TIEDOTE: Perussuomalaiset tyytyväisiä valtuuston päätökseen – Karhelle rakennetaan uusi koulu

TIEDOTE
JULKAISUVAPAA

Ylöjärven kaupunginvaltuusto piti kokouksen maanantaina 9.5.2022. Sisäilmaongelmista kärsivän Karhen koulun tulevaisuudesta käytiin yli kahden tunnin vilkas keskustelu. Yli 40 pidetyn puheenvuoron jälkeen valtuusto pääsi lopulta äänestämään kolmesta eri esityksestä ja lopputulos oli juuri se mitä perussuomalaiset ovat määrätietoisesti ajaneet – Karhelle rakennetaan kokonaan uusi koulu.

– Kunnolla tehty täysin uusi koulurakennus tulisi palvelemaan Karhella vuosikymmeniä nykyhetkestä eteenpäin. Karhelle on tulossa myös uusi kaava, joten ihmiset uskaltavat varmasti myös investoida sinne jatkossa, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mauri Heiska perusteli.

Karhen koulun rakenne-, kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus valmistui 24.1.2022. Tutkimus osoitti, että todettuja ongelmia ei voi poistaa kevyin korjaustoimenpitein, vaan ne edellyttävät laaja-alaista peruskorjausta.

– Tämän hetkisen tiedon mukaan väestörekisteri ennustaa, että oppilasmäärät Karhen koululla tulee vähenemään kahdeksalla oppilaalla seuraavan viiden vuoden aikana. Kaava yhdistettynä täysin uuteen kouluun tulee lisäämään Karhen vetovoimaa. Uskallan väittää, että oppilasmäärätkin saadaan tämän jälkeen nousemaan, kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Henrik Pajunen jatkoi.

Kaupunginhallituksen pohjaesitys valtuustolle oli, että Karhelle tehdään kokonaan uusi 750 neliön koulurakennus.

Ensimmäisessä äänestyksessä vastakkain olivat seuraavat muutosesitykset: Karhen koulun hanke toteutetaan siirtokelpoisena rakennuksena 10 vuoden leasing- ja lunastusoptiolla nykyisen koulun alueelle sekä Karhen koulu toteutetaan uudisrakennusvaihtoehdolla, huomioiden:

– väistötilajärjestelyt hankkeen kustannuksiksi vuoden 2022 talousarvioon lisätään 125 000 euroa käyttötalouteen ja 750 000 euroa investointeihin.

– vuoden 2023 määrärahatarpeet hankkeen johdosta huomioidaan vuoden 2023 talousarvion valmistelussa.

– nykyinen koulurakennus salkutetaan purettavaksi.

Toisessa äänestyksessä vastakkain olivat kaupunginhallituksen pohjaesitys ja edellä mainittu, lopulta kaupunginvaltuuston päätökseksi tullut esitys.

– Esillä olleista vaihtoehdoista kokonaan uuden koulurakennuksen ja uuden liikuntasalin taakse oli helppo kääntyä. Tällä vaihtoehdolla turvaamme opetuksen jatkumisen Karhella jopa vuosikymmeniksi eteenpäin. Myös asiassa esitetyt taloudelliset argumentit tukivat päätöstäni, teknisen lautakunnan puheenjohtaja Tomi Saaristo toteaa tyytyväisenä.

Ylöjärven Perussuomalaisten valtuustoryhmä on erittäin tyytyväinen päätökseen. Ylöjärvellä näytetään muulle maalle mallia, että kyläkouluja voidaan myös pelastaa, eikä aina ajaa alas. Pidetään huolta koko Ylöjärven kehittämisestä tasapuolisesti jatkossakin.

– Perussuomalaisten valtuustoryhmällä on ollut alusta asti yksimielisyys siitä, että opetuksen tulee ehdottomasti jatkua Karhella. Tänään oli erittäin hienoa huomata, ettei yksikään puolue ajanut opetuksen lakkauttamista Karhella, vaan ainoastaan toteutustavasta oli erilaisia näkemyksiä, perussuomalaisten valtuustoryhmä linjaa.

Kirjoitettu 10.5.2022

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa