Vihreät ja demarit halusivat viedä syrjäseuduilta ambulanssit

TIEDOTE 3.6.2018
JULKAISUVAPAA

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto hylkäsi kokouksessaan 28.5. esityksen yhdenvertaisesta ensihoidosta eli sairaankuljetuksesta myös yöllä. Ainoastaan keskusta, perussuomalaiset ja vasemmistoliitto kannattivat esitystä yhtenä rintamana. Kokoomuksen ryhmä hajosi äänestyksessä. Kaikki vihreiden edustajat vastustivat esitystä, samoin demareiden edustajat yhtä esityksen kannattajaa ja kahta tyhjänpainajaa lukuun ottamatta.

Tällä päätöksellä neljä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntaa (Kihniö, Vesilahti, Juupajoki ja Kuhmoinen) sekä kaksi isoa kunnan osaa (Ylöjärven Kuru ja Sastamalan Mouhijärvi) saavat jatkaa haaveiluaan yöaikaan pelastavasta ambulanssista. Jos näillä alueilla sattuu onnettomuus, naapurikaupunki menettää keikalle sairaankuljettajansa useiksi tunneiksi. Ketjureaktiona isoja alueita voi olla tyhjänä ambulansseista.

Tämä on äärimmäisen riskialtis päätös, jolla tulee olemaan vakavia seurauksia. Ensihoidon saapuminen kohteeseen tulee viivästymään, samoin hoidon aloittaminen, mikä on ensiarvoisen tärkeää esimerkiksi sydän- ja aivoinfarktitapauksissa. Kunnat joutuvat maksamaan suuria summia viivästyneen ensihoidon takia, eikä tehohoito aina palauta ihmistä työkykyiseksi tai kotona itsenäisesti pärjäävää vanhusta takaisin kotikuntoiseksi. Ja mikä pahinta, viivästyneen hoidon saaminen saattaa johtaa jopa kuolemantapauksiin.

Tamperelaiset jyräsivät tässäkin asiassa pikkukuntien edustajien yli. Tämä on valitettavaa esimakua siitä, kuinka Ylöjärven ja etenkin sen haja-asutusalueiden asukkaiden asioita tullaan aikanaan hoitamaan maakuntavaltuustossa, jos sote- ja maakuntauudistus menee läpi eduskunnassa.

Ylöjärvellä on neljä edustajaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuustossa. Voisi kuvitella, että jokainen heistä puolustaisi omia kuntalaisiaan, tässä tapauksessa Kurun asukkaita. Keskustan Markku Mäki-Ventelä ja kokoomuksen Pasi Takala toimivatkin esimerkillisesti asiassa.

Samaa ei valitettavasti voi sanoa vihreiden ylöjärveläisestä kaupunginvaltuutetusta Terhi Itvolasta, joka äänesti esitystä vastaan. Ilmeisesti vihreiden mielestä haja-asutusalueiden asukkailla ei ole niin suurta merkitystä ja he ovat toisen luokan kansalaisia. Ihmettelemme suuresti, haluavatko vihreät ja demarit todellakin ihmisten joutuvan vakavaan hengenvaaraan ja ymmärtävätkö he päätöksensä seuraukset. Kuka ottaa vastuun, jos joku loukkaantuu vakavasti tai pahimmassa tapauksessa jopa menehtyy?

Kehotammekin kaikkia kuntalaisia miettimään tarkasti, mitä puoluetta ja ketä ehdokasta aikanaan äänestätte maakuntavaltuustoon. Ylöjärveläisen ehdokkaan äänestäminen ei ole automaattinen takuu siitä, että ehdokas tulisi puolustamaan oman kaupunkinsa asukkaita maakuntavaltuustossa.

Me perussuomalaiset emme hyväksy sitä, että ihmisiä aletaan pisteyttää heidän asuinpaikkansa perusteella. Tulemme jatkossakin puolustamaan ankarasti myös haja-asutusalueiden asukkaita ja vaatimaan oikeudenmukaista kohtelua kaikille ihmisille heidän asuinpaikastaan riippumatta. Erityisesti silloin, kun on kyse heidän turvallisuudestaan ja terveydestään.

Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä
Ylöjärven Perussuomalaiset ry

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa