Perussuomalaiset yrittävät edistää Mutalan kevyen liikenteen väylän toteutumista sekä kunnallisella että valtakunnallisella tasolla

Mutalaan on jo kymmeniä vuosia yritetty saada kevyen liikenteen väylä tuloksetta. Asia on edelleen pinnalla ja herättää keskustelua. Asiaa ovat ajaneet aktiivisesti mm. Mutalan alueen asukasyhdistys ja Mutalan koulun vanhempainyhdistys. Tehdyn tutkimuksen mukaan kevyen liikenteen väylä onkin alueen asukkaiden suurin toive. Perussuomalaiset ovat tarttuneet asiaan sekä kunnallisella että valtakunnallisella tasolla, jotta hanke saataisiin toteutettua.

Perussuomalaiset tekivät toukokuussa ympäristölautakunnassa esityksen, jossa esitettiin Mutalan kevyen liikenteen väylään 25 000 euroa suunnittelurahaa. Esitys meni lopulta läpi äänestyksen jälkeen ja se on nyt kirjattu kaupungin maankäytön ja palveluiden suunnittelu- ja toteutusohjelmaan. Seuraavaksi asia pitää saada eteenpäin kaupunginhallituksessa ja valtuustossa.

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Sami Savio teki tiistaina 5.6. eduskunnassa toistamiseen lisätalousarvioaloitteen, jossa esitetään myönnettäväksi valtion määrärahaa Mutalan kevyen liikenteen väylän rakentamiseen Sorvajärventien ja Susikiventien välille. Savio perustelee aloitteessaan kevyen liikenteen väylän parantavan huomattavasti alueen liikenneturvallisuutta, erityisesti alueen lasten koulumatkojen turvallisuutta. Ne ovat tällä hetkellä paikoitellen jopa hengenvaarallisia.

Savio jätti kesäkuussa eduskunnassa myös toisen lisätalousarvioaloitteen. Siinä esitetään määrärahaa kantatie 65:n perusparannuksen suunnitteluun ja aloittamiseen välillä Kyrönlahti – Virrat. Kyseessä on ainoa Ylöjärven halki pohjois-eteläsuunnassa kulkeva valtatie, jonka läpi kulkee suuret määrät rahtiliikennettä ihmisten lisäksi. Perusparannus lisäisi huomattavasti liikenneturvallisuutta, olisi iso piristys yritystoiminnalle, auttaisi Elovainion liikealuetta ja lisäisi Ylöjärven vetovoimaa myös asuinpaikkaa etsiville.

Savio tulee esittämään syksyllä myös Takamaan kevyen liikenteen väylälle suunnittelurahaa, jotta hankkeen kustannukset saataisiin tietoon.

Perussuomalaisten määrätietoinen työ kaikkien ylöjärveläisten hyväksi jatkuu. Odotamme saavamme aikanaan tukea kaupunginhallituksessa ja valtuustossa Mutalan kevyen liikenteen väylän rahoitukselle, onhan kyseessä alueen asukkaiden viihtyvyys ja ennen kaikkea heidän turvallisuutensa. Kehotamme myös kaikkia asiasta kiinnostuneita seuraamaan silmä tarkkana, kuinka molempien hallituspuolueiden pirkanmaalaiset kansanedustajat äänestävät kesäkuussa Savion jättämien lisätalousarvioaloitteiden kohdalla. Viime kerralla jokainen heistä valitettavasti äänesti esityksiä vastaan. Jokainen voi vain arvailla syitä. Ehkä se johtui siitä kuuluisasta arvopohjasta?

Perussuomalaisten Ylöjärven valtuustoryhmä

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa