Kulttuuriharrastamisen kova hinta – Toni Kolehmainen

Arviolta 1,2 miljoonaa euroa maksavan vanhan Räikän kunnostushankkeen peruminen tai vähintäänkin lykkääminen olisi kuntalaisten kannalta järkevin ratkaisu. Samaisen rahan siirtäminen kuntalaisille tärkeisiin hankkeisiin, kuten esimerkiksi kulttuuri- ja liikuntamahdollisuuksien kehittämiseen tai tiestön ylläpitämiseen olisi järkevämpää ja edistäisi koko kaupungin hyvinvointia. Ei ainoastaan pienen ja äänekkään marginaaliryhmän voimakastahtoista kulttuuriharrastamista vanhan rakennuksen juurella. Kulttuurille ja yhdistystoiminnalle voidaan tarjota muita ja paljon toimivampia tiloja, kuten esimerkiksi vuonna 2012 rakennettu Koulutuskeskus Valo.

Kaikista kovimmassa vimmassa vanhan Räikän kunnostamista on ajanut perusopetuksen sopeutustoimilla vaalivoittoon ratsastanut vihervasemmisto, vaikka Ylöjärven Uutisten vaalikoneen perusteella, noin 83 prosenttia kaikista vaalikoneen täyttäjistä puolueesta riippumatta oli koulutusleikkauksien luopumisen kannalla lähitulevaisuudessa. Veronmaksajien selkänahasta kupatuilla rahoilla on helppoa hurskastella ja ostaa itselleen ns. mukavan ihmisen mainetta.

Suurimmalla osalla ylöjärveläisistä ei ole mitään tunnesidettä vanhaa Räikkää kohtaan. Toisin oli esimerkiksi työväentalon kohdalla, jonka samainen vihervasemmisto antoi rapistua ja lopulta purkaa. Työväentaloa ei olisi pitänyt purkaa, koska sillä oli monelle kuntalaiselle symbolista arvoa. Jos jääkiekossa annetaan väärä tuomio, ei sitä pidä paikata jättämällä seuraavaa tuomiota antamatta.

Vanhan Räikän kohdalla oikea ratkaisu olisi hakea suojelupäätöksen purkamista. Näin saisimme myös strategisesti tärkeälle alueelle kaavoituksen kautta uutta elinvoimaa ja säästettyjä ylipäätään resursseja Ylöjärven kehittämiseen. Tässä olisi nyt vihervasemmistolla oiva paikka osoittaa selkärankaa ja ajaa hankkeesta luopumista, jolloin talouteen jäisi enemmän liikkumavaraa. Verojen nostaminen ja velka-asteen lisääminen ei ole selkärankaista toimintaa. Raha ei kasva puussa.

Toni Kolehmainen

Kaupunginvaltuutettu

Julkaistu Ylöjärven uutisissa 17.5.2017

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa