Ilmastotekojen kaksinaamaisuus – Janne Selin

Olen suuresti ihmetellyt ilmastotoimien kaksinaamaisuutta.

Suomessa leikataan rajusti turpeen energiakäyttöä ilmastosyihin vedoten. Samaan aikaan valtio-omisteiset Fortum ja Finnfund mellastavat Ruandan turvesoilla. Suomessa turpeen alasajo luo työttömyyttä ja ajaa monet yrittäjät taloudelliseen ahdinkoon. Ruandassa taas luodaan turpeella uusia työpaikkoja ja hyvinvointia.

Edellä mainitut yhtiöt ovat mukana Hakan-Quantum Power Plant -voimalahankkeessa, jonka on tarkoitus saada polttoaineensa 4 200 hehtaarin turvesuosta. Suosta riittää nostettavaa seuraavaksi kolmeksikymmeneksi vuodeksi.

Suomalaista veronmaksajaa kuritetaan verojen nostamisella ilmastotoimien varjolla ja samaan aikaan osallistutaan Afrikassa jättimäiseen 80 megawatin turvevoimalahankkeeseen.

Turpeen alasajo ei myöskään vähennä kokonaispäästöjä, sillä sen seurauksena alkaa hakeralli ulkomailta.Siinäpä ympäristötekoa kerrakseen. Alasajolla ei saavuteta ympäristötavoitteita, työpaikkoja kyllä menetetään.

Ilmastoteot ovat tärkeitä ja niitä pitää tehdä harkiten. Tämä ei ole oikea tapa. Tässä yhteydessä hiilineutraali Suomi kuullostaa lähinnä huvittavalta.

Välillä tuntuu että oikea käsi ei tiedä mitä vihervasen tekee.

Janne Selin
yrittäjä, kuntavaaliehdokas
Perussuomalaiset

Julkaistu Ylöjärven uutisissa 17.2.2021

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa