Mitä hyödyimme ilmastolakosta? – Hannu Ruuska

Onko kukaan miettinyt tarkemmin mitä hyötyä viime viikon ilmastolakosta oli? Vaikuttiko se oikeasti mihinkään, jotta ilmastomuutos pysähtyisi? Ei. Se ainoastaan tapahtui, että maksoimme verorahoilla opiskelijoiden luvattomat poissaolot kouluista ja muutaman opettajan poissaolon myös.

Hampaattomaan nykyhallitukseen lakko ei vaikuta mitenkään eikä niillä ole asiasta kuin muutamia korulauseita ja näennäisiä toimia joilla lähinnä saadaan ajettua kotimaista tuotantoa alas. Hallituksessa vihreä siipi epätoivoissaan haluaa vähentää metsähakkuita ilmastomuutoksen torjumiseksi. Mikäli se jostain onnettomasta syystä menisi läpi, seurauksena metsä ikääntyy ja hiilinielu pienenee. Taas ammutaan omaan jalkaan.

Jos oikeasti haluaisimme vaikuttaa asiaan, niin muuttaisimme ostoskäyttäytymistä ja vähentäisimme halpatuontimaissa tuotettujen hyödykkeiden (elektroniikka, vaatteet, ruoka jne.) ostamista. Näiden tuotteiden tuottamisessa halpatuontimaissa ei sitouduta kestävään ympäristökehitykseen, mutta se ei tainnut ilmastolakkolaisten mieleen nousta siellä eduskuntatalon portailla.

Jos sen sijaan suosisimme kotimaista tai muussa kestävän kehityksen maassa tuotettuja hyödykkeitä, ilmoittaisimme ostoskäyttäytymisellä halpatuontimaille ettemme hyväksy niiden välinpitämätöntä tapaa toimia. Raha kuitenkin pyörittää liiketoimintaa näissä maissa ja sen virran pieneneminen pakottaa miettimään asioita. Näiden maiden teollisuus on se suurin ongelma johon pitäisi puuttua, mutta hallitus ei uskalla keikuttaa ulkomaan kaupan venettä.

Jos täällä pohjolassa laitetaan viimeisetkin tehtaat kiinni, verotetaan polttoaineet taivaisiin ja pakotetaan ihmiset hankkimaan sähköautoja, joiden akkujen tuotanto on ekologisesti kestämätöntä niin ei mene kyllä hyvin.

Eduskuntatalon portailla kylttien heiluttelu ei varmaan näissä maissa aiheuta muuta kuin korkeintaan naureskelua tyhmille suomalaisille jonka jälkeen laittavat seuraavan laivallisen (vaatteita, elektroniikkaa jne.) tulemaan Suomeen. Miettivät korkeintaan mihin seuraavan hiilivoimalan rakentavat, jotta se hyödyttäisi vientiin tekevän tehtaan tuotantoa mahdollisimman hyvin.

Kannattaisi ensin hieman miettiä asiaa isommassa mittakaavassa ennen kuin lähtee tunteenpalossa kylttiä heiluttamaan ja iskulauseita huutamaan. Se tosin on helppo ratkaisu, jonka jälkeen voi hyvillä mielin soittaa halpatuontimaassa valmistetulla puhelimella kavereille tehneensä urotekoja ja menee sitten kaupasta ostamaan myöskin halpatuontimaassa valmistetun uuden puseron lakossa tahriintuneen tilalle.

Hannu Ruuska
kaupunginvaltuutettu

Perussuomalaiset

Julkaistu Ylöjärven uutisissa 2.10.2019

Kirjoitettu 2.10.2019

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa