Työehtojen polkemisella ja maahanmuuton lisäämisellä ei suomalaisten syntyvyyttä nosteta – Henrik Pajunen

Olen jo pitkään seurannut huolestuneena uutisointia suomalaisten alhaisesta syntyvyydestä, joka on tällä hetkellä hälyttävällä tasolla. Kun katsotaan tilastoja taaksepäin, pitää mennä aina nälkävuoteen saakka, jotta löytää ajankohdan jolloin lapsia syntyi vähemmän kuin viime vuonna.

Nyt pitäisi jo hälytyskellojen soida lujaa ja miettiä syitä. Niitä on varmasti monia eikä asiaan löydy helppoa ja yksinkertaista ratkaisua. Mutta tilannetta ei ainakaan helpota Sipilän hallituksen kaavailema törkeä suunnitelma heikentää alle 30-vuotiaiden yli 3 kuukautta työttömänä olleiden henkilöiden työehtoja. Jos tämä suunnitelma toteutuu, pätkätyöt tulevat lisääntymään rajusti. Jatkuvassa taloudellisessa epävarmuudessa oleminen aiheuttaa turvattomuuden tunnetta ja stressiä. Jos ihminen joutuu jatkuvasti miettimään jatkuuko työt enää muutaman viikon päästä, tämä ei ainakaan houkuttele nuoria perustamaan perheitä yhtään enempää. Asuntolainan saamisesta ja muusta puhumattakaan.

Suomalaisen duunarin kurittaminen Sipilän hallituksen toimesta ei ole mitään uutta. Keskustan ja etenkin kokoomuksen märkä päiväuni, eli ulkomaisesta tarveharkinnasta luopuminen olisi suora nyrkinisku suomalaisen työmiehen ja naisen naamaan. Kokoomus saisi tietenkin jo pitkään haaveilemansa halpatyömarkkinat, mutta samaa näyttää haluavan myös vasemmistoliiton Anna Kontula, joka teki asiasta lakialoitteen viime vuonna. Tämä johtaisi väistämättä suomalaisten duunarien palkkojen laskuun. Hän on totisesti suomalaisen työläisen asialla.

Väkilukumme muuten kasvoi viime vuonna ainoastaan maahanmuuton avulla. Viime aikoina onkin alkanut putkahdella uutisia, että tähän on olemassa kuulemma yksi ratkaisu: tarvitsemme lisää maahanmuuttoa. Tämä ei lohduta itseäni lainkaan. Päinvastoin.

Jos tämä on se ainoa ratkaisu ongelmaan, niin joku viisaampi voisi laskea kuinka kauan kestää, kun viimeinen kantasuomalainen sammuttaa ne kuuluisat valot?

Henrik Pajunen

kaupunginvaltuutettu, ps.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa