TIEDOTE: Ylöjärven Perussuomalaisten esitys luottamushenkilöiden kokouspalkkioiden leikkaamisesta ei saanut muilta puolueilta tukea – PS vaatii kaupungin edustusmenoja julkisiksi

TIEDOTE
JULKAISUVAPAA 8.6.2021

Ylöjärven Perussuomalaisten esitys luottamushenkilöiden kokouspalkkioiden leikkaamisesta ei saanut muilta puolueilta tukea – PS vaatii kaupungin edustusmenoja julkiseksi

Ylöjärven kaupunginvaltuusto piti tämän valtuustokauden viimeisen kokouksen maanantaina 7.6.2021. Perussuomalaisten tekemässä kokouksen ensimmäisessä muutosesityksessä esitettiin, että valtuustossa repliikki -ja kannatuspuheenvuoroon käytettävä aika olisi enintään kolme minuuttia.

– Jotkut valtuutetut tykkäävät puhua ummet ja lammet vähän asian vierestäkin. Olennainen asia pitäisi saada tiivistettyä kolmeen minuuttiin, jotta asioiden käsittelyä saataisiin joudutettua, ryhmä perusteli.

Esitys kaatui äänin 43-8, ainoastaan perussuomalaisten kannattaessa esitystä.

Kokouksessa käsiteltiin myös hallintosäännön päivittäminen. Perussuomalaiset jättivät vuosi sitten valtuustoaloitteen, jossa esitettiin poliittisesti valittujen luottamushenkilöiden palkkioiden leikkaamista 20 prosentilla. Koska aloitteeseemme ei ole tullut minkäänlaista vastausta, teimme muutosesityksen asiasta.

– Perussuomalaiset tekivät vuosi sitten aloitteen kokouspalkkioiden alentamisesta, mutta siitä ei ole kuulunut mitään. On todennäköistä, että Ylöjärven kaupunki joutuu lähivuosina sopeuttamaan talouttaan merkittävästi koronakriisin aiheuttamien tulonmenetysten vuoksi. Vallitsevassa tilanteessa erityisesti päättäjien on oltava vastuullisia ja toimittava esimerkillisesti.

Säästyneillä rahoilla ei Ylöjärven taloutta yksin pelasteta, mutta kokouspalkkioiden alentaminen antaisi kuitenkin selkeän viestin päättäjien halusta pitää huolta kaupungin taloudellisesta kantokyvystä.

Sillä välin kun perussuomalaisten jättämä valtuustoaloite kerää vuoden kaupungintalon pöytälaatikossa pölyä päälleen, vihreät saavat oman aloitteensa Pride-liputuksesta parissa päivässä kaupunginhallituksen esityslistalle ja sitä kautta äänestykseen.

Asiasta käydyn kiivaan keskustelun jälkeen esityksemme kaatui murskaluvuin 42-9, ainoastaan perussuomalaisten ja Katariina Sorvannon (Oikeudenmukainen yhteistyö) äänestäessä esityksen puolesta. Yksikään muu puolue ei halunnut leikata luottamushenkilöiden kokouspalkkioita.

Perussuomalaiset esittivät perään, ettei luottamushenkilöiden ansionmetysylärajaa nosteta, vaan se pidettäisiin nykyisellä tasolla. Esitys hävisi äänestyksessä 31-19, yhden keskustavaltuutetun äänestäessä tyhjää.

Perussuomalaiset jättivät myös valtuustoaloitteen kaupunginvaltuustolle,
jossa esitetään, että kaupungin poliittisen johdon sekä johtavien viranhaltijoiden edustuskulut saataisiin jokaisen kuntalaisen tarkistettavaksi.

– Politiikan luottamusta on jo vuosia nakertanut uutiset hyväveli-verkostojen yhteisten rahojen tuhlailusta. Ylöjärven kaupungin tulisi ottaa tiukka linja päättäjien sidonnaisuuksien julkisuuteen ja luottamushenkilöiden oman edun tavoittelun estämiseen.

Veronmaksajaa suututtavan rötöstelyn estämiseksi esitämme, että sekä poliittisen johdon että johtoryhmän viranhaltijoiden edustus-, matkustus-, ravintola-, kokouslounaat, taksi yms. kuitit tulee saada jokaisen kuntalaisen tarkistettavaksi.

Julkiset kuitit pitää olla varustettu lisätiedolla osallistujien nimistä ja perustelulla, miksi osallistujat syövät veronmaksajan rahoilla eivätkä omillaan. Lähtökohtana perussuomalaisilla on, että edustuslaskut eivät voi olla kohtuuttomia, eikä kukaan voi jatkuvasti käydä verorahoilla lounaalla ja näiden kuittien tulee olla julkisia, ryhmä perusteli.

Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä

Kirjoitettu 8.6.2021

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa