Vielä hallituksen joululahjoista – Tomi Saaristo

Jussi-Pekka Ahosen, hallituksen joululahjoista kirjoittama populistinen kirjoitus Ylöjärven Uutisissa  16.12 ihmetytti.  Ahonen kirjoittaa, että hallituksen linjauksen mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelumaksujen enimmäismäärät nousevat 30 prosenttia 1. tammikuuta 2016. Kirjoittaja on tästä huolissaan, mutta kertoo kuitenkin perään totuuden, että asiakasmaksujen periminen ja maksujen määrittely kuuluvat kunnille. On myös monta muuta asiaa, joista kunnan omat päättäjät tekevät ratkaisunsa hallituksen ja eduskunnan antamien rajojen puitteissa.  Kunnallista liikkumavaraa on nyt  vain lisätty  ja demokraattisilla vaaleilla valitut henkilöt  tekevät päätökset  asioista kunnissa.  Kirjoittaja on näin ollen siis myös itse päättämässä, korotetaanko sosiaali- ja terveydenhuollon palvelumaksuja Ylöjärvellä.

Esimerkkinä edellä mainitusta,  Ahonen käyttää Ylöjärven kaupungin hoitajamaksun käyttöönottoa marraskuun 2015 alussa. Vertaus ontuu pahasti, koska asioilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Kuten sanottu, kyseinen asetus ei ole tullut edes vielä voimaan, niin miten sitä siis voitaisiin soveltaa Ylöjärvellä jo nyt? Kirjoittajan kannattaa myös muistaa vertauskuvaa käyttäessään, että hänen edustamansa puolueen, SDP:n jäsenet ovat olleet hyväksymässä Ylöjärven kaupungin käyttöönottamaa hoitomaksua perusturvalautakunnan kokouksessa 13.10.2015. Pöytäkirjan mukaan kukaan kyseisen puolueen edustajista ei ole vastustanut maksun käyttöönottoa.

Joululahjoista puheen ollen, Ahosen edustama SDP, on yrittänyt kahtena viime vuonna  antaa ylöjärveläisille joululahjaa, esittämällä  tuloveroprosentin korotusta sekä vuoden  2013  että  2014 lopussa. Tämä korotus olisi heikentänyt  myös hänen mainitsemiensa, pienituloisten asemaa. Tämän joululahjan antaminen ei kuitenkaan ole onnistunut ,johtuen siitä, että enemmistö kaupungin valtuuston jäsenistä on vastustanut esitystä äänestyksissä.

Rauhaisaa joulua!

Tomi Saaristo

Kaupungin hallituksen jäsen, valtuutettu(PS)

Ylöjärvi

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa