Räikän kunnostuksesta pidettävä kiinni, mutta ei kaupungin verotuloilla – Hannu Ruuska

On hienoa, että Räikkä nousi keskusteluun 28.6 pääkirjoituksessa, vaikka väittämät siinä ovat yhtä vesitiiviitä kuin vaarivainaan vanha puuvene, joka pysyi pinnalla vain äyskäröimällä vettä pois veneestä koko ajan. Vene on muuten hävitetty jo ajat sitten.

Kaupungin rahankäytön kannalta ainoa järkevä liike on purkaminen tai luopuminen rakennuksesta. Ylöjärven Perussuomalaiset jättivät tätä koskevan aloitteen kesäkuun valtuustossa. En pitäisi sitä mitenkään outona, vaikka Pro Räikkä ottaisi omistukseen vanhan rakennuksen ja kaivaisi omasta kassasta rahat kunnostukseen ja ylläpitoon. Pro Räikkä on tähän mennessä ainoastaan yrittänyt ohjailla kaupungin verotuloja lahoon rakennukseen ja yhdistyksen olisi nyt aika oikeasti tehdä jo muutakin kuin käydä veronmaksajien kukkarolla niiden tietämättä. Tämä yhdistys edustaa promillea kaupungin väestöstä ja korkeintaan sama määrä ihmisiä tulisi käyttämään vanhaa Räikkää säännöllisesti.

Muutetaanpa esimerkiksi tämä Räikästä aiheutuva 1,2 miljoonan remonttikustannus samantapaiseksi laskuksi kuin hulevesimaksu, jaetaan tasan jokaisen ylöjärveläisen asukkaan kesken ja lähetetään puutarhakaupunkimme joka kotiin. Kyllä siinä riemu repeisi, kun nelihenkisen perheen kotiin tulisi 146,28 euron lasku vanhan Räikän remontista ja maksuaikaa 10 päivää. Kaupugintalon puhelinvaihde saattaisi sen jälkeen olla muutaman viikon tukossa, kun kiukkuiset kuntalaiset soittelisivat laskusta. Nyt sama summa vaivihkaa otetaan veron muodossa jos annamme sen virheen tapahtua. Tämän jälkeen edelleenkin Viljakkalan koululaisilta puuttuisivat kunnolliset liikuntatilat. He varmaan osaavat arvostaa tämänkaltaisen rahankäytön tosi korkealle.

Joku väittää, että remontin jälkeen olisi hienot kokoontumistilat kaupunkilaisten käytössä. Kyllähän ne varmaan sisältä sillä rahalla hienot olisivat, mutta pidetään mielessä se, että ylimääräisiä tilojahan meillä ennestään on jo niin paljon, että joudutaan purkamaan ja myymään kuten kaupunginvaltuusto on linjannut kaupungin omistamien rakennusten salkutuksessa. Käytetään olemassa olevia tiloja mielummin eikä korjata kalliilla rahalla hyödytöntä ylläpidettävää tyhjää tilaa lisää. Tämänkaltaisesta toiminnasta tulee lähinnä mieleen vertaus miehestä joka meni autokauppaan ostamaan mersua ja kaupanteon jälkeen ajoi ladalla kaupasta ulos josta oli maksanut mersun hinnan. Vasemmiston kannattajat saattavat ajatuksesta kyllä pitää.

Se on myös hyvä huomioida luottamustoimissa toimiville vanhaa Räikkää koskevissa äänestyksissä, että pidän eettisesti ainoana oikeana ratkaisuna Pro Räikän jäsenten jääväävän itsensä Räikkää koskevissa äänestyksissä, koska niillä on ns. ”oma lehmä ojassa”. Toisenlaista äänestyskäyttäytymistä voi yrittää joku puolustella, mutta se ei tällaisen maallikon oikeustajuun sovi.

Hannu Ruuska
kaupunginvaltuutettu

Julkaistu Ylöjärven uutisissa 12.7.2017

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa