Antisemitismi jyllää Euroopassa ja suvaitsevaisto vaikenee – Henrik Pajunen

Juutalaisvastaisuus nostaa jälleen päätään Euroopassa ja on vahvimmillaan sitten toisen maailmansodan. Natsikortit heiluvat nykyään herkästi, mutta jostain syystä suvaitsevaisto ei reagoi millään tavalla siihen tosiasiaan, että juutalaisvihamielisyyttä ilmenee erityisesti niissä Euroopan maissa joissa muslimien määrä on huomattavan suurta.

Ruotsissa ja Saksassa antisemitismi jyllää tänä päivänä voimakkaasti. Kummassakin maassa muslimiväestön osuus on merkittävä ja kaupungeissa on lukuisia alueita joissa he ovat selkeä enemmistö. Moni joutuu salaamaan juutalaisuutensa yleisillä paikoilla koska pelkää joutuvansa pahoinpidellyksi.

”Tunnen oloni turvalliseksi, kunhan en näytä kuka olen” on uusi normaali. Vanhemmat ovat alkaneet kieltää lapsiaan käyttämästä juutalaisuuteen viittaavia koruja ja symboleita. Paikalliset juutalaiset yhteisöt peruvat vuosittaisia Hanukka-juhliaan ja eroavat seurakunnistaan. Osa joutuu muuttamaan kokonaan pois, koska pelkää oman henkensä puolesta.

Tilastojen mukaan Saksassa juutalaisiin kohdistuneista päällekarkauksista tänä vuonna yli 80% on ollut muslimien suorittamia. Ruotsissa tällaisia ”ilmiöitä” on selitetty mm. sillä, että muslimien antisemitistiset väkivallanteot ovat ainoastaan yksittäisiä tapauksia, hätähuutoja tai kritiikkiä Israelin harjoittamaa politiikkaa vastaan jne. Kyllä syitä aina löytyy kun ei haluta myöntää tosiasioita.

Saksassa on uutisoitu viime aikoina paljon arabitaustaisten lasten ja nuorten nopeasti lisääntyneestä vihasta juutalaisia lapsia kohtaan. Juutalaislapset kokevat väkivaltaa jopa leikkipuistoissa, päiväkodeissa ja kouluissa. Pakolaisasuntoloihin tehdyt iskut ovat huomattavassa laskussa, mutta juutalaisiin kohdistuvat väkivallanteot taas rajussa nousussa. Jostain syystä kuitenkin Saksassa kaikki antisemitistiset teot joiden tekijä ei ole tiedossa, merkitään poliisitilastoihin automaattisesti äärioikeistolaisten teoiksi ja näin tilastoihin tulee väistämättä väärää tietoa.

Euroopassa eletään parhaillaan aikaa jolloin juutalaiset joutuvat elämään jatkuvassa pelossa, salaamaan juutalaisuutensa, perumaan juhlansa tai muuttamaan kokonaan pois. Osa heistä on kokenut nämä vainot 70-vuotta sitten ja joutuvat kokemaan ne nyt uudelleen. Kuinkahan mahtaa käydä kun Saksassa muslimien määrän on laskettu nykykehityksellä nelinkertaistuvan jo muutamassa vuodessa ja kaksinkertaistuvan koko Euroopassa 2050 vuoteen mennessä?

Suvaitsevaisto on tästä huolestuttavasta ja kuvottavasta ilmiöstä täysin hiljaa, mutta nimittelevät näistä asioista varoittelevia ihmisiä samalla natseiksi. Surullista.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa