Kuntavaaleissa äänestäminen kannattaa – Henrik Pajunen

Kevät on koittanut ja kuntavaalit lähestyvät. Puolueet ovat aloittaneet vaalityönsä jo muutama viikko sitten ja jalkautuneet kaduille kansan pariin. Kauppojen edustoilla näkee telttoja, ilmapalloja ja parveilevia ihmisiä. Katukuvaan on alkanut ilmestyä ehdokkaiden mainoksia erilaisilla iskulauseilla. Kuntavaaleja ei valitettavasti osata arvostaa mielestäni tarpeeksi. Moni pitää kuntavaaleja merkityksettöminä vaaleina. Tämä ei suinkaan pidä paikkaansa. Äänestysinto eduskunta- ja presidentinvaaleissa on huomattavasti aktiivisempaa kuin kuntavaaleissa, vaikka presidentin valta on karsittu lähes olemattomaksi. Kaikki vaalit ovat tärkeitä, mutta kaikkein läheisimmin ihmisen arkeen vaikuttavat vaalit ovat nimenomaan kuntavaalit. Äänestysprosentti 2012 kuntavaaleissa oli 58,3%, kun se 90-luvun alussa oli vielä yli 70%. Kaikkien äänioikeutettujen ihmisten tulisi hyödyntää tätä oikeuttaan ja käydä äänestämässä kuntavaaleissa. Kuntavaaleissa äänestäminen on loistava tapa vaikuttaa asioihin, mutta kaikkein tehokkainta on asettua itse ehdolle. Tämä on toki tässä vaiheessa jo myöhäistä, mutta tämä on hyvä pitää tulevaisuudessa mielessä. Vaikka sote- ja maakuntauudistuksen myötä osa päätettävistä asioista siirtyy pois kunnalliselta tasolta, niin jäljelle jää kuitenkin suuri määrä kunnan- ja kaupunginvaltuustoissa käsiteltäviä asioita.

Kunnat vastaavat jatkossakin varhaiskasvatuksesta, koulutuksesta sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä. Samoin liikunta- ja kulttuuripalveluista sekä monesta muusta vapaa-ajan palvelusta. Kunnat päättävät edelleen paikallisesta elinkeinopolitiikasta, rakentamisesta, kaavoittamisesta sekä osaltaan työllisyyden hoidosta ja edistämisestä. Olen kuullut väitteitä, että maahanmuuttopolitiikka ei kuulu kuntavaaleihin tai asia ei ole valtuustojen päätettävissä. Tämä väite ei pidä missään nimessä paikkaansa. Kuntatasolla päätetään esimerkiksi, mitkä ovat maahanmuuton vaikutukset lähiympäristöösi. Perustetaanko omaan kuntaan vastaanottokeskuksia tai annetaanko paperittomille turvapaikanhakijoille joitain palveluja ilmaiseksi. Kuntatasolla päätetään myös siitä, haluammeko estää maahamuuttajalähiöiden syntymisen, annetaanko maahanmuuton pidentää vuokra-asuntojonoja tai annammeko asuntojemme arvon laskea viereen pystytetyn vastaanottokeskuksen takia. Vai pidämmekö maahanmuuton kustannukset kurissa omassa kunnassamme ja asukkaidemme turvallisuuden etusijalla. Näihin asioihin pystytään nimenomaan vaikuttamaan kuntatasolla.

Meille perussuomaisille on tärkeää, että päätöksenteko on avointa ja läpinäkyvää. Ylöjärvellä asiaan onkin tullut kuluvalla valtuustokaudella paljon parannusta perussuomalaisten ansiosta. Haluamme myös jatkossa vahvistaa asukkaiden osallistumista päätöksentekoon. Perussuomalaisilla asetelma on nyt hieman erilainen kuin 2012 kuntavaaleissa. Silloin elettiin Jytkyn jälkeistä aikaa, tehtiin agressiivista oppositiopolitiikkaa ja gallupkäppyrät olivat korkealla. Nyt olemme hallituksessa ja hallitusvastuu painaa. Välttämättömiä ja ikäviäkin päätöksiä on jouduttu tekemään, mutta paljon hyvääkin. Haluamme edelleen toteuttaa ja viedä eteenpäin äänestäjillemme tärkeitä asioita. Valitettavasti media ei jostain syystä halua tuoda esille niitä lukuisia hyviä asioita, joita perussuomalaiset ovat hallituksessa saaneet aikaan kuluneen parin vuoden aikana. Vaikka niistä ei mediassa liiemmin kirjoitella, niin näistä asioista kuulet tarkemmin esimerkiksi vierailemalla vaaliteltoillamme. Median, opposition ja YLE:n gallupien ei pidä antaa ohjailla omaa äänestyskäyttäytymistä tulevissa kuntavaaleissa. Eikä toki muissakaan vaaleissa.

Epävarmoille äänestäjille jotka aikaisemmin ovat äänestäneet perussuomalaisia, haluaisin vielä sanoa: kannattaa myös katsoa, mitä kaikkea perussuomalaiset ovat saaneet kuluvalla valtuustokaudella aikaan täällä Ylöjärvellä. Linjamme on täysin sama edelleen, eikä se ole mihinkään muuttunut. Sen mukaan toimitaan jatkossakin.

Muistakaa äänestää. Äänestäminen kannattaa aina. Ei muuta kuin kohti kuntavaaleja!

Henrik Pajunen
Kuntavaaliehdokas, perussuomalaiset

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa