Perussuomalaisten valtuustoryhmän ryhmäpuheenvuoro talousarviovaltuustossa 6.11.2017

Arvoisa valtuuston puheenjohtaja, valtuutetut, virkamiehet ja hyvä paikalle saapunut yleisö!

Jälleen olemme siinä vaiheessa vuotta jolloin päätämme ensi vuoden talousarviota. En siis lähde tässä puheenvuorossa ottamaan nyt kantaa valtakunnanpolitiikkaan koskien sote- ja maakuntauudistusta, koska siitä tuskin on mitään suurta hyötyä kenellekkään, kun siitä ei ole vielä suurempaa varmuutta edes itse “suurilla päättäjillä”. Ja onhan tässä vielä eduskuntavaalitkin välissä.

Mutta asiaan:
Viime maanantaina 30.10.2017 kaupunginhallituksessa käsittelyssä oli kaupunginjohtajan talousarvioesitys ensi vuodelle. Tässä vaiheessa haluankin antaa kiitosta kaikille virkamiehille hyvin valmistellusta talousarviokirjasta. Tämä oli meille Ylöjärven Perussuomalaisille sellaisenaan hyväksyttävissä oleva esitys, kuitenkin poislukien kahdelle vuodelle esitettyt rahat Vanhaa Räikkää koskien 1,2 miljoonaa euroa.

Ajatelkaa mikä rahasumma ja millaiseen tarkoitukseen, varsinkin kun olemme aiemmin joutuneet tekemään kipeitä säästöjä. Mehän kaikki voidaan ymmärtää, että tuo rahasumma ei ole kuin alkusoittoa koko kustannuserästä mitä siihen joudumme tulevina vuosina hakkaamaan. Luulisi, että tällaisena aikana meillä olisi edes jotain talouskuria tässä salissa. Olettaisin meillä olevan paljon tärkeämpiäkin paikkoja kohdentaa tätä 1,2 miljoonaa, kuin tuo. Ymmärrän tosin asemakaavan asettamat rajoitteet jonka johdosta olette halunneet rakennusta suojella, mutta nekin olisi voitu kumota äskeisessä äänestyksessä. En myöskään ymmärrä sitä, miksi tämäkin maksu jää kokonaan veronmaksajien kontolle. Meillä Ylöjärvellä varmasti riittää näitä vanhoja rappeutuneita rakennuksia, joten olemmeko nyt valinneet sellaisen linjan, että ne kaikki kunnostetaan. Edelleenkään emme päättäjinä ole saaneet mitään virallista kuntoarviota Vanhasta Räikästä, mitä voisimme pitää pohjana tulevaan päätökseen, tai ainakaan itse en ole sellaista asiakirjaa nähnyt.

Palaisin vielä tuohon viime maanantain kaupunginhallituksen talousarviokäsittelyyn ja siellä tulleisiin muutosesityksiin, koskien sivistyspuolelle esitettyjä lisärahoja. Osalle meistä ryhmistä ei tunnu riittävän mikään, kun katselee rahasummia mitä esitettiin. Silloinen pohjaesityshän oli jo noin 500 000e enemmän, kuin mitä tällä kuluvalla vuodella on ollut käytössä. Itse ainakin olen ymmärtänyt seutuvertailuista, että meillä Ylöjärvellä voi koulut hyvin ja kestää vertailun. Nyt olevassa pohjaesityksessä sinne on tulossa vielä 200 000e lisää ja ilmeisesti vielä esitetään jostain ryhmästä runsaasti lisää euroja, joten haluankin kysyä mistä rahat otetaan näihin kaikkiin ja eikö mikään riitä?

Haluaisin antaa kiitosta ainakin omalta osaltani kaikille valmisteluun osallistuneille virkamiehille ja poliittisille päätöksentekijöille, että olemme Viljakkalaan saamassa vihdoin turvallisen koulutien lapsille eli kevyenliikenteenväylän Viljakkalan koulun ja Mannin välillä. Lisäksi kiitän myös, että saamme Viljakkalassa liikuntasalihankkeen nyt käyntiin.

Haluan kaikille valtuutetuille toivottaa hyvää talousarviokokousta ja tehdään yhdessä hyviä ja vastuullisia päätöksiä joista hyötyisi tasapuolisesti kaupunkimme veronmaksajat! Olemmehan saanet jo velankasvun taitettua muutamana vuonna peräkkäin vastuullisella päätöksenteolla.
Pidetään Ylöjärvi jatkossakin hyvässä kunnossa.

 

Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä

Puheenjohtaja Mauri Heiska

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa