Pidetään järki ja vastuullisuus mukana päätöksenteossa Vanhasta Räikästä – Hannu Ruuska

Luin 12.4 Ylöjärven Uutisista artikkelin Vanhan Räikän kunnostamissuunnitelmista. Siinä Pro Räikkä -yhdistyksen edustajat avoimesti hehkuttivat kaupungilta saatavaa 1,2 miljoonan kunnostusrahaa. Tämä on mielestäni nykykielellä sanottuna disinformaatiota. Tästä ei ole tehty lopullista päätöstä ja asia on vasta investointisuunnitelmassa. Suunnitelmia voidaan muuttaa ja tässä kohtaa se on enemmän kuin järkevää. Suurin osa ylöjärveläisistä vastustaa rahan tuhlaamista tähän rakennukseen ja vain pieni, äänekäs joukko on saanut kohtuuttoman suuren jalansijan tässä asiassa tämän rakennuksen suhteen. On edesvastuutonta tuhlata verorahoja rakennukseen, joka jo vuonna 1967 asemakaavassa oli merkitty purettavaksi.

Jokainen voi omia rahojansa käyttää miten lystää, mutta yhteisien rahojen käytössä pitää olla järki ja vastuullisuus mukana. Ei voi kauppaankaan kävellä, lastata ostoskärryä täyteen ja poislähtiessä vain sanoa, että seuraava maksaa. Ironista tässä on myös se asia, että vaalien aikaan suuresti ääntä koulutussäästöistä pitänyt puolue on vahvasti edustettuna tässä Vanhan Räikän kunnostuksessa. Se on vaan niin helppoa leikkiä toisten rahoilla ilman huolta huomisesta. Ohjataan tämä summa mielummin Viljakkalan koulun liikuntatilojen kunnostamiseen joka kaipaa kiireellisesti parannusta. Koulun liikuntatilat ovat niin pienet ettei sisäliikuntatunteja voi koko luokalle pitää ja huonon kelin sattuessa ei ulkoliikuntaakaan voi järjestää. Se olisi kerrankin järkevää rahankäyttöä ja menisi oikeaan kohteeseen. Kumma ettei tästä asiasta sama puolue ole pitänyt mitään ääntä, vaikka kouluasiaahan tämänkin on.

En vastusta tämän rakennuksen kunnostamista, mutta sen kunnostamiseen ja ylläpitoon ei saa tuhlata kaupungin rahoja. Parempi ratkaisu on edelleen se, että luovutetaan rakennus Pro Räikkä –yhdistykselle, joka sen jälkeen vastaa koko rakennuksesta omin varoin. Sen jälkeen he voisivat reilusti paukuttaa henkseleitä, kun pitävät omin voimin ja omin varoin rakennusta pystyssä. Nyt se on aika valheellinen kuva, jos yhteisillä verovaroilla pönkittävät purkukuntoista rakennusta ja kehuvat kuinka saavat aikaiseksi. Mielestäni en ole yhtään talkoolaista nähnyt oikeasti tekemässä mitään kunnostustyötä rakennuksessa. Lattian lakaisua en laske kunnostustyöksi. Mikäli tämä järjestely ei onnistu, haetaan suojelupäätöksen purkua ja saatetaan loppuun 1967 kaavassa suunniteltu toimenpide.

Ylöjärvellä on paljon vanhoja rakennuksia joita ylläpidetään yhdistysten varoilla ja talkoovoimilla. Esimerkiksi valtaosa vanhoista seurataloista toimii tällä periaatteella ja on hatunnoston paikka näille ihmisille jotka tekevät pyyteetöntä työtä kaikessa hiljaisuudessa. Samalla Vanhan Räikän holtittoman rahanjaon periaatteella jokaiselle seuratalolle pitäisi jakaa 300 000 eur/talo ja tämän jälkeen joka vuosi 30 000 euron summa käyttökuluihin. Miettikääpä sitä.

Hannu Ruuska

kaupunginvaltuutettu

Julkaistu Ylöjärven uutisissa 26.4.2017

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa