Lähijunaliikenteeseen kannattaa panostaa – Perussuomalaisten valtuustoryhmä

TIEDOTE 24.11.2021
Julkaisuvapaa

Lähijunaliikenteeseen kannattaa panostaa

Ylöjärven Perussuomalaisten valtuustoryhmä kannattaa lähijunaliikenteeseen vahvaa panostamista. Nyt meidän täytyy ottaa ensiaskeleet sujuvan kulkuyhteyden rakentamisessa Ylöjärveltä Tampereelle kaavoittamalla lähijuna-asemalle ja liityntäpysäköinnille tilaa Asemantielle. Puutavaraterminaalin Lakialaan siirtymisen jälkeen saamme rakennettua nopealla aikataululla seisakkeen ja pysäköintialueen. Tähän valtio osallistuu yleensä 50 prosentin tuella.

Samalla on myös huomioitava koulutuskeskus Valon tarpeet ja toteutettava kevyen liikenteen ylikulku radan Valon puolelle. Tämä tukee erinomaisesti myös tulevia tarpeita Valon laajentuessa opiskelijamäärän kasvun myötä. Radan ylikulku on myös hyvä jatkumo tulevaisuudessa Valon kohdalta kantatie 65:lle rakentuvalle kevyen liikenteen ylikululle.

Elovainion alue piristyy, kun työmatkalaiset poikkeavat ostoksille vieressä oleviin paikallisiin liikkeisiin. Saamme näin tuettua aluetta ja paikallisia yrityksiä, joka on jäänyt vähälle huomiolle, vaikka liiketarjonta on hyvä. Pidetään huolta myös olemassa olevista yrityksistä, alueelle tulevien uusien yrityksien lisäksi.

2. raiteen toteutuessa meidän on toteutettava seisake ylikulkuineen myös Teivoon, jolloin tulee lisää matkustajapotentiaalia rakentuvalta Teivon asuinalueelta ja tuemme samalla alueen yritysten työvoiman liikkumista. Tulevaisuudessa myös Mäkkylän ja Vihattulan alueet rakentuvat, jolloin niiden joukkoliikennöintiä seisake mainiosti palvelee.

Tamperetta palvelisi mainiosti, jos Santalahteen ja Tampellaan tulisi lähijunaseisakkeet. Niillä matkustajilla olisi mahdollista vaihtaa raitiovaunuun tarvittaessa ilman pakkoa matkustaa Rautatieasemalle saakka. Lähijuna- ja raitiovaunuliikenne tukee toisiaan – Tampereen puolella. Siellä matkustajakapasiteetti on hyvä ja sujuvan liikennevälineen vaihdon myötä keskusta-alueella liikkuminen on helppoa ja nopeaa. Tämä houkuttelee ja lisää matkustajapotentiaalia entisestään.

Meillä on nyt omissa käsissä kaikki avaimet nykyisen ja rakentuvan rautatieliikenteen raidekapasiteetin kautta onnistuneeseen joukkoliikennöintiin nyt ja tulevaisuudessa järkevällä kustannustasolla. Pidetään yli puoluerajojen huolta, ettemme jää siitä kyydistä pois.

Ylöjärven Perussuomalaisten valtuustoryhmä

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa