Avointa ja vastuullista päätöksentekoa – Tomi Saaristo

Vaalikampanjat ovat täydessä vauhdissa ja ehdokkaat yrittävät parhaansa mukaan saada äänestäjiä puolelleen. Ajattelin tuoda omia mielipiteitäni mukaan soppaan…
Parin viimeisen kuukauden aikana eniten keskustelua on herättänyt koulutus ja siihen myönnetyt määrärahat. Vihreät, Jussi Kytömäen johdolla ovat rummuttaneet Ylöjärven uutisissa ja sosiaalisessa mediassa maailmanlopun meininkiä: kuinka peruskoulutus suunnilleen ollaan ajamassa alas, ryhmäkoot kasvavat valtaviksi ja opetustunnit vähenevät.

Vihreiden ehdokas, Minna Sorsa kirjoittaa omassa vaaliblogissaan:”koulujen resursseja on ajettu alas”. Sanalla”alasajo”, tarkoitetaan mielestäni jonkin instanssin, työpaikan, tehtaan, tms. lopettamista/sulkemista. Ollaanko nyt Vihreiden mielestä Ylöjärven koulujen resursseja ajamassa alas tai lopettamassa?
Vastaan heille, että ei olla. Ylöjärvellä perusopetus on ja pysyy hyvällä tasolla. Oppilaat saavat ensi lukuvuonna saman määrän opetustunteja kuin tänä lukuvuonna. Ryhmäkoot eivät kasva juuri lainkaan ja ne säilyvät seutukunnan keskitasolla. Kaikille riittää edelleen koulutarvikkeita, kaikki saavat laadukasta kouluruokaa, jne.Olen ihmetellyt, mitä Vihreiden mielestä nyt on tapahtumassa. Olen kaivannut faktoja. Yllä kirjoittamani asiat ovat faktoja.

Opetuksesta puhuttaessa, seuraavan valtuustokauden haaste ja kehityskohde mielestäni on erityisopetus. Erityisopetuksen pienluokat ovat täynnä ja niihin tarvitaan panostusta. Erityistä opetusta tarvitsevan oppilaan on parasta opiskella pienluokassa, jossa hänen yksilölliset tarpeensa otetaan huomioon. Näin turvataan parhaiten työrauha myös muissa perusopetuksen luokissa.

Tuleva valtuustokausi on haasteita täynnä. Kesken kauden sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät maakuntien vastuulle. Kukaan ei vielä tiedä tarkalleen, mitä kaikkia muutoksia se tuo kunnille. Ylöjärven on oltava ja tulee jatkossakin olla hyvässä kunnossa kaikkien näiden muutoksien ja haasteiden keskellä. Talouden pitää olla hyvässä tasapainossa.

Ylöjärven uutisten vaalikoneessa oli kysymys, jossa tiedusteltiin missä asiassa valtuutettujen tulee käyttää valtaa erityisesti? Vastausvaihtoehdot olivat: Kunnan talouden tasapainottaminen, koulutuksen kohentaminen, varhaiskasvatuksen kehittäminen, vanhuspalveluiden parantaminen, liikuntapalveluiden kehittäminen, liikenteen ja katujen kehittäminen, yrittäjyyden edistäminen, ympäristön suojelutoimet sekä lapsiperheiden hyvinvointi. Kaikki ovat erittäin tärkeitä kohteita, mutta itse valitsin ensimmäisen, eli kunnan talouden tasapainottamisen. Kaikki muut vaihtoehdot nojautuvat tähän asiaan. Mikäli talous on kunnossa, tällöin kaikkiin muihinkin vaihtoehtoihin voidaan osoittaa lisäpanostuksia. Mikäli talous ei ole kunnossa, asia on päinvastoin.

Tällä valtuustokaudella on tehty erittäin vastuullista talouspolitiikkaa. Kaupungin velkamäärä asukasta kohti, on saatu ensimmäisen kerran moneen vuoteen laskusuuntaan. Palveluista ei kuitenkaan ole leikattu eikä veroja ole nostettu, vaikka jotkut valtuustoryhmät näin ovat esittäneetkin.

Avoimuus asioiden valmistelussa ja päätöksenteossa on edennyt positiiviseen suuntaan kuluvalla valtuustokaudella. Asioita valmisteltaessa luottamushenkilöitä osallistettaan ja heidän mielipiteitään kuunnellaan, toisin kuin menneinä vuosina, jolloin asiat tuotiin ota tai jätä-mentaliteetillä pöytään. Tästä muutoksesta on kiittäminen niin poliitikkoja kuin virkamiehiäkin. Moni johtava virkamies on vaihtunut valtuustokauden aikana ja me päättäjät olemme vaatineet avoimuutta valmisteluun ja päätöksentekoon. Ja näin on tapahtunut.
Avoimuus päätöksenteossa on yksi puolueeni vaaliteemoista. Tätä hyvää suuntaa pitää jatkaa seuraavallakin valtuustokaudella ja siitä pidämme kiinni. Myös vastuullinen taloudenpito löytyy teemoistamme. Kaupungin velkamäärä on saatu nyt taitettua ja tätä hyvää suuntaa tulee jatkaa. Edellä mainittujen lisäksi vaaliteemojamme ovat:toimivat palvelut kaikille kuntalaisille, yrittäminen, rakentaminen ja kaavoitus, kunnalliset maahanmuuton houkuttimet pois, panostus tulevaisuuteen jo varhaiskasvatuksessa, eläkeläiset ja vanhukset sekä kulttuuri. Tarkemmin vaaliteemoihimme pääset tutustumaan osoitteessa: ylojarvi.perussuomalaiset.fi

Tsemppiä kaikille vaalikentille

Tomi Saaristo

kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen

kuntavaaliehdokas

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa