttuu. Isommassa yksikössä levottomuus helposti lisääntyy. Toisille lapsille on helpompi toimia pienemmässä yksikössä. Tässä on myös vaarana, että Onnimannin paikat täyttyy ja tilat käyvät ahtaiksi. Mitä teemme jos kylällä on vain yksi päiväkoti ja tapahtuu jotain odottamatonta?

Päiväkodin lakkauttaminen toisi myös henkilökunnan suuren muutoksen eteen, jos he joutuisivat vaihtamaan tuttua työympäristöään. Työhyvinvointi saattaisi kärsiä ja epävarmuus tulevaisuudesta lisääntyisi. Tyytyväinen henkilökunta on myös lapsen etu.

Perussuomalaiset haluavat, että kaikkia kuntalaisia kohdellaan tasapuolisesti asuinalueesta riippumatta. Päiväkodin lakkauttaminen ja toiminnan siirtyminen Onnimannin päiväkodin tiloihin kasvattaisi radikaalisti monen perheen matkaa viedä lapsi hoitoon. Kaikkia lapsia ei pystyttäisi enää viemään kävellen päiväkotiin. Viljakkalassa ei ole julkista liikennettä johon turvautua. Monen haaveilema ratikka tuskin tulee koskaan ajelemaan pitkin Viljakkalan raittia. Monessa taloudessa on yksi auto käytössä eikä heillä ole mahdollisuutta viedä lastaan päivähoitoon autolla, kun toinen vanhempi käy sillä töissä.

Päiväkodin lakkauttaminen toisi hyvin minimaaliset säästöt kaupungin kassaan ja edellä mainittujen haittojen lisäksi se heikentäisi myös Viljakkalan vetovoimaa ja ihmisten muuttohalu alueelle vähenisi. Viljakkalaan kaavoitetut tontit halutaan varmasti saada kaupaksi. Moni perhe on muuttanut alueelle koska päiväkoti on lähellä ja tämä on varmasti vaikuttanut heidän ostopäätökseensä. Kuntalaisilla pitää olla mielestämme tasapuolinen kohtelu. Kultakylän päiväkotia ei tule missään nimessä laukkauttaa ja toiminnan jatkuminen siellä pitää turvata. Tämä on arvovalinta.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä

Julkaistu Ylöjärven uutisissa 7.10.2020

Kirjoitettu 8.9.2020

Tuomo Kamisen muistoa kunnioittaen

Perussuomalaisten pitkäaikainen jäsen Tuomo Kaminen menehtyi tiistaina 1. syyskuuta. Kaminen vaikutti pitkään Ylöjärven Perussuomalaisten riveissä ja toimi viime valtuustokaudella Ylöjärven kaupunginvaltuuston 1.varapuheenjohtajana sekä sivistyslautakunnan puheenjohtajana.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä piti hiljaisen hetken ryhmäkokouksensa alussa Tuomon muistolle, samoin kaupunginvaltuusto ennen oman kokouksensa aloittamista.

 

Joka hetkestä menneestä Tuomoa kiittäen

me muistamme sinua kaivaten

Ylöjärven Perussuomalaiset

Kirjoitettu 28.8.2020

Ylöjärven Perussuomalaisten kuntavaalistartti Ruokakeitaalla 5.9.2020

Ylöjärven Perussuomalaisten kuntavaalistartti lauantaina 5.9. klo 12-14 Ylöjärven Ruokakeitaalla.

Paikalla kaupunginvaltuutettujamme, kuntavaaliehdokkaitamme, PS-aktiiveja sekä kansanedustajat Veikko Vallin ja Veijo Niemi.

Tarjolla hyvän seuran lisäksi myös grillimakkaraa ja mehua. Tervetuloa!

 

Kirjoitettu 28.8.2020

Ylöjärven Perussuomalaiset nimesivät lisää kuntavaaliehdokkaita

Ylöjärven Perussuomalaiset on nimenneet yhdeksän uutta kuntavaaliehdokasta 2021 pidettäviin kuntavaaleihin. Uusien ehdokkaiden joukossa on:
Ensihoitaja Jari Niemi, eläkeläinen, myyjä Riitta Siikaniva, yksikön päällikkö Marko Hirvonen, lehtori Jukka Jussila, yrittäjä Heidi Mustajärvi, työkyvyttömyyseläkeläinen, omaishoitaja Minna Lehtinen, levyseppähitsaaja Juha Teivonen, hevoskasvattaja Inga Jytilä-Lehti ja kylmälaiteasentaja Harri Kuusisaari.
Ylöjärven Perussuomalaiset nimesivät aiemmin kesällä ensimmäiset 13 kuntavaaliehdokastaan. Tällä hetkellä perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaista on julkistettu 22 ehdokasta.

Kirjoitettu 24.6.2020

Ylöjärven Perussuomalaiset nimesivät ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa

Ylöjärven Perussuomalaiset on nimenneet ensimmäiset kuntavaaliehdokaansa 2021 pidettäviin kuntavaaleihin:
Sami Savio, Mauri Heiska, Tomi Saaristo, Henrik Pajunen, Hannu Ruuska, Toni Kolehmainen, Panu Koski, Tero Lehtonen, Teemu Koponen, Tuija Hirsimäki, Markku Mäki-Ventelä, Erja Pelkonen ja Janne Selin.
Lisää ehdokkaita nimetään syksyllä.
Kirjoitettu 12.6.2020

Perussuomalaiset esittää poliittisesti valittujen luottamushenkilöiden palkkioiden leikkaamista

Perussuomalaisten valtuustoryhmä esittää poliittisesti valittujen luottamushenkilöiden palkkioiden leikkaamista. Valtuustoaloitteemme luovutettiin kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina 8.6.2020.

Valtuustoaloite kokonaisuudessaan:

Valtuustoaloite luottamushenkilöiden
palkkioiden alentamisesta

Koronaepidemia on vaivannut keväällä 2020 pahoin koko Suomea. Kriisin taloudellisia kokonaisvaikutuksia on vielä tässä vaiheessa vaikea arvioida. On kuitenkin selvää, että epidemia tuo väistämättä ongelmia myös Ylöjärven kaupungin talouteen.

On todennäköistä, että Ylöjärven kaupunki joutuu lähivuosina sopeuttamaan talouttaan merkittävästi koronakriisin aiheuttamien tulonmenetysten vuoksi. Vallitsevassa tilanteessa erityisesti päättäjien on oltava vastuullisia ja toimittava esimerkillisesti.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä esittää, että poliittisesti valittujen luottamushenkilöiden kokouspalkkioihin tehdään koronaleikkaukset. Tämä tarkoittaa kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja lautakuntien jäsenten kokouspalkkioiden leikkaamista 20 prosentilla. Säästyneillä rahoilla ei Ylöjärven taloutta yksin pelasteta, mutta kokouspalkkioiden alentaminen antaisi kuitenkin selkeän viestin päättäjien halusta pitää huolta kaupungin taloudellisesta kantokyvystä.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä

Kirjoitettu 12.6.2020

Perussuomalaisten esitys kansanäänestyksen järjestämisestä ratikasta kaatui

Perussuomalaisten esitys kunnallisen kansanäänestyksen järjestämisestä koskien Ylöjärven raitiovaunulinjan toteuttamista kaatui Ylöjärven kaupunginvaltuuston kokouksessa 9.3.2020.

Esitystä tuki perussuomalaisten valtuustoryhmän lisäksi ainoastaan kaksi kristillisdemokraattien valtuutettua. Taistelu jatkuu.

 

 

Kirjoitettu 8.3.2020

Erja Pelkonen ja Markku Mäki-Ventelä siirtyvät perussuomalaisiin

Tiedote 5.3.2020
Julkaisuvapaa

Ylöjärven kaupunginvaltuustossa toista kauttaan istuva kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Erja Pelkonen ja neljättä kauttaan istuva keskustan kaupunginvaltuutettu Markku Mäki-Ventelä siirtyvät perussuomalaisten riveihin.

– Puoluevaihdokseni liittyy puolueiden toimintatapaeroihin. Moni tavallinen suomalainen on menettänyt uskonsa suhmuroivien vanhojen puolueiden toimintaan, Pelkonen perustelee puoluevaihdostaan.

Pelkonen on yksilö- ja perhepsykoterapeutti ja on työskennellyt kymmenen vuotta lastenpsykiatrialla.

– Tiedän, miten paljon varhaiset lapsuuden hoivakokemukset vaikuttavat vielä aikuisenkin ihmissuhteisiin ja mm. ahdistuksen sietokykyyn. Perussuomalaiset arvostavat pienen lapsen oikeutta kotihoitoon.

Pelkonen kertoo näkevänsä työssään paljon lasten, nuorten ja heidän vanhempiensa uupumusta kohtuuttomiin elämäntilanteisiin sekä mielenterveyden haasteita ja päihdeongelmia.

– Näiden ihmisten kuuluisi saada kunnollista hoitoa ennen kuin ulkomailta tuodaan lisää vakavasti traumatisoituneita ihmisiä Suomeen. Kuuntelemme puheita siitä, kuinka hienosti kannamme vastuumme ulkomaalaisista tuomalla heitä maahamme. Samaan aikaan Suomessa elää häpeällisen huonoissa oloissa Suomessa jo asuvia lapsia ja vanhuksia.

Pelkonen katsoo arvojensa osuvan yhteen perussuomalaisen ajatusmaailman kanssa.

– Tunnen uuden valtuustoryhmäni perussuomalaiset tavalliset perheenisät varsin maalaisjärkisinä, vastuuntuntoisina ja rohkean suorapuheisina tavallisen suomalaisen puolestapuhujina. Perussuomalaisissa saan muun muassa rauhassa vastustaa liian kallista ratikkaa, koska hillitön velkaantuminen heikentäisi peruspalveluitamme, toteaa Pelkonen.

Tampereen pääpoliisiaseman kenttäjohtajana työskentelevä ylikonstaapeli Markku Mäki-Ventelä on toiminut 15 vuotta kaupunginvaltuutettuna. Hänellä on laaja kokemus erilaisista luottamustehtävistä.

– Mielestäni perussuomalaiset toimivat aktiivisimmin Suomen sisäisen turvallisuuden parantamiseksi. Suomalaiset pitävät turvallisuusasioita tärkeänä. Uskon, että pystyn parhaiten vaikuttamaan siihen ja muihin tärkeisiin yhteiskunnallisiin asioihin perussuomalaisissa.

Perussuomalaisten suora puhetapa miellyttää Mäki-Ventelää.

– Pidän perussuomalaisten tyylistä puhua ymmärrettävällä ja suoralla tavalla asioista. Se on tervetullutta nykyiseen kiemurtelevaan poliittiseen keskustelutapaan. Perussuomalaiset edustavat tavallista suomalaista ihmistä, toteaa Mäki-Ventelä.

Ylöjärven Perussuomalaisten puheenjohtaja Tomi Saaristo kommentoi Pelkosen ja Mäki-Ventelän siirtymistä perussuomalaisiin seuraavasti:

– Erja on aktiivinen, aikaansaava ja terveellä maalaisjärjellä varustettu nainen, joka sanoo mielipiteensä tiukassakin paikassa. Markku on kokenut kunnallisvaikuttaja sekä kovissa liemissä keitetty suoraselkäinen mies. Erja ja Markku tuovat valtuustoryhmäämme vankkaa tietämystä monelta eri elämän osa-alueelta. Odotan innolla alkavaa yhteistyötä ja toivotan lämpimästi Erjan ja Markun tervetulleeksi perussuomalaisiin, Saaristo riemuitsee.

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Mauri Heiska on myös uusista tulokkaista mielissään.

– Olen iloinen saadessamme kaksi uutta hienoa persoonaa valtuustoryhmäämme ja siitä, että ryhmämme koko kasvaa loppukaudeksi kahdeksaan jäseneen. Erja ja Markku tuovat lisää laaja-alaista näkemystä asioihin. On myös hienoa kun saamme ensimmäisen naisen valtuustoryhmäämme. Olen etuoikeutettu saadessani olla tämän valtuustoryhmän puheenjohtaja, toteaa Heiska.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä ottaa Pelkosen ja Mäki-Ventelän ilolla vastaan.

– Erja ja Markku ovat hyvä vahvistus valtuustoryhmäämme. Erjalla on vahvaa osaamista mm. sote- ja sivistysasioissa ja Markulla monien vuosien kokemus kunnallispolitiikasta, valtuustoryhmä linjaa.

Ylöjärven Perussuomalaiset
Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä

Lisätiedot:

Tomi Saaristo, 040 505 5113
puheenjohtaja
Ylöjärven Perussuomalaiset

Mauri Heiska, 040 520 1906
valtuustoryhmän puheenjohtaja

Kirjoitettu 8.3.2020

Ratikkarallista – Janne Selin

Pikaratikan tiimoilta heilutellaan ilmastokorttia jokseenkin aktiivisesti. Rakennusvaiheessa kymmenet raskaat dieselit jyräävät Vaasantien varressa vuoden tai pari, siinähän sitä on ilmastotekoa kerrakseen. Linja-autoliikenne siirtyy vääjäämättä sähkö / kaasukäyttöisiin ajoneuvoihin, todellinen ilmastoteko olisi lakaista koko hanke maton alle.

Mitä tulee ratikan vaikutukseen kaupunkimme kasvuun ja kehitykseen, niin en usko ratikalla olevan niihin suurtakaan merkitystä. Kirjoituksissa on sivuttu ratikan tarpeettomuutta haja-asutusalueilla asuville kuntalaisille. Huvitti erään valtuutetun kirjoitus, että tällä logiikalla olisi esim. voitu jättää uimahalli tai vaikkapa liikenneympyrät rakentamatta. Edellä mainittuihin tullaan sieltä haja-asutusalueilta omalla autolla. Pitäisikö ratikallekkin tulla?

“Pikaraitiotien kannattavuus ylöjärveläisille ei ratkea kansanäänestyksellä”. No ei ratkea ei. Todellisuudessa kuntalaisten mielipiteellä ei ole mitään merkitystä. Mikäli kuntavaalien jälkeen valtuustosalin jakkarat jaetaan nykymallin mukaan, niin Pyynikin pendolinon kolistelu Ylöjärvellä on vääjäämätön tosiasia.

Ratikkakohkaamisen sijasta voisimme vaikka miettiä miten auttaa hissuksiin riutuvaa Elovainiota ja sen kulkuyhteyksiä. Nyt autottomat taloudet käyvät kaupassa Lielahdessa kun sinne edes jotenkin pääsee.

Janne Selin
Yrittäjä, kuntavaaliehdokas
Ylöjärven Perussuomalaiset

Julkaistu Ylöjärven uutisissa 5.3.2020 ja Kurun lehdessä 6.3.2020

Kirjoitettu 5.3.2020

Ylöjärven Perussuomalaisten hallitus järjestäytyi ja valtuustoryhmä piti vuosikokouksensa

Ylöjärven Perussuomalaisten hallitus piti järjestäytymiskokouksensa torstaina 30.1.2020 kaupungintalolla puheenjohtaja Tomi Saariston johdolla. Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Mauri Heiska, sihteeriksi Henrik Pajunen ja taloudenhoitajaksi Tuija Hirsimäki. Lisäksi hallituksen jäseninä ovat Janne Selin ja Teemu Koponen.

Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä piti samana iltana myös vuosikokouksensa. Valtuustoryhmän puheenjohtajaksi valittiin Mauri Heiska, varapuheenjohtajaksi Tomi Saaristo ja sihteeriksi Henrik Pajunen.

Kaikki henkilövalinnat olivat yksimielisiä.

 

 

Kirjoitettu 22.1.2020

Kuntalaisten mielipide otettava huomioon ratikkapäätöksessä – Henrik Pajunen

Ylöjärven uutiset kysyi viime viikolla kaikilta kaupunginvaltuutetuilta mielipidettä, mitä mieltä he ovat raitiotien mahdollisesta rakentamisesta Ylöjärvelle. Perussuomalaiset ovat vastustaneet tätä suuruuden hullua hanketta jo viime valtuustokaudelta asti. Kuluvan valtuustokauden aikana kaikki tekemämme muutosesitykset ratikasta ovat kaatuneet saaden tukea ainoastaan keskustan valtuustoryhmältä.

Enemmistö Ylöjärven kaupunginvaltuuston jäsenistä tuntuu sairastavan ratikkakiimaa. Osa tuoreen mielipidekyselyn vastauksista on vähintäänkin huvittavia. Ne valtuutetut jotka ovat tähän asti kannattaneet ratikkaa, ovatkin nyt yllättäen ”tyhjäpäiden kerhossa” eivätkä uskalla enää kertoa kantaansa.

Tähän on yksinkertainen selitys. Emmistö kuntalaisista tuntuu olevan perussuomalaisten kanssa samoilla linjoilla ratikan suhteen ja tulevat kuntavaalit kolkuttavat ovella, niin eihän sitä nyt uskalla omaa mielipidettään kertoa suoraan, koska oma jakkara täytyy turvata. Kuntalaiset eivät kuitenkaan ole tyhmiä, joten tulevat äänestystulokset puhukoot puolestaan.

Monet valtuutetut kiertelivät vastauksissaan ja välttelivät antamasta yksinkertaista vastausta: kyllä vai ei. Eräskin valtuutettu tiesi kertoa, kuinka ratikkapäätös linjaa rakentamista Tampereen suuntaan ja tästä linjauksesta kuulemma hyötyisivät ihan kaikki kuntalaiset.

Rakentaminen Tampereen suuntaan on totta kai tärkeä asia, mutta ei kai se nyt ole siitä kiinni, kolisteleeko puolityhjillä vaunuilla oleva possujuna pitkin katuja vai ei. Kurulainen mummo ja moni muu kuntalainen ei hyötyisi tästä asiasta pätkän vertaa, koska ratikan kyydistä pääsisi ”nauttimaan” vain pieni joukko ihmisiä ja lasku lankeaisi silti kaikille.

Ratikka siis tulisi palvelemaan vain murto-osaa Ylöjärven asukkaista ja silti jokainen veronmaksaja joutuisi maksamaan tämän lystin. Monelle päättäjälle on vaikeaa nähdä, että kaupungintalon rappusten ulkopuolellakin on elämää.

Ylöjärvellä olisi paljon tärkeämpiäkin kohteita joihin tulisi panostaa, mm. rapistuviin päiväkoteihin ja kouluihin, vanhuksiin, vammaisiin tai taata lapsille turvalliset koulutiet. Näihin asioihin me perussuomalaiset haluammekin panostaa. Emme halua kaupunkimme velkaantuvan lisää ratikan takia ja kaataa velkataakkaa veronmaksajien niskaan.

Tämän takia valtuustoryhmämme on jättänyt valtuustoaloitteen jossa vaadimme kunnallisen kansalaisäänestyksen järjestämistä ratikasta. Mielestämme tämä on niin suuria asia, että kuntalaisten mielipide on ehdottomasti otettava huomioon päätöksententeossa, eikä antaa ainoastaan pienen päättäjien joukon päättää asiasta.

Haluankin muistuttaa kaikkia kuntalaisia siitä, että olkaa tarkkoina kuinka omat edustajanne käyttäytyvät valtuustosalissa, oli kyse sitten ratikasta tai jostakin muusta teille tärkeästä asiasta. Kuntavaalit lähestyvät ja teillä on mahdollisuus vaikuttaa.

Henrik Pajunen, kaupunginvaltuutettu
Perussuomalaiset

Julkaistu Ylöjärven uutisissa 22.1.2020

Kirjoitettu 15.1.2020

Perussuomalaisten vastaukset Ylöjärven uutisten kyselyyn ratikasta

Ylöjärven Uutiset kysyi kaikilta Ylöjärven kaupunginvaltuutetuilta, mitä mieltä he ovat raitiotien mahdollisesta rakentamisesta Ylöjärvelle. Perussuomalaisten kielteinen kanta tuntuu saavan kannatusta asukkaiden keskuudessa. Huomionarvoista kyselyssä onkin nyt monen kaupunginvaltuutetun venkoilu vastauksissaan. Nyt kun perussuomalaisten linja kerää monelta kuntalaiselta kannatusta, niin samat henkilöt jotka ovat tähän asti äänestäneet perussuomalaisten tekemiä ratikkavastaisia muutosesityksiä vastaan, haluavatkin nyt lisäselvityksiä eivätkä osaa (uskalla) sanoa suoraan kantaansa. Taitaa tulevien kuntavaalien pelko painaa mieltä?

Perussuomalaisten valtuustoryhmän vastaukset ovat tässä:

Toni Kolehmainen
– Kantani on kielteinen. Raitiotiehanke ei palvele elinvoimaisen Ylöjärven etua. Vanhan aseman valjastamista uudelleen käyttöön tulisi pohtia, mikäli se on työmatkapendelöinnin osalta järkevää.

Hannu Ruuska
– Vastustan ratikan rakentamista Ylöjärvelle. Hanke on liian kallis ja suunniteltu raitiotie kulkee vain Ylöjärven eteläisimmässä osassa pienen koukkauksen. Väestöpohja suunnitellun reitin varrella ei myöskään ole riittävä raitioliikenteen kannattavaan toimintaan, vaikka asukasmäärä lisääntyisi. Kurussa tai Viljakkalassa maksaisit veroina siitä, että kaupungintalolta saa körötellä raitiovaunulla Tampereelle. Lähijunaliikennettä ja lisäraidetta kannatan. Se tukisi mainiosti sujuvaa liikennöintiä Tampereen suuntaan.

Tomi Saaristo
– Vastustan ratikan rakentamista. Se on mielettömän kallis investointi tämän kokoiselle kaupungille, joka on maantieteellisesti laaja. Ratikka palvelisi vain pientä osaa Ylöjärveä. Investointi lähes tuplaisi kaupungin velkamäärän ja aiheuttaisi mielettömän verorasituksen kuntalaisille. Aiheesta tulisi järjestää kansanäänestys valtuustoaloitteemme mukaisesti.

Henrik Pajunen
– Vastustan. Kaupunkimme velkaantuminen on saatu pysähtymään valtuuston tekemien kipeiden päätösten jälkeen. Ratikka tuplaisi kaupunkimme velkamäärän. Meidän ei tule ajaa kaasu pohjassa seinään ja sairastua samaan tautiin kuin Tampere, jossa tätä suuruuden hullua hanketta on toteutettu muun muassa päiväkotien ja koulujen kustannuksella. Kurulaisen mummon mieltä ja lompakkoa tuskin lämmittää, jos hänet pakotetaan maksamaan ratikasta, joka palvelisi vain murto-osaa Ylöjärven asukkaista. Järki käteen.

Sami Savio
– En kannata raitiotietä. Pidän sitä aivan liian kalliina ja joustamattomana joukkoliikennemuotona. Esimerkiksi paikallisjuna nykyiselle raideyhteydelle voisi olla selvästi järkevämpi vaihtoehto. Olisi myös erittäin tärkeää, että ylöjärveläisten näkemykset huomioitaisiin mahdollisimman kattavasti näin isosta asiasta päätettäessä.

Mauri Heiska
– Vastustan ratikkaa Ylöjärvelle. Kustannukset nousevat kohtuuttomiksi veronmaksajille ja silti ratikka ei palvelisi kuin murto osaa Ylöjärven veronmaksajia.

Kysely on julkaistu Ylöjärven uutisissa 15.1.2020

Kirjoitettu 18.12.2019

Ylöjärven Perussuomalaiset Ruokakeitaalla lauantaina 21.12.

Ylöjärven Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettuja, luottamushenkilöitä ja muita PS-aktiiveja tavattavissa Ruokakeitaalla lauantaina 21.12. klo 11-13.

Tarjoamme petetylle kansalle grillimakkaraa, glögiä, pipareita ja mitä parasta seuraa!

Paikalla ovat myös pirkanmaalaiset PS-kansanedustajamme Sami Savio, Sakari Puisto ja Veijo Niemi.

Tervetuloa!

 

Kirjoitettu 14.11.2019

Ylöjärven Perussuomalaisten uusi hallitus 2020 valittu – Tomi Saaristo jatkaa puheenjohtajana

Ylöjärven Perussuomalaisten sääntömääräinen syyskokous pidettiin lauantaina 9.11.2019 Ylöjärven kaupungintalolla. Kokous sujui hyvissä merkeissä positiivisen ilmapiirin ympäröimänä.

Toista kauttaan Ylöjärven Perussuomalaisten puheenjohtajana istuva Tomi Saaristo valittiin yksimielisesti jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana myös ensi vuonna. Saaristo toimii myös perussuomalaisten valtuustoryhmän sekä Ylöjärven kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajina.

Saariston lisäksi Ylöjärven Perussuomalaisten hallitukseen valittiin vuodelle 2020:

Mauri Heiska, Henrik Pajunen, Tuija Hirsimäki, Janne Selin ja Teemu Koponen.

Hallituksen varajäseniksi valittiin:

Jukka Jussila, Hannu Ruuska, Riitta Siikaniva, Jari Niemi ja Panu Koski.

Onnea valituille! Kiitos kaikille osallistujille ja erityiskiitos Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Harri Vuorenpäälle vierailusta!

 

Kirjoitettu 7.11.2019

Perussuomalaiset talousarviossaan johdonmukaisesti turvallisen ja elinvoimaisen Ylöjärven puolella

TIEDOTE 6.11.2019
JULKAISUVAPAA

Perussuomalaiset talousarviossaan johdonmukaisesti turvallisen ja elinvoimaisen Ylöjärven puolella

Ylöjärven kaupunginvaltuusto piti maanantaina 4.11. talousarviokokouksen, jossa päätettiin ensi vuoden budjetti.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä tuki koko ryhmän voimin kokoomuksen tekemää esitystä kunnallisveroprosentin alentamisesta, Tomi Saariston kannattamana. Perussuomalaisten näkemyksen mukaan veronalennuksesta olisi huomattavaa julkisuushyötyä, joka näyttäisi erittäin positiiviselta yritysten ja uusien asukkaiden näkökulmasta, varsinkin kun naapurikunta Tampere aikoo korottaa veroäyrinsä 20,50 prosenttiin.

Esitys hävisi lopulta vilkkaan keskustelun jälkeen äänin 27-24. Ainoastaan perussuomalaisten ja kokoomuksen valtuustoryhmät olivat esityksen takana täysilukuisina ryhminä.

Tämän jälkeen Sami Savio esitti Tomi Saariston kannattamana, että vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroa lasketaan.

– Kiinteistöveron alennus on kädenojennus ylöjärveläisille tilanteessa, jossa asumiskustannukset kohoavat jatkuvasti vuokrien, lämmityspolttoaineiden hinnan ja sähkönsiirtohintojen nousun vuoksi. Voimme näin lisätä Ylöjärven vetovoimaa asukasystävällisenä kaupunkina ja pitää silti ensi vuoden talousarvion yli 2 miljoonaa euroa ylijäämäisenä, Savio linjasi.

Neuvottelutauon jälkeen Savion esitys voitti äänin 28-23, sosialidemokraattien, vihreiden ja vasemmistoliiton valtuustoryhmien vastustuksesta huolimatta.

Hannu Ruuska esitti Kurun Yhtenäiskoulun remontin aikaistamista.

– Koulussa pitkään jatkuneet sisäilmaongelmat saataisiin kuntoon ja tilat nykyaikaistettua, jotta rakennus voi taas palvella oppilaita tulevat vuosikymmenet ilman terveysriskejä, Ruuska perusteli.

Henrik Pajunen kannatti Ruuskan estystä. Esitys kaatui äänin 43-8, ainoastaan perussuomalaisten valtuustoryhmän sekä yhden keskustalaisen ja yhden demarin äänestäessä esityksen puolesta.

Tomi Saaristo esitti Toni Kolehmaisen kannattamana, että paljon puhetta herättäneen Mutalan kevyenliikenteen väylän toteutus siirretään vuodelta 2023 vuodelle 2021.

Saariston esitys kaatui äänin 45-6 saaden tukea ainoastaan perussuomalaisten valtuustoryhmältä.

– Uskomatonta, että etenkin muiden puolueiden paikalliset valtuutetut äänestivät Mutalan kevyen liikenteen väylän rakentamisen aikaistamista vastaan. Tämä kannattaa asukkaiden muistaa seuraavissa vaaleissa, perussuomalaisten valtuustoryhmä linjaa.

Tehdyistä muutosesityksistä huolimatta, perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Mauri Heiska totesi puheessaan perussuomalaisten olevan suurimmalta osin tyytyväisiä ensi vuoden talousarvioesitykseen. Kunnallisveron laskemisen niukka häviäminen harmittaa, mutta vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveron alentaminen oli hieno saavutus. Tämä onkin ollut perussuomalaiaten pitkäaikainen tavoite. Perussuomalaiset tulevat vaatimaan lähivuosina uusia veronkevennyksiä.

Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä

Kirjoitettu 18.10.2019

Perussuomalaisten kansanedustaja Sami Savio panostaisi liikenneturvallisuuteen

TIEDOTE 18.10.2019

Julkaisuvapaa

Ylöjärveläinen kansanedustaja Sami Savio (ps.) on tehnyt eduskunnassa 18.10. useita talousarvioaloitteita. Savio esittää määrärahaa kantatie 65:n perusparannuksen suunnitteluun ja aloittamiseen välillä Kyrönlahti – Virrat. Savion tekemiin talousarvioaloitteisiin lukeutuvat myös määrärahaesitykset kevyen liikenteen väylien rakentamiseksi Ylöjärven Mutalaan ja Takamaalle.

Savion mukaan kaikki edellä mainitut hankkeet olisivat liikenneturvallisuuden näkökulmasta hyvin tärkeitä. Mutalan ja Takamaan kevyen liikenteen väylät toisivat myös säästöjä koulukuljetuksissa. Kantatie 65:n perusparannus puolestaan nopeuttaisi elinkeinoelämän kuljetuksia.

Liikenneväylien kunnostamisen lisäksi Savio pitää tarpeellisina panostuksia erityisopetukseen ja yrittäjyysopetuksen kehittämiseen. Eduskunta käsittelee talousarvioaloitteet loppuvuoden aikana ja äänestää niistä joulukuussa valtion vuoden 2020 talousarvion hyväksymisen yhteydessä.

Lisätiedot:

Sami Savio

045 2608 308

 

Kirjoitettu 18.10.2019

Kaupungin rahat kankkulan kaivoon – Janne Selin

Olen yrittäjänä mielenkiinnolla seurannut tapausta Vanha Räikkä. Ensinnäkin kunnostuksen budjetti ylittyi roimasti. Kaupunginvaltuusto myönsi vuonna 2017 talousarviokokouksessa 1,2 miljoonaa euroa tämän purkukuntoisen riihen korjaukseen. Perussuomalaiset varoittivat alusta asti projektin olevan pohjaton kaivo, sitä se onkin, sillä nyt summa lähentelee jo kahta miljoonaa euroa.

Toiseksi, rahan syytäminen Vanhaan Räikkään jatkuu nyt kahvilayrittäjän tekohengittämisen muodossa. Kaupunki edesauttaa kahvilan ylläpitämistä ostamalla mm. kaupunginhallituksen kokoustarjottavat Vanhan Räikän kahvilasta, ohjaamalla työntekijöitänsä esim. tykypäivinä kahvilan tarjoilujen piiriin sekä antamalla kahvilatilan lähes ilmaiseksi kahvilayrittäjän käyttöön.

Pitääkö kaupungin vuokrata omat kokoushuoneensa pois, etteivät ihan tyhjinä seiso, kun kaikki ohjataan Vanhaan Räikkään?

Kahvilatilasta maksetaan vuokraa 400 euroa kuukaudessa. Vuokrasumman vastineeksi saa sähkön, veden, lämmön, astiat, lumityöt ja jopa postilaatikon seinään. Sähkökuluihin yrittäjä osallistuu osittain. Mielestäni tämä on epäreilua alueen muita yrittäjiä kohtaan, jotka maksavat kaiken omasta pussistaan. Onko tässä tarkoitus viedä leipä paikallisten kahvilayrittäjien suusta?

Vanhaan Räikkään investoidulla summalla olisi rakennettu useita kilometrejä kevyenliikenteenväylää niiden koulujen läheisyyteen, joista se vielä jostain käsittämättömästä syystä puuttuu ja hankittu vanhuksille jäähdyttävät ilmastointilaitteet hoito- ja hoivakiinteistöihin.

Milloin tällainen järjetön rahan syytäminen tällaisiin kohteisiin loppuu? Rahaa voitaisiin käyttää mm. edellä mainittuihin lapsiin ja vanhuksiin, vai tuplataanko kaupungin velkamäärä ja rakennetaan ratikka?

Olisiko Vanhalla Räikällä yritystoimintaa jos kaupunki (veronmaksajat) ei maksaisi kuluja jotka yrittäjä maksaa yleensä itse?

Janne Selin
yrittäjä (ilman kaupungin lompakkoa)
Ylöjärven Perussuomalaiset

Julkaistu Kurun lehdessä 10.10.2019 ja Ylöjärven uutisissa 16.10.2019

Kirjoitettu 18.10.2019

Tyhjää puhetta riittää, teot puuttuvat – Hannu Ruuska

Hienoa että Jenni Kiiskinen intoutui tekemään vastineen (YU 9.10.) mielipidekirjoitukseeni ilmastolakosta (YU 2.10.2019). Sääli vain, kun vastineessa oli vähemmän asiaa kuin Aku Ankan puhekuplassa.

Kiiskisen mukaan on aivan hyväksyttävää pitää luvaton poissaolo koulusta ja seisoskella kyltin kanssa eduskuntatalon portailla. Ilmeisesti hänen mielestä sen pitäisi vielä kuulua opetussuunnitelmaankin. Tästä herää pienoinen pelko, onko opetussuunnitelmassa sitten seuraavaksi opettajan johdolla aamuyöstä tapahtuva luvaton nukkuvien eläimien häirintä ja salakuvaus jollakin tilalla.

Jos mieltä haluaa esittää, niin voisivarmaan viikonloppuna käydä heiluttamassa kylttejä samoilla portailla niin asia olisi hoidettu ja mieli kevyt. Saman mediahuomion olisi saanut silloinkin ilman luvatonta poissaoloa, mutta siinä olisi varmaan ollut pienoinen osallistujapula, kun ei saa ns. ylimääräistä vapaapäivää.

Se on kyllä totta, että oppia voi myös muutenkin kuin koulun seinien sisällä ja sitä palvelee mainiosti myös erilaiset työelämään tutustumiset ja yrityskäynnit. Meillä kuitenkin on kotimaisella yritysrintamalla laaja kattaus teollisuusyrityksistä erilaisiin ohjelmistoyrityksiin. Tämä voi myös palvella peruskoulun loppusuoralla olevaa opintojen jatkopäätöksen teossa paremmin kuin kuvaamataidon tunnilla ilmastolakkokylttiin tikkukirjaimien piirtäminen.

Esitin myös aiemmin ratkaisuvaihtoehdoksi ilmasto-ongelman pienentämiseksi halpatuontikulutuksen sijaan kulutuksen ohjaamista lähempänä tuotettujen hyödykkeiden käyttöön ja korkeampaa verotusta halpatuontimaiden hyödykkeille.

Tähän Kiiskinen tarmokkaasti väitti, ettei kulutuksen ohjaaminen ratkaise ilmasto-ongelmaa, mutta olen tässä aika lailla eri mieltä. Ihminen kun tarvitsee elämiseensä monenlaista kulutushyödykettä (sähkö, lämpö, ruoka, vaatteet jne.) ja näistä riippuvaisuus on sitä suurempi mitä kaupungistuneempi ihminen on. Hengitysilma taitaa olla ainoa asia, josta ei tarvitse maksaa ja siitä on aika paha säästääkin.

Nykyinen hallitus on vain kykenemätön tekemään kulutukseen liittyviä järkeviä päätöksiä. Sen sijaan se hukkaa valtion omaisuutta tyhjänpäiväisiin toimiin, jotka ei oikeasti johda mihinkään muuhun kuin valtion menojen kasvuun.

Jos hallitus oikeasti haluaisi vähentää liikenteen päästöjä, se voisi esimerkiksi panostaa polttokennoautojen käyttöönottoon Suomessa sen sijaan, että rankaisee kuljetusyrittäjiä polttoaineveron korotuksilla. Sarjatuotannossa polttokennoautoja on ollut jo vuodesta 2013, mutta Suomessa ei ole tehty vielä mitään siihen suuntaan, että polttoaineen jakeluverkostoa luotaisiin näille, vaikka muualla Euroopassa tätä on jo vuosikausia rakennettu.

Hallitus, jonka innokkaana vihreän siiven sanansaattajana Kiiskinenkin on, ei ole mitenkään edistänyt tätä asiaa, vaikka se jos mikä luulisi olevan vihreää sydäntä lähellä. Voisiko osasyynä olla se, että tämä vaatisi hieman pidempää ajatuskaarta kuin yksi eduskunnan istuntokausi eikä tässä saisi saman tien kuitattua voittoa, jonka tavoittelusta Kiiskinenkin kirjoitti.

Nykyhallituksen räpiköinti ei näillä näkymin taida onneksi yhtä kautta kauempaa kestää, vaikka kyllä ne siinäkin ajassa saavat aikaiseksi aivan riittävästi vahinkoa.

Hannu Ruuska
kaupunginvaltuutettu

Perussuomalaiset

Julkaistu Ylöjärven uutisissa 16.10.2019

Kirjoitettu 8.10.2019

Kansalaisaloitteet ja välikysymys ovat hallinneet eduskunnan alkusyksyä – Sami Savio

Eduskunnan syysistuntokausi on käynnistynyt viime vaalikauden alkuun verrattuna erittäin rauhalliseen tahtiin. Rinteen hallitus on antanut syyskuun loppuun mennessä eduskunnalle vain 18 esitystä. Vaikka vauhti kiihtyneekin kauden edetessä, on tilanne melko poikkeuksellinen.

Neljä vuotta sitten tahti oli huomattavasti ripeämpi, eikä samanlaista tyhjäkäyntiä esiintynyt. Syyskuun 2015 loppuun mennessä oli eduskuntaan saapunut 45 Sipilän hallituksen esitystä. Silloinen hallitus tosin peruutti myöhemmin varsin aiheellisesti osan niistä. Useampikin esitys olisi saanut vaipua unohduksiin.

Eduskunta on ehtinyt aloittaa syksyllä kuuden sille luovutetun kansalaisaloitteen käsittelyn. Niihin lukeutuu muun muassa yli 118 000 allekirjoitusta kerännyt aloite, jossa vaaditaan seksuaalirikoksesta Suomessa tuomitun oleskeluluvan peruuttamista ja karkottamista.

Ilmoitettujen seksuaalirikosten määrä on kasvanut viime vuosina tuntuvasti. Poliisihallituksen tilasto kertoo Suomessa ilmoitetun vuonna 2018 noin 3800 seksuaalirikosta. Määrä oli noin 15 prosenttia edellisvuotta suurempi. Saman tilaston mukaan noin neljäsosaa niistä epäiltiin ulkomaalaisten tekemiksi. Pääkaupungissa ilmoitetut seksuaalirikokset lisääntyivät vuodessa noin 48 prosenttia. Koko maan seksuaalirikosilmoitusten määrä jatkoi nopeaa kasvuaan alkuvuonna 2019.

Seksuaalirikostilastojen synkkenemisen syitä arvioitaessa vedotaan helposti ilmoituskynnyksen alentumiseen. Tilastojen hurja muutostahti viittaa kuitenkin vahvasti ongelman todelliseen pahenemiseen. Järisyttävään ilmiöön on puututtava määrätietoisin ja järein ottein. Muiden toimien ohella tarvitaan seksuaali- ja väkivaltarikosten rangaistusten merkittävää koventamista ja erityisesti niiden alarajojen selkeää nostoa.

Eduskunta keskusteli syyskuun viimeisellä viikolla myös kansalaisaloitteesta, jossa edellytetään puuttumista lasten ja nuorten syrjäytymiseen johtaviin ongelmiin ja kiusaamiseen alakoulussa. Kiusaamiseen puuttumisesta on säädöksiä jo nykylaissa, mutta laki ei läheskään aina toteudu käytännössä. Esimerkiksi netissä tapahtuva kiusaaminen on yleistynyt nopeasti, mutta jää valitettavan usein aikuisilta huomaamatta.

Koulukiusatuksi joutumisen jäljet näkyvät vuosikausia koulunkäynnin päättymisen jälkeenkin. Opettajille ja rehtoreille on annettava nykyistä enemmän keinoja ja samalla vastuuta puuttua kaikkiin havaitsemiinsa koulukiusaamisen muotoihin. Myös erityisopetuksen lisääntyminen voisi vähentää häiriökäyttäytymistä.

Hallitus vastaa lokakuun alussa vaalikauden ensimmäiseen välikysymykseen, joka koskee Rinteen hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikkaa. Perussuomalaiset jakavat huolen hallituksen talouslinjausten konkretian puutteesta, mutta eivät yhdy kokoomuksen esittämiin työperäisen maahanmuuton lisäämisvaateisiin. Veronmaksajille erityisen kalliiksi koituu ulkomaisen työvoiman maahantulo sellaisiin matalien osaamisvaatimusten työtehtäviin, joista maksettavaa palkkaa yhteiskunta joutuu täydentämään jatkuvilla tulonsiirroilla.

Ulkomaisen työvoiman määrän kasvattamisen sijaan tarvitaan suomalaisten nuorten ja työttömien työllistymistä helpottavia toimia. Tärkeimpiin niistä kuuluu työelämän nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin vastaava koulutus. Asumis- ja liikkumiskustannusten alentaminen helpottaisi työn vastaanottamista kauempaakin. Ahkeruuden tulee näkyä myös käteen jäävissä tuloissa. Asian tärkeys on ymmärretty Ylöjärvellä, jossa suunnitellaan parhaillaan kunnallisveroprosentin pienimuotoista alentamista. Toivottavasti valtuusto päätyy tähän ratkaisuun marraskuun talousarviokokouksessaan.

Sami Savio, kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu

Perussuomalaiset

Julkaistu Ylöjärven uutisissa 2.10.2019

Savio, Sami ps

 

Kirjoitettu 2.10.2019

Mitä hyödyimme ilmastolakosta? – Hannu Ruuska

Onko kukaan miettinyt tarkemmin mitä hyötyä viime viikon ilmastolakosta oli? Vaikuttiko se oikeasti mihinkään, jotta ilmastomuutos pysähtyisi? Ei. Se ainoastaan tapahtui, että maksoimme verorahoilla opiskelijoiden luvattomat poissaolot kouluista ja muutaman opettajan poissaolon myös.

Hampaattomaan nykyhallitukseen lakko ei vaikuta mitenkään eikä niillä ole asiasta kuin muutamia korulauseita ja näennäisiä toimia joilla lähinnä saadaan ajettua kotimaista tuotantoa alas. Hallituksessa vihreä siipi epätoivoissaan haluaa vähentää metsähakkuita ilmastomuutoksen torjumiseksi. Mikäli se jostain onnettomasta syystä menisi läpi, seurauksena metsä ikääntyy ja hiilinielu pienenee. Taas ammutaan omaan jalkaan.

Jos oikeasti haluaisimme vaikuttaa asiaan, niin muuttaisimme ostoskäyttäytymistä ja vähentäisimme halpatuontimaissa tuotettujen hyödykkeiden (elektroniikka, vaatteet, ruoka jne.) ostamista. Näiden tuotteiden tuottamisessa halpatuontimaissa ei sitouduta kestävään ympäristökehitykseen, mutta se ei tainnut ilmastolakkolaisten mieleen nousta siellä eduskuntatalon portailla.

Jos sen sijaan suosisimme kotimaista tai muussa kestävän kehityksen maassa tuotettuja hyödykkeitä, ilmoittaisimme ostoskäyttäytymisellä halpatuontimaille ettemme hyväksy niiden välinpitämätöntä tapaa toimia. Raha kuitenkin pyörittää liiketoimintaa näissä maissa ja sen virran pieneneminen pakottaa miettimään asioita. Näiden maiden teollisuus on se suurin ongelma johon pitäisi puuttua, mutta hallitus ei uskalla keikuttaa ulkomaan kaupan venettä.

Jos täällä pohjolassa laitetaan viimeisetkin tehtaat kiinni, verotetaan polttoaineet taivaisiin ja pakotetaan ihmiset hankkimaan sähköautoja, joiden akkujen tuotanto on ekologisesti kestämätöntä niin ei mene kyllä hyvin.

Eduskuntatalon portailla kylttien heiluttelu ei varmaan näissä maissa aiheuta muuta kuin korkeintaan naureskelua tyhmille suomalaisille jonka jälkeen laittavat seuraavan laivallisen (vaatteita, elektroniikkaa jne.) tulemaan Suomeen. Miettivät korkeintaan mihin seuraavan hiilivoimalan rakentavat, jotta se hyödyttäisi vientiin tekevän tehtaan tuotantoa mahdollisimman hyvin.

Kannattaisi ensin hieman miettiä asiaa isommassa mittakaavassa ennen kuin lähtee tunteenpalossa kylttiä heiluttamaan ja iskulauseita huutamaan. Se tosin on helppo ratkaisu, jonka jälkeen voi hyvillä mielin soittaa halpatuontimaassa valmistetulla puhelimella kavereille tehneensä urotekoja ja menee sitten kaupasta ostamaan myöskin halpatuontimaassa valmistetun uuden puseron lakossa tahriintuneen tilalle.

Hannu Ruuska
kaupunginvaltuutettu

Perussuomalaiset

Julkaistu Ylöjärven uutisissa 2.10.2019

Kirjoitettu 2.10.2019

Lastenhoitajien tulevaisuus kunnissa turvattava – Henrik Pajunen

Uusi varhaiskasvatuslaki astui voimaan voimaan viime syksynä. Perussuomalaiset vastustivat uutta varhaiskasvatuslakia eduskunnassa ja varoittivat sen seurauksista, jotka ovat nyt osoittautumassa todeksi. Kunnat tulevat olemaan uudistuksen myötä pahassa pulassa.

Päiväkodeissa on jo nyt pulaa työntekijöistä johtuen työn vastuullisuuteen nähden hyvin matalasta palkkatasosta ja suuret ryhmäkoot ovat yleinen ongelma. Henkilökunnan pätevyystason nosto ei tuo näihin ongelmiin ratkaisua, vaan uusi varhaiskasvatuslaki tulee pahentamaan henkilöstöpulaa entisestään. Suurin osa varhaiskasvatuksen työntekijöistä on tällä hetkellä lastenhoitajia. Lastenhoitajien asema tulee tulevaisuudessa heikkenemään rajusti. Tällä hetkellä ryhmissä työskentelee yksi varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi lastenhoitajaa, mutta jatkossa ryhmissä on kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa ja yksi lastenhoitaja.

Opettajien suunnitteluaika on tällä hetkellä useita tunteja viikossa ja tämä tulee lisääntymään jatkossa kun opettajia on ryhmässä kaksi. Tämä tulee kuormittamaan lastenhoitajien työtä entisestään ja heijastuu väistämättä hoidettaviin lapsiin. Lisäksi työilmapiiri heikkenee ja henkilökunnan vastakkainasettelu lisääntyy.

Uusi varhaiskasvatuslaki tulee vähentämään lastenhoitajien määrää 9000:lla koko maassa ja kuntien on palkattava heidän tilalleen korkeakoulutettua henkilökuntaa. Varhaiskasvatuksen opettajien paikkoja joudutaan täyttämään määräaikaisilla sijaisilla, mikä johtaa jatkuvaan henkilöstön vaihtumiseen lapsiryhmissä. Tästä kärsivät ennen kaikkea päivähoidossa olevat lapset.

Lastenhoitajien väheneviä vakansseja ei voida paikata ainoastaan eläköitymisten kautta ja uudelleenkouluttamisten suhteen tulee olla tarkkana. Kuulin taannoin, että eräälle lastenhoitajalle oli tarjottu uudelleenkouluttautumista ja hän oli osallistunut tällaiseen infotilaisuuteen. Tilaisuudessa selvisi lopulta, että työntekijä joutuisi itse maksamaan 2/3 koulutuksesta joka sisältää mm. palkattomia opiskelupäiviä sekä palkattomia työharjoittelujaksoja. Pienipalkkaisella alalla työskentelevillä henkilöillä ei ole tällaiseen varaa eikä työntekijän tehtävä ole muutenkaan kustantaa tällaista. Tällainen toiminta on työntekijää kohtaan suorastaan törkeää ja meidän tuleekin pitää huoli siitä, että tällaista ei tule tapahtumaan. Lastenhoitajien tulevaisuus on turvattava.

Henrik Pajunen

kaupunginvaltuutettu, sivistyslautakunnan jäsen

Perussuomalaiset

Julkaistu Ylöjärven uutisissa 2.10.2019

Kirjoitettu 30.9.2019

Miksi verorahojen vastuullisen käytön realiteetit unohtuivat Vanhassa Räikässä? – Hannu Ruuska

Nyt on Vanha Räikkä valmis, avattu ja juhlittu, joten voisimme hieman miettiä mitä tuli tehtyä.

Meillä on rakennus, jonka käyttötarkoitusta piti yleisökyselyllä hakea. Meillä on rakennus, joka koskaan ei tule tuottamaan mitään ja meillä on rakennus, jonka kustannukset ylittivät kaikkien realiteettien rajat.

Nyt jo tiedetään remonttikustannusten olevan 1,7 miljoonaa alkuperäisen raamin 1,2 miljoonan sijaan ja 2 miljoonaa on vielä helposti tavoitettavissa, kun lasketaan kaikki projektiin hukatut investointi- ja käyttötalousrahat.

Vuoden 2017 talousarviovaltuustossa perussuomalaisten vastustuksesta huolimatta tämä mustalta aukolta vaikuttava hanke pääsi valitettavasti käynnistymään. Valtuustossa tämän asian käsittelyn aikana mieleenpainuvaa oli, kun pitkän linjan kokoomusvaltuutettu puheenvuorollaan ilmoitti, ettei hanke toteudu, mikäli kustannusarvio tulisi olemaan yli 1,2 miljoonaa euroa.

Aika pahasti meni metsään tämäkin mahtipontinen julistus. Tämä 1,2 miljoonan euron summakin oli liian suuri perussuomalaisten ryhmän hyväksyttäväksi ja esitimme silloin

kunnostushankkeen sokkokäynnistämisen sijaan määrärahaa perusteellisen kustannusarvion tekemiseen. Siinä vaiheessa olisi jo sokean kanankin täytynyt ymmärtää ettei 1,2 miljoonan raami tulisi millään riittämään ja avataan rahahana, jota ei saa suljettua.

Tähän hankkeeseen hukatulla rahalla olisimme taksilla kuljettaneet innokkaat kirjailijat ja runoilijat Kuruun käytöstä poistettuun Hainarin hoivakotiin seuraavat 20 vuotta, jossa olisi varmasti riittänyt huoneita kaikille halukkaille ja ääntäkin olisi saanut vapaasti luomisen vimmassa käyttää ilman äänieristettyjä ovia. Tilaa kyllä olisi riittänyt.

Toisena vaihtoehtona tämä raha olisi kattanut kaksi kolmasosaa osaa kiinteästi rakennetusta päiväkodista Kuruun nyt tulossa olevan vuokratun siirtorakennuksen sijaan, joka 16 vuoden käytön jälkeen tulee kalliimmaksi kuin paikalla rakennettu kiinteä rakennus.

Kolmantena vaihtoehtona rahalle olisi rakennettu kevyen liikenteen väylää Mutalaan ja Takamaalle, jota myöten lapset pääsisivät turvallisesti kouluun. Lapset varmaan kiittävät tulevana talvena kävellessään kapean tien vartta kouluun, että raha sattuikin ohjautumaan Vanhaan Räikkään ja sen Biedermayer-huonekaluihin.

Miten tämä käsittämätön virhe pääsi tapahtumaan?

Pieni äänekäs joukko sai tahtonsa läpi asiassa, joka hyödyttää alle promillea ylöjärveläisistä, mutta kaikki joutuvat tästä virheestä kärsimään verojen muodossa. Poliittisessa vastuussa olevien pitäisi ymmärtää paljonko meillä on rahaa, priorisoida sen käyttö ja sen jälkeen harkiten käyttää rahaa.

Tässä on unohdettu kaikki näistä edellä mainituista seikoista ja patistettu virkamiehet toteuttamaan hanketta, jossa ei ollut mitään mahdollisuutta onnistua.

Toivottavasti tämä tapahtunut virhe on muistissa, kun seuraavan kerran valitsemme luottamushenkilöitä kunnallisvaaleissa. Vanhaksi Räikäksi kutsuttu rakennus muistuttaa valitettavasti meitä hukatun rahan monumenttina aina kun kuljemme siitä ohi.

Hannu Ruuska

kaupunginvaltuutettu, ympäristölautakunnan jäsen

Perussuomalaiset

Julkaistu Ylöjärven uutisissa 18.9.2019

Kirjoitettu 30.9.2019

Veittijärven sauna säilytettävä saunakäytössä

Veittijärven saunan toiminnasta on virinnyt iso riita. Veittijärven ranta-asukkaat vaativat saunatoiminnan lakkauttamista, vedoten liikenteeseen, pysäköintiongelmaan ja savuhaittoihin. Lisäksi saunan toiminnan kerrotaan olevan kaavan vastaista.

Perinteikäs vuosikymmeniä toiminut suosittu sauna tulee jatkossakin säilyttää saunakäytössä. Ylöjärven kaupungin tulee alkaa valmistella kaavamuutosta, joka sallisi saunan toiminnan jatkuvan nykymuotoisena, sekä toteuttaa kaupungin omistamalle maa-alueelle saunan läheisyyteen pysäköintitila.

Liikennehaittoihin pysäköintiongelmineen saataisiin tästä apua, savuhaitat on jo minimoitu pellettilämmityksen siirtymisen johdosta.

Ylöjärven Perussuomalaiset

Valtuustoryhmä

Julkaistu Ylöjärven uutisissa 18.9.2019

Kirjoitettu 15.9.2019

Asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa päätöksentekoon Ylöjärvellä – Henrik Pajunen

Ylöjärven kaupunginvaltuusto hyväksyi 2.9. pidetyssä valtuuston kokouksessa Siivikkalan keskustan / koulun pohjoispuolen asemakaavan. Koulun ja päiväkodin takana oleva metsäalue herätti kiivasta keskustelua kuntalaisten ja muiden tahojen keskuudessa kuukausien ajan.

Kuntalaisten aktiivisuus kannatti jälleen kerran, sillä lukuisten palautteiden ansiosta alkuperäistä esitystä muutettiin siten, että koulun ja päiväkodin takana oleva metsäalue säilyy lasten oppimisympäristönä. Minusta on hienoa, että Ylöjärvellä asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa päätöksentekoon ja viranhaltijat sekä päättäjät kuuntelevat heitä herkällä korvalla.

Parikymmentä vuotta tämän metsän lähistöllä asuneena ja siinä paljon aikaa viettäneenä tämä valtuuston päätös lämmitti mieltäni todella paljon. Metsä on alueen kyläläisille tärkeä paikka. Olen myös erityisen tyytyväinen siihen, että Koulukallion ”ulos oppimaan” eskariryhmän tulevaisuus on jatkossakin turvattu. Oma tyttäreni oli tällaisessa ryhmässä ja nautti sen arjesta sekä luonnossa vietetystä ajasta todella paljon. On erittäin hienoa, että lapset pääsevät nauttimaan luonnosta ja oppivat tärkeitä erätaitoja joita monet lapset eivät välttämättä muuten pääsisi oppimaan.

Meille perussuomalaisille on aina ollut tärkeää, että kuntalaisten osallistamista päätöksentekoon on vahvistettava. Tämä oli mm. kuntavaaliohjelmamme tärkeimpiä teemoja. Siivikkalan ikimetsän säästyminen oppimisympäristönä sekä Aronrannan säilyttäminen virkistysalueena ovat hyviä esimerkkejä siitä, että tähän asiaan on tullut positiivinen muutos.

Henrik Pajunen

kaupunginvaltuutettu, sivistyslautakunnan jäsen

Perussuomalaiset

Julkaistu Ylöjärven uutisissa 11.9.2019

Kirjoitettu 22.5.2019

Ylöjärven markkinat lauantaina 25.5.

Ylöjärven Perussuomalaisia kaupunginvaltuutettuja, luottamushenkilöitä ja puolueaktiiveja tavattavissa Ylöjärven markkinoilla kauppakeskus Elon piha-alueella lauantaina 25.5. klo 9-16.

Kansanedustaja Sami Savio on paikalla klo 10-12. Tervetuloa keskustelemaan Perussuomalaisten teltalle!

Kirjoitettu 20.4.2019

Perussuomalaisille komea vaalivoitto – Sami Savio jatkokaudelle hurjalla äänimäärällä

Perussuomalaiset saivat eduskuntavaaleissa komean vaalivoiton. Saimme yhteensä 39 kansanedustajaa ja 17,5 prosentin kannatuksen. Pirkanmaa sai neljä kansanedustajaa. He ovat: Sami Savio, Sakari Puisto, Veikko Vallin ja Veijo Niemi.

Perussuomalaiset keräsi 23,8% ylöjärveläisten äänistä ja on tällä tuloksella Ylöjärven suurin puolue. Lisäsimme äänimääräämme kahdella prosentilla edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna.

Sami Savio keräsi hurjan äänisaaliin. Hän sai peräti 11 108 ääntä. Savion äänimäärä on toiseksi suurin koko Pirkanmaalla ja sijalla 19 koko maassa.

“- Kiitän lämpimästi kaikkia perussuomalaisten äänestäjiä. Suhtaudun suurella nöyryydellä viimekertaisesta kasvaneeseen äänimäärääni.

– Erinomainen vaalitulos antaa meille perussuomalaisille hyvät mahdollisuudet puolustaa tavallista suomalaista ihmistä.” Haluan myös pitää tiiviisti yhteyttä äänestäjiini koko vaalikauden ajan”, Savio kommentoi.

Kuva: Janne Kähkönen

Kirjoitettu 28.3.2019

Jussi Halla-aho saapuu Ylöjärvelle lauantaina 30.3.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on tavattavissa Ylöjärven Ruokakeitaalla tulevana lauantaina 30.3. klo 10.30-11.15. Paikalla on myös oma kansanedustajamme, eduskuntavaaliehdokas Sami Savio sekä muita vaalipiirimme ehdokkaita.

Tapahtumassa on kahvitarjoilu. Ylöjärven tapahtuman jälkeen kiertue jatkuu ympäri Pirkanmaata.

Tervetuloa keskustelemaan!

 

Kirjoitettu 13.2.2019

Seksuaalirikollisuus huomattavassa kasvussa myös Ylöjärvellä

Lähikuukausien aikana julkisuuteen on tullut tietoja laajoista ja vakavista seksuaalirikosten sarjoista eri puolilta Suomea, joissa uhreina on ollut lukuisia yläkoulu- ja jopa alakouluikäisiä tyttöjä. Epäiltyinä teoista on ulkomaalaistaustaisia miehiä, jotka ovat tulleet Suomeen turvapaikkaperusteisesti. Kyse on vakavasta ja valitettavasti ilmeisen laajasta ilmiöstä joka koskettaa koko maata.

Ylöjärven uutiset kertoi viime viikolla, että myös Ylöjärvellä seksuaalirikokset ovat lisääntyneet huolestuttavan paljon. Vuoden 2017 aikana seksuaalirikoksia tehtiin Ylöjärvellä 11kpl ja vuonna 2018 24kpl. Määrä on siis lisääntynyt 118 prosenttia. Lapsiin kohdistuvia hyväksikäyttöjä tapahtui vuonna 2017 4kpl, kun vuonna 2018 määrä oli jo 15kpl. Tämä erittäin huolestuttava ilmiö on siis valitettavasti nähtävissä myös omassa kotikaupungissamme.

Asiaan tuleekin suhtautua erittäin suurella vakavuudella ja pyrkiä ehkäisemään jokainen tällainen tapaus. Ylöjärven Perussuomalaiset ovat jättäneet 4.2.2019 valtuustoaloitteen jossa vaadimme kaupungilta selvitystä, miten lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia voidaan ehkäistä ja torjua.

Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä

Julkaistu Ylöjärven uutisissa 13.2.2019

Kirjoitettu 6.2.2019

Ylöjärven Perussuomalaisten hallitus ja valtuustoryhmä järjestäytyi – vaadimme kaupungilta selvitystä lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten ehkäisystä ja toimintatavoista

Ylöjärven Perussuomalaisten uusi hallitus piti järjestäytymiskokouksensa torstaina 31.1.2019. Tomi Saaristo valittiin syksyllä jatkamaan puheenjohtajana myös tänä vuonna ja samalla valittiin vuoden 2019 hallituksen jäsenet. Järjestäytymiskokouksessa tehtiin seuraavat valinnat: varapuheenjohtaja Mauri Heiska, sihteeri Henrik Pajunen ja taloudenhoitaja Tuija Hirsimäki. Lisäksi hallituksen jäseninä ovat Panu Koski ja Teemu Koponen.

Ylöjärven Perussuomalaisten valtuustoryhmä piti perään vuosikokouksensa. Kokouksessa tehtiin seuraavat valinnat vuodelle 2019: puheenjohtaja Mauri Heiska, varapuheenjohtaja Tomi Saaristo ja sihteeri Henrik Pajunen.

Ylöjärven kaupunginvaltuusto piti tämän vuoden ensimmäisen kokouksensa maanantaina 4.2.2019. Julkisuuteen on tullut tietoja laajoista ja vakavista seksuaalirikosten sarjoista eri puolilta Suomea, joissa uhreina on ollut lukuisia alaikäisiä tyttöjä. Perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti valtuustoaloitteen jossa vaadimme kaupungilta selvitystä lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten ehkäisystä ja toimintatavoista. Tämä on mielestämme erittäin vakava ilmiö johon on välittömästi puututtava.

Kirjoitettu 6.2.2019

Muutama kuva Jussi Halla-ahon Pohjois-Pirkanmaan kiertuepäivältä 19.1.2019

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho vieraili lauantaina 19.1. Pohjois-Pirkanmaalla. Paikkakuntina oli Ikaalinen, Parkano, Kihniö ja Virrat. Kiertuepäivä oli menestys. Purevasta pakkasesta huolimatta ihmisiä oli paljon liikkeellä ja perussuomalaisten teltalla oli kova kuhina. Mukana oli myös eduskuntavaaliehdokkaitamme, kaupunginvaltuutettujamme sekä muita PS-aktiiveja. Muutama kuva kiertuepäivältä:

 

Kirjoitettu 11.12.2018

Henrik Pajunen: Pari sanaa ”maksuttomasta” varhaiskasvatuksesta

Sivistyslautakunta käsitteli 4.12. pitämässään kokouksessa, jättääkö Ylöjärven kaupunki Opetus- ja kulttuuriministeriölle hakemuksen 5-vuotiaiden maksuttomaan varhaiskasvatuskokeiluun osallistumisesta. Asia ei saanut tukea muilta puolueilta kuin vasemmistoliitolta. Perussuomalaiset vastustivat tällaista kokeilua, sillä ”maksuttomuus” olisi tässä tapauksessa tarkoittanut yli puolen miljoonan euron hintalappua kaupungille. Mielestämme kaupungin ei pidä tarjota hyvätuloisille perheille uusia ilmaisia palveluita, esimerkiksi ilmaista varhaiskasvatusta 5-vuotiaille.

Emme luokittele lapsia vanhempien tulojen mukaan, vaan luokittelemme vanhempien maksukykyä. Mielestämme nykymalli on reilu, koska maksut määräytyvät perheiden tulojen mukaan. Varhaiskasvatusmaksuja alennettiin Ylöjärvellä viimeksi tänä vuonna. Tämä oli sivistyslautakunnan yksimielinen päätös. Suurimpina hyötyjinä maksujen alentamisessa ovat olleet juurikin pieni- ja keskituloiset perheet.

Tällainen kokeilu on ilmeistä alkusoittoa sille, että pakollisesta esikoulusta tehdään kaksivuotinen. Siihen viittaavat sekä maksuttomuus että kesto (20h/viikko). Perussuomalaiset vastustavat viisivuotiaiden laittamista pakolliseen koulutusputkeen. OAJ:n esitys pakollisen esiopetuksen ulottamisesta myös viisivuotiaisiin – ja loppuvuonna syntyneiden osalta jopa tätä nuorempiin – lyhentäisi lasten leikki-ikää entisestään sekä kaventaisi perheiden valinnanvapautta lastenhoidon suhteen. Päiväkodeissa on pulaa osaavasta henkilökunnasta jo nykyisillä lapsimäärillä, eikä tilanne nykyistä pidemmän pakollisen esiopetuksen myötä ainakaan paranisi.

Mitä tällaiseen ”maksuttomaan” kokeiluun tulee, niin sen sijaan, että alkaisimme tarjota ilmaisia palveluja ihmisille, löytäisin itse paljon tärkeämpiä kohteita joihin tulisi sijoittaa. Tällaisia kohteita olisi esimerkiksi henkilökunnan palkankorotukset sekä ryhmäkokojen pienentäminen. Tyytyväinen henkilökunta on lasten etu.

Henrik Pajunen

kaupunginvaltuutettu, sivistyslautakunnan jäsen

Perussuomalaiset

Julkaistu Ylöjärven uutisissa 12.12.2018

Kirjoitettu 11.12.2018

Ylöjärven Perussuomalaisten uusi hallitus 2019 valittu – Tomi Saaristo jatkaa puheenjohtajana

Ylöjärven Perussuomalaiset pitivät syyskokouksensa lauantaina 24.11.2018 kirjasto Leijassa. Tomi Saaristo valittiin yksimielisesti jatkamaan Ylöjärven Perussuomalaisten puheenjohtajana myös ensi vuonna.

Saariston lisäksi Ylöjärven Perusuomalaisten hallitukseen valittiin vuodelle 2019:

Mauri Heiska, Henrik Pajunen, Panu Koski, Tuija Hirsimäki ja Teemu Koponen.

Hallituksen varajäseniksi valittiin:

Jukka Jussila, Hannu Ruuska, Jari Niemi, Riitta Siikaniva ja Janne Selin.

Onnea valituille! Kiitos kaikille osallistujille ja kiitos Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Harri Vuorenpäälle vierailusta!

 

 

Kirjoitettu 21.11.2018

Kuntalaisten aktiivisuus voi vaikuttaa päätöksiin

Ylöjärven kaupunginvaltuusto päivitti kokouksessaan 5. marraskuuta kaupungin maankäytön ja palvelujen suunnittelu- ja toteutusohjelmaa. Keskustelua herätti erityisesti Kuruntien länsipuolen ja Aronrannan yhdyskuntarakenteen suunniteltu tiivistäminen.

Ennen kokousta valtuustolle luovutettiin kuntalaisaloite, jossa vaadittiin Ylöjärven keskustan välittömässä läheisyydessä sijaitsevan Aron rannan säilyttämistä virkistys- ja puistoalueena tiiviin kerrostalorakentamisen sijaan. Kuntalaisaloitteella oli lähes 2 300 allekirjoittajaa.

Perussuomalaiset ovat puolustaneet Aronrannan virkistyskäyttöä pitkäaikaisen emeritusvaltuutettunsa Esko Morikan johdolla jo vuosien ajan. Linjalleen johdonmukaisesti perussuomalaiset esittivät marraskuun kokouksessa, että kaupunginhallituksen pohjaesityksestä poiketen Aron ranta säilytettäisiin kaupunkilaisten virkistysalueena.

Perussuomalaisten esitys hyväksyttiin lopulta lukemin 29–21. Vihreät, keskusta, vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit tukivat sitä äänestyksessä kokoomuksen ja demarien jäädessä vähemmistöön.

Todennäköisesti tuore kuntalaisaloite vaikutti ratkaisevien äänten kääntymiseen esityksemme taakse. Lopputulos onkin myönteinen osoitus siitä, että ainakin Ylöjärvellä kuntalaiset voivat aktiivisuudellaan vaikuttaa päätöksentekoon.

Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä

Julkaistu Ylöjärven uutisissa 21.11.2018

Kirjoitettu 6.11.2018

Ratikan suunnitteluraha ja Vanhan Räikän lisärahoitus kaihersivat perussuomalaisia – Aronranta halutaan säilyttää virkistysalueena

TIEDOTE 5.11.2018

JULKAISUVAPAA

Ylöjärven kaupunginvaltuusto piti maanantaina 5.11. talousarviokokouksen, jossa päätettiin ensi vuoden budjetti.

Perussuomalaisten Henrik Pajunen teki esityksen, ettei kaupunginhallituksen käyttöön myönnettyjä määrärahoja saa kohdentaa raitiotien yleissuunnittelun kuluihin. Perussuomalaisten näkemyksen mukaan yleissuunnittelun keskittyminen pelkästään kalliiseen raitiotievaihtoehtoon ei palvele Ylöjärven liikenteellisiä suunnittelutarpeita. Sen sijaan tarvittaisiin monipuolisempi selvitys joukkoliikenteen kehittämisestä, esimerkiksi runkobussilinjastoista ja paikallisjunaliikennöinnistä.

Sami Savio ja Hannu Ruuska kannattivat Pajusen esitystä. Perussuomalaisten esitys hävisi vilkkaan keskustelun jälkeen lopulta äänin 38-12 ja yhden valtuutetun äänestäessä tyhjää.

Kaupunginhallitus esitti Vanhan Räikän korjausbudjettiin 60 000 euron lisärahoitusta. Vanhan Räikän korjausinvestointia alusta lähtien vastustaneet perussuomalaiset eivät hyväksyneet piikin avaamista uudelleen. Perussuomalaiset katsovat talon kunnostuksen alkavan olla pohjaton kaivo ja nielevän rahaa huomattavasti arvioitua enemmän.

Hannu Ruuska esitti Mauri Heiskan kannattamana, ettei lisärahoitusta myönnetä. Esitys kaatui äänin 40-9 ja kahden valtuutetun äänestäessä tyhjää.

Kaupunginvaltuusto päivitti myös maankäytön ja palvelujen suunnittelu- ja toteutusohjelmaa. Keskustelua herätti erityisesti Kuruntien länsipuolen ja Aronrannan yhdyskuntarakenteen tiivistäminen. Sami Savio esitti Tomi Saariston kannattamana, että kaupunginhallituksen pohjaesityksestä poiketen Aronranta säilytettäisiin kaupunkilaisten virkistysalueena.
Perussuomalaisten esitys hyväksyttiin äänin 29-21. Äänestyksessä vihreät, keskusta, vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit tukivat perussuomalaisten esitystä.

Tehdyistä muutosesityksistä huolimatta Mauri Heiska totesi puheessaan perussuomalaisten valtuustoryhmän olevan muilta osin tyytyväinen ensi vuoden talousarvioesitykseen. Erityisesti nyt päätetty vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveron laskeminen on ollut perussuomalaisten pitkäaikainen tavoite. Heiskan mukaan perussuomalaiset tulevat vaatimaan lähivuosina uusia veronkevennyksiä.

Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä

 

Kirjoitettu 6.11.2018

Perussuomalaisten valtuustoryhmän ryhmäpuheenvuoro 5.11.2018

Ylöjärven kaupungin talousarviokokous 5.11.2018

Perussuomalaisten valtuustoryhmän ryhmäpuheenvuoro

Puhuja: Mauri Heiska
Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja

 

Arvoisa valtuuston puheenjohtaja, hyvät valtuutetut, viranhaltijat ja hyvä paikalle saapunut yleisö!

Olemme jälleen siinä kohtaa vuotta, että olemme päättämässä tulevasta eli vuoden 2019 talousarviosta Ylöjärven kaupungille. Talousarvioprosessi on jälleen ollut pitkä, monivaiheinen ja kaikille niin haluaville osallistava prosessi. Olen ylpeä siitä, että Ylöjärvellä olemme ottaneet suuria harppauksia tämän talousarvioprosessin suhteen, koska politiikka osallistetaan tänä päivänä hyvin alkutekiöissä kaikkeen tähän liittyvään prosessiin. On siis hyvä, että olemme päässeet eroon siitä takavuosien pakkopullasta jossa kaikki oli käytävä kaikille, kun niin vain sanottiin jostain ylempää. Väitän, että tämä nykyinen avoimuus Ylöjärven poliittisessa päätöksenteossa on hyvin suurelta osin meidän Ylöjärven Perusuomalaisten ansiota.

En malta tässä yhteydessä olla menemättä ajassa taaksepäin, eli edellisiin vaaleihin jolloin itsekin lähdin tähän peliin mukaan. Tällöin hyökkäsimme hyvin suuresti vaaliteemoissamme virkamiehien kimppuun asioiden päättämisessä. Suurelta osin rakentamiseen ja siihen liittyviin lupiin yms oli meillä silloin suuri huoli ja moneen muuhun asiaan. Aika oli silloin aivan toinen, kuin mitä se on tänä päivänä, mitä tulee päätöksentekoon nyt vuonna 2018. Kiitos siitä meidän kaikkien ryhmien hyvän yhteistyön tänä päivänä.

En ajatellut tänäkään vuonna ottaa kantaa maailman politiikkaan, saati sitten eduskunnan asioihin, koska täältä Ylöjärveltä käsin ja ainakaan täältä valtuustosalista emme siihen pysty suuresti vaikuttamaan, muuten kuin meidän pitkään aikaan ainoan ylöjärveläisen kansanedustajamme Sami Savion kautta, joka on mallikkaasti hoitanut siellä tehtävänsä tällä ensimmäisellä kaudellaan. Olen myös hyvin varma, että Sami saa jatkoa työlleen tulevissa vaaleissa ensi vuonna. Haluankin muistuttaa, että meidän tulee ottaa Ylöjärven kaupunkina ja ylöjärveläisinä Samista kaikki hyöty hänen loppukaudestaan ja mahdollisesti hänen tulevasta ja tulevista jatkokausistaan meidän kaikkien ylöjärveläisten hyödyksi.

Nyt kuitenkin haluan siirtyä tulevaan vuoden 2019 talousarvioon. Meidän Ylöjärven Perussuomalaisten mielestä tuleva talousarvio on todella hyvin valmisteltu kokonaisuudessaan. Olemme tyytyväisiä, että kunnallisveroprosenttia ei tänä vuonna esitetty nostettavaksi ja vielä tyytyväisempiä siihen, että tuleva esitys kiinteistöveron laskusta on tänään päätettävänä koska uskomme, että tämä lisää osaltaan meidän houkuttelevuutta asukasmarkkinoinnissa kaupunkina. Tulemme myös mahdollisesti tulevina vuosina esittämään tämän kiinteistöveron laskemista mahdollisuuksien mukaan aivan valtioin ohjaamaan pakolliseen 0.41% asti.

Tänään päätettävästä talousarviosta haluamme kuitenkin nostaa sieltä muutamia huomioita ja tulevia esityksiä jotka teemme, koskien Aronrantaa, Vanhaa Räikkää ja ratikkaa, joihin meidän on kyllä puututtava ja niiden osalta mahdollisesti äänestysten jälkeen tulevaa veronmaksajien rahojen tuhlausta.

Vanhaan Räikkään esitetään nyt jo tulevalle vuodelle 60 000 euroa enemmän kuin mitä viime vuonna talousarviovaltuustossa äänestyksen jälkeen hävisimme,eli 660 000 euroa yhteensä. Tässä on siis käymässä mitä eniten pelkäsimme, eli kohde on loputon suo ylöjärveläisille veronmaksajille. Samoin pelkäämme ratikan suhteen, joka on tässä vaiheessa aivan järjetön hanke meille. Nyt olemme siihen liittyvään suunnitteluun laittamassa jo 259 000 euroa jolla me tuskin tullaan saamaan mitään meille tärkeää. Joutuisimme taas vain Tampereelle maksumiehiksi kuluja tasaamaan.

Aronrantaa emme halua rakentaa missään nimessä täyteen taloja, vaan ensisijaisesti alue tulee jättää suurimmalta osin virkistyskäyttöön rannan ja nykyisten kenttien osalta. Emme kuitenkaan halua alueen kehittämistä olla jarruttamassa, mutta alue tulee kokonaisuudessaan ajatella ja suunnitella järkevästi kaupunkilaisia ja heidän tarpeitaan ajatellen. Tärkein asia tietysti tuossa kohtaa on ajatella ensisijaisesti alueen liikenneväylät, jotka tällä hetkellä on suunnitellun keskusta-alueen kasvun suhteen suuri pullonkaula, joka ei tule pelaamaan nykyisellään.

Olemme oikein tyytyväisiä Mutalan ja Takamaan kevyenliikenteenväylien suunnittelun aikaistamista vuosille 2020, joita on kovasti yritetty saada eteenpäin turvallisuuden lisäämiseksi alueilla. Myöskin Viljakkalan kevyenliikenteenväylä on ihan juuri valmistumassa, joka lisää koululaisten turvallisuutta nyt suuresti heidän koulutiellään. Uusi liikuntahalli ja siihen yhteyteen tuleva punttisali, on myös hieno asia meille viljakkalalaisille.

Perusturvaan olemme satsaamassa lisää, vaikka sote ja maakunta asiat ovat edelleenkin isoissa solmuissa. On siis hienoa, ettemme jää vain odottamaan jotakin, vaan satsaamme ja panostamme omiin sote-palveluihin, jotta meidän omilla kuntalaisilla olisi edelleenkin hyvät ja toimivat palvelut.

Perussuomalaiset ovat tyytyväisiä siihen, että sivistyslautakunta on halunnut aktiivisesti muokata talousarvioprosessia itsensä näköiseksi. Lautakunta on sanut merkittäviä tuloksia aikaan. Esimerkiksi esiopetukseen tullaan satsaamaan tänäkin vuonna taas enemmän ja vakituisia sijaisia palkataan lisää päiväkoteihin.

Myös perusopetukseen tullaan panostamaan lisää. Talousarvioesitys pitää sisällään kymmenen uutta opettajaa, joista kolme on erityisluokanopettajia. Kun talousarvio tuo oppilashuoltoon myös kaksi uutta koulupsykolgin toimea, nousee perusopetuksessa painopisteeksi oppilaiden erityisen tuen tarpeisin vastaaminen.

Haluan kaikille valtuutetuille toivottaa hyvää talousarviokokousta ja tehdään yhdessä hyviä ja vastuullisia päätöksiä joista hyötyisi tasapuolisesti kaupunkimme veronmaksajat!

Olemmehan saanet jo velankasvun taitettua muutamana vuonna peräkkäin vastuullisella päätöksenteolla.

Pidetään Ylöjärvi jatkossakin hyvässä kunnossa.

 

Kirjoitettu 24.10.2018

Henrik Pajunen: Ratikalle ei ole järkiperusteita

Ylöjärven päättäjien selvä enemmistö haluaa saada ratikan kaupunkiimme hinnalla millä hyvänsä. Perussuomalaiset vaativat toukokuussa kaupunginvaltuuston kokouksessa raitiotiekirjauksen poistamista uudesta kaupunkistrategiasta. Hävisimme äänestyksen äänin 38-12 saatuamme tukea ainoastaan osalta keskustan valtuutettuja.

Kaupunginhallitus päätti 8.10. pitämässään kokouksessa, että kaupunki osallistuu raitiotien jatkosuunnitteluun. Perussuomalaisten tekemä vastaesitys kaatui äänin 8-3. Tälläkin kerralla ainoastaan keskustan edustajat tukivat esitystämme.

Ratikalle ei ole minkäänlaisia järkiperusteita. Ylöjärven osuus jatkosuunnittelun kustannuksista on reilu 250 000 euroa, mikäli valtio osallistuu suunnittelukustannuksiin oletetulla tavalla. Moni on naureskellut tälle summalle, mutta entäpä sitten jos ratikalle näytetään aikanaan vihreää valoa ja sen myötä kuntalaisten niskaan tömähtää noin 100 miljoonan euron lasku? Se on saman verran kuin kaupunkimme tämänhetkinen velka, jonka kasvu on saatu vihdoinkin pysähtymään valtuuston tekemien kipeiden päätösten ansiosta.

Jos ajamme kaasu pohjassa seinään kuten Tampereella on tehty, kohtalomme tulee olemaan vähintäänkin yhtä rujo kuin naapurillamme. Ylöjärvikin ajautuisi välittömästi vakavaan talousahdinkoon ja ensimmäisenä oltaisiin päiväkotien ja koulujen kimpussa. Kaiken lisäksi raitiotie palvelisi ainoastaan pientä osaa kuntalaisista, mutta kulut kaatuisivat silti jokaisen veronmaksajan niskaan. Kurulaisen mummon mieltä ja lompakkoa lämmittää varmasti valtavasti, jos hänet pakotetaan maksamaan tällainen mielipuolinen hanke.

Vihervasemmisto perustelee ratikkakiimoissaan tämän hullutuksen ylivertaisuutta milloin milläkin, esimerkiksi ilmastonmuutoksen ehkäisyllä. Aika hupaisa väite, sillä ratikan myötä monen ihmisen työmatka pitenisi bussilinjojen vähentyessä sekä odotteluaikojen kasvaessa. On vaikea uskoa esimerkiksi sitä, että valtaosa ihmisistä käynnistäisi aamulla autonsa 30 asteen pakkasessa ja ajaisi sillä muutaman kilometrin, jonka jälkeen jättäisi sen koko päiväksi parkkiin ja hyppäisi ratikkaan. Tämä nimenomaan ajaisi ihmiset käyttämään omaa autoaan jatkossa entistäkin enemmän. Se siitä ilmastovouhotuksesta.

Perussuomalaisia on syytetty useasti siitä, että vastustamme kaikkea ihan vaan periaatteen vuoksi. Tämä ei pidä paikkaansa. Haluamme ajaa vastuullista talouspolitiikkaa ja meillä on ollut koko ajan esittää oma vahtoehtomme, myös ratikalle. Vastustamme huippukalliin raitiotien jatkamista Ylöjärvelle, sillä emme halua että kaupunkimme velkamäärä tuplaantuu ja kuntalaiset joutuvat kärsimään sen seurauksista. Olemme alusta asti esittäneet vaihtoehtoja ratikalle, mm. satsaamista Pirkanmaalla valmistettaviin Linkker-sähköbusseihin jotka tarjoaisivat erinomaisen vaihtoehdon ja loisivat samalla työpaikkoja kotimaan sähköbussiteollisuudelle. Harkinnan arvoinen on myös Ylöjärven ja Tampereen välinen lisäraide, joka mahdollistaisi paikallisliikenteen ohella nopean junayhteyden pääkaupunkiseudulle.

Ratikka herättää todella paljon keskustelua kuntalaisten keskuudessa. Taannoinen ratikkakeskustelu “Ylöpölinä”-nimisessä Facebook-ryhmässä täyttyi nopeasti vihaisesta palautteesta koskien kaupunginhalliuksen päätöstä osallistua raitiotien jatkosuunnitteluun. Kyseessä on niin suuri asia, että mielestäni kuntalaisia pitäisi kuunnella enemmän ja järjestää kansanäänestys asiasta. Kyllä kansa tietää.

Henrik Pajunen, kaupunginvaltuutettu

Perussuomalaiset

Julkaistu Ylöjärven uutisissa 24.10.2018

 

 

Kirjoitettu 2.10.2018

Savio esittää valtion budjettirahoitusta Takamaan kevyen liikenteen väylän suunnitteluun ja rakentamiseen

Perussuomalaisten kansanedustaja Sami Savio on tehnyt eduskunnassa talousarvioaloitteen Takamaan kevyen liikenteen väylän rahoittamiseksi Vastamäentien ja Saksitien välillä. Savio esittää kevyen liikenteen väylän suunnitteluun ja rakentamiseen 800 000 euron määrärahaa. Aloitteesta äänestetään joulukuussa.

Viljakkalantien varteen on rakennettu kevyen liikenteen väylää Ylöjärven Kauraslammelta Vastamäentien varteen asti sekä Saksimäentien risteyksestä edelleen Takamaan koulun editse. Kevyen liikenteen väylän rakentaminen Vastamäentien ja Saksitien välille tekisi kevyen liikenteen väylästä yhtenäisen ja mahdollistaisi koululaisten itsenäisen ja turvallisen liikkumisen alueella.

– Kyseisen tieosuuden varrella asuvista koululaisista monet kuljetetaan taksilla Takamaan koululle Viljakkalantien vaarallisuuden takia. Alueen lasten koulumatkojen turvallisuuden kannalta kevyen liikenteen väylän rakentaminen mainitulle välille olisikin ensisijaisen tärkeää, perustelee Savio esitystään.

Noin 3,8 km pitkän kevyen liikenteen väylän rakentaminen Vastamäentien ja Saksitien välille parantaisi muutoinkin yleistä liikenneturvallisuutta ja asuinviihtyvyyttä. Kevyen liikenteen väylän jatkaminen on ollut alueen asukkaiden pitkäaikainen toive.

Lisätiedot:
Sami Savio, 045 2608 308

 

 

Kirjoitettu 26.9.2018

Raitiotie raunioittaisi Ylöjärven talouden

Ratikkakeskustelu on kerännyt alkusyksyllä lisää kierroksia. Taloutensa pahoin kuralle saanut Tampere on esittänyt raitiotien jatkosuunnittelun ripeää etenemistä Ylöjärven, Kangasalan ja Pirkkalan alueelle. Nämä haihattelut on pysäytettävä lähtökuoppiinsa, ettei Tampereen tauti pääse leviämään naapureihin.

Joukkoliikennettä on syytä kehittää myös Ylöjärvellä kaupungin väkiluvun kasvun myötä. Raitiotie on kuitenkin erittäin kallis liikkumismuoto. Se palvelisi maantieteellisesti vain pientä osaa Ylöjärvestä, vaikka kulut kaatuisivat jokaisen veronmaksajan syliin.

Raitiotien rakentamiskustannukset olisivat Ylöjärvellä varovastikin arvioiden vähintään 70-100 miljoonaa. Lisätaakka olisi valtava kaupungille, jonka velkaantuminen on saatu pysähtymään noin sataan miljoonaan euroon valtuuston tekemien kipeiden päätösten jälkeen.

Ylöjärven päättäjien selvä enemmistö näyttää hullaantuneen raitiotiestä. Kaupunginvaltuuston toukokuussa hyväksymä uusi kaupunkistrategia sisältää kirjauksen raitiotien edistämisestä. Perussuomalaisten vaatimus kirjauksen poistamisesta hävisi äänestyksessä saatuaan tukea osalta keskustan valtuutettuja.

Perussuomalaiset ovat johdonmukaisesti vastustaneet huippukalliin raitiotien jatkamista Ylöjärvelle. Muiden puolueiden harjoittaman ratikkalobbauksen motiivit jäävät arvailujen varaan, mutta ainakaan taloudelliseen ajatteluun ne eivät voi perustua. Raitiotien alakanttiin arvioidut käyttökustannukset perustuvat täysin ylimitoitettuihin käyttäjämääriin. Sitä päivää tuskin nähdään, että yli 300-paikkaiset raitiovaunut kolistelisivat Ylöjärvellä edes puolitäysinä.

Raitiotien rakentamista on perusteltu muun muassa sen vaivattomuudella. Raitiotien myötä monen työmatka kuitenkin pitenisi bussilinjojen vähentyessä ja odotteluajan kasvaessa. Pahimmassa tapauksessa oman auton käyttö työmatkoilla voi lisääntyä ihmisten kyllästyessä turhaan odotteluun.

Vastuullinen päätöksentekijä ei aja kaasu pohjassa seinään, vaan perustaa liikennesuunnittelun kustannustehokkuuteen ja joustavuuteen. Mikäli Ylöjärven kaupunkirakennetta halutaan jatkossa tiivistää, voidaan se tehdä raitiotiestä riippumatta. Sähköbussien investointi- ja käyttökustannukset olisivat vain murto-osa raitiotiehen verrattuna. Päinvastoin kuin kiveen hakatut raitiotielinjat, bussireitit ovat muunneltavissa tarpeen tullen. Harkinnan arvoinen on myös Ylöjärven ja Tampereen välinen lisäraide, joka mahdollistaisi paikallisliikenteen ohella nopean junayhteyden Ylöjärveltä pääkaupunkiseudulle.

Toteutuessaan raitiotie ajaisi Ylöjärven vakavaan talousahdinkoon. Niin on jo käynyt velkamääränsä hujauksessa miljardiluokkaan kasvattaneella Tampereella, jossa on suunniteltu muun muassa päiväkotien ja koulujen lakkauttamisia itse aiheutettujen talousvaikeuksien seurauksena. Ei kai samaan haluta päädyttävän myös Ylöjärvellä?

Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä

Julkaistu Ylöjärven uutisissa 26.9.2018

ja Aamulehdessä 29.9.2018

Kirjoitettu 25.9.2018

Seurakuntavaaliehdokkaat nimetty

Seurakuntavaalit ovat ainoat vaalit, joissa nuoret, viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät seurakuntien jäsenet saavat äänestää. Parhaiten voimme vaikuttaa kirkon asioihin sisältä päin.

Ylöjärven Perussuomalaiset osallistuvat seurakuntavaaleihin Perusnaiset nimisellä listalla. Listalta löytyy kolme perussuomalaista naista: kotitalous- ja kuluttajaneuvoja Tuija Hirsimäki, perushoitaja, sosionomi (AMK) Eija Myllymäki-Niemi ja eläkeläinen Heleena Pekkala. Onnea valituille!

 

Ennakkoäänestyspaikkoja on ympäri Ylöjärveä

Seurakuntavaaleissa valitaan Ylöjärven seurakunnan kirkkovaltuusto. Varsinaisena vaalipäivänä su 18.11.2018 äänestetään klo 11.00-20.00 Ylöjärven srk-keskuksella. Vaalien ennakkoäänestys on 6.−10.11.2018. Ennakkoäänestyspaikkoja ovat:

 • Kirkkoherranvirasto, Kirkkotanhuantie 1, ti-la 6.–10.11.2018 klo 9.00–18.00
 • Kauppakeskus Elo, Elotie 1, ti-la 6.–10.11.2018 klo 11.00–20.00
 • S-market, Lähdevainiontie 1, pe 9.11.2018 klo 16.00-19.00
 • K-supermarket Linkki, Mastontie 2, la 10.11. klo 10.00–14.00
 • Koulutuskeskus Valo, Pallotie 5, to 8.11. klo 9.00–13.00
 • Siivikkalan Salorinteen srk-koti, Siivikkalantie 76, to 8.11.2018 kello 16.00-19.00
 • Metsäkylän seurakuntatalo, Taimitie 1, ti 6.11.2018 kello 16.00-19.00
 • Mutalan toimitila, Palsintie 11, pe 9.11.2018 kello 16.00-19.00
 • Vuorentaustan seurakuntakoti, Mastontie 27, ke 7.11.2018 kello 16.00-19.00
 • Viljakkalan seurakuntatalo, Virkatie 2, ke 7.11.2018 klo 11.00-14.00 ja pe 9.11.2018 klo 16.00-19.00.
 • Karhen seurakuntakoti, Kyrönlahdentie 853, ke 7.11.2018 klo 16.00-19.00
 • Viljakkalan kirjasto, Aittatie 2, ti 6.11.2018 klo 15.00-18.00 ja to 8.11.2018 klo 12.00-15.00
 • Kurun seurakuntatalo, Kirkkotie 2, ti 6.11.2018 klo 16.00-19.00 ja ke 7.11.2018 klo 13.00-16.00
 • Aurejärven kirkko, Itä-Aureentie 1020, la 10.11.2018 kello 10.00-13.00
 • Länsi-Teiskon rukoushuone, Lato-Valkamantie 9, la 10.11.2018 kello 15.00-18.00
 • Kurun kirjasto, Kauppatie 7-9, to 8.11.2018 klo 16.00-19.00 ja pe 9.11.2018 klo 14.00-17.00

Lisätietoa vaaleista:

www.seurakuntavaalit.fi

Kirjoitettu 9.7.2018

Lisää ylöjärveläisehdokkaita nimetty maakuntavaaleihin

Pirkanmaan Perussuomalaisten piirihallitus on nimennyt lisää maakuntavaaliehdokkaitaan. Ehdokkaiden joukossa on kolme uutta ylöjärveläisehdokasta: kuvantamisjärjestelmien suunnittelija, röntgenhoitaja Tero Lehtonen, kaivinkoneenkuljettaja Panu Koski ja puuseppämestari, lehtori Jukka Jussila.

Aiemmin nimettyjen ylöjärveläisehdokkaiden joukossa ovat: kaupunginvaltuutettu Tomi Saaristo, kaupunginvaltuutettu Henrik Pajunen ja tuoteneuvoja Tuija Hirsimäki.

 

 

Kirjoitettu 28.6.2018

Savion lisätalousarvioaloitteet Mutalan kevyen liikenteen väylän ja kantatie 65:n määrärahoista kaatuivat eduskunnassa

TIEDOTE 28.6.2018

JULKAISUVAPAA

Kansanedustaja Sami Savion (ps.) kesäkuussa tekemät lisätalousarvioaloitteet, joissa esitettiin myönnettäväksi valtion määrärahaa Mutalan kevyen liikenteen väylän rakentamiseen sekä kantatie 65:n perusparannuksen suunnitteluun ja aloittamiseen, käsiteltiin 27.6. eduskunnassa. Molemmat lisätalousarvioaloitteet valitettavasti kaatuivat äänestyksissä.

Pirkanmaalaiset hallituspuolueiden kansanedustajat äänestivät lisätalousarvioaloitteita vastaan. Sitä vastoin äänestyksessä paikalla olleet pirkanmaalaiset oppositiopuolueiden kansanedustajat tukivat molempia aloitteita vihreiden Satu Hassia lukuunottamatta.

Kyseessä oli jo toinen kerta kun Savion aloite Mutalan kevyen liikenteen väylän määrärahoista kaatui. Tämä on hyvin valitettava asia, sillä kevyen liikenteen väylä parantaisi huomattavasti alueen liikenneturvallisuutta. Erityisesti lasten koulumatkat ovat tällä hetkellä jopa hengenvaarallisia.

Onkin ikävää, ettei kokoomuksen, keskustan ja sinisten kansanedustajia näytä kiinnostavan edes lasten turvallisuus. Ilmeisesti kuuluisa arvopohja oli jälleen esteenä. Asiasta kiinnostuneiden kannattaakin mennä tiedustelemaan äänestyspäätöksen tarkempia syitä hallituspuolueiden paikallisilta edustajilta kesän markkinoilla.

Perussuomalaisten taistelu Mutalan kevyen liikenteen väylän eteen kuitenkin jatkuu kunnallisella tasolla. Perussuomalaisten ympäristölautakunnassa tekemä esitys 25 000 euron suunnittelurahasta on mennyt läpi ja se on nyt kirjattu kaupungin maankäytön ja palveluiden suunnittelu- ja toteutusohjelmaan. Odotamme saavamme aikanaan tukea kaupunginhallituksessa ja valtuustossa tämän hankkeen rahoitukselle, onhan kyseessä alueen asukkaiden viihtyvyys ja ennen kaikkea heidän turvallisuutensa.

Ylöjärven Perussuomalaiset

Kirjoitettu 24.6.2018

Savio tavoittelemaan jatkokautta

Pirkanmaan Perussuomalaiset ovat nimenneet ensimmäiset ehdokkaansa vuoden 2019 eduskuntavaaleihin. Ehdokkaiden joukossa on ylöjärveläinen kansanedustaja, diplomi-insinööri ja ekonomi Sami Savio. Savio on toiminut myös eduskuntaryhmänsä toisena varapuheenjohtajana kesästä 2017 lähtien.

Muut nimetyt ehdokkaat ovat: Sakari Puisto (Tampere), Heikki Luoto (Tampere), Veijo Niemi (Lempäälä), Jaana Ristimäki-Anttila (Pirkkala), Rauno Mäki (Hämeenkyrö), Veikko Vallin (Tampere), Lassi Kaleva (Tampere), Sami Kymäläinen (Orivesi) ja Erika Veltheim (Tampere).

”Meillä on todella vahvoja ehdokkaita ensi keväänä pidettäviin vaaleihin. Tämä antaa itseluottamusta koko kenttäväelle ja uskon, että suomalaisten hyvinvointia ja turvallisuutta ajava politiikkamme antaa hyvän tuloksen tulevissa vaaleissa”, toteaa Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Harri Vuorenpää.

Perussuomalaisten Pirkanmaan piiri asettaa eduskuntavaaleihin täydet 19 ehdokkaan listan. Seuraavan kerran ehdokkaita nimetään kesän jälkeen. Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 14.4.2019.

Kirjoitettu 12.6.2018

Perussuomalaiset yrittävät edistää Mutalan kevyen liikenteen väylän toteutumista sekä kunnallisella että valtakunnallisella tasolla

TIEDOTE 12.6.2018
JULKAISUVAPAA

Mutalaan on jo kymmeniä vuosia yritetty saada kevyen liikenteen väylä tuloksetta. Asia on edelleen pinnalla ja herättää keskustelua. Asiaa ovat ajaneet aktiivisesti mm. Mutalan alueen asukasyhdistys ja Mutalan koulun vanhempainyhdistys. Tehdyn tutkimuksen mukaan kevyen liikenteen väylä onkin alueen asukkaiden suurin toive. Perussuomalaiset ovat tarttuneet asiaan sekä kunnallisella että valtakunnallisella tasolla, jotta hanke saataisiin toteutettua.

Perussuomalaiset tekivät toukokuussa ympäristölautakunnassa esityksen, jossa esitettiin Mutalan kevyen liikenteen väylään 25 000 euroa suunnittelurahaa. Esitys meni lopulta läpi äänestyksen jälkeen ja se on nyt kirjattu kaupungin maankäytön ja palveluiden suunnittelu- ja toteutusohjelmaan. Seuraavaksi asia pitää saada eteenpäin kaupunginhallituksessa ja valtuustossa.

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Sami Savio teki tiistaina 5.6. eduskunnassa toistamiseen lisätalousarvioaloitteen, jossa esitetään myönnettäväksi valtion määrärahaa Mutalan kevyen liikenteen väylän rakentamiseen Sorvajärventien ja Susikiventien välille. Savio perustelee aloitteessaan kevyen liikenteen väylän parantavan huomattavasti alueen liikenneturvallisuutta, erityisesti alueen lasten koulumatkojen turvallisuutta. Ne ovat tällä hetkellä paikoitellen jopa hengenvaarallisia.

Savio jätti kesäkuussa eduskunnassa myös toisen lisätalousarvioaloitteen. Siinä esitetään määrärahaa kantatie 65:n perusparannuksen suunnitteluun ja aloittamiseen välillä Kyrönlahti – Virrat. Kyseessä on ainoa Ylöjärven halki pohjois-eteläsuunnassa kulkeva valtatie, jonka läpi kulkee suuret määrät rahtiliikennettä ihmisten lisäksi. Perusparannus lisäisi huomattavasti liikenneturvallisuutta, olisi iso piristys yritystoiminnalle, auttaisi Elovainion liikealuetta ja lisäisi Ylöjärven vetovoimaa myös asuinpaikkaa etsiville.

Savio tulee esittämään syksyllä myös Takamaan kevyen liikenteen väylälle suunnittelurahaa, jotta hankkeen kustannukset saataisiin tietoon.

Perussuomalaisten määrätietoinen työ kaikkien ylöjärveläisten hyväksi jatkuu. Odotamme saavamme aikanaan tukea kaupunginhallituksessa ja valtuustossa Mutalan kevyen liikenteen väylän rahoitukselle, onhan kyseessä alueen asukkaiden viihtyvyys ja ennen kaikkea heidän turvallisuutensa. Kehotamme myös kaikkia asiasta kiinnostuneita seuraamaan silmä tarkkana, kuinka molempien hallituspuolueiden pirkanmaalaiset kansanedustajat äänestävät kesäkuussa Savion jättämien lisätalousarvioaloitteiden kohdalla. Viime kerralla jokainen heistä valitettavasti äänesti esityksiä vastaan. Jokainen voi vain arvailla syitä. Ehkä se johtui siitä kuuluisasta arvopohjasta?

Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä

Kirjoitettu 5.6.2018

Kansanedustaja Sami Savio kohdentaisi määrärahoja kantatie 65:n perusparannukseen ja Mutalan kevyen liikenteen väylään

Ylöjärveläinen kansanedustaja Sami Savio (ps.) on tehnyt 5.6. eduskunnassa kaksi tienpitoa koskevaa lisätalousarvioaloitetta. Savio esittää määrärahaa kantatie 65:n perusparannuksen suunnitteluun ja aloittamiseen välillä Kyrönlahti – Virrat.

Toisessa Savion tekemässä aloitteessa esitetään myönnettäväksi valtion määräraha Mutalan kevyen liikenteen väylän rakentamiseen. Savion mukaan molemmat hankkeet ovat tärkeitä liikenneturvallisuuden näkökulmasta. Eduskunta käsittelee lisätalousarvioaloitteet kesäkuun aikana.

Lisätiedot:

Sami Savio, 045 2608 308

Kirjoitettu 3.6.2018

Vihreät ja demarit halusivat viedä syrjäseuduilta ambulanssit

TIEDOTE 3.6.2018
JULKAISUVAPAA

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto hylkäsi kokouksessaan 28.5. esityksen yhdenvertaisesta ensihoidosta eli sairaankuljetuksesta myös yöllä. Ainoastaan keskusta, perussuomalaiset ja vasemmistoliitto kannattivat esitystä yhtenä rintamana. Kokoomuksen ryhmä hajosi äänestyksessä. Kaikki vihreiden edustajat vastustivat esitystä, samoin demareiden edustajat yhtä esityksen kannattajaa ja kahta tyhjänpainajaa lukuun ottamatta.

Tällä päätöksellä neljä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntaa (Kihniö, Vesilahti, Juupajoki ja Kuhmoinen) sekä kaksi isoa kunnan osaa (Ylöjärven Kuru ja Sastamalan Mouhijärvi) saavat jatkaa haaveiluaan yöaikaan pelastavasta ambulanssista. Jos näillä alueilla sattuu onnettomuus, naapurikaupunki menettää keikalle sairaankuljettajansa useiksi tunneiksi. Ketjureaktiona isoja alueita voi olla tyhjänä ambulansseista.

Tämä on äärimmäisen riskialtis päätös, jolla tulee olemaan vakavia seurauksia. Ensihoidon saapuminen kohteeseen tulee viivästymään, samoin hoidon aloittaminen, mikä on ensiarvoisen tärkeää esimerkiksi sydän- ja aivoinfarktitapauksissa. Kunnat joutuvat maksamaan suuria summia viivästyneen ensihoidon takia, eikä tehohoito aina palauta ihmistä työkykyiseksi tai kotona itsenäisesti pärjäävää vanhusta takaisin kotikuntoiseksi. Ja mikä pahinta, viivästyneen hoidon saaminen saattaa johtaa jopa kuolemantapauksiin.

Tamperelaiset jyräsivät tässäkin asiassa pikkukuntien edustajien yli. Tämä on valitettavaa esimakua siitä, kuinka Ylöjärven ja etenkin sen haja-asutusalueiden asukkaiden asioita tullaan aikanaan hoitamaan maakuntavaltuustossa, jos sote- ja maakuntauudistus menee läpi eduskunnassa.

Ylöjärvellä on neljä edustajaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuustossa. Voisi kuvitella, että jokainen heistä puolustaisi omia kuntalaisiaan, tässä tapauksessa Kurun asukkaita. Keskustan Markku Mäki-Ventelä ja kokoomuksen Pasi Takala toimivatkin esimerkillisesti asiassa.

Samaa ei valitettavasti voi sanoa vihreiden ylöjärveläisestä kaupunginvaltuutetusta Terhi Itvolasta, joka äänesti esitystä vastaan. Ilmeisesti vihreiden mielestä haja-asutusalueiden asukkailla ei ole niin suurta merkitystä ja he ovat toisen luokan kansalaisia. Ihmettelemme suuresti, haluavatko vihreät ja demarit todellakin ihmisten joutuvan vakavaan hengenvaaraan ja ymmärtävätkö he päätöksensä seuraukset. Kuka ottaa vastuun, jos joku loukkaantuu vakavasti tai pahimmassa tapauksessa jopa menehtyy?

Kehotammekin kaikkia kuntalaisia miettimään tarkasti, mitä puoluetta ja ketä ehdokasta aikanaan äänestätte maakuntavaltuustoon. Ylöjärveläisen ehdokkaan äänestäminen ei ole automaattinen takuu siitä, että ehdokas tulisi puolustamaan oman kaupunkinsa asukkaita maakuntavaltuustossa.

Me perussuomalaiset emme hyväksy sitä, että ihmisiä aletaan pisteyttää heidän asuinpaikkansa perusteella. Tulemme jatkossakin puolustamaan ankarasti myös haja-asutusalueiden asukkaita ja vaatimaan oikeudenmukaista kohtelua kaikille ihmisille heidän asuinpaikastaan riippumatta. Erityisesti silloin, kun on kyse heidän turvallisuudestaan ja terveydestään.

Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä
Ylöjärven Perussuomalaiset ry

Kirjoitettu 28.5.2018

Pirkanmaan Perussuomalaiset nimesivät ensimmäiset ylöjärveläisehdokkaansa maakuntavaaleihin

Pirkanmaan Perussuomalaisten piirihallitus on nimennyt ensimmäiset maakuntavaaliehdokkaansa. Maanantaina julkistettujen ehdokkaiden joukossa on kolme ylöjärveläistä perussuomalaista: Ylöjärven Perussuomalaisten puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu ja kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Tomi Saaristo, kaupunginvaltuutettu Henrik Pajunen ja Ylöjärven Perussuomalaisten taloudenhoitaja, kirkkovaltuutettu, lapsi- ja nuorisoneuvoston vpj ja varhaiskasvatuksen johtokunnan jäsen Tuija Hirsimäki. Lisää ehdokkaita nimetään lähitulevaisuudessa.
– Suhtautumisemme koko sote- ja maakuntauudistusta kohtaan on hyvin kriittinen, kuten muillakin perussuomalaisilla. Vastustamme koko hanketta ja toivomme, että se kaatuu. Olemme kuitenkin vaaleissa mukana aidosti ja täysillä, jotta pääsisimme ajamaan oikeudenmukaista perussuomalaista politiikkaa maakuntavaltuustossa sekä pidettyä Ylöjärven ja sen asukkaiden puolia, ylöjärveläisehdokkaat painottavat.
Kirjoitettu 18.5.2018

Ylöjärven Perussuomalaiset: Katuraitiovaunulinjan sijaan satsaukset suomalaisiin sähköbusseihin

Tiedote, Ylöjärvi 17.5.2017

Ylöjärven PS:n valtuutettujen Sami Savion ja Henrik Pajusen mielestä kaupungin tulisi satsata joukkoliikenteen kehittämisessä Tampereelta Ylöjärvelle kaavaillun katuraitiovaunulinjan sijaan sähköbusseihin ja tehdä päätökset tulevaisuuden joukkoliikenneratkaisuista siten, että ne mahdollistavat toimivan työmatka- ja asiointiliikenteen ilman tämän hetkistä massiivisten virheinvestointien riskiä.

– Mikäli kaupunki kuitenkin päättää ”sijoittaa” lähivuosina useita kymmeniä miljoonia euroja velkarahaa raitiotiehen, on uusiin tekniikoihin siirtyminen tulevaisuudessa hidasta, kallista ja erittäin työlästä. Ellei jopa mahdotonta, Henrik Pajunen perustelee Perussuomalaisten esitystä.

Joukkoliikenteen trendi on sähköbusseissa

Yleinen trendi Suomessa ja muuallakin Euroopassa on se, että sähköbussit yleistyvät lähivuosina nopeasti. Ranskassa on esimerkiksi linjattu, että vuonna 2025 kaikista busseista 80 %:a on sähköbusseja.

– Siksi sitoutuminen, tällä hetkellä kymmeniksi vuosiksi selvästi vanhentuvaan raitioliikenne-liikkumismuotoon on Ylöjärven päättäjiltä äärimmäisen riskialtista ja lyhytnäköistä sähköbussitekniikan kehittyessä ja käytön yleistyessä koko ajan harppauksilla eteenpäin, toteaa Pajunen.

Ylöjärvi joukkoliikenteen trendiin mukaan

Ylöjärven kannattaa ehdottomasti turvata joukkoliikenteen edellytykset koko laajan kaupunkimme alueella. Sähköbussikaluston lisääminen ja tarvittaessa uusien bussikaistojen rakentaminen Ylöjärven ja Tampereen välille joukkoliikennettä hyödyntävän väestömäärän kasvaessa, olisi ylöjärveläisille veronmaksajille raideliikenteen sijaan kaikissa kaupunginosissa joustavampaa, kustannustehokkaampaa ja käytännönläheisempää, ei vain Tampereen lähialueilla.

Savion ja Pajusen mielestä Ylöjärven joukkoliikenneratkaisuksi sopisi tässä tilanteessa erinomaisesti esimerkiksi Pirkanmaalla valmistettavat kotimaiset Linkker-sähköbussit. Ne tarjoaisivat Ylöjärvelle kaavailluille katuraitiovaunutielle erittäin toimivan vaihtoehdon ja loisivat samalla työpaikkoja kotimaan sähköbussiteollisuudelle.

– Ylöjärven kaupunkistrategia on tietenkin vain suunnannäyttäjä, ei oikeudellisesti sitova asiakirja. Emme kuitenkaan pidä tarpeellisena sitä, että kaupunki tekee strategisen päätöksen, jolla se vähintäänkin psykologisesti sitoutuu raitiotiehen, jonka toimivuudesta ja matkustajamääristä meillä ei ole vielä tässä vaiheessa mitään käytännön tietoja, toteaa Savio.

Perussuomalaisten esitys kaatui lopulta äänin 38-12. Perussuomalaisten ryhmän (Henrik Pajunen, Sami Savio, Tomi Saaristo, Mauri Heiska, Toni Kolehmainen ja Hannu Ruuska) lisäksi muutosesityksen puolesta äänesti Keskustan seitsemästä valtuutetusta kuusi valtuutettua.

Perussuomalaiset tekivät myös viime valtuustokaudella vastaesitykset kaupungin ratikkamyönteisiin ennakkolinjauksiin, mutta nämä esitykset kaatuivat pääosin Kokoomuksen ja Demarien vastustukseen.

– Työ veronmaksajien rahojen puolustamiseksi jatkuu. Tämä oli vasta esinäytös tulevalle taistelulle Ylöjärven katuraitiovaunutien jatkamista vastaan, perussuomalaisten valtuustoryhmä linjaa.

Lisätietoja:

Valtuutettu, Henrik Pajunen, 050 493 4371

Kirjoitettu 14.5.2018

Sami Savio: Ylöjärvi ei tarvitse katuraitiotietä

Perussuomalaiset puolustivat tänään ylöjärveläisten veronmaksajien rahoja esittäessään valtuustossa, ettei kaupunki sitoutuisi strategiassaan kalliin Tampereen katuraitiotien jatkamiseen Ylöjärven puolelle. Näkemyksemme mukaan Ylöjärven joukkoliikennejärjestelyt kannattaisi hoitaa esimerkiksi sähköbusseilla. Vaikka tekemämme muutosesitys kaatui äänestyksessä, ei lopullista päätöstä raitiotiestä ole onneksi vielä tehty Ylöjärvellä. Järkevän taloudenpidon puolustaminen on siis yhä mahdollista, vaikka se vaatiikin yhä kovempaa työtä.

Alla valtuustossa pitämäni puheenvuoro, jossa kannatin valtuutettumme Henrik Pajusen tekemää ehdotusta poistaa uunituoreesta kaupunkistrategiasta kirjaus raitiotien edistämisestä:

“Arvoisa puheenjohtaja, Perussuomalaiset suhtautuvat hyvin vastuullisesti Ylöjärven kehittämiseen ja erityisesti kaupungin taloudellisten toimintaedellytysten turvaamiseen. Kaupunkistrategialuonnos onkin pääsääntöisesti kannatettava ja yleisesti ottaen hyvin valmisteltu ja perusteltu, tulevaisuuden varalle laadittu suhteellisen tiivis mutta kattava suunnitelma kasvavan ja elinvoimaisen Ylöjärven tarpeisiin. Siitä täytyy antaa kiitos sekä viranhaltijoille että valtuustokollegoille.

Hieman tiivistämisen varaa strategiasta mielestämme kuitenkin vielä löytyy. Käsittelyssä olevaan pitkän tähtäimen strategiaan sisältyvän kirjauksen myötä Ylöjärvi sitoutuisi käytännössä jo nyt raitiotiehen ja sen myötä joukkoliikennemuotoon, joka palvelisi vain osaa kaupungin asukkaista eikä olisi järin käytännöllinen. Lisäksi se olisi varsin kallis toteuttaa, Ylöjärven linjauksen osalta puhutaan varovastikin arvioiden useista kymmenistä miljoonista ellei jopa sadasta miljoonasta eurosta.

Joukkoliikenteen toimintaedellytysten parantaminen on kannatettavaa, ja on totta, että raitiovaunun matkustajakapasiteetti on selkeästi bussia suurempi. Isompi kuljetuskapasiteetti edellyttää kuitenkin myös korkeaa joukkoliikenteen matkustajamäärää, muutoin käyttökustannukset matkustajaa kohti kohoavat helposti pilviin.

Raitiotie vaatii myös toimivaa syöttöliikennettä. Onkin kyseenalaista, riittääkö raitiotielinjoille matkustajia varsinkaan Ylöjärven alueella läheskään niin paljon, että melko optimistiset kustannus- ja kannattavuusarviot pitäisivät kutinsa.

Onpa tulevaisuus millainen tahansa, Ylöjärven päättäjien tulee tehdä ratkaisuja, jotka mahdollistavat myös toimivan työmatka- ja asiointiliikenteen ilman massiivisten virheinvestointien riskiä. Pirkanmaalla valmistettavat sähköbussit tarjoaisivat raitiotielle erittäin hyvän vaihtoehdon Ylöjärvellä.

Ylöjärven kannattaa ehdottomasti turvata joukkoliikenteen edellytykset koko laajan kaupunkimme alueella. Sähköbussikaluston lisääminen ja tarvittaessa uusien bussikaistojen rakentaminen Ylöjärven ja Tampereen välille joukkoliikennettä hyödyntävän väestömäärän kasvaessa olisi joustavaa, kustannustehokasta ja käytännönläheistä kaikissa kaupunginosissa, ei vain Tampereen lähialueilla.

Kaupunkistrategia on tietenkin vain suunnannäyttäjä, ei oikeudellisesti sitova asiakirja. Emme kuitenkaan pidä tarpeellisena sitä, että Ylöjärvi tekee tässä vaiheessa strategisen päätöksen, jolla se vähintäänkin psykologisesti sitoutuu raitiotiehen, jonka toimivuudesta ja matkustajamääristä meillä ei ole vielä tässä vaiheessa mitään käytännön tietoja.

Arvoisa puheenjohtaja, näillä perusteilla kannatan Henrik Pajusen ehdotusta siitä, että kaupunkistrategian sivulla 14 oleva kirjaus ‘sekä edistämme raitiotien toteutumista’ poistetaan kaupunkistrategiasta.”

Sami Savio

kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu

Kirjoitettu 10.5.2018

Hannu Ruuska: Missä järkiperustelut Ylöjärven raitiovaunulinjalle?

Olen seurannut Ylöjärvellä kuumana käytävää raitiovaunukeskustelua ja samalla yrittänyt hakea jotain realistisia perusteita puutarhakaupunkiimme kaavaillulle raitiovaunulinjalle. Vielä en ole niitä kertaakaan huomannut esitettävän. Lähinnä on tullut mieleen, että osa haluaa raitonvaunulinjan,”kun kerran naapurissakin on”. Näistä taitaa vain pieni murto-osa olla sellaisia jotka on käyttänyt elämänsä aikana kyseistä kulkuneuvoa vakituiseen liikkumiseen jos kukaan. Kuitenkin on pakko saada kiskonpätkä Ylöjärvelle ja kaupunkiin velkaa lisää roppakaupalla. Samalla sitoisimme itsemme tiiviimmin Tampereen määräysvaltaan maksajan roolissa. Käyttökustannukset ovat linja-autoliikennöintiä huokeampia, mutta huomioitaessa kuinka kauan kestää ennenkuin halvemmat käyttökustannukset kattavat rakentamiseen käytetyn velkarahan, en juurikaan liputtaisi ratikan puolesta.

Helsingissä raitiovaunu on kulkenut vuodesta 1891, mutta ei se vieläkään kulje naapurikaupunkeihin Espooseen tai Vantaalle, vaikka yhdyskuntarakenteet ovat paikoitellen hyvin tiiviisti toisissaan eikä kaupungin vaihtumista huomaa muuten kuin taulusta tien vieressä. Siellä on toteutettu kaupunkien välinen toimiva joukkoliikenne lähijunalla, linja-autolla ja nyt myös myös metrolla (Espoo). Raitiovaunu toimii lyhyellä etäisyydellä tiiviissä kaupungin keskustarakenteessa, mutta pidemmillä etäisyyksillä liikennöintitapa täytyy miettiä toisin. Ylöjärven ja Tampereen välillä esimerkiksi lähijunayhteys olisi toimiva ja käytännöllinen ratkaisu.

Otetaan malliksi Helsingistä raitiovaunulinja 6T ja matkustetaan Arabianrannasta Hietalahden torille. Matka-aika 32-37min ja matkan pituus n.7km. Jos Tampereella samalla liikennöintitavalla kuljetaan vastaava matka puolessa tunnissa rautatieasemalta Lielahteen Lielahtikeskuksen kulmalle ja tästä on vielä saman verran matkaa lisää Ylöjärven kaupungintalolle ja matka-aikaa kuluisi taas puoli tuntia lisää. Kurusta ajaa 40km autolla puolessa tunnissa Ylöjärven kaupungintalolle ja sen jälkeen pitäisi vielä istua tunti raitiovaunussa jotta olisi Tampereen keskustassa. Ei ainakaan minua kiinnosta sellainen ajan käyttö ennen eläkeikää ja ajaisin loppumatkankin autolla perille saakka. Todennäköisesti raitiovaunun puolestapuhujatkin ajaisivat edelleen katumaasturilla tämän välin, vaikka ratikkakin olisi käytettävissä. Raitiovaunu on hidas tapa kulkea pidempiä matkoja, koska pysäkkiväli on tiheämpi kuin muilla liikennöintitavoilla ja eteneminen on verkkaisempaa.

Tulevien vuosien liikennöintitapoja päättäessä kannattaa miettiä etäisyydet, rakentamis- ja käyttökustannukset huomioiden, jotta saataisiin tehtyä oikeat ratkaisut. Mielestäni raitiovaunu ei ole ratkaisuvaihtoehdoissa silloin ensimmäisellä sijalla.

Hannu Ruuska

kaupunginvaltuutettu, ps.

Julkaistu Ylöjärven uutisissa 9.5.2018

Kirjoitettu 1.5.2018

Sami Savion vappupuhe Tampereella 1.5.2018

Kansanedustaja Sami Savio 1.5. vappupuheessaan Tampereella: Jos suomalaiset päättäjät eivät puolusta omia kansalaisiaan ja suomalaisia perinteitä, ei sitä tee kukaan mukaan
Puhe videoituna:

Hyvää vappua, arvoisa yleisö! Olemme kokoontuneet Tampereen keskustaan työväen ja ylioppilaiden juhlapäivänä. Vaikka työllisyys on kohentunut maailmantalouden hyvän vireen myötä, eivät Sipilän hallituksen viimeaikaiset toimet ja suunnitelmat ole pahemmin tarjonneet suomalaisille työläisille juhlan aihetta. Hallituksen tulisi tähdätä tarmonsa työllisyyden parantamiseen. Silti se näkisi mieluummin suomalaisia työntekijöitä korvattavan ulkomaisella halpatyövoimalla.

Työehtosopimusten yleissitovuuden murtaminen kuuluu Sipilän ja Orpon tavoitteisiin. Hallituksen ministerit ovat myös vaatineet ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan poistamista. Jopa osa sosiaalidemokraattien ja vasemmistoliiton kansanedustajista on kannattanut ajatusta, mikä on täysin käsittämätöntä.

Mikäli hallituksen tahto toteutuisi, syntyisi Suomeen työvoiman alennusmyynti. Se tarkoittaisi monen suomalaisen joutumista työttömäksi. Me Perussuomalaiset vastustamme ehdottomasti Sipilän hallituksen suunnitelmia heikentää tavallisten suomalaisten työehtoja tai painaa yleistä palkka- ja elintasoa alaspäin. Valitettavasti Sipilä ja Orpo heittivät Perussuomalaiset hallituksesta tavallista suomalaista puolustamasta toteuttaakseen omaa kylmää ja kivikovaa politiikkaansa. Hallitus leikkasi vuodenvaihteessa jopa leipäjonojen avustamiseen tarkoitetut määrärahat, jotka Perussuomalaiset olivat saaneet taisteltua budjettiin aiempina vuosina.

Hallitus on ehtinyt kurittaa myös työttömiä. Vuoden alussa voimaan tullut työttömyysturvan aktiivimalli on pahoin epäonnistunut. Se leikkaa työttömyysturvaa myös niiltä työttömiltä, jotka eivät kovasta yrityksestä huolimatta löydä työpaikkaa. Epäonnistumisesta rankaiseminen ei sovi suomalaiseen yhteiskuntaan.

Aktiivimallin ensimmäisen kolmen kuukauden tarkastelujakson tulokset eivät ole millään muotoa positiivisia. Lähes puolet alinta työttömyyspäivärahaa saavista ihmisistä on joutunut aktiivimallin leikkurin kohteeksi. Hallituksen vääristyneen ihmiskäsityksen mukaan nämä ihmiset eivät edes haluaisi töihin. Tosiasia kuitenkin, että töihin on mahdotonta mennä, ellei työpaikkaa ole. Työttömien syyllistämisen sijaan onkin keskityttävä konkreettisiin toimenpiteisiin, jotka edistävät uusien työpaikkojen syntyä.

Perussuomalaiset ovat tehneet lukuisia esityksiä, joiden toteutuessa voittaisivat sekä työnantajat että työntekijät. Perussuomalaiset haluavat helpottaa uusien yritysten syntyä ja parantaa pienyritysten mahdollisuuksia palkata lisää henkilökuntaa. Olemme muun muassa esittäneet Viron yritysveromallin käyttöönottoa uutta työvoimaa palkkaavissa pk-yrityksissä. Olemme myös laatineet työtilimallin, joka vähentäisi merkittävästi uuden yrityksen perustamiseen liittyvää byrokratiaa.

Perussuomalaiset tarjoavat muutoinkin kokonaisvaltaisen vaihtoehdon hallituksen kokoomusjohtoiselle politiikalle. Oikeudenmukaisuussyistä vaadimme eläkeläisten verotuksen keventämistä samalle tasolle palkansaajien kanssa, samoin lääkekulujen omavastuuosuuden alentamista. Myös indeksileikkaukset heikentävät pahoin eläkeläisten ostovoimaa. Asia on korjattava.

Suomalaisten syntyvyys on alimmillaan sitten nälkävuosien. Se edellyttää määrätietoisia päätöksiä lapsiperheiden tukalan tilanteen helpottamiseksi. Vanhemmilla tulee olla mahdollisuus hoitaa lapsia kotona. Olemme myös esittäneet verotuksen lapsivähennyksen jatkamista. Yhtenä harvoista puolueista puolustamme edelleen perinteisiä perhearvoja sukupuolineutraalin uuskielen ristipaineessa.

Perussuomalaiset ovat tarjonneet runsaan joukon toimenpiteitä myös asumiskulujen alentamiseksi. Ne helpottaisivat erityisesti kaikkein vähävaraisimpien asemaa. Perussuomalaisten Isänmaa-paketti puolestaan korostaa Suomen kansallisen itsemääräämisoikeuden vahvistamista ja voimavarojen suuntaamista omien kansalaisten hyväksi.

Runsaasti säästöjä saataisiin aikaan pelkästään maahanmuuttopolitiikkaa järkeistämällä. Perussuomalaiset vaativat muun muassa kansalaisuuden myöntämisehtojen tuntuvaa tiukentamista. Valitettavasti hallitus avasi hiljattain uuden piikin. Perussuomalaisten vastustuksesta huolimatta säädetty laki korvaa valtion varoista suuren osan kuntien laittomasti maassa oleskeleville tarjoamista sote-palveluista. Nyt sisäministeri Mykkänen vähättelee Perussuomalaisten esityksiä luvatta Suomessa oleskelevien säilöön ottamiseksi ja maasta poistamiseksi. Valitettavasti Mykkänen ei näytä vieläkään hahmottaneen, että sisäministerin tehtävänä on pitää huolta kansalaisten turvallisuudesta.

Hyvä yleisö, kaikeksi onneksi Sipilän ottopoikahallitus horjuu jo vakavasti savijaloillaan, vaikka kuihtuvat siniset ovatkin luvanneet roikkua mukana hallituksessa sen harjoittamasta politiikasta riippumatta. Hillotolpan ja Audin pehmeän takapenkin hintana voi tosin olla keskustan ja kokoomuksen voimalla ajama historiallisen kallis sote- ja maakuntauudistus, jonka veronmaksajat joutuvat tietenkin viime kädessä kustantamaan.

Nykyjärjestelmän asteittainen uudistaminen olisi paljon järkevämpää kuin koko terveydenhuollon pistäminen esitetyllä tavalla yhtäkkiä pirstaleiksi. Tämän lisäksi Perussuomalaiset ovat tehneet avauksia, joilla korjattaisiin monia terveydenhuollon nykyisiä ongelmia. Lex Ronkaisen toteutuessa vakuutusyhtiöiden korvaus- ja eläkepäätökset tehtäisiin lähtökohtaisesti hoitavan lääkärin diagnoosin perusteella. Perussuomalaiset ovat myös esittäneet laajan joukon toimenpite-ehdotuksia esimerkiksi sisäilmasairauksien ennaltaehkäisemiseen ja hoitoon. Jatkossakin tärkein on ihminen, ei byrokratia.

Sitä vastoin hallitus sulkee korvansa ja silmänsä asiantuntijoiden varoituksilta valinnanvapausmalliin sisältyvistä arvaamattomista riskeistä. Suuria ongelmia sisältyy muun muassa sote-keskusten rahoitukseen, joka perustuu pääosin niiden asiakkaiksi kirjautuneiden ihmisten lukumäärään todellisten hoitosuoritteiden sijaan. Kilpailuvääristymä aiheuttaisi suurta nousupainetta hoitokustannuksiin ja heikentäisi sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuutta Pirkanmaallakin, erityisesti sen reuna-alueilla. Alkuperäisen säästötavoitteen saavuttamiseen ei usko enää hallitus itsekään kansalaisista puhumattakaan. Pahimmillaan kaikki aiemmatkin säästöpäätökset valuvat juoksuhiekkaan.

Vaikka monesta muusta kohteesta on leikattu, päätti hallitus suunnata 200 miljoonaa euroa valinnanvapausmallin pilotointiin ja kokeiluihin. Ne tosin toteutetaan vasta sote-lainsäädännön mahdollisen hyväksymisen jälkeen. Täysin takaperoinen etenemisjärjestys kuvaa yleisemminkin hallituksen politiikkaa. Aikatauluttamalla uudistuksen järkevämmin olisi hallitus saanut tuiki tärkeää tietoa uudistuksen käytännön vaikutuksista, vieläpä murto-osalla kaavaillusta summasta. Nyt sote-uudistus halutaan toteuttaa kustannuksista piittaamatta harvalukuisten eturyhmien saaman hyödyn vuoksi.

Sote-hässäkkä on jo repinyt hallituksen ennestäänkin liitoksistaan nitiseviä rivejä. Kokoomuksesta eronnut Harry Harkimo pettyi uudistuksen heikkoon valmisteluun. Myös Elina Lepomäki on esittänyt valinnanvapausmallissa ammottavia kammottavia aukkoja kohtaan vahvaa kritiikkiä ja luvannut äänestää hallituksen esitystä vastaan. Jää nähtäväksi, pystyykö Lepomäki kovan paineen alla pitämään lupauksensa. Myös Paavo Väyrynen on päättänyt palata eduskuntaan ja luvannut vastustaa sekä hallitusta että oppositiota.

Pääministeri Sipilän hätä on niin suuri, että hän on lähestynyt opposition pienpuolueita RKP:tä ja kristillisiä pyytäen niiltä tukea hallitukselle. Mitä Sipilä pienpuolueille kulissien takana lupaa, ei ole tiedossani. Soten valuvikojen korjaaminen tuskin kuitenkaan on hallituksen ykköstavoite, kun uusjaossa on mittavasti rahaa ja valtaa. Kovan poliittisen pelin lopputulos onkin mitä todennäköisimmin ja jälleen kerran jättilasku veronmaksajille.

Arvoisa yleisö, julkisuudessa on myös virinnyt laaja kansalaiskeskustelu normaaliin työttömyysturvaan verrattuna ylitsevuotavan anteliaan kansanedustajien sopeutumiseläkejärjestelmän oikeudenmukaisuudesta. Perussuomalaisten kanta on kristallinkirkas. Sopeutumiseläkkeet on lakkautettava. Asia on ensisijaisesti periaatteellinen. Sopeutumiseläke tarjoaa nauttijoilleen lokoisat oltavat vanhuuseläkeikään asti ilman oman aktiivisuuden vaatimusta. Esimerkiksi yritystoiminnasta saatavat pääomatulot eivät vaikuta sopeutumiseläkkeen maksamiseen tai sen suuruuteen. Tätä porsaanreikää onkin hyödynnetty varsin ahkerasti.

Kansan kustannuksella lekotteleva eliitti on saatava ruotuun. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vaati vuonna 2016 laatimassaan lakialoitteessa sopeutumiseläkejärjestelmän lopettamista. Vastaavaan lopputulokseen tähtäävä kansalaisaloite on nyt päätynyt eduskunnan käsittelyyn. Eduskunnan onkin pakko muodostaa asiaan piakkoin virallinen kanta ja löydettävä selkäranka sopeutumiseläkkeistä luopumiseksi.

Arvoisat kuulijat, vaikka nykyhallitus ei juuri kansalaisten etua puolustakaan, ovat viime kesäkuun puoluekokouksessa uudistuneet Perussuomalaiset vahvasti suomalaisten puolella. Meille Suomen kansallinen etu on kaikkein tärkein ohjenuora jatkossakin. Sitä emme tule unohtamaan, koska nyt tehtävät päätökset eivät vaikuta pelkästään nykyisiin, vaan myös kaikkiin tuleviin sukupolviin. Jos suomalaiset päättäjät eivät puolusta omia kansalaisiaan ja suomalaisia perinteitä, ei sitä tee kukaan mukaan. Tämä jokaisen vastuullisen päättäjän on joka hetki muistettava.

 

Kirjoitettu 26.4.2018

Henrik Pajunen: Ratikka uhkaa raunioittaa Ylöjärven talouden

Ratikkakiima on alkanut nostaa päätään Ylöjärvellä. Siltä ei ole voinut välttyä kun lukee eri tahojen kommentteja paikallislehden sivuilta. Viime valtuustokaudella perussuomalaiset tekivät vastaesitykset kaupungin ratikkamyönteisiin ennakkolinjauksiin, mutta esityksemme valitettavasti kaatuivat äänestyksissä kokoomuksen ja demareiden vastustukseen. Tampereella tämä suuruudenhullu hanke saatiin runnottua kokoomuksen ja vihervasemmiston toimesta läpi. Nyt sama hulluus on leviämässä Ylöjärvelle.

Perussuomalaiset eivät tätä järjettömyyttä kannata. Ratikan ongelma on korkea investointitarve. Raitioliikenne on sidottu kiskoihin ja reitistön muutokset kaupungin kehittyessä ovat työläämpiä toteutettavia kuin muissa joukkoliikenteen vaihtoehdoissa. Raitiotien kannattajat ovat usein vedonneet raitiovaunujen pitkään käyttöikään. Kun monessa muussa Euroopan maassa on siirrytty sähköbusseihin, niin täällä halutaan sitoutua vanhentuneeseen 1800-luvun liikkumismuotoon kymmenien vuosien ajaksi, joka on äärimmäisen riskialtista tekniikan koko ajan kehittyessä.

Perussuomalaisten näkemyksen mukaan investointien tulee yleisesti ottaen olla kannattavia kohtuullisella takaisinmaksuajalla ja käyttökustannuksilla, tai muulla tavalla aivan välttämättömiä. Ratikka ei näitä vaatimuksia täytä. Lyhytnäköinen, järjetön veroeurojen tuhlaus ja suoranainen rikollinen rahankäyttö on saatava estettyä.

Kokoomus perusteli taannoin Ylöjärven uutisissa ratikan tarvetta kaupungistumisella. Ei kaupungistuminen ole mikään syy vetää ratikkakiskoja Ylöjärvelle. Se on ainoastaan tekosyy, sillä ratikka palvelisi ainoastaan pientä osaa kuntalaisista. Kumipyörät kunniaan. Tamperelaiset tietysti haluavat kieli pitkällä laittaa meidät hyödylliset idiootit maksamaan osan tästä hulluudesta osallistumalla mm. vaunujen huollosta ja varikosta aiheutuviin kuluihin.

Entä muuten se vastuullinen taloudenpito? Velkaa oli reilu kymmenen vuotta sitten noin 500 euroa asukasta kohden kun sitä on nyt noin 3000 euroa. Jos Ylöjärvi päättää ottaa lähivuosina pahimmassa tapauksessa jopa saman verran velkarahaa raitiotiehen, on uusiin tekniikoihin siirtyminen tulevaisuudessa hidasta, kallista ja erittäin työlästä. Ellei jopa mahdotonta. Laitetaan mieluummin rapistuvat päiväkodit ja koulut kuntoon tai rakennetaan uusia tilalle. Niihin kannattaa ja pitääkin satsata.

Ratikkaa on välillä perusteltu myös matalilla koroilla. Mutta entä jos ja kun korot nousevat tulevaisuudessa? Silloin kaupungin talous ajautuu välittömästi pahoihin vaikeuksiin. Tällainen on hyvin lyhytnäköistä politiikkaa, jonka lasku lankeaa sekä nykyisille että tuleville ylöjärveläisille veronmaksajille. Annetaan ratikan rallatella rauhassa Tampereella. Ollaan me täällä Ylöjärvellä fiksumpia.

Henrik Pajunen

kaupunginvaltuutettu, ps.

Julkaistu Ylöjärven uutisissa 25.4.2018 ja

Aamulehdessä 3.5.2018

Kirjoitettu 21.4.2018

Ylöjärven Perussuomalaisten kevätkokous pidettiin 14.4.2018

Ylöjärven Perussuomalaiset pitivät sääntömääräisen kevätkokouksensa 14.4.2018 kirjasto Leijassa. Kokous sujui hienosti rennossa ilmapiirissä. Ylöjärven Perussuomalaisissa on erinomainen yhteishenki ja joukkomme ovat vahvistuneet entisestään Jyväskylän puoluekokouksen jälkeisten tapahtumien jälkeen.

Kokouksessa oli myös Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Harri Vuorenpää, piirisihteeri Kirsi Kallio sekä piirin 3.varapuheenjohtaja Rauno Mäki. Saimme heiltä tilannekatsauksen piirin asioista sekä tulevista maakuntavaaleista. Sami Savio kertoi lopuksi kuulumisia eduskunnasta. Kiitos kaikille osallistujille. Yhdessä eteenpäin!

Kirjoitettu 25.3.2018

Ylöjärvi pääsi mukaan kielikokeiluun

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi 19.3. viidelle kunnalle kokeiluluvan pakollisen ruotsin opetuksen korvaamiseksi jollain muulla kielellä peruskoulun kuudennesta luokasta alkaen. Vaikka vapaaehtoinen kielikokeilu supistui valitettavan pienimuotoiseksi, on luvan saaneiden kaupunkien joukossa myös Ylöjärvi ainoana kuntana Pirkanmaalta.

Kokeiluun pääseminen korostaa entisestään Ylöjärven valtakunnallisestikin tunnustettua kehittymishalua ja -kykyä. Erityiskiitos kuuluu sivistysjohtaja Matti Hurstille, joka on jo vuosia kehittänyt Ylöjärven opetus- ja kulttuurikenttää hyvään suuntaan. Oma myönteinen vaikutuksensa lienee ollut myös Perussuomalaisten valtuustoryhmän jo keväällä 2015 tekemällä, kielikokeiluun osallistumiseen tähdänneellä valtuustoaloitteella.

Valtio korvaa opetuksen järjestäjille 95 prosenttia kokeilun aiheuttamista kustannuksista. Kokeiluluvan myöntämisen jälkeen on kuntien vuoro tiedottaa asiasta kokeilun piiriin kuuluville oppilaille ja heidän vanhemmilleen, jotka tekevät lopullisen päätöksen kielikokeiluun osallistumisesta.

Kielikokeilun tulosten perusteella on tarkoitus muodostaa selkeä ja tutkimustietoon perustuva käsitys valinnanvapauden vaikutuksesta oppimistuloksiin, samoin tulevista kielilainsäädännöllisistä toimenpiteistä todellisen kielivapauden saavuttamiseksi. Oikea-aikainen ja kattava tiedotus on nyt avainasemassa kokeiluun osallistuvissa kunnissa. Luotan myös tältä osin Ylöjärven viranhaltijoiden osaamiseen ja harkintakykyyn.

Sami Savio

kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu

Kirjoitettu 28.2.2018

Ylöjärvi hakee kielikokeiluun ja erityisopetusta vahvistetaan – perussuomalaisten valtuustoaloitteiden ansiosta

Perussuomalaisten työ kantaa hedelmää. Valtuustoaloite on hyvä tapa vaikuttaa asioihin.

Viime viikkojen aikana on keskusteltu niin valtuustosalissa, kuin Ylöjärven Uutisten sivuillakin, valtuustoaloitteiden tärkeydestä, niiden aiheuttamista kustannuksista sekä siitä, miten niiden avulla voi asioihin vaikuttaa. Perussuomalaisten valtuustoryhmän mielestä nämä aloitteet ovat tärkeä ja kustannustehokas tapa vaikuttaa kunnallisessa päätöksenteossa. Esimerkkinä toteutuneista valtuustoaloitteista mainittakoon ryhmällemme tärkeät asiat kuten, erityisopetukseen panostaminen ja vapaaseen kielikokeiluun hakeminen.

Erityisopetukseen oli kaivattu lisäresursseja jo pitkään ja ryhmämme reagoi asiaan viime vuoden kesäkuun valtuuston kokouksessa. Olimme Ylöjärven Perussuomalaisten valtuustoryhmässä tuolloin huolissamme sen hetkisen erityisopetuksen määrästä ja saatavuudesta Ylöjärvellä. Mielestämme erityisopetus oli jäänyt liian vähälle huomiolle ja oli selkeä tarve kartoittaa ja lisätä erityisopetusta, jotta joka koululla olisi tarvittavat opetuksen keinot käytettävissä. Käytäntönä oli usein se, että kaikki oppilaat laitettiin normaaliluokkiin, jolloin mm. hitaammin kehittyvät ja ylivilkkaat oppilaat eivät pysyneet opetuksessa mukana. Tämän seurauksena yksi tai kaksi oppilasta voivat sitoa opettajan rajallisesta ajasta niin paljon, että muun luokan oppiminen kärsii. Siihen ei mielestämme ollut ratkaisuna luokkakoon pienentäminen, vaan erityisopetukseen ohjaaminen. Erityisopetuksessa nämä oppilaat tulisi mielestämme huomioida kehityksensä mukaisesti, jotta oppimistulokset saataisiin maksimoitua. Samalla normaaliluokan opetustahti säilyisi ja kaikki saisivat tasapuolisen huomion. Tämä edesauttaisi useamman nuoren peruskoulusta läpi paremmalla menestyksellä sekä auttaisi jatko-opintoihin pääsemisessä. Se puolestaan tukisi työllistymistä ja kaupungin taloutta pidemmällä aikajänteellä.

Tämän valtuustoryhmämme aloitteen johdosta kaupunginvaltuusto päätti joulukuun talousarviossa palkata kaksi erityisopettajaa lisää Ylöjärvelle.

Vapaa kielivalinta on ollut valtuustoryhmämme tavoitteena jo vuodesta 2015, jolloin jätimme valtuustoaloitteen asiasta. Eduskunta hyväksyi saman vuoden keväänä ponsiesityksen alueellisista kielikokeiluista, kieltenopiskelun valinnaisuuden lisäämiseksi. Perusteina ruotsin kielen vapaaehtoisuudelle, olivat työelämän tarpeiden lisäksi myös mm. opiskelumotivaation lisääntyminen ja ruotsin kielen arvostuksen koheneminen.

Myös pirkanmaalaisille yrityksille laaja kielten osaaminen on tärkeää, kasvun ja työpaikkojen syntymisen kannalta. Esitimme, että koko maassa ennakkoluulottomista uudistuksistaan tunnettu, Ylöjärven kaupunki ryhtyy selvittämään mahdollisuutta toimia kielikokeilun pilottikuntana ja tulevan lainsäädäntötyön valtakunnallisena suunnannäyttäjänä.

Tämän valtuustoaloitteemme johdosta Ylöjärvi on jättänyt viime viikolla opetushallitukselle hakemuksen osallistumisestaan vapaan kielivalinnan kokeiluun. Käytännössä tämä tarkoittaisi, että oppilas voisi halutessaan valita pakollisen ruotsin kielen tilalle esimerkiksi saksan, ranskan, espanjan tai vaikkapa venäjän kielen, mikäli kyseisen kielen ryhmään tulisi riittävästi hakijoita.

Me, Ylöjärven Perussuomalaiset, jatkamme tulevaisuudessakin työntekoa tärkeiksi kokemiemme ja muutosta vaativien, yhteisten asioiden puolesta.

 

Tomi Saaristo, kaupunginvaltuutettu

Puheenjohtaja, Ylöjärven Perussuomalaiset

Julkaistu Ylöjärven Uutisissa 28.2.2018

 

Kirjoitettu 15.2.2018

Sami Savio jatkaa eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana

Ylöjärveläinen kansanedustaja Sami Savio valittiin torstaina edellisvuoden tapaan perussuomalaisten eduskuntaryhmän toiseksi varapuheenjohtajaksi. Eduskuntaryhmän päätös oli yksimielinen. Savio jatkaa tehtävässään vaalikauden loppuun. Myös muu puheenjohtajisto säilyi ennallaan. Eduskuntaryhmän puheenjohtajana jatkaa Leena Meri Hyvinkäältä ja ensimmäisenä varapuheenjohtajana Ville Tavio Turusta.
Kirjoitettu 1.2.2018

Laura Huhtasaarelle predesidentinvaalien kolmas sija + muutama kuva Pirkanmaan kiertueelta

Presidentinvaalit on käyty ja Laura pokkasi komean pronssisijan. Tämä on Perussuomalaisten kaikkien aikojen paras sijoitus presidentinvaaleissa. Lauran äänimäärä oli suurempi kuin vasemmiston ehdokkaiden äänimäärät yhteensä. Taakse jäi myös vanhoja konkareita sekä ministeritaustan omaavia henkilöitä.

Laura uhrasi lähes kaiken vapaa-aikansa usean kuukauden ajan, kiersi ympäri Suomea toritapahtumissa sekä piirien ja yhdistysten kokouksissa. Ei näyttänyt koskaan uupumuksen merkkejä, vaan jaksoi aina hymyillä ja olla positiivinen. Kampanjatiimi, talkooväki ja lukuisat puolueaktiivit tekivät myös korvaamatonta työtä mm. järjestämällä tapahtumia, pystyttelemällä telttoja, grillaamalla makkaroita, päivystämällä vaalimökeillä ja jakamalla vaalimateriaalia räntäsateessa keskellä yötä, hymyssä suin tietysti. Tämä suunnaton innostus ja aktiivisuus Lauran eteen ei rajoittunut ainoastaan puolueen jäseniin, sillä todella moni puolueeseen kuulumaton henkilö oli myös tekemässä vaalityötä. Näin toimii ihmiset jotka uskovat aidosti omaan ehdokkaaseensa ja asiaansa.

Tämä oli hieno ja tärkeä matka. Jyväskylän jälkeisten tapahtumien jälkeen voimme todeta, että puolue on yhtenäisempi kuin koskaan aiemmin. Tämä loi erittäin vahvan kivijalan seuraaviin eduskuntavaaleihin, tästä on hyvä jatkaa. Onnittelut vielä kerran Lauralle!

Muutama kuva Lauran Pirkanmaan kiertueelta 12.1.2018

(Sastamala-Nokia-Akaa-Valkeakoski-Tampere-Tampereen yliopisto)

 

 

Kirjoitettu 31.1.2018

Ylöjärven Perussuomalaisten uusi hallitus on järjestäytynyt

Ylöjärven Perussuomalaisten vuoden 2018 hallitus on pitänyt järjestäytymiskokouksensa. Puheenjohtaja Tomi Saaristo paukutti puheenjohtajan nuijaa mallikkaasti ja vuodelle 2018 valittiin varapuheenjohtajaksi Mauri Heiska, sihteeriksi Henrik Pajunen ja rahastonhoitajaksi Tuija Hirsimäki. Lisäksi hallituksen varsinaisina jäseninä ovat aiemmin syyskokouksessa valituksi tulleet Hannu Ruuska, Panu Koski ja Riitta Siikaniva.

Tällä kokoonpanolla luottavaisin mielin kohti tulevia koitoksia!

Kirjoitettu 17.1.2018

Lauran nimipäiväkahvit Elovainion kauppakeskuksen piha-alueella 18.1. klo 15-17!

Ylöjärven Perussuomalaiset tarjoavat Lauran nimipäivän kunniaksi nimpparikahvit kauppakeskus Elon piha-alueella. Löydät meidät PS-teltalta. Paikalla on kaupunginvaltuutettujamme, luottamushenkilöitämme sekä kansanedustaja Sami Savio.

Tervetuloa keskustelemaan presidentinvaaleista ja muista ajankohtaisista aiheista!

Kirjoitettu 6.1.2018

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari Pirkanmaalla 12.1.2018

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari kiertää Pirkanmaalla 12.1.2018. Tervetuloa tapaamaan Lauraa!

Kiertueella on mukana myös kansanedustaja Sami Savio ja Pirkanmaan Perussuomalaisten puheenjohtaja Harri Vuorenpää.

Aikataulu:

Sastamala klo 9.00-9.45 Vammalan tori, Torikatu
Nokia klo 10.30-11.15 Katajan leipomon kahvila, Yrittäjäkatu 24
Valkeakoski klo 12.15-13.00 Koiton aukio, Valtakatu 7-9
Akaa klo 13.30-14.15 Toijalan OP:n edessä, Valtatie 8
Tampere klo 16.00-16.45 Keskustorin vaalimökki, Hämeenkatu 14
Tampere klo 18.00-20.00 Vaalipaneeli, Yliopiston juhlasali

Kirjoitettu 17.12.2017

Perussuomalaisten valtuustoryhmän haaste kaikille kaupunginvaltuutetuille

Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä haastoi 7. joulukuuta Ylöjärven uutisissa kaikki kaupunginvaltuutetut osallistumaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton Ylöjärven yhdistyksen joulukampanjaan tai Pirkanmaan nuorkauppakamarin joulupuu-keräykseen joulukuun valtuustokokouksen palkkiolla.

Moni vanhempi joutuu valitsemaan jouluruokien ja joululahjojen väliltä. Tänä vuonna tarvitsijoita on vieläkin enemmän kuin viime vuonna. Kokouspalkkion sijoittaminen joululahjaan joka lahjoitetaan vähävaraiselle perheelle, voi pelastaa monen perheen joulun.

 

Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä

 

 

 

Kirjoitettu 24.11.2017

Perussuomalainen järkivaihtoehto

SDP, Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat tänään jättäneet välikysymyksen suomalaisten eriarvoistumisesta. Ongelma on aito ja siihen tulee puuttua monin keinoin. Miksi sitten Perussuomalaiset eivät ole mukana välikysymyksessä? Me tunnustamme ongelmat, mutta keinomme poikkeavat niin paljon vihervasemmiston keinoista, että emme voineet tukea heidän linjaansa. Seuraavaksi hieman perusteluja.

Oppositiopuolueet julkaisivat vaihtoehtonsa hallituksen laatimalle budjetille. Numerot kertovat puolueiden arvovalinnoista käytännöllisemmin kuin juhlapuheet. Ajattelimme listata budjettivaihtoehtojen vaikutuksia juuri Sinulle.

Suurin oppositiopuolue on SDP. He rahoittaisivat vaihtoehtoaan muun muassa ottamalla rahaa Suomen Pankista ja Suomen itsenäisyyden juhlarahastosta (Sitra). Käytännössä eduskunta ei voi kyseisiä laitoksia omalla päätöksellään kupata – eikä se ole kestävä ratkaisu. Sen tietävät demaritkin, mutta varjobudjetissa leikkiraha sallittakoon tämän kerran. Lisäksi demarit verottavat lisää ansiotuloista, pääomatuloista, autoista, perinnöstä, voimalaitoksista, sijoituksista ja niin edelleen.

Miten demareiden vaihtoehto vaikuttaa sinuun? No veroihin saattaa ainakin kulua lisää rahaa. Ostovoimasi siis heikkenee. Julkisen puolen kilpailukykysopimuksen päätökset demarit haluaisivat peruuttaa, vaikka asiantuntijat sanovat, että se on helpottanut Suomen tilannetta. Todennäköisesti julkinen sektori joutuisi ankaralle säästökuurille uudelleen, joka käytännössä tarkoittaisi julkisen palvelutason heikkenemistä.

Vihreät haluavat veroja – ja paljon! Ja sinä maksat. Ansiotulovero, osinkovero, sokerivero, autovero, dieselvero – lista on melkoinen. Pelkästään edellä mainituilla Vihreät keräisivät 750 miljoonaa euroa. Ei tarvitse olla kummoinenkaan laskutaito, kun päättelee, miten tämä vaikuttaa sinuun. Mutta ei se tähän lopu. Kilometrikovaukset, matkavähennykset, teollisuuden energiaverohelpotukset, työkonepolttoaineiden verotuki – kaikki ovat leikkurissa. Nämä merkitsisivät mittavia säästötarpeita teollisuudelle. Se tarkoittaa suomeksi lisää työttömiä.

Perussuomalaisten vaihtoehto eroaa merkittävästi muista oppositiopuolueista siinä, että keräisimme varoja sieltä, missä sillä ei ole negatiivista vaikutusta tavallisen suomalaisen lompakkoon.

Suurin tulolähteemme on uusi malli kehitysapuun. Saisit jatkossa itse päättää, mihin kohteeseen mahdollisen kehitysapusi kohdistat. Valtio sparraisi antamalla lahjoituksestasi verovähennyksen ja maksamalla pesämunan kehitysapurahastoon. Näin säästäisimme reilu puoli miljardia euroa vuodessa. Lisäksi haluamme leikata turvapaikanhakijoihin menevistä kuluista, YLE:n budjetista ja tehottomista yritystuista, joita työ- ja elinkeinoministeriö on itse havainnut. Veroja lisäisimme vain aivan rikkaimmille tuloluokille ja suurille säätiöille sekä yhdistyksille, jotka saavat yli 100 000 euron pääomatuloja.”

Nämä Perussuomalaisten esittämät valtion lisätulot tai menoleikkaukset tuskin vaikuttaisivat sinuun millään tavalla. Jos taas olisit vaikutusten piirissä, tulosi ovat jo sellaiset, että tuskin vaikutuksia huomaisi.

Tässä niitä syitä, miksi Perussuomalaiset eivät tue vihervasemmiston keinoja kieltämättä todellisen ongelman korjaamiseksi. Me emme halua rokottaa suomalaista enempää, sillä niin ei korjata mitään.

Kaikki puolueet tarjoavat kyllä jotain hyvää moneen kohteeseen. Hyviä kohteita on vasemmalta oikealle. Erot ovat enemmän siellä, miten menot rahoitetaan. Perussuomalaiset panostavat suomalaisten ostovoimaan – muut rokottavat sitä rankasti. Tämä on arvovalinta. Laitatko oman kansan menoissa maksajaksi vai saajaksi?

 

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puolesta:

Leena Meri, eduskuntaryhmän puheenjohtaja

Ville Tavio, 1. varapuheenjohtaja

Sami Savio, 2. varapuheenjohtaja

Kirjoitettu 11.11.2017

Tomi Saaristo Ylöjärven Perussuomalaisten puheenjohtajaksi vuodelle 2018

Ylöjärven Perussuomalaiset valitsivat syyskokouksessaan 11.11.2017 yksimielisesti Tomi Saariston puheenjohtajakseen vuodelle 2018. Olemme valintaamme erittäin tyytyväisiä. Tomi istuu tällä hetkellä toista kauttaan Ylöjärven kaupunginvaltuustossa ja oli vuosina 2015-2017 myös kaupunginhallituksen jäsenenä. Tällä hetkellä hän toimii kaupunginvaltuutettuna, Ylöjärven kaupunginvaltuuston 3.varapuheenjohtajana sekä Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmän varapuheenjohtajana. Onnittelut Tomille!

 

Ylöjärven Perussuomalaisten hallitukseen valittiin vuodelle 2018:

Mauri Heiska, Henrik Pajunen, Hannu Ruuska, Panu Koski ja Riitta Siikaniva.

Hallituksen varajäseniksi valittiin:

Tero Lehtonen, Teemu Koponen, Tuomo Kaminen, Jari Niemi ja Mirkka Asp.

Onnea valituille!

 

 

 

Kirjoitettu 8.11.2017

Ylöjärven kaupungin talousarvio 2018 Perussuomalaisten valtuustoryhmän näkökulmasta

Ylöjärven kaupungin talousarviovaltuusto pidettiin maanantaina 6.11.2017. Kokous alkoi kaupunginjohtajan puheella jonka jälkeen valtuustoryhmien puheenjohtajat pitivät ryhmäpuheenvuoronsa. Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Mauri Heiska kiitteli puheensa alussa viranhaltijoita talousarvioesityksen valmistelusta ja ilmoitti, että Perussuomalaisten valtuustoryhmä hyväksyy talousarvioesityksen sellaisenaan, pois lukien Vanhan Räikän kunnostamiseen kahdelle vuodelle esitetyt rahat. Ryhmäpuheessa kritisoitiin ankarasti kaavailtua 1,2 miljoonan euron rahasummaa vanhaan rakennukseen, varsinkin kun olemme aiemmin joutuneet tekemään kipeitä säästöjä. Laskun lankeaminen veronmaksajien harteille ja virallisen kuntoarvion puuttuminen saivat myös kritiikkiä. Ryhmäpuheessa korostettiin myös hyvien ja vastuullisten päätösten merkityksellisyyttä, että saamme pidettyä kaupunkimme jatkossakin hyvässä kunnossa.

Muutamia poimintoja:

Ei tarvetta veronkorotuksille. Sipilän hallitus oli aiemmin kaavaillut yleisen kiinteistöveroprosentin lakisääteisen alarajan nostamista 1,03 prosenttiin. Hallitus onneksi perääntyi aikeissaan lopulta perussuomalaisten ja muun opposition ankaran painostuksen edessä. Hyvä näin, sillä olisimme joutuneet myös täällä Ylöjärvellä korottamaan kiinteistöveroa pakon sanelemana.

Perussuomalaisten 5.6.2017 jättämä valtuustoaloite erityisopetuksen lisäämisestä kantoi vihdoinkin hedelmää. Meidän ansiostamme talousarvioesityksessä oli kirjaukset kahden uuden erityisopettajan palkkaamisesta sekä kahden määräaikaisen erityisopettajan työsuhteen vakinaistamisesta ensi vuodelle. Tämä hyväksyttiin ja asia toteutuu.

Talousarvion perusturvalautakuntaa käsittelevässä osiossa oleva kirjaus terrori-iskuun varautumisesta herätti huolta perussuomalaisten keskuudessa. Mauri Heiska nosti tämän esiin kokouksessa ja ilmaisi huolensa. Tämä kertoo karua kieltä nykymaailman menosta ja kehityksestä. Suomi ei ole enää lintukoto ja tämä on uusi normaali, jota perussuomalaiset eivät halua.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti myös valtuustoaloitteen ekologisemman ja kustannustehokkaamman katuvalaistusverkon puolesta. Katuvalot ovat herättäneet viime aikoina paljon keskustelua asukkaiden keskuudessa. Aloitteessamme esitetään siirtymistä nykyaikaiseen LED-valaistusverkostoon. Toimiva katuvalaistus on avainasemassa turvallisten koulumatkojen ja yleisen liikenneturvallisuuden kannalta. Tämä on myös taloudellisesti ja ekologisesti kannattavaa.

Perussuomalaisille haja-asutusalueiden puolustaminen ja toimiva palveluverkko ovat sydämen asia. Tästäkin on tosin joskus eräs sosialidemokraatti löytänyt rasismia, mutta se siitä. Viljakkala saa vihdoinkin kevyenliikenteenväylän joka valmistuu ensi vuonna. Näin voimme tarjota lapsille turvallisen koulutien. Mauri Heiskan viime vuoden talousarviovaltuustossa esiin nostama huoli Viljakkalan yhtenäiskoulun liikuntatilojen ahtaudesta nytkähti eteenpäin. Olemme pitäneet asiaa suuresti esillä ja se on tuottanut tulosta: Viljakkalan yhtenäiskoulu saa uuden kaksiosaisen liikuntasalin joka valmistuu 2019.

Vanha Räikän kunnostaminen aiheutti vilkasta keskustelua, kuten arvata saattoi. Keskustelun alussa Hannu Ruuska esitti, että ensi vuodelle hankkeeseen kaavaillut 600 000 euroa poistetaan ja tilalle myönnetään 30 000 euroa, jolla teetetään ulkopuolisella toimijalla kuntoarvio kunnostusten kokonaiskustannuksista. Tomi Saaristo toi omassa puheenvuorossaan esiin, miten voidaan myöntää 600 000 euroa vanhalle rakennukselle, jolle ei vielä ole tehty edes kuntokartoitusta. Saaristo kannatti Ruuskan esitystä. Henrik Pajunen ihmetteli minkä takia tietyillä tahoilla on pakottava tarve remontoida vanha rakennus nopealla aikataululla, vaikka sille ei ole vielä edes löytynyt mitään selvää käyttötarkoitusta. Pajunen muistutti myös, että salkutettavien listalta löytyy paljon sopivia rakennuksia taidenäyttelyille, punaviinibaareille ja yhdistystoiminnalle. Toni Kolehmainen korosti puheessaan, että perussuomalaiset haluavat ajaa asioita joilla on konkreettista vaikutusta asukkaiden arkeen ja Vanha Räikkä ei sitä ole. Kolehmainen muistutti, että olemme vastuullisen talouspolitiikan kannalla ja Vanhaan Räikkään käytettäville rahoille olisi varmasti ollut järkevämpiäkin käyttökohteita.

Perussuomalaiset ovat korostaneet alusta asti ettei meillä ole mitään vanhoja rakennuksia vastaan, vaan sitä mistä raha otetaan. 1,2 miljoonaa euroa ei ole mikään pieni summa ja tiedämme nyt jo, että lähivuosina nälkä tulee kasvamaan syödessä. Tämä on pohjaton kaivo ja parin vuoden päästä olemme tilanteessa, jossa vaaditaan lisää rahaa Vanhan Räikän ylä- ja alakerran täydelliseen remonttiin. Tällainen rahan tuhlaaminen ei ole mielestämme missään nimessä vastuullista talouspolitiikkaa. Saimme kritiikkiä sekä vasemmalta, että oikealta. Ruuskan esitys meni äänestykseen ja hävisi loputa äänin 35-15. Vanhan Räikän kunnostaminen käynnistyy ja piikki on auki. Tällä mennään, kaikkemme yritimme.

Sami Savio nosti puheessaan esille velkaantumisen, jonka ratikka aiheuttaisi. Erityisesti soteuudistuksen takia aiheutuvien verotulojen laskun myötä se olisi kaupungille erittäin vaarallista. Perussuomalaisten linja on ollut jo viime valtuustokaudella sama ja johdonmukainen. Jätimme vuonna 2014 lukuisia vastaesityksiä kaupungin ratikkamyönteisiin ennakkolinjauksiin. Esityksemme kaatuivat kokoomuksen ja demarien vastustukseen. Tämä hanke ei saa missään nimessä toteutua. Silloin kaupungin talous ajautuu välittömästi pahoihin vaikeuksiin. Tällainen on hyvin lyhytnäköistä politiikkaa, jonka lasku lankeaa sekä nykyisille että tuleville ylöjärveläisille veronmaksajille.

Näillä eväillä kohti vuotta 2018,

Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä

Perussuomalaisten valtuustoryhmän ryhmäpuheenvuoro 6.11.2017

Vanha Räikkä sai pitää korjausrahansa – Ylöjärven uutiset 8.11.2017

Ylöjärven valtuusto joutui äänestämään Vanhan Räikän korjausrahoista – korjataan 1,2 miljoonalla eurolla – Aamulehti 8.11.2017

Kirjoitettu 22.9.2017

Kesä taputeltu, syksy startannut

Ylöjärven Perussuomalaisten toiminta jatkui entiseen tapaansa legendaarisen puoluekokouksemme jälkeisten tapahtumien jälkeen. Vaikka kesällä vietimmekin hieman lomaa luottamustoimista, niin valtuustoryhmä ja paikallisyhdistyksen hallitus pitivät silti aktiivisesti yhteyttä koko kesän ajan. Katseemme olivat jo kohti tulevaa syksyä. Kesäloma sai hienon alun kun Sami valittiin eduskuntaryhmän toiseksi varapuheenjohtajaksi.

Osallistuimme jälleen kerran jokaiselle Ylöjärvellä järjestettäville markkinoille, kuten olemme tehneet joka kesä. Meille on tärkeää jalkautua kansan pariin myös vaalien välissä. Haluamme, että toimintamme täällä paikallistasolla on avointa ja läpinäkyvää. Tämä onkin Ylöjärven Perussuomalaisten tärkeimpiä teemoja ja sitä toteutetaan myös käytännössä, eikä siitä puhuta ainoastaan vaaliteemoissa. Tämän asian saimme tuotua ja juurrutettua myös viime valtuustokudella ylöjärveläiseen päätöksentekoon. Paikallisten markkinoiden lisäksi Sami on osallistunut aktiivisesti joka kuukausi järjestettäville Keskustorin Maanantaimarkkinoille ja ollut tavattavissa Tampereen Perussuomalaisten teltalla. Kesällä tuli tavattua paljon ihmisiä eri tapahtumissa ja suhtautuminen meihin on ollut erittäin positiivista. Ylöjärven Perussuomalaiset ovat saaneet paljon kiitosta kun rivimme ovat suorina ja työmme kuntalaisten eteen jatkuu entisellään.

Valtakunnallisella tasolla on myös hyvä nousu päällä. Uusimmassa Ylen gallupissa saimme parhaan tuloksen kahteen vuoteen, kun päässimme vihdoinkin kympin paremmalle puolelle. Vielä on paljon tehtävää, mutta suunta on oikea. Perussuomalaisten suosion nousu on ollut kesästä lähtien havaittavissa jokaisessa kunnassa. Markkinoilla käy taas paljon ihmisiä teltoilla ja heistä huokuu postiviisuus ja usko parempaan. Elokuussa pidetyn eduskuntaryhmän kesäkokouksen jälkeisessä Hyvinkään toritapahtumassa tämä tuli viimeistään huomattua. Kuten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi, hän ei ole ikinä näiden vuosien aikana nähnyt niin paljon ihmisiä kuin Hyvinkäällä. Kuvat puhukoot puolestaan.

Kaupunginvaltuusto on pitänyt syksyn ensimmäisen kokouksensa, kaupunginhallitus on kokoontunut jo muutamaan kertaan ja lautakunnissa ollaan parhaillaan tulevan talousarvion kimpussa. Paikallislehti Ylöjärven uutisisten sivuilla on ollut myös paikoitellen kiivastakin mielipiteidenvaihtoa. Kuten päätoimittaja taannoin pääkirjoituksessaan sanoi, perussuomalaiset ottavat iskua sekä vasemmalta että oikealta, mutta eivät itsekkään jää tuppisuiksi. Vanhan Räikkä on aiheuttanut kärkästä keskustelua. Hyvä niin. Haluamme tuoda ihmisille avoimesti julki, että mitä asioita Ylöjärven Perussuomalaiset haluavat ensisijaisesti ajaa ja mikä meille on tärkeintä. Yli miljoonan pumppaaminen lahoon rakennukseen ei sitä ole. Olemme jättäneet asiasta valtuustoaloitteen kesäkuussa. Ratikkavääntöä odotellessa, siellä se jo odottelee tuulikaapissa.

Ylöjärven Persussuomalaiset toivottavat hyvää syksyä kaikille kuntalaisille. Eteenpäin!

 

Kirjoitettu 13.9.2017

Ylöjärven Perussuomalaiset vaatii Jussi-Pekka Ahoselta oikaisua

Tiedote 13.9.2017
Julkaisuvapaa

Ylöjärven Perussuomalaiset vaatii Jussi-Pekka Ahoselta oikaisua

Sosialidemokraattien entinen Ylöjärven kaupunginvaltuutettu ja Siivikkalan Demarit ry:n puheenjohtaja Jussi-Pekka Ahonen esitti viime viikolla erittäin asiattomia syytöksiä Ylöjärven Perussuomalaisia kohtaan Avointa keskustelua Siivikkalan asioista -nimisessä Facebook-ryhmässä. Ahonen väitti perussuomalaisten jakaneen postilaatikoihin lappuja, joissa oli peloteltu turvapaikanhakijoiden raiskaavan naisemme ja lapsemme. Ahosen mukaan näiden lappujen takia pelko oli levinnyt myös kouluihin.

Ahosen syytös on täysin asiaton, paikkaansapitämätön ja varsin haitallinen Ylöjärven Perussuomalaisia kohtaan. Kyseisessä Facebook-ryhmässä on satoja jäseniä, joista merkittävä osa lienee äänestänyt vaaleissa perussuomalaisia. Perussuomalaisilla on Siivikkalassa kolme valtuutettua ja yksi varavaltuutettu, joihin syytökset ensimmäisenä profiloituivat. Ahosen kirjoituksen jälkeen alkoivatkin puhelimet soida.

Koska Ahosen väitteet olivat erittäin vakavia, pyysimme häneltä joko todisteita väitteilleen tai virheellisen lausumansa oikaisua ja julkista pahoittelua. Todisteita ei ole tähän mennessä tullut, kuten ei pahoitteluitakaan. Emme ole kuulleet aikaisemmin tällaisista lapuista keneltäkään muulta kuin nyt Ahoselta. Mikäli niitä on Siivikkalassa kuitenkin jaettu, todettakoon ettei Ylöjärven Perussuomalaisilla ole niiden kanssa mitään tekemistä. Tapanamme on hoitaa asiat valtuustosalissa ja lautakunnissa, ei paperilapuilla postilaatikoissa.

Kyseessä ei ollut Ahosen ensimmäinen hyökkäys perussuomalaisia vastaan, löysihän hän jo keväällä rasismia kuntavaaliteemastamme, jossa vaadimme syrjäkylien palveluiden säilyttämistä. Koskaan Ahonen ei tosin selvittänyt, miten rasismi liittyi haja-asutusalueiden puolustamiseen. Tällä kertaa asiaan on kuitenkin välttämätöntä reagoida, sillä Ahosen syytökset ovat mustamaalanneet todella ikävästi niin yhdistystämme, valtuustoryhmäämme, eri luottamushenkilöitämme kuin jäseniämme. Toivomme, että Ahonen Siivikkalan Demarit ry:n puheenjohtajana ymmärtää asian vakavuuden ja esittää todisteet väittämästään asiasta. Mikäli hänellä ei sellaisia ole, hänen tulee oikaista erittäin epäasiallinen kannanottonsa.

Ylöjärven Perussuomalaiset ry
Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä

Kirjoitettu 16.6.2017

Ylöjärven Perussuomalaiset kunnioittaa puheenjohtajavaalien demokraattista äänestystulosta

Viime päivinä julkisuudessa on ruodittu puolueemme puheenjohtajavalintoja ja eduskuntaryhmässämme tapahtuneita muutoksia.

Ylöjärven Perussuomalaiset kunnioittaa puheenjohtajavaalien demokraattista äänestystulosta.

Työ ylöjärveläisten puolesta jatkuu.

Kirjoitettu 15.6.2017

Sami Savio Perussuomalaisten eduskuntaryhmän toiseksi varapuheenjohtajaksi

Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Sami Savio on valittu Perussuomalaisten eduskuntaryhmän toiseksi varapuheenjohtajaksi. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä uudelleenjärjestäytyi torstaina 15.6. ja piti ryhmäkokouksensa. Eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi valittiin Leena Meri ja ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Ville Tavio.

”- Koin tänään yhden poliittisen urani suurimmista huippuhetkistä perussuomalaisten selkärankaisen eduskuntaryhmän valittua minut toiseksi varapuheenjohtajakseen. Kiitän henkilökohtaisesti saamastani luottamuksesta. Teemme jatkossa kaikkemme tiivistääksemme jo valmiiksi yhtenäistä ryhmäämme ja nostaaksemme perussuomalaiset rehellisellä ja määrätietoisella politiikalla uuteen kukoistukseen.” Savio toteaa.

Ylöjärven Perussuomalaiset toivottavat kaikille valituille oikein paljon onnea tehtäviin!

Kirjoitettu 5.6.2017

Luottamuspaikat on jaettu

Ylöjärven uusi kaupunginvaltuusto piti ensimmäisen kokouksensa maanantaina 5.6. 2017. Perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti kokouksessa valtuustoaloitteet erityisopetuksen lisäämisestä sekä Vanhan Räikän kaavamuutoksesta ja rakennuksen poistamisesta.

Valtuusto päätti kokouksessaan henkilövalinnoista uusille luottamuspaikoille. Ylöjärven Perussuomalaisten edustus on seuraava:

Kaupunginhallitus: Mauri Heiska (varajäsen: Henrik Pajunen)

Kaupunginvaltuuston 3.varapuheenjohtaja: Tomi Saaristo

Asukaslautakunta: Tero Lehtonen (varajäsen: Jari Niemi)

Perusturvalautakunta: Jari Niemi ja Jukka Jussila (Jukka Jussilan varajäsen: Heleena Pekkala)

Sivistyslautakunta: Henrik Pajunen (varajäsen: Marko Hirvonen)

Tarkastuslautakunta: Mirkka Asp (varajäsen: Tero Lehtonen)

Tekninen lautakunta: Toni Kolehmainen (varajäsen: Tomi Saaristo)

Vapaa-aikalautakunta: Tuomo Kaminen (varajäsen: Tuija Hirsimäki)

Ympäristölautakunta: Hannu Ruuska ja Panu Koski (varajäsenet: Teemu Koponen ja Riitta Siikaniva)

Suhteellisten vaalien lautakunta: Toni Kolehmainen (varajäsen: Henrik Pajunen)

Keskusvaalilautakunta 1.varajäsen: Petri Kulojärvi

Kiinteistötoimitusten uskottu mies: Asko Saari

Pirkanmaan Pelastustoimen neuvottelukunta: Jari Niemi (varajäsen)

 

Onnea valituille!

 

 

 

Kirjoitettu 5.6.2017

Sami Savio Perussuomalaisten eduskuntaryhmän kielivapaustyöryhmän puheenjohtajaksi

Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettumme Sami Savio on valittu Perussuomalaisten eduskuntaryhmän kielivapaustyöryhmän uudeksi puheenjohtajaksi. Onnea nimityksestä!

 

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän kielivapaustyöryhmän puheenjohtaja:

Sami Savio, 045-260 8308

Jäsenet:

Juho Eerola, 050-512 0513
Simon Elo, 050-513 0687
Ritva Elomaa, 050-512 0806
Laura Huhtasaari, 050-512 2860
Ville Tavio, 040-845 7270

Kirjoitettu 30.5.2017

Uusi valtuustoryhmä, uudet kujeet

Kuntavaaleista on vierähtänyt muutama viikko. Nykyinen valtuustoryhmämme piti viimeisen ryhmäkokouksensa 18.5. ja pidimme perään tulevan valtuustoryhmämme järjestäytymiskokouksen. Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä 2017-2021 kokoonpanolla on nyt järjestäytynyt ja muodostettu. Mauri Heiska jatkaa valtuustoryhmän puheenjohtajana ja Tomi Saaristo varapuheenjohtajana.

Nykyisen Ylöjärven kaupunginvaltuuston viimeinen kokous oli maanantaina 22.5. Kokouksen jälkeen neuvottelut muiden puolueiden kanssa jatkuivat myöhään iltaan ja ryhmät pääsivät lopulta luottamuspaikkojen jakamisesta sopuun. Perussuomalaiset valitsivat 26.5. pitämässään kokouksessaan omat henkilönsä tuleville luottamuspaikoille. Uusi kaupunginvaltuusto aloittaa virallisesti 1.6. ja ensimmäinen kokous on maanantaina 5.6.

Lämmin kiitos vielä teille kaikille meitä äänestäneille ihmisille! Tästä on hyvä jatkaa paremman Ylöjärven puolesta.

Kirjoitettu 16.4.2017

Vaalien jälkeen on kiitosten aika

Kuntavaalit on käyty. Perussuomalaiset saivat Ylöjärvellä 12,4% prosentin kannatuksen ja kuusi valtuustopaikkaa. Valitettavan moni hieno henkilö jäi ilman valtuustopaikkaa, mutta Ylöjärvellä tulos oli valtakunnalliseen tasoon nähden erittäin hyvä. Sami Savio oli Ylöjärven ääniharava ja keräsi huimat 536 ääntä. Vaikka valtakunnallinen tulos oli monelle pettymys, niin perussuomalaiset saivat kuitenkin 769 valtuustopaikkaa. Vertauksena tähän, vasemmistoliitto sai 661 paikkaa ja vihreät 536 paikkaa. Tästä on hyvä ottaa opiksi ja suunta on vain ylöspäin.

Uuden valtuuston toimikausi alkaa virallisesti 1.6.2017. Siitä lähtien valtuustoryhmämme kaupunginvaltuutetut ovat (äänimääräjärjestyksessä): Sami Savio, Mauri Heiska, Tomi Saaristo, Henrik Pajunen, Hannu Ruuska ja Toni Kolehmainen. Pajunen ja Kolehmainen ovat uusia valtuutettuja.

Varavaltuutettumme 1.6.2017 alkaen ovat (äänimääräjärjestyksessä): Pentti Teräväinen, Jari Niemi, Panu Koski, Mirkka Asp, Tero Lehtonen ja Jukka Jussila. Koski, Asp ja Lehtonen ovat täysin uusia henkilöitä, jotka lähtivät ensimmäistä kertaa ehdolle näissä vaaleissa. Hieno suoritus!

Ehdokkaat, heidän tukitiiminsä ja jäsenistömme tekivät todella lujasti töitä vaalien alla. Jokaisen panos oli merkittävä, tämä on ennen kaikkea joukkuepeliä. Hyvällä joukkueella voitetaan. Valtuustoryhmä haluaa kiittää kaikkia äänestäjiä, ehdokkaita, tukijoita ja muita vaalityössä mukana olleita. Kiitos!

 

 

 

 

Kirjoitettu 7.4.2017

Vaalipäivä häämöttää

Kaksi päivää vaaleihin. Viimeinen vaalitapahtumamme on huomenna lauantaina 8.4. klo 11-13. Silloin on vielä mahdollisuus tulla tapaamaan ehdokkaitamme. Sunnuntai-iltana vietämme vaalivalvojaisia ravintola Palowoudissa.

Kuntavaaleissa 2008 saimme yhden valtuustopaikan, Sami Savio pääsi silloin ainoana perussuomalaisena valtuustoon 2,7% vaalituloksella. Kuntavaaleissa 2012 saimme yhdeksän valtuustopaikkaa ja tuloksemme oli 18%. Saimme siis yhdeksän kertaa enemmän paikkoja ja teimme 15,3% nousun. Eduskuntavaaleissa 2015 ylöjärveläiset äänestivät kaikista eniten perussuomalaisia. Ylöjärvi sai ensimmäisen kansanedustajansa 36-vuoteen, perussuomalaisten Sami Savion.

Koska media ei jostain syystä halua kertoa, että mitä kaikkea perussuomalaiset ovat saaneet tähän mennessä hallituksessa aikaan, niin tässä olkaa hyvät. Hallituksessa on kolme puoluetta, kannattaa muistaa mikä puolue siellä yrittää puolustaa mm. pienituloisia ja vanhuksia sekä ajaa tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa. Perussuomalaiset eivät tilanneet maahamme yli 32 000 turvapaikanhakijaa. Hallituksen 80-kohtaista turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma on perussuomalaisten käsialaa. Sitä tuleekin vauhdittaa kiireellä eteenpäin. Oletan, että hallituskumppanit ovat samaa mieltä asiasta. Perussuomalaiset ovat tehneet loistavaa työtä kuluneella valtuustokaudella Ylöjärvellä ja koko maassa. Olemme horjuttaneet vanhoja “hyväksi koettuja” tapoja ja hyväveli-kerhoja sekä tehneet paljon hyviä päätöksiä. Ylöjärvellä meidän ansiostamme myös päätöksenteosta on tullut avointa ja läpinäkyvää. Velkaantuminen on saatu taitettua. Olemme tulleet tänne jäädäksemme. Toivottavasti jokainen muistaa äänestää.

Vielä pieni rutistus loppuun ja sunnuntaina otetaan taas Kuntajytky!

Kirjoitettu 29.3.2017

Ennakkoäänestys käynnissä – vaalitapahtumia pukkaa!

Ennakkoäänestys alkoi tänään. Ehdokkaidemme numerot ovat 79-97. Täältä löydät ehdokkaidemme vaalisivut.

Perjantaina 31.3. olemme Ylöjärven S-marketilla klo 15-19. Lauantaina 1.4. olemme vaalitorilla kaupungintalon aukiolla. Tarjoamme 300 ensimmäiselle hernekeittoa suoraan soppatykistä. Ämpäreitä myös jaossa!

Keskiviikkona 5.4. löydät meidät Elovainion kauppakeskuksesta klo 10-14 ja lauantaina 8.4. Viljakkalan ST1:ltä klo 11-13. Jälkimmäisessä tarjoamme munkkikahvit. Tervetuloa tapaamaan kuntavaaliehdokkaitamme!

 

Kirjoitettu 22.3.2017

Vaalitapahtumia ja blogeja

Ylöjärven Perussuomalaisten vaalikiertue starttasi pari viikkoa sitten. Kierrämme aktiivisesti ympäri kaupunkia. Alla olevassa julisteessa on kaikki ehdokkaamme, sekä tapahtumat ja päivämäärät joissa kuntavaaliehdokkaitamme on tavattavissa. Katukuvassa näkyy nyt myös vaalijulisteitamme pitkin kaupunkia. Kaikille löytyy varmasti sopiva ehdokas listaltamme. Muistakaa äänestää.

Ehdokkaidemme kirjoituksia on myös alkanut ilmestyä tasaiseen tahtiin. Niitä pääset lukemaan esimerkiksi etusivumme oikeassa laidassa olevasta Kannanotot osiosta. Ylöjärven uutisten kuntavaalisivua kannattaa myös seurata ahkerasti. Sieltä löytyy kuntavaaleista juttua sekä ehdokkaidemme blogeja.

Ei muuta kuin kohti vaaleja. Nähdään kentällä!

Kirjoitettu 8.3.2017

Ylöjärven Perussuomalaisten kuntavaaliohjelma 2017 ja vaalitapahtumat

Kuntavaalit lähestyvät ja tulemme näkymään aktiivisesti kentällä. Sivuiltamme voit seurata tapahtumia joissa olemme mukana. Tapahtumapäiviä lisätään sitä mukaa kun niitä varmistuu. Tule rohkeasti haastamaan ja keskustelemaan kuntavaaliehdokkaidemme kanssa!

Ylöjärven Perussuomalaisten kuntavaaliohjelma 2017 on myös julkaistu:

YLÖJÄRVEN PERUSSUOMALAISET – KUNTAVAALIOHJELMA 2017:

Päätöksenteosta avointa ja läpinäkyvää

Vastustamme mallia, jossa päätökset valmistellaan pienissä kabineteissa ja heitetään pöytään ota tai jätä – periaatteella. Perussuomalaisten lähtökohta on ensisijaisesti se, että päätöksenteon tulee olla avointa ja läpinäkyvää kaikille. Asiaan onkin tullut positiivinen muutos kuluvalla valtuustokaudella, jolla olemme olleet vahvasti mukana edistämässä asiaa. Asioiden hoitoon on tullut pitkäjänteisyyttä ja suunnitelmallisuutta. Demokraattisesti valittujen luottamushenkilöiden vaikutusvalta on kasvanut olennaisesti. Haluamme edistää myös sitä, että kuntalaisten osallistumista päätöksentekoon vahvistetaan jatkossa ja asukkaita kuunnellaan enemmän.

Toimivat palvelut kaikille kuntalaisille

Ylöjärvi on pinta-alaltaan suuri kaupunki ja kaikkien asukkaiden tarpeet tulee huomioida. Lähtökohtamme on se, että toimivien peruspalveluiden pitää olla kaikkien saatavilla, asuinpaikasta riippumatta. Haja-asutusalueiden alasajo ja autioittaminen täytyy lopettaa. Peruspalvelut kuuluvat kaikille. Palveluita on kehitettävä kustannustehokkaasti.

Vastuullinen taloudenpito

Velkaantuminen on saatu taitettua tällä valtuustokaudella, mutta vielä on paljon tehtävää. Haluamme jatkaa vastuullista taloudenpitoa myös tulevalla valtuustokaudella. Emme kannata veronkiristyksiä ja haluamme säilyttää verotuksen kohtuullisella tasolla. Investoinneissa tulee olla realistinen, ja tämä koskee myös ratikkapäätöstä.

Yrittäminen

Haluamme omalta osaltamme olla edistämässä Ylöjärven näyttäytymistä yrittäjäystävällisenä kaupunkina. Pienet ja keskisuuret sekä perheyritykset on nostettu kaupunkistrategian keskiöön. Ylöjärven työllisyystilanne on parantunut merkittävästi viimeisen vuoden aikana, mutta yrittämisen edellytyksiä on kehitettävä edelleen. Yrityksille pitää saada joustavammat mahdollisuudet tontin hankintaan. Kaavoittamisessa tulisi huomioida yritysten tarpeet sekä parantaa vuokratonttien tarjontaa. Uusille yrityksille pitäisi myös tarjota enemmän houkuttimia, esim. ensimmäisinä vuosina alennusta vuokratonttien hintoihin. Neuvontapalveluita tulee tarjota kustannustehokkaasti.

Rakentaminen ja kaavoitus

Rakennusjärjestyksessä on saatu helpotettua rakentamisen edellytyksiä. Kaavoituksen ja maankäytön on tuettava kaupungin tervettä kehitystä. Asuntojen ja yritysten rakennustoiminnalle ei saa asettaa esteitä. Asenteen pitää olla kannustava ja mahdollistava. Kaupunkimme on pinta-alaltaan suuri. On tärkeää, että kaikkea ei keskitetä vain keskusta-alueelle, sillä elämää on muuallakin. Tämä edellyttää myös sitä, että pystymme tarjoamaan toimivat peruspalvelut myös haja-asutusalueilla asuville asukkaille.

Kunnalliset maahanmuuton houkuttimet pois

Kunnallistasolla päätetään myös monelta osin siitä, mitkä ovat maahanmuuton vaikutukset lähiympäristöösi: Perustetaanko naapurustoosi uusia vastaanottokeskuksia turvapaikanhakijoille, pyritäänkö estämään Ruotsin mallisten turvattomien maahanmuuttajalähiöiden synty, annetaanko maahanmuuton pidentää vuokra-asuntojonoja ja rasittaa kuntasi taloutta, miten suhtaudutaan ulkomaalaisiin kerjäläisiin, päätetäänkö antaa joitain palveluja myös paperittomille maahanmuuttajille jne. Me perussuomalaiset haluamme pitää huolen siitä, että maahanmuuton kustannukset pidetään kurissa Ylöjärvellä ja kaupunkimme pysyy jatkossakin turvallisena.

Panostus tulevaisuuteen jo varhaiskasvatuksessa

Turvallisuus on taattava päiväkodeissa ja kouluissa. Perusturvan henkilöstömäärä on nostettava ajan tasalle. Muuttovoittoinen kuntamme tarvitsee lisää resursseja perusturvaan sekä perusopetukseen. Jokaiselle lapselle on taattava rauhallinen opiskeluympäristö, tuen tarve huomioon ottaen. Laadukasta varhaiskasvatusta tulee jatkaa koko kunnan alueella sekä koulujen ja oppilaiden eriarvoistuminen pysäyttää.

Eläkeläiset ja vanhukset

Väestö ikääntyy ja Ylöjärven on varauduttava tähän omalta osaltaan. Voimavaroja on suunnattava aktiiviseen vanhustyöhön, jolla ehkäistään yksinäisyyttä ja syrjäytymistä. Yksin asuvat vanhukset on pyrittävä saamaan mukaan erilaisiin tapahtumiin ja kaupungin tarjoamiin tilaisuuksiin. Kuljetuspalveluja ja niiden markkinointia on kehitettävä, sillä kaikki eivät omista autoa tai pysty käyttämään joukkoliikennettä. Ikäihmisiä on opastettava myös netin ja sähköisten palvelujen käytössä. Hyvä esimerkki uusista ideoista on Siivikkalassa käynnistynyt Perussuomalaisten alulle panema Porinapiiri, jossa yhteistyötä tekevät seurakunta, kaupungin vanhustyö ja vapaaehtoistoimijat.

Kulttuuri

Ylöjärven tehtävänä on huolehtia myös kaupunkilaisten viihtyvyydestä, jotta kaupunki on mukava paikka asua ja elää.
Hyvin hoidetut kulttuuripalvelut edistävät Ylöjärvellä viihtymistä. Runsas kulttuuri- ja konserttitarjonta sekä kirjastotoimi ovat sivistyksen kivijalkoja, joihin kannattaa panostaa. Myös tasokkaat liikuntapalvelut tavoittavat laajan joukon
kaupunkilaisia. Hyviä esimerkkejä eteenpäin menosta ovat muun muassa pääkirjasto Leijan aukiolo sunnuntaisin sekä Eppu Normaalin patsashanke.

Kirjoitettu 22.2.2017

Perussuomalaisten kuntavaalistartti – Ylöjärven Uutiset 22.2.2017

Ylöjärven Uutiset kävi tekemässä jutun viime viikonloppuna pidetystä kuntavaalistartistamme. Nyt on viimeiset päivät käynnissä jos haluat lähteä ehdokkaaksi listallemme. Lista luovutetaan tiistaina 28.2. joten nyt kannattaa pitää kiirettä, vielä ehtii!

Ehdokkaaksi voit ilmoittautua sähköisesti puolueen sivuilta (ohjeet löydät täältä täältä) tai ottamalla yhteyttä: Henrik Pajunen, sihteeri: 050 493 4371, henrik.pajunen@nullgmail.com TAI Mauri Heiska, valtuustoryhmän puheenjohtaja: 040 520 1906, mauri.heiska@elisanet.

Kirjoitettu 11.2.2017

Ylöjärven Perussuomalaisten kuntavaalitilaisuus 18.2. kirjasto Leijassa

perussuomalaiset_vaalibanneri_perussetusivu_1440x402_20140508_ek

Ylöjärven Perussuomalaiset ovat tavattavissa lauantaina 18.2. klo 11-13 kirjasto Leijassa. Jos Sinua kiinnostaa kuntavaaliehdokkuus riveissämme, olet lämpimästi tervetullut keskustelemaan kanssamme. Tule rohkeasti kertomaan itsestäsi ja ajatuksistasi meille, uusille ehdokkaille on vielä tilaa.

Paikalla on ylöjärveläinen kansanedustajamme Sami Savio, kaupunginvaltuutettujamme, kuntavaaliehdokkaitamme sekä puolueemme paikallisia toimijoita.

Mikäli et pääse paikalle, voit ottaa yhteyttä:

Mauri Heiska, valtuustoryhmän puheenjohtaja
040 520 1906, mauri.heiska@nullelisanet.fi

Henrik Pajunen, kunnallisjärjestön sihteeri
050 493 4371, henrik.pajunen@nullgmail.com

Sami Savio, kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu
045 260 8308, sami.savio@nulleduskunta.fi

Nähdään Leijassa!

 

Kirjasto Leija, monitoimisali

Koivumäentie 2

Ylöjärvi

 

 

Kirjoitettu 17.1.2017

Kuntavaalit 2017 – tule ehdokkaaksi!

ps_kuntavaalit2017ehdokkaaksi

Seuraavat kuntavaalit järjestetään 9.4.2017.

Sinä tiedät kuntasi asiat parhaiten. Sinä tiedät mikä pitäisi tehdä toisin. Äänestäminen on tärkeä tapa vaikuttaa oman kunnan asioihin, mutta kaikkein tehokkainta on asettua itse ehdolle. Perussuomalaiset saavuttivat viime kuntavaaleissa Jytkyn myös täällä Ylöjärvellä. Useita henkilöitämme toimii monissa eri luottamustehtävissä mm: kaupunginhallituksessa, kaupunginvaltuustossa, lautakunnissa. Olemme tulleet tänne jäädäksemme. Nyt on aika seuraavaan Kuntajytkyyn, asetu siis ehdolle!

Tutustu ehdokasoppaaseemme tästä

Ilmoittautuminen ehdokkaaksi tapahtuu näin:

 • Tarvitset PS-tunnuksen jonka saat tästä
 • Tee sähköinen ilmoittautuminen tästä

Saat yhdistykseltä sähköpostia ehdokkuuden vahvistumisesta / rekisteröinnistä ehdokasgalleriaan

Täydennä ehdokasesittelyysi kuvat, ajatukset, teemat ja pyydä yhdistystäsi julkaisemaan esittelysivusi PS:n ehdokasgalleriaan.

Saat yhdistykseltä ehdokassopimus- ja ehdokassuostumus lomakkeet, jotka täytetään ja toimitetaan omalle yhdistykselle. Hallituksen jäsenten yhteystiedot löytyvät etusivun oikeasta laidasta.

 

Annamme mielellämme lisätietoja, älä epäröi ottaa yhteyttä:

Mauri Heiska, valtuustoryhmän puheenjohtaja:

040 520 1906

mauri.heiska@nullylojarvi.fi

 

Henrik Pajunen, sihteeri:

050 493 4371

henrik.pajunen@nullgmail.com

 

Huomioithan, että ehdokaslistat luovutetaan tiistaina 28.2. ennen klo 16

Kirjoitettu 1.1.2017

Hannu Ruuska aloittaa Esko Morikan tilalla valtuustossa

Ylöjärven Perussuomalaisten valtuutettu Esko Morikka luopuu vapaaehtoisesti valtuustopaikastaan, koska hänellä on siihen uuden kuntalain suoma mahdollisuus. Viime kunnallisvaaleissa valitun valtuuston toimikausi piti alunperin päättyä vuodenvaihteessa, mutta se jatkuukin toukokuuhun saakka.

Eskon tilalle valtuustoon nousee varavaltuutettu Hannu Ruuska. Hannu sai viime kunnallisvaaleissa 74 ääntä ja jäi ainoastaan 4 äänen päähän varsinaisen valtuutetun paikasta. Hannu on toiminut Perussuomalaisten valtuustoryhmän ensimmäisenä varavaltuutettuna tähän asti ja osallistunut lukuisiin valtuuston kokouksiin kun on tuurannut puoluetovereitaan.

Esko osallistuu edelleen valtuustoryhmän kokouksiin eli yhteistyö jatkuu.

Kiitos Esko ja onnea Hannu!IMG-20161215-WA0002

Kirjoitettu 8.12.2016

Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin syyskokous 4.12.2016

Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin syyskokous pidettiin sunnuntaina 4.12. Pirkkalan valtuustosalissa. Kokouksen alussa puolustusministeri Jussi Niinistö kävi puhumassa maanpuolustuksesta.

Kokouksessa oli hyvin porukkaa ja kokouksen jälkeen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho kävi pitämässä kannustavan puheen. Tämän jälkeen Sampo vastaili ihmisten kysymyksiin joita tulikin todella paljon aina moottoripyöräverosta Suomen EU-eroon.

Piirin puheenjohtajaksi vuodelle 2017 valittiin Veijo Niemi. Piirihallituksessa Ylöjärveä edustaa vuonna 2017 Asko Saari (varajäsen Tomi Saaristo) sekä Tuija Hirsimäki (varajäsen Mauri Heiska). Ylöjärven Perussuomalaisten piirikokousedustajat vuodelle 2017 ovat: Asko Saari, Henrik Pajunen, Tuija Hirsimäki, Tuomo Kaminen, Tomi Saaristo ja Toni Kolehmainen.

Kokouksessa oli paikalla myös pirkanmaalaisista PS-kansanedustajista Sami Savio, Lea Mäkipää ja Martti Mölsä.FB_IMG_1481225060796

20161204_131936

20161204_170719

20161204_180642

FB_IMG_1481225084540

FB_IMG_1481225078237

FB_IMG_1481225044872

Kirjoitettu 24.6.2016

Demokratia on puhunut – Sami Savio

// // // //

Demokratia on puhunut. Britit tekivät eilisessä kansanäänestyksessä historiallisen päätöksen, jonka myötä Euroopassa on mahdollista saada aikaan lukuisia positiivisia muutoksia. Ne saattavat vastata suuruusluokaltaan ja merkitykseltään jopa taannoista itäblokin hajoamista.

Samalla entistä ajankohtaisemmaksi on tullut eduskunnan käsittelyssä parhaillaan oleva kansalaisaloite, jossa vaaditaan kansanäänestystä Suomen eurojäsenyydestä.

Kirjoitettu 15.6.2016

Perheenyhdistämishakemukset – Sami Savio

Perheenyhdistämishakemusten tekeminen nettipalvelun avulla ei ole mahdollista jatkossakaan. Päätös laittaa nettipalvelun käyttöönotto jäihin on ehdottomasti oikea ja perussuomalaisten linjan mukainen. Nettipalvelun käyttöönotto olisi näet lisännyt perheenyhdistämishakemuksia erittäin merkittävästi.

Kirjoitettu 15.6.2016

Perheenyhdistämiskriteerit – Sami Savio

Median ja opposition luomasta kovasta paineesta huolimatta perheenyhdistämiskriteerit tiukkenevat hallituksen alkuperäisen esityksen mukaisesti. Ilman perussuomalaisia näin olisi tuskin tapahtunut. Hallintovaliokunnan tekemän päätöksen jälkeen on äärimmäisen epätodennäköistä, että lain sisältö enää muuttuisi täysistuntokäsittelyssä.

Kirjoitettu 12.6.2016

Hallituksen esitys – Sami Savio

Pidin 9. kesäkuuta eduskunnan täysistunnossa ulkomaalaislain muuttamista koskevan hallituksen esityksen käsittelyssä seuraavan Dublin-asetukseen ja EU:n turvapaikkavirastoon liittyvän puheenvuoron:

“Arvoisa puhemies! Hallituksen esityksessä on ehdotettu tiettyjen maahanmuuttohallinnon tehtävien siirtoa poliisilta ja Rajavartiolaitokselta Maahanmuuttovirastolle. Prosessien kehittäminen ja selkeyttäminen on sinänsä kannatettavaa, mutta toisaalta kannattaa pitää mielessä se, että poliiseilla ja Rajavartiolaitoksen henkilökunnalla on erittäin hyvää käytännön kokemusta maahanmuuttoasioista ja sitä kannattaa hyödyntää jatkossakin.

Arvoisa puhemies! Suomen kannalta olennaisesti tärkeämpi kysymys liittyy kuitenkin komission esitykseen Dublin-asetuksen muuttamisesta. Esityksen mukaan turvapaikanhakijoita siirrettäisiin toisiin EU-maihin muuttopaineen kohdatessa yhtä tai useampaa jäsenvaltiota. Tämän hetken esityksen mukaan taakanjakojärjestelmästä tulisi pysyvä ja sakon uhalla jäsenmaita velvoittava, mikä on vastoin hallitusohjelman kirjausta. EU-laajuinen turvapaikanhakijoiden taakanjako tarkoittaisi käytännössä hakijoiden määrän runsasta kasvua myös Suomessa. Ainoastaan Suomi on toteuttanut viime syksynä sovittua EU:n vapaaehtoisesta taakanjakomekanismista tehtyä sopimusta pilkun tarkasti, ja sopimuksen nojalla Italiasta ja Kreikasta uudelleen lähetetyksi aiotuista 160 000 turvapaikanhakijasta on toukokuun loppuun mennessä lähetetty noin 2 000 henkilöä, joista peräti noin kuudesosa Suomeen. Herääkin kysymys siitä, mitä mahtaisi tapahtua, jos sitoutuisimme komissiossa nyt suunnitteilla olevaan taakanjakomekanismiin.

Arvoisa puhemies! Suunnitelmissa oleva EU:n turvapaikkavirasto ja sen myötä tuleva EU-laajuinen yhteinen turvapaikkalinja eivät myöskään ole ratkaisu ongelmaan. Toteutuessaan ne kaventaisivat olennaisesti kansallista liikkumavaraamme ja jatkaisivat EU:n liittovaltiokehitystä. Hallituksen tuleekin vaikuttaa unionissa pikemminkin siihen suuntaan, että EU-direktiiveissä mahdollistettaisiin laajempi kansallinen liikkumavara ja vapaammat kädet toteuttaa kansallista turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikkaa.”

Kirjoitettu 12.6.2016

Kielikokeilu – Sami Savio

Kansanedustaja Sami Savio vaatii kielikokeilun nopeaa toteuttamista

Kansanedustaja Sami Savio (ps.) vaatii nopeaa etenemistä vapaaehtoisen kielivalinnan edellyttämän lainsäädännön toteuttamiseksi. Helsingin Sanomien tuoreen uutisen mukaan eduskunnan edellisellä vaalikaudella hyväksymää ja hallitusohjelmaan kirjattua kokeilua vapaasta kielivalinnasta ei ole edistetty aiemmin kaavaillulla tavalla.

– Tein keväällä opetus- ja kulttuuriministeri Grahn-Laasoselle kirjallisen kysymyksen kielikokeilun toteuttamisajankohdasta ja tavasta. Saamassani vastauksessa vedottiin laajoihin perustuslaillisiin ongelmiin, jotka eivät olleet tiedossa hallitusneuvotteluiden aikana. Tilanne on kieltenvalinnan vapaaehtoisuuden näkökulmasta huolestuttava, erityisesti kun kansainvälisillä markkinoilla tarvitaan yhä monipuolisempaa kielitaitoa.

Perussuomalaiset ovat tehneet ympäri Suomen lukuisia valtuustoaloitteita, joissa esitetään laajaa seudullista osallistumista kielikokeiluun. Opetusministeriön näkökannan mukaan kielikokeilu saattaisi kuitenkin vaarantaa muun muassa työelämän tasa-arvon ja yhdenvertaiset mahdollisuudet hakea jatko-opintoihin.

– Samaan aikaan opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmä on kuitenkin esittänyt maahanmuuttajille työelämään ja opintoihin ohituskaistaa, jolla kielitaitovaatimuksia löyhennettäisiin merkittävästi. Kansalaisten näkökulmasta mainittu kokonaisuus saattaa näyttää hyvin oudolta. Kielikokeilua onkin vietävä hallituksessa määrätietoisesti eteenpäin hallitusohjelmaan kirjatulla tavalla. Myös perustuslakia voidaan tarvittaessa muuttaa, mikäli poliittista tahtoa siihen löytyy.

Lisätiedot:

Sami Savio

Kansanedustaja (ps.), diplomi-insinööri

Ylöjärvi

sami.savio@nulleduskunta.fi

Kirjoitettu 6.6.2016

Itävallan ulkoministeri – Sami Savio

Itävallan ulkoministeri puhuu asiaa ehdottaessaan Australian turvapaikkapolitiikkaa sovellettavaksi myös EU:ssa. Euroopan ei kannata ryhtyä keksimään pyörää uudelleen, onhan testattu ja toimiva malli kopioitavissa toiselta puolelta maapalloa.

Kirjoitettu 31.5.2016

Ylöjärven markkinat 2016

Ylöjärven markkinat pidettiin lauantaina 28.5. Elovainiolla. Ihmisiä oli hyvin liikkeellä ja kelikin oli hyvä. Sami osallistui Ylöjärvi-Areenan paneelikeskusteluun jossa oli mukana mm. kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto sekä eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarinen. Tämän jälkeen teltallemme tulivat kaikki pirkanmaalaiset perussuomalaiset kansanedustajat Lea Mäkipää, Tiina Elovaara, Martti Mölsä ja Sami Savio. Ihmisiä kävi mukavasti jutulla ja mukavaa oli. Ylöjärven perussuomalaisten valtuustoryhmäkin oli miltei täysilukuisena paikalla. Perussuomalaisia nuoria edusti Erika Veltheim.

Kiitos kaikille niille jotka olivat mukana!

20160528_102503 20160528_110715 20160528_133127 20160528_134136

Kirjoitettu 31.5.2016

Maahanmuuttovirasto

Maahanmuuttovirasto on ilmoittanut sulkevansa pääosin loppuvuoden aikana 23 vastaanottokeskusta ja muutamia muita pienempiä yksiköitä sekä vähentävänsä muualtakin turvapaikanhakijoiden majoituspaikkoja. Yhteensä käytöstä poistuu 5700 majoituspaikkaa. Kyseiset sulkemiset tehdään aiemmin raportoitujen lisäksi.

Pirkanmaalla suljetaan mm. Pälkäneen ja Rautaharkon vastaanottokeskukset, samoin alaikäisyksiköt Ylöjärveltä ja Valkeakoskelta.

http://www.migri.fi/medialle/tiedotteet/lehdistotiedotteet/lehdistotiedotteet/1/0/vastaanottokeskuksista_vahennetaan_vajaat_6_000_majoituspaikkaa_67927

Kirjoitettu 25.5.2016

Puheenvuoroni – Sami Savio

Pidin sisäisen turvallisuuden selontekoa käsitelleessä eduskunnan täysistunnossa 24.5. kaksi maahanmuuttokriisin hoitoon liittyvää puheenvuoroa:

Arvoisa puhemies! Sisäministeri mainitsi aiemmin tänään, että kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden palauttamiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota, ja siihen edustaja Elokin otti äsken kantaa. Näillä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneilla hakijoilla voi toisinaan olla suurikin motivaatio jäädä oleskelemaan Suomeen ilman viranomaisten tietoa, ja samalla valitettavasti kasvaa myös riski rikolliseen toimintaan ryhtymisestä.

Nämä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet henkilöt olisikin tarkoituksenmukaista siirtää joko säilöönottoyksiköihin tai sitten hallituksen turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelman mukaisesti perustettaviin tehostetusti valvottuihin ja vain minimipalveluita tarjoaviin palautuskeskuksiin, ja niiden perustamisestahan on maininta myös tässä selonteossa.

Tämä olisi yksinkertainen ja kustannustehokas tapa parantaa Suomen sisäistä turvallisuutta. Ministeri jo lähti, mutta olisi ollut mielenkiintoista kuulla, miten ja missä aikataulussa näiden palautuskeskusten käyttöönoton valmistelu etenee.”

Arvoisa puhemies! Tässä käsiteltävänä olevassa hallituksen sisäisen turvallisuuden selonteossa muun muassa todetaan terrorismin uhan kohonneen Suomessa. Selonteon mukaan terroriuhkaa kohottavat konfliktialueilla taisteluihin osallistuneiden tulo Suomeen ja ääriliikkeistä kiinnostuneiden henkilöiden määrän lisääntyminen. Myös laajamittainen laiton maahantulo on mainittu selonteossa merkittävänä turvallisuusympäristön muutoksen syynä.

Merkittävin sisäiseen turvallisuuteen kohdistuva muutos liittyy epäilemättä maahanmuuttokriisiin. Suomeen saapui viime vuonna ennätykselliset yli 32 000 turvapaikanhakijaa, joita varten perustettiin uusia vastaanottokeskuksia nopeassa tahdissa viime syksyn aikana. Vastaanottokeskuksista on kadonnut vuoden 2015 ja alkuvuoden 2016 aikana peräti noin 2500 turvapaikanhakijaa. Merkittävä osa kadonneista turvapaikanhakijoista on todennäköisesti jäänyt oleskelemaan Suomeen, vaikka osa heistä onkin oletettavasti jo poistunut maasta.

Toissa viikolla keskusrikospoliisin tiedusteluosaston päällikkö Sanna Palo arvioi, että vastaanottokeskuksista viranomaisten tietämättä poistuneisiin turvapaikanhakijoihin liittyy vakavia riskejä. Palon mukaan niitä liittyy erityisesti henkilöihin, jotka ovat tulleet Suomeen väärillä henkilöpapereilla tai kokonaan ilman papereita. Toisaalta sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nergin arvion mukaan Suomessa on ennestään oleskellut hieman yli tuhat paperitonta henkilöä. Tosin heidän tarkkaa määräänsä on varsin vaikea arvioida. Paperittomien lukumäärän kasvu on joka tapauksessa hyvin merkittävä, ja vastaanottokeskuksista kadonneiden henkilöiden motiivit saapua Suomeen eivät myöskään aina ole viranomaisten tiedossa.

Edellä mainittujen noin 2500 henkilön joukossa voi esimerkiksi olla lukuisia sotarikoksiin syyllistyneitä. On selvää, että heidän tavoittamisensa ja kiinni ottamisensa on erittäin tärkeää, ja kannustankin sisäministeriötä asian suhteen ripeisiin toimenpiteisiin, enkä luultavasti ole ainoa kansanedustaja, joka ajattelee samalla tavalla.

Arvoisa puhemies! Kuten täällä on tänään muutamaan otteeseen jo todettu, emme voi jäädä lepäämään laakereillamme, vaikka turvapaikanhakijoiden määrä on ainakin väliaikaisesti tyrehtynyt vuotta 2015 edeltävälle tasolle. Suomen sisäisen turvallisuuden parantamiseksi eduskunnan tulee jatkossa muun muassa kiristää terrorismilainsäädäntöä, ottaa käyttöön minimipalveluita tarjoavat palautuskeskukset kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita varten, pienentää maahanmuuttoon liittyviä vetovoimatekijöitä ja panna täytäntöön muutkin hallituksessa jo sovitut maahanmuuttopolitiikkaa kiristävät toimenpiteet. Nämä toimenpiteet ovat myös taloudelliselta kannalta järkeviä, ja niiden toimeenpano on vähintä, mitä tulevat sukupolvet voivat meiltä oikeutetusti odottaa.”

Kirjoitettu 17.5.2016

Kadonneet turvapaikanhakijat – Sami Savio

Jätin tänään sisäministerin vastattavaksi seuraavan kirjallisen kysymyksen vastaanottokeskuksista kadonneisiin turvapaikanhakijoihin liittyvästä uhasta:

“Eduskunnan puhemiehelle

Vuonna 2015 Suomeen tuli ennätykselliset 32 476 turvapaikanhakijaa. Toukokuussa 2016 vielä noin 22 000 henkilöä odotti turvapaikkahakemuksensa käsittelyä.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan vastaanottokeskuksista on kadonnut vuoden 2015 ja alkuvuoden 2016 aikana kuitenkin peräti noin 2500 turvapaikanhakijaa. Merkittävä osa kadonneista turvapaikanhakijoista on todennäköisesti jäänyt oleskelemaan Suomeen, vaikka osa heistä onkin oletettavasti poistunut maasta.

Muun muassa Keskusrikospoliisin tiedusteluosaston päällikkö Sanna Palo on arvioinut vastaanottokeskuksista viranomaisten tietämättä poistuneisiin turvapaikanhakijoihin liittyvän vakavia uhkia. Palon mukaan erityisen merkittävä riski liittyy siihen, että joukossa on paljon henkilöitä, jotka ovat tulleet Suomeen väärillä henkilöpapereilla tai kokonaan ilman papereita.

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nergin esittämän arvion mukaan Suomessa on ennestään oleskellut hieman yli tuhat paperitonta henkilöä. Paperittomien lukumäärän kasvu on siis hyvin merkittävä. Vastaanottokeskuksista kadonneiden henkilöiden motiivit saapua Suomeen eivät myöskään aina ole viranomaisten tiedossa. Edellä mainittujen noin 2500 henkilön joukossa saattaa esimerkiksi olla lukuisia sotarikoksiin syyllistyneitä.

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneella hakijalla voi olla suuri motivaatio jäädä oleskelemaan Suomeen viranomaisten tietämättä. Samalla riski rikolliseen toimintaan ryhtymisestä kasvaa. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet henkilöt olisikin tarkoituksenmukaista siirtää säilöönottoyksiköihin tai hallituksen 8.12.2015 julkaiseman turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelman mukaisesti perustettaviin, tarkasti valvottuihin palautuskeskuksiin.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Mihin toimenpiteisiin hallitus aikoo ryhtyä vastatakseen uhkaan, jonka lukuisten vastaanottokeskuksista kadonneiden ja osin tuntemattomienkin turvapaikanhakijoiden Suomessa oleskelu aiheuttaa sekä

millä keinoilla hallitus aikoo varmistaa sen, ettei turvapaikanhakijoita jatkossa katoa vastaanottokeskuksista?

Helsingissä 17.5.2016

Sami Savio /ps”

Kirjoitettu 16.5.2016

Pilkkaajamme joutuivat häpeään – Sampo Terho

Saksalaislehti Handelsblatt on tuonut julkisuuteen tutkimuksen, jonka mukaan Kreikan tukemiseen käytetyistä yli 200 miljardista eurosta vain noin viisi prosenttia on ohjattu Kreikan valtion budjettiin. Suurin osa miljardeista on virrannut Saksan ja Ranskan pankeille ja yksityisille velkojille.

 ”Olemme sanoneet alusta asti, että tukipolitiikalla pelastetaan Saksan ja Ranskan pankkeja, ei ongelmissa olevia maita. On väärin, että euromaat ovat kollektiivisesti joutuneet kantamaan vastuun yksittäisten pankkien ja lainanantajien huonoista päätöksistä. Mitään EU-tukipaketteja ei koskaan olisi pitänyt ryhtyä antamaan eikä vakausmekanismeja rahoittamaan, vaan jo 2010 olisi pitänyt antaa Saksan ja Ranskan veronmaksajien päättää pankkiensa kohtalosta”, toteaa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho. ”Aivan näihin päiviin asti perussuomalaisten eurotukipolitiikkakritiikkiä on pidetty populistisena vouhkaamisena. Meille on naurettu ja syytetty ymmärtämättömyydestä, mutta nyt on selvää kuka oli oikeassa.”

 ”Saksan ja Ranskan ansaan menivät lähes kaikki kärkipoliitikkomme. Järki ja pragmaattisuus unohtuivat Eurooppa-uskovaisuuden huumassa. Miksi pienen Suomen veronmaksajien, joilla ei ollut osaa eikä arpaa Keski-Euroopan pankkien huonoihin lainapäätöksiin, piti osallistua näiden pankkien pelastamiseen?”, kysyy Terho.

 ”Vasta perussuomalaisten hallitusvastuu toi politiikkaan muutoksen. Viime kesänä Suomen hallituksella oli Euroopan tiukin linja, kun Kreikan tilanteesta jälleen kerran neuvoteltiin. Vaadimme Kreikkaa ulos eurosta. Suomen kanta ei yksin riittänyt. Aiemman hallituksen neuvotteleman sopimuksen takia meillä ei valitettavasti ollut mahdollisuutta yksipuolisesti irrottautua Kreikan tukemisesta. Mutta perussuomalaiset pitää huolen, että Suomen europolitiikan historian tiukin linja jatkuu. Tämä hallitus ei tee uusia huonoja sopimuksia”, sanoo Terho.

 

Lisätietoja:

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho

050-538 1674

Kirjoitettu 30.4.2016

Puheenvuoroni eduskunnassa – Sami Savio

Pidin 28.4.2016 eduskunnan täysistunnossa seuraavan puheenvuoron käsiteltäessä kansalaisaloitetta, jossa vaaditaan euroeroa koskevaa kansanäänestystä:

“Arvoisa puhemies! Suomessa on järjestetty kansanäänestyksiä hyvin harvoin. Tilanne on maassamme hyvin erilainen kuin Sveitsissä, jossa asukkaat voivat ilmaista kantansa suoran demokratian keinoin varsin monissa asioissa. Suomi liitettiin euroalueeseen Lipposen hallituksen aikana ilman uutta kansanäänestystä, vaikka 90-luvun EU-kansanäänestyksen tiimoilla ei keskusteltu yhteisestä rahasta riittävän laajasti. Valitettavasti eurosta ei tullut toivottua ja mainostettua menestystarinaa. Kun Suomi otti euron käyttöön, ei nykyisen kaltaisia tai ainakaan nykyisen laajuisia ongelmia ennakoitu. Se luonnollisesti tiedettiin, että Suomen itsemääräämisoikeus kaventuisi merkittävästi markasta luopumisen myötä.

Edustaja Sarkkinen totesi tänään aloituspuheenvuorossaan, että talouskurikriteerit ovat olleet euroalueen ongelmien aiheuttajia, mutta itse asiassa ongelmia on pikemminkin aiheuttanut sovittujen sääntöjen noudattamatta jättäminen. Muun muassa Kreikka otettiin alun perin mukaan euroalueeseen vääristeltyjen tilastojen perusteella ja väärinkäytöksiä katsottiin eurohuumassa läpi sormien. Sääntöjen rikkominen on valitettavasti jatkunut siitä lähtien.

Vaikka monet Suomen talouden sisäiset ongelmat johtuvat paljolti taloutemme kulurakenteesta ja rakenteelliset uudistukset ovatkin välttämättömiä, on myös tässä keskustelussa tuotu esiin matala korkotaso eräänä merkittävänä euroalueen hyötynä. Kuitenkin esimerkiksi myös euroalueeseen kuulumattomassa Ruotsissa korkotaso on matala, joten perustelu euron mukanaan tuomasta korkohyödystä ontuu tältä osin.

En myöskään katso euron olevan ratkaisu Suomen turvallisuuspoliittisiin kysymyksiin, kuten muun muassa edustaja Kantola aiemmin tänään esitti asian olevan. Turvallisuuteemme liittyvät kysymykset on ratkaistava aivan muilla keinoilla.

Valitettavasti viime vuosina EU:ta on viety kiihtyvään tahtiin kohti liittovaltiota, joiltakin osin ehkä pakon edessä mutta monelta osin ideologisista syistä. Britannian mahdollista EU-eroa kesällä käsittelevä kansanäänestys osoittanee EU:n kehityksen laajat suuntaviivat. Vaikka Britannia ei kuulu euroalueeseen, on EU- ja euroalueen toimintaa kohtaan esitetty voimakasta kritiikkiä halki Euroopan. Kritiikki koskee raha- ja talouspolitiikan lisäksi oikeutetusti muun muassa maahanmuuttokriisin hoitoa. Yleisesti onkin nähty, etteivät EU:n laajuiset ongelmanratkaisumekanismit toimi aina kovin hyvin koko Euroopan alueella.

Arvoisa puhemies! Aiheeseen liittyvää keskustelua on syytä käydä meillä Suomessakin, ja tämä kansalaisaloite on toiminut ansiokkaana keskustelun herättäjänä ainakin täällä eduskunnassa. Sivumennen sanoen tämä keskustelu on kaiken lisäksi ollut yllättävän hyvähenkistä, vaikka selvästi meillä mielipide-eroja onkin. On myös muistettava, että kansalaisaloitteessa on esitetty järjestettäväksi kansanäänestys. Siinä ei ainakaan suoraan vaadita Suomen eroa eurosta saati EU:sta.

Arvoisa puhemies! Meidän päättäjien on syytä kuunnella aidosti ja tarkalla korvalla kansan mielipidettä, vaikka tietenkin myös puolueetonta tietoa euroeron seurauksista tarvitaan vielä lisää. Tähän asiaan viitataan myös kansalaisaloitteessa. Koulutettuna kansakuntana ja seurauksista hyvin informoituina suomalaiset osaavat kyllä muodostaa tästäkin asiasta järkevän näkemyksen, jota päättäjien tulee kunnioittaa.

Arvoisa puhemies! Kansalaisaloitteessa esitetty kansanäänestys toisi koko kansan näkemyksen eduskunnan tietoon, ja tällä perusteella kannatan kansanäänestyksen järjestämistä.”

Kirjoitettu 27.4.2016

Karsitaan – Sami Savio

Savio: Karsitaan maahanmuuton vetovoimatekijöitä, ei poliisiasemia.

Lähde: Suomen Uutiset

Perussuomalaisten kansanedustaja  Sami Savio  kyseenalaistaa sisäministeriössä kaavaillusta 16 poliisiaseman sulkemisesta saatavat hyödyt ja toivoo sisäministeri  Petteri Orpon (kok.)  harkitsevan asiaa uudelleen.

– Poliisiasemien karsimisella olisi merkittävä vaikutus kansalaisten turvallisuudentunteeseen. Myös asiointi lupa-asioissa vaikeutuisi monella paikkakunnalla erityisesti pitkistä etäisyyksistä johtuen, Savio perustelee.

Vastaanottokeskusten lähellä suljettavia poliisiasemia

Savion viime vuoden lopussa sisäministeri Orpolle esittämässä kirjallisessa kysymyksessä tiedusteltiin keinoja, joilla poliisipartioiden saatavuus turvataan harvaan asutuilla alueilla. Sisäministerin antamassa vastauksessa viitattiin muun muassa poliisihallituksen ehdotukseen, jonka mukaan uusia vastaanottokeskuksia ei jatkossa sijoitettaisi yli 30 kilometrin etäisyydelle lähimmästä poliisiasemasta.

– Joidenkin suljettavaksi aiottujen poliisiasemien lähistöllä on kuitenkin jo nyt vastaanottokeskus. Luonnollisesti poliisitoiminnan näkyvyys vaikuttaa lähialueen rauhallisuuteen muillakin paikkakunnilla.

Säästöjä etsittävä muualta

Poliisiasemien sulkemisista syntyvät vuosittaiset kustannussäästöt olisivat koko maassa noin miljoona euroa. Summa on pieni verrattuna poliisitoimen noin 730 miljoonan euron toimintamenoihin. Laskelmaan ei myöskään sisälly rikosten ennaltaehkäisystä koituvia hyötyjä tai lupa-asioinnin vaikeutumisesta asiakkaille aiheutuvia kustannuksia.

– Kehotan sisäministeriötä etsimään korvaavia säästötoimenpiteitä ja jättämään poliisiasemaverkoston ennalleen. Paljon suurempia säästöjä on saatavissa esimerkiksi maahanmuuton vetovoimatekijöitä karsimalla. Samalla turvapaikkaprosessissa tarvittavia poliisiresursseja vapautuisi runsaasti muihin toimintoihin, Savio toteaa.

SUOMEN UUTISET

Kirjoitettu 27.4.2016

Kevätkokous

Ylöjärven perussuomalaisten sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 23.4. Sääntömääräisten asioiden lisäksi puheenaiheina oli mm. tulevat tapahtumat joissa olemme mukana sekä kuntavaalit 2017. Paikalla oli myös Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Veijo Niemi, piirisihteeri Kirsi Kallio sekä kansanedustaja Sami Savio. Kiitos kaikille paikallaolijoille!

Jos olet puolueen jäsen ja kiinnostunut liittymään Ylöjärven perussuomalaisiin / asettumaan ehdokkaaksi kuntavaaleihin niin voit kysyä lisää:

Henrik Pajunen / sihteeri Ylöjärven PS
050 4934 371
henrik.pajunen@nullgmail.com

20160423_115702

Kirjoitettu 14.4.2016

Eduskunta poisti – Sami Savio

Maahanmuuttopolitiikan kiristykset etenevät. Eduskunta poisti humanitaarisen suojelun käsitteen lainsäädännöstämme. Muutoksen vaikutus oleskelulupakäytäntöön on sinänsä määrällisesti pieni, mutta periaatteellisesti merkittävä. Suomen linja on jatkossa yhtenevä muiden EU-maiden kanssa.

Kirjoitettu 8.4.2016

Kysymys Stubbille – Sami Savio

Esitin eduskunnan suullisella kyselytunnilla valtiovarainministeri Stubbille seuraavan veronkierron estämiseen liittyvän kysymyksen:

“Arvoisa puhemies! On selvää, että monet veroparatiiseihin rahansa piilottaneet henkilöt ovat käyttäneet yhtä tai useampaa avustavaa tahoa käytännön järjestelyissä, koska heillä itsellään ei ole riittävää tietotaitoa eikä yhteyksiä pöytälaatikkoyhtiöiden perustamiseen veroparatiiseissa, rahojen alkuperän häivyttämiseen tai muihin rahanpesutoimiin.

Arvoisa puhemies! Rikoslain 5 luvun 6 §:ssä säädetään rangaistavaksi avunanto rikokseen. Kysynkin valtiovarainministeriltä: aikooko ministeriö puuttua veronkiertoa edistävien pankkien ja sijoituspalveluyritysten toimintaan, ja pyrkiikö se aktiivisesti sanktioimaan tuomittavat toimintamallit ajamalla esimerkiksi finanssivalvonnasta annetussa laissa mahdollistettua toimiluvan perumista ja rajoittamista, jotta veronkiertoa edesauttavat pankit ja sijoituspalveluyritykset saadaan vastuuseen teoistaan ja yhteiskunnalle aiheuttamastaan taloudellisesta vahingosta?”

Kirjoitettu 9.3.2016

Kirjallinen kysymys – Sami Savio

Kansanedustaja Sami Savio (ps.) on tehnyt kirjallisen kysymyksen alueellisen kielikokeilun ajankohdasta ja toteuttamistavasta

 

Kansanedustaja Sami Savio (ps.) on jättänyt 9.3.2016 opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) vastattavaksi alueelliseen kielikokeiluun liittyvän kirjallisen kysymyksen. Savio kysyy, millä aikataululla hallitus aikoo mahdollistaa alueellisen kielikokeilun hallitusohjelman ja eduskunnan keväällä 2015 hyväksymän ponnen mukaisesti. Lisäksi Savio tiedustelee mitä keinoja hallitus aikoo käyttää varmistaakseen, että kielikokeilu tuottaa mahdollisimman monipuolisen ja kattavan kuvan koululaisten ja opiskelijoiden kieltenopiskelutarpeista koko maan alueella.

– Kieltenopiskelun valinnanvapaus toisi laajentuessaan yhä enemmän kansainvälisten kielten osaajia työelämään. Isojen maailmankielten osaajille on tarjolla erinomaisia jatko-opinto- ja työmahdollisuuksia sekä kotimaassa että ulkomailla. Erityisesti vientimarkkinoiden kiristyvässä kilpailussa monipuolisen kieltenosaamisen mukanaan tuoma etu olisi Suomelle ja suomalaiselle yrityselämälle erittäin merkittävä kilpailuvaltti. Myös opiskelumotivaation lisääntyminen ja kieltenopiskelun arvostuksen nousu ovat perusteita kieltenopiskelun vapaaehtoisuudelle, Savio arvioi.

Monessa Pirkanmaan ja Hämeen seudun kunnassa on tällä hetkellä käsittelyssä valtuustoaloite, jossa esitetään kielikokeilun toteuttamista joko paikallisesti tai seudullisesti kielikokeilun mahdollistavan lainsäädännön valmistuttua. Myös seudulliseen kielikokeiluun olisi kiinnostusta monessa kunnassa, mikäli lähikunnat suhtautuvat asiaan myönteisesti.

– Jos esimerkiksi muutama Pirkanmaan ja Hämeen seudun kunta tulisi kielikokeilun piiriin, saataisiin kokeilun tuottamista tuloksista laaja-alaisempi käsitys verrattuna tilanteeseen, jossa kokeilu toteutettaisiin vain Itä-Suomessa. Tällöin muun muassa kiinan ja espanjan kaltaiset maailmankielet voisivat saada kokeilussa huomattavasti nykyistä laajemman jalansijan. Samalla kielikokeilusta saatavat kokemukset antaisivat monipuolisen kuvan lainsäädännön jatkovalmistelua ajatellen, toteaa perussuomalaisten kansanedustaja Sami Savio.

Lisätiedot:

Sami Savio

Kansanedustaja, diplomi-insinööri

045 2608 308

sami.savio@nulleduskunta.fi

Kirjoitettu 12.2.2016

Eduskunta myönsi – Sami Savio

Eduskunta myönsi vuodelle 2016 lisämäärärahan sisäisen turvallisuuden kohentamiseen hallitusohjelman mukaisesti. Valitettavasti sisäministeriössä valmistellussa ja tammikuun lopulla julkisuuteen tulleessa suunnitelmassa kuitenkin tähdätään 16 poliisiaseman sulkemiseen.

Pirkanmaalla karsintalistalla ovat Mänttä-Vilppulan, Ylöjärven ja Lempäälän poliisiasemat. Vaikka ne eivät ole poliisipartioiden lähtöpaikkoja, olisi asemien karsimisella vaikutusta kansalaisten turvallisuudentunteeseen. Myös asiointi lupa-asioissa vaikeutuisi. Sisäministeriön kaavailujen toteutuminen aiheuttaisi ongelmia erityisesti Pohjois-Pirkanmaalla pitkistä etäisyyksistä johtuen.

Viime vuoden lopulla sisäministerille esittämässäni kirjallisessa kysymyksessä (KK 387/2015 vp) tiedustelin keinoja, joilla poliisipartioiden saatavuus turvataan harvaan asutuilla alueilla. Saamassani vastauksessa viitattiin muun muassa Poliisihallituksen ehdotukseen, jonka mukaan uusia vastaanottokeskuksia ei jatkossa sijoitettaisi yli 30 kilometrin etäisyydelle lähimmästä poliisiasemasta.

Erityisesti Mänttä-Vilppulassa poliisiaseman sulkeminen olisi kuitenkin askel vastakkaiseen suuntaan, onhan kaupungissa iso vastaanottokeskus. Luonnollisesti poliisitoiminnan näkyvyys vaikuttaa lähialueen rauhallisuuteen muillakin paikkakunnilla.

Poliisiasemien sulkemisista syntyvät vuosittaiset kustannussäästöt olisivat koko maassa noin miljoona euroa. Summa on pieni verrattuna poliisitoimen noin 730 miljoonan euron toimintamenoihin. Laskelmaan ei myöskään sisälly rikosten ennaltaehkäisystä koituvia hyötyjä tai lupa-asioinnin vaikeutumisesta asiakkaille aiheutuvia kustannuksia.

Paljon suurempia säästöjä on saatavissa esimerkiksi maahanmuuton vetovoimatekijöitä karsimalla. Samalla turvapaikkahakemusten käsittelyyn tarvittavia poliisiresursseja vapautuisi runsaasti muihin toimintoihin.

Kirjoitettu 11.2.2016

Eduskunnassa käsiteltiin – Sami Savio

Eduskunnassa käsiteltiin tänään hallituksen esitystä, joka poistaisi humanitäärisen suojelun perusteella myönnetyn oleskeluluvan käsitteen lainsäädännöstä. Toteutuessaan lakiesitys yhdenmukaistaa Suomen turvapaikkakäytäntöjä yleiseurooppalaiseen suuntaan, sillä humanitäärisen suojelun perustetta käytetään harvassa EU-maassa. Humanitäärisen suojelun perusteella myönnettiin viime vuonna hieman yli sata oleskelulupaa, joten kyse ei sinänsä ole lukumääräisesti kovin suuresta muutoksesta. Rajusti kasvaneen turvapaikanhakijamäärän vuoksi määrä saattaisi tosin olla jatkossa huomattavasti suurempikin.

Periaatteelliselta kannalta kyse on joka tapauksessa ylimääräisten vetovoimatekijöiden karsimisesta ja yksi monista keinoista, joilla pyritään varmistamaan se, ettei Suomeen jatkossa kohdistu uutta turvapaikanhakijavyöryä ainakaan liiallisista vetovoimatekijöistä johtuen. Toki myös muita uusia maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaan liittyviä tiukennuksia tarvitaan. Perussuomalaiset tervehtivät näitä tiukennuksia ilolla.

Suomen tulee ottaa mallia mm. Tanskassa tehtävistä tiukennuksista ja kiristää maahanmuuttopolitiikkaansa vähintään yhtä tiukaksi kuin se on muissa Pohjoismaissa, mieluusti jopa tiukemmaksi. Kannustankin hallitusta kiirehtimään myös muita suunnittelemiaan maahanmuuttopolitiikan tiukennuksia.

Kirjoitettu 5.2.2016

Poliisiasemien lakkautuksista – Sami Savio

Poliisiasemien lakkautuksista saatavat hyödyt ovat kyseenalaisia

Eduskunta myönsi vuodelle 2016 lisämäärärahan sisäisen turvallisuuden kohentamiseen hallitusohjelman mukaisesti. Valitettavasti sisäministeriössä valmistellussa ja tammikuun lopulla julkisuuteen tulleessa suunnitelmassa kuitenkin tähdätään 16 poliisiaseman sulkemiseen.

Pirkanmaalla karsintalistalla ovat Mänttä-Vilppulan, Ylöjärven ja Lempäälän poliisiasemat. Vaikka ne eivät ole poliisipartioiden lähtöpaikkoja, olisi asemien karsimisella vaikutusta kansalaisten turvallisuudentunteeseen. Myös asiointi lupa-asioissa vaikeutuisi. Sisäministeriön kaavailujen toteutuminen aiheuttaisi ongelmia erityisesti Pohjois-Pirkanmaalla pitkistä etäisyyksistä johtuen.

Viime vuoden lopulla sisäministerille esittämässäni kirjallisessa kysymyksessä (KK 387/2015 vp) tiedustelin keinoja, joilla poliisipartioiden saatavuus turvataan harvaan asutuilla alueilla. Saamassani vastauksessa viitattiin muun muassa Poliisihallituksen ehdotukseen, jonka mukaan uusia vastaanottokeskuksia ei jatkossa sijoitettaisi yli 30 kilometrin etäisyydelle lähimmästä poliisiasemasta.

Erityisesti Mänttä-Vilppulassa poliisiaseman sulkeminen olisi kuitenkin askel vastakkaiseen suuntaan, onhan kaupungissa iso vastaanottokeskus. Luonnollisesti poliisitoiminnan näkyvyys vaikuttaa lähialueen rauhallisuuteen muillakin paikkakunnilla.

Poliisiasemien sulkemisista syntyvät vuosittaiset kustannussäästöt olisivat koko maassa noin miljoona euroa. Summa on pieni verrattuna poliisitoimen noin 730 miljoonan euron toimintamenoihin. Laskelmaan ei myöskään sisälly rikosten ennaltaehkäisystä koituvia hyötyjä tai lupa-asioinnin vaikeutumisesta asiakkaille aiheutuvia kustannuksia.

Paljon suurempia säästöjä on saatavissa esimerkiksi maahanmuuton vetovoimatekijöitä karsimalla. Samalla turvapaikkahakemusten käsittelyyn tarvittavia poliisiresursseja vapautuisi runsaasti muihin toimintoihin.

Kirjoitettu 1.1.2016

Vuosi 2015 – Sami Savio

Vaiherikas vuosi 2015 on nyt takana. Erityisesti alkuvuosi sujui hienosti ja syksystäkin selvittiin lopulta puolikuivin jaloin. Kiitos matkan aikana antamastanne tuesta, nyt on aika suunnata katse vuoteen 2016. Hyvää uutta vuotta!

Kirjoitettu 18.12.2015

Kysymys sisäministerille – Sami Savio

Jätin tänään sisäministerin vastattavaksi kirjallisen kysymyksen poliisien työturvallisuudesta heidän suorittaessaan virkatehtäviään vastaanottokeskuksissa sekä poliisitehtävien hoitamiseen tarvittavien resurssien riittävyydestä erityisesti harvaan asutuilla alueilla:

“Eduskunnan puhemiehelle

Suomeen on avattu vuoden 2015 jälkipuoliskon aikana lukuisia uusia vastaanottokeskuksia turvapaikanhakijoiden suuresta määrästä johtuen, osa niistä varsin nopeassa aikataulussa. Poliisi on antanut julkisuuteen tietoja, joiden mukaan se on joutunut selvittämään useita riitoja ja tappeluja vastaanottokeskuksissa syksyn ja alkutalven 2015 aikana. Osassa näistä tehtävistä poliisi on joutunut käyttämään myös voimatoimenpiteitä. Lahden Hennalassa sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa sattui marraskuussa välikohtaus, jossa miesjoukon piirittämä poliisipartio joutui pakenemaan uhkaavaa tilannetta kaasua ja patukkaa käyttäen.

Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtaja Yrjö Suhonen on esittänyt julkisesti huolensa poliisien turvallisuudesta erityisesti seuduilla, joilla vastaanottokeskusten ja poliisiasemien välinen etäisyys on suuri. Hänen mukaansa varsinkaan Itä- ja Pohjois-Suomen syrjäisimmille hälytyspaikoille ei läheskään aina saada riittävästi poliiseja. Sekä kansalaisten varsinaista turvallisuutta että heidän turvallisuudentunnettaan lisäisi varmuus siitä, että poliisi pystyy kaikkialla Suomessa suorittamaan saamansa virkatehtävät riittävän nopeassa aikataulussa.

Turvapaikanhakijoiden kasvanut määrä on lisännyt poliisien työtehtävien määrää esimerkiksi alkuvaiheen rekisteröinnin, tutkinnan, maasta poistamisen ja laitehankintojen muodossa. Nämä tehtävät toisaalta pienentävät poliisin muuhun toimintaan käytettävissä olevia voimavaroja. Hallitus on 8.12.2015 julkistamansa turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelman mukaan tehnyt päätöksen parantaa vastaanottokeskusten ja niiden ympäristön turvallisuutta. Vaikka hallituspuolueet ovat myös päättäneet lisätä sisäisen turvallisuuden määrärahoja, ovat poliisin nykyiset resurssit kuitenkin yhä valitettavan rajalliset.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Miten pystytään varmistamaan poliisien työturvallisuus heidän suorittaessaan virkatehtäviään vastaanottokeskuksissa ja miten poliisille tullaan takaamaan sekä vastaanottokeskuksissa suoritettavien että muiden poliisitehtävien hoitamiseen tarvittavat ympärivuorokautiset resurssit erityisesti harvaan asutuilla alueilla?

Kirjoitettu 21.11.2015

Perussuomalaisten vaikutus lainsäädäntöön – Sami Savio

Perussuomalaisten vaikutus lainsäädäntöön on merkittävä ja näkyvä

Perussuomalaisten kädenjälki on näkynyt loppusyksyn aikana vahvasti eduskunnan ja hallitukseksen toiminnassa. Vaikka ajat ovat vaikeat, on syksyn aikana tehtyjen päätösten painopistettä saatu suunnattua köyhimmän kansanosan kannalta oikeaan suuntaan.

Marraskuun alussa hallitus veti perussuomalaisten vaatimuksesta pois esityksensä ns. tehokkaan katumisen laista, joka olisi mahdollistanut verottajalle ilmoittamatta jätettyjen tulojen jälki-ilmoittamisen ilman rikosoikeudellista vastuuta. Samassa yhteydessä hallitus ilmoitti lisäävänsä ensi vuoden budjettiesitykseen määrärahoja harmaan talouden torjuntaa varten. Harmaan talouden torjunta on paitsi taloudellisesti kannattavaa, myös moraalisesti tärkeää. Kaavailtu hallintorekisteriuudistuskin laitettiin samoihin aikoihin jäihin, koska PS ei ollut valmis hyväksymään uudistusta. Lukuisat asiantuntijat olivat tätä ennen ilmaisseet huolensa mm. osakeomistusten piilottamiseen ja siitä seuraaviin väärinkäyttömahdollisuuksiin liittyvistä ongelmakohdista.

Marraskuun ehdottomasti kiperin vääntö aiheutui sote-uudistuksesta, jonka sisällöstä keskusta ja kokoomus päätyivät julkiseen riitaan. Perussuomalaisilla oli varsin aktiivinen ja ratkaiseva rooli sovun löytämisessä. Erityisesti sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä ja muut PS-neuvottelijat vaikuttivat asiantuntemuksellaan siihen, että tasa-arvoiset palvelut turvataan jatkossa ympäri Suomen riippumatta siitä, asuuko palveluiden käyttäjä isossa kaupungissa tai maaseutupaikkakunnalla. Uudistuksen yhteydessä karsitaan olennaisesti myös palvelurakenteeseen vuosikymmenien saatossa syntyneiden kuntayhtymien lukumäärää.

Moraalisesti kenties merkittävin saavutuksemme on eläkeläisten asumistuen säilyttäminen entisellä tasollaan. Ilman perussuomalaisten vastustusta eläkeläisten asumistuki olisi yhdistetty yleisen asumistuen kanssa. Alkuperäisen esityksen mukaan tämä olisi voinut pienentää eläkeläisten käteen jääviä kuukausituloja useilla kymmenillä euroilla. Eduskuntaryhmämme tuli vaikutusarvioiden perusteella siihen tulokseen, etteivät näin rajut leikkaukset pienituloiselta kansanosalta voi olla millään muotoa hyväksyttäviä. Suuri joukko eläkeläisiä huokaisi helpotuksesta päätöksestä kuultuaan, korotettiinhan samaan aikaan takuueläkettä 23 eurolla kuukaudessa. Myös YLE-veron maksamisesta vapautetaan kaikki alle 857 euroa kuukaudessa ansaitsevat henkilöt.

Yksityisen ja julkisen sektorin työntekijöiden yhdenvertaisuutta saatiin parannettua, kun perussuomalaisten vaatimuksesta hallitusohjelmaan kirjattu, kuntaliitoksissa aiemmin syntynyt lakisääteinen viiden vuoden irtisanomissuoja poistettiin laista. Pahimmillaan tästä oli aiheutunut jopa yli vuosikymmenen mittainen ketjuuntunut irtisanomissuoja kunnan henkilöstölle. Jatkossa toteutettavissa kuntaliitoksissa tehty lakimuutos mahdollistaa hallinnon tehostamisen.

Loppukuun aikana hyväksyy eduskunta vielä mm. pieni- ja keskituloisille suunnatun tuloveronkevennyksen. Se parantaa palkansaajien ostovoimaa noin 20 eurolla kuukaudessa. Samassa yhteydessä alennetaan lievästi ns. solidaarisuusveron alarajaa ja korotetaan hieman ylempää pääomaveroprosenttia. Tällä varmistetaan se, että verorasitus kohdistuu maksukyvyn mukaisesti ja pienilläkin työtuloilla on jatkossa aiempaa helpompaa tulla toimeen. Perussuomalaisten näkemyksen mukaan nämä ovat oikeansuuntaisia toimenpiteitä.

Suomen ja samalla koko Euroopan eittämättä suurin haaste kohdistuu maahanmuuttopolitiikan saamiseksi hallintaan. Schengen-alueen ulkorajojen vuotaessa on turvapaikanhakijoiden aalto suuntautunut myös Suomeen. Eduskuntaryhmä ja hallituksen PS-ministerit tekevät kovaa työtä karsiakseen mahdollisia vetovoimatekijöitä. Turvapaikanhakijoiden vastaanottorahan pienentäminen ja perheenyhdistämiskriteerien tiukentaminen ovat asioita, joihin tähtäämme nopealla aikataululla.

Eduskuntaryhmämme vaatii pikakäännytysten käyttöönottoa länsirajalla. Tärkeää on myös uudistaa Schengen- ja Dublin-sopimuksia siten, etteivät alueen ulkopuolelta tulevat turvapaikanhakijat pysty valitsemaan vapaasti maata, johon jättävät hakemuksen. Sopimukset on laadittu tilanteessa, jossa nykyisenkaltaista massamaahanmuuttoa ei ole osattu ennakoida, eivätkä ne siten sovellu nykytilanteen ratkaisemiseen. Perussuomalaiset tekevät tältäkin osin aktiivista työtä ja pitävät maahanmuuttopolitiikan yleistä kiristämistä ykköstavoitteenaan. Vain siten pystytään turvaamaan yhteiskuntamme turvallisuus ja taloudellinen vakaus myös tuleville sukupolville.

Kirjoitettu 18.6.2015

Hyvä ylöjärveläinen!

Kiinnostu kaupunkimme ja koko yhteiskuntamme yhteisten asioiden hoitamisesta.

Ollaan reilusti hyvällä asialla niin kotikaupunkimme kuin koko kansakuntamme puolesta. Perustyö tehdään aina ihmisten parissa ruohonjuuritasolla. Kuule kutsumme ja liity koko ajan kasvavaan joukkoomme. Olemme takuuvarmoja, että jokainen löytää itselleen sopivan paikan ja tehtävän Riveissämme. Voit tehdä niin sanottua kenttätyötä tai ottaa tähtäimeksi tulla luottamushenkilöehdokkaaksi ja edelleen ylöjärveläiseksi vastuunkantajaksi.

Meidän puolueellamme on selkeä aateperusta. Olemme aina ihmisen puolella ja kansan asialla. Väellemme suomalaisuus on voima.

Tutustu puolueeseemme ja sen toimijoihin tarkemmin

www.perussuomalaiset.fi