Eiköhän olisi viisainta työllistää ensin suomalaiset työttömät – Sami Savio

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) sanoi Talouselämän haastattelussa, että Suomeen tarvitaan lisää maahanmuuttajia. Perussuomalaisten kansanedustaja Sami Savio on asiasta toista mieltä.

– Olen havaitsevinani pientä ristiriitaa Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren puheissa. Talouselämän haastattelussa hän kertoo haluavansa Suomeen huomattavasti lisää maahanmuuttajia työvoimapulaa helpottamaan.

– Toisaalta hän kuitenkin vaatii valtiolta lisää tukea pääkaupunkiseudun kunnille, sillä Vapaavuoren omin sanoin ”kotouttaminen vaatii isoissa kaupungeissa paljon resursseja”. Ja niitä kokoomus ja valtiovarainministeri Orpo hallituksessa ollessaan myös tarjoavat, Savio kirjoittaa Facebookissa.

Haaveileeko Vapaavuori halpatyömarkkinoista?

Savio ihmettelee Vapaavuoren lausuntoa.

– Eiköhän olisi viisainta työllistää ensin suomalaiset työttömät ja katsoa sitten, odottaako paljonkin työtä vielä tekijäänsä – ellei Vapaavuoren todellinen mutta ääneen lausumaton tavoite ole luoda Suomeen halpatyömarkkinat ja polkea samalla rajusti suomalaisten työehtoja suurpääoman hyväksi.

Työntekijöiden ei tarvitse osata suomea

Vapaavuoren mielestä esimerkiksi ravintolahenkilökunnan ei tarvitse pääkaupunkiseudulla osata suomea.

– Ei tietenkään tarvitse. Jos asiakkaat eivät pidä henkilökunnan kielitaidosta, he voivat mennä muualle, Vapaavuori täräyttää Talouselämässä.

Sami Savio

kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa