Hei! Nyt kaikki kyytiin vai eikö sittenkään? – Toni Kolehmainen

Ylöjärvelle saapuneessa ratikkakeskustelussa on helppoa hypätä kannattajien kyytiin, mutta hankkeen tuoma lisävelkaantuminen ja ylipäätänsä vastuullinen talouskeskustelu ovat toistaiseksi jääneet ratikkakiiman jalkoihin. Näin siitäkin huolimatta, että käymme muiden asioiden (mm. perusopetuksen ryhmäkoot sekä tieverkoston kunto) osalta jatkuvaa keskustelua siitä, ettei asukaskohtainen velkamäärä enää kasvaisi.

Kaikki tietävät, että ratikan kustannukset ovat massiiviset ja massiivisina ne pysyvät vielä valtiolta saatavien mahdollisten tukienkin jälkeen. Rataverkoston kustannukset ovat yksi osa, jonka päälle tulevat jatkuvat ylläpitokustannukset liikennöintikuluineen. Hankkeen keskeisinä hyötyjinä ovat rakentamisesta vastaavat suuret rakennusliikkeet ja heidän poliittinen lähipiirinsä. Avoimena kysymyksenä on myös se, tuleeko verkostoa käyttämään myöhemmin jokin yksityinen taho, jolloin kuntalaiset maksavat rakentamisen, mutta mahdolliset voitot käärii yksityinen liikennöitsijä.

Ratikka tavoittelee liikehdintään Tampereen suuntaan, kun taas meidän keskeinen tehtävämme olisi kehittää palveluita ja luoda työpaikkoja Ylöjärvelle. Tampereen himoitseman jättihankkeen rahoittaminen ylöjärveläisten verorahoilla ei ole vastuullista saatikka järkevää. Ilmaista rahaa ei ole tarjolla kuntataloudessakaan.

Toni Kolehmainen

kaupunginvaltuutettu, ps.

Julkaistu Ylöjärven uutisissa 23.5.2018

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa